Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

zaten yıllarca bizleri sıvazlayanlara oy vermedikmi.bu seferde engelliler partisine oy verelim. ne olacak onuda deneriz.ben şahsen oy veririm.vede oy toplarım.elimden gelenide yaparım.bazı arkadaşlar ilginç yorumlar yapmışlar.şaşırdım.ya engelliyi ancak en iyi engelli anlar.sağlam adam bizi anlarmı .o nebilsin çektiğimiz eziyetleri.

bide şu derneklerere bir çift sözüm var.evet dernekler var ama ne işe yarıyorlar anlamış değilim.kendi bulunduğum yerdeki dernek hiç bir işe yaramıyor.kaldıki bizim haklarımızı savuna..

türkiyede engelli dernekleri konfederasyonları zaten yeterince var ancak ne yazıkki türkiyede engelli nüfusana bakıldığında bu dernek ve kuruluşların lobi faliyetleri engelli hakları arama konusunda malesef yetersiz kalıyolar,yine söylüyorum engelli partisi yerine,meclise daha fazla engelli vekil göndermek için dernekler siyasi partilere engelli nüfusunu göz önüne alarak baskı yapmaları lazımdır ,en önemlisi mutlaka engelli bakanlığı kurulması ve bakanında bir engelli olması gerekir.

engelli partisinin her seçimde ittifak yapacak bir parti arayışı, işleri dahada zorlaştırır,neden derseniz ittifak yapacak bir parti bulmak zor olur,bulsanız bile muhalefette kalıcaksa bir işe yaramaz,hak aramada soru sorduğunuz mercii partiniz var halletsin gibi kaçamak cevaplarla geçiştirir,bunun yerine mevcut partilere baskı yaparak daha fazla engelli vekile kontenjan ayrılması ve bir bakanlık kurulması daha doğru olur düşüncesindeyim,saygılar

partinin adı ne olacak ? bi fikri olan varmı ?

samsa;
Aleviler bu ülkede en büyük lobilerden biri ve sürekli kimi partilerle sıkı fıkı ilişkiler içerisinde oldular. Ne alabildiler? Hiçbir şey! Bu ülkede sadece sermayenin lobi faaliyetleri etkili olabiliyor. Çulsuzların lobisinden bir şey çıkmıyor.

best20;
"Ötekilerin Siyasi Partisi" ya da "Ayrımcılıkla Mücadele Partisi" olabilir.

Başka öneriler de olursa değerlendirilir tabii.

"Ötekilerin Siyasi Partisi" hepten ayrımcılık oluyor. Bizler değilde ötekiler gibi.
Şimdiye kadar hiç oy kullanmadım ama kurulsa engellilere oy verme taraftarıyım.

ewet ötekiler biraz ayrımcılık gibi oluyor , daha başka bi isim lazım . bu arada genel başkan kim oluyor

MügeNK;

Ötekilerden kastım onların tabiriyle ötekiler. Yani aslında bizim tabirimizle "ötekileştirilmişler" ama böyle söyleyince çok uzun oluyor. O yüzden kısaca "ötekiler." Ben ötekiler tabirini "engelli", "özürlü" ya da "sakat" tabirinden daha yerinde buluyorum ve biraz da iğneleyici. Ancak en güzel yanı daha kapsayıcı olması.

ya hoca ötekiler derken uzaylılar gibi geliyor insana

best20;

Bu ülkede bir zamanlar köylü amele partisi vardı.

:):):)

Kurucu üyelerden biri kongreye kadar geçici genel başkan olur. Kongrede genel başkan seçilir. Genel başkanlığa aday olmak için engelli olmak, koşuşturmanın yükünü kaldırabilecek durumda olmak, en az üniversite mezunu olmak, engelli çalışmalarında bulunmuş olmak gibi şartlar aranabilir. Vekil adaylığında da benzer şartlar aranabilir.

Hadi bu şartları taşıyan kişiler bulundu. Peki kim nasıl seçecek. Sadece engelliler.biz sitesindeki engelliler oy kararı ile seçemez herlade.

Hadi bu şartları taşıyan kişiler bulundu. Peki kim nasıl seçecek. Sadece engelliler.biz sitesindeki engelliler oy kararı ile seçemez herlade.

Siyasetten pek anlamıyorsun herhalde.

:):):)

Ülke genelinden delegeler katılacak kongreye. Onların oyuyla genel başkan seçilecek. Tabi bu delegeler partiye üye olmuş kimseler oluyor. İnsanlar partiye nasıl üye olacak? 20-30 kişiyle parti resmen kurulduktan sonra bütün engelli örgütleriyle tek tek görüşülüp destekleri alınacak. Bu aşamada da partiye üye ve delege alımları yapılacak. Ülke genelinde yeterli örgütlenme sağlanınca kongreye gidilecek. Kongrede muhtemelen birden çok aday olacak. Delegelerin oyuyla genel başkan seçilecek. Kongreden önce geçici bir tüzükle bu teferruatlar belirlenmiş olacak. Kongre sonrasında daha kapsamlı bir parti tüzüğü hazırlanacak.

Evet çok fazla anlamıyorum. Bilmem iyi oldu. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar hayal kurmak güzeldir.Ancak hayal kurarak gerçeğe ulaşılabilir.Atatürk ilk başta ülkenin nasıl kurtulacağının hayalini kurdu ve sonra hayal denen düşünceyi plan ve projelerle destekleyerek hayata geçirmeye başladı.Keza hayal esasen yapmak istediklerimizdir ve aynı zamanda yapmak istediklerimizi hayata gerçirmenin başlangıcı ve destekleyici hırsıdır.Bu tarz düşünceler toplum yararına olduğu sürece neden hayata geçmesin önemli olan düşünmektir.Unutmayalım düşünmek yapmamın yarısından bir fazlasıdır.

Herşey barajı geçmek değildir arkadaşlar.
Tamam belki barajı geçecek kadar bir oy alınmayabilir. Türkiyede bildiğim onlarca parti var hepsi barajımı geçiyor.
BBP,İŞÇİ PARTİSİ ,DSP,DP daha bir çok partiyi toplasam engelli partisinin alacağı oy kadar oy alacağına inanmıyorum.
Hatta böyle bir parti olsun büyükşehirlerden atıyorum istanbuldan izmirden ankaradan BDP gibi bağımsız adaylarla 3-5 tane milletvekili bile çıkarılabilir.
Bu çok meşakatli bir iş. Bildiğim kadarıyla seçimlere girmek için türkiyedekş ilçe teşkilatlarını tamamlamak lazım.
Herşey paraya bakar anlıcağınız.
Keşke böyle bir parti olsa ama

kgokce;
Başlangıç için Sabancı'nın kızından ekonomik destek talep edebiliriz mesela.

Bazı yerel dernekler de kendilerini feshedip parti teşkilatına dönüşebilirler. En ekonomik biçimde teşkilatlanma için çeşitli formüller düşünülebilir.

bence olur bu parti olayı , ama bu forumda bile kac kişiye ulaşabildik malum , saglam bi yapılanma ve organizasyon gerekli , olmayacak bişi degil , vatana millete hayırlı olsun

böyle bir oluşuma gerek yok, bir işe yaracağınıda düşünmüyorum...
kurulurusa da oy vermem...

Keco;

Sözettiğiniz bu misyon ile ülkeyi yönetecek kadroların belirlenmesi için yapılan bir genel seçime girmek işe baştan yanlış başlamak gibi geliyor nedense... Sözkonusu hedefler için gereken oluşum bir siyasi parti mi? yoksa başka bir sivil toplum örgütü mü? olmalı. Birlikten kuvvet doğar ve eminim biraraya gelerek çözüm aramak işi çok daha kolaylaştırır... Ancak yapılacak şeyin adını en baştan doğru koymak mühimdir...

Tekrar düşünmekte yarar var...

bütün yorumları tek tek okudum anlamadım baştan başladım...
uzun uzun yazılanları anladım da arkadaşlar bitek şu kısacık cümleyi anlayamadım gitti...''yok ben oy vermem,kesinlikle vermem,vermem,inanmam ,güvenmem,koltuk sevdasına düşerler olmaz falan filan gibi cümleleri....
canım arkadaşlarım kader arkadaşlarım ben atasözünden örnek vermeyeceğim çünkü açın halinden aç bile anlamıyormuş..
ben kurulan bir parti olursa kesinlikle üyesiyim gerek bulunduğum şehir gerek internet gerek memleketim sağ sol kim varsa oy toplar propoganda yaparım ilçe şehir teşkilat işlerinde kadın genlik sakatlık bilmemnelik kollarını toplar elimden geldiğince aktif birşeyler yapmayada hazırım.
akp hükümetinin sayesinde 8yıldan sonra 2022maasına mı bağlandım ben yasası aynıydı sadece farklı yorumlanıyordu?
yalnız engelli 3aylıklarına hatırı sayılır bi zam yapıldığını söylüyor önceden alan arkadaslar bunun için minnettarmı olmamız gerekiyo?r zaten yapılması verilmesi gereken bedelini her gecen gün ayrımcılıklarla bakışlarla sosyallikten uzak kalarak peşin ödediğimiz 900tlyi 3aydan 3aya alıoz işte ALLAH razı olsun yinede...
bi arkadaşımız söylemişki partilerde engelli kontejanı açsınlar diye,fabrikalarda şirketlerde %3 engelli çalıştırılmak yerine vergi ödeyip okadarcığımızın bile topluma kazandırılmasına izin verilmeyen bi ülkede yaşıyoruz biz evet biz öyle bir ülkede yaşıyoruzki kimdir nedir ne yaptı ne yapar doğrumu eğrimi bilmeden maas bağlattı,yeşil kartı seçim öncesi zorluk çıkartılmadan aldım,emekli oldum malulen vb.gibi (örnekler çoğaltılabilir )nedenleri gerekce kabul ederek oyumuzu veriveririz.
ama kendi içimizden birisi bi öneride bulunduğunda hemen kestirip atarız destek olmayız,partimi asla benden oy çıkmaz,koltuga oturduğunda değişir gibi sözlerle bide haklı çıkartırız kendimizi:)
ben böyle bi parti olmasını canı gönülden istesemde malum durumlar ortada olduğu için seçimde değilde maddi yönden partimizin açılmadan kapanacağını düşünüorum.
bunu hayalden hayata geçirmek bizim elimizde,bu ayrımcılık değil bence bizi bizden daha iyi anlayacak temsil edecek biz değilmiyiz oyum helali hoş olsun.
saat 4:53

BU İŞ OLUR OLMASINADA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BİR SAHNE VAR SANIRIM BİKAÇ SENE ÖNCEYDİ BİR SAKAT FEDERASYONUMUYDU NEYDİ YADA GÖRME ENGELLİ BUNLAR GENEL KURUL YAPIYOR KAMERA ÖNÜNDE BİR KAVGAYA TUTUŞTU ŞU ELDEKİ SOPALAR HAVALARDA UÇUYOR. GÖRMEYEN İNSANLAR ÇIRPINIYOR BİRBİRİNE VURMAK İÇİN TAM BİR KOMEDİ YANİ. :cool:

parti olayının duyguların siyasete alet edilmesiyle ne ilgisi var anlayamadım

oyyy yoruldum yahu başından sonuna bütün yorumları (itiraf edeyim bazılarını biraz kırparak) okudum. bazen dedim evet parti kurulmalı, bazen dedim yok parti değil de farklı yeni bir oluşum olmalı anlayacağınız kafam çok karıştı. Parti demek zaten aynı düşünceye ya da aynı yapıya sahip insanların bir araya gelmesi demek değil mi??? Ben itiraf edeyim çok anlamam ama mesela ne bileyim sağcıysan a partisi, solcuysan b partisi, işçisyen c partisi ne bileyim işte bizimki de engelliler bir araya toplanınca niye ayrımcılık diye nitelendiriliyor ki elbetteki ortak noktamız bu savaşımız bu yönde engelliler ayrı bir parti niye kuramasın bu da biz ayrımcılık yapıyoruz anlamına gelmez ki sözümüzü dinletmeye daha çok gücümüz yeteceği anlamına gelir...
Ama tabi maddi durumlar sıkıntılı, milletvekili olabilecek adaylar bulmak bir olmak bunlar sıkıntı.
Partiyi kurdunuz sadece engellilerle mi ilgileneceksiniz bir sürü iş var bunun dışında bu sefer de biz olayı kendimize yontmaz mıyız ???

DEDİM YA KAFAM ÇOK KARIŞTI :D:D:D Ama bir oy değil mi damlaya damlaya göl olur verdim gitti :D

bir oy daha aldık böyle giderse diger secimlerde iktidar olur :) şaka bi yana love gercekten iyi cözmüş olayı tebrik ederim

çözmüş müyüm iyice karıştırdım mı anlayamadım ama teşekkür ederim :D:D

Taaaaaaamam bir oy da benden 18 i doldurduk ya ilk oyum engelliler partisine :D

prenses senin oyunuda aldık ya tamam artıkın kesin iktidar olur parti

kulağa ilk okunduğunda hoç geliyor ancak ben yirmi yedi yıdır siyasetin içinde olan bir engeli birey olarak böyle bir partinin biz engelilere yarar salıyacağına inanmırorum o sebeple yanlış olacağını düşünü yorum bizler zaten çok bölünmüş durumdayız böyle bir parti olduğunda bi ayrışma daha olacaktır şimdiki düzen içinde ikdidar olan herhangi partinin ilk işinin engeliler bakanığını kurmak olmalı dokuzmilyon yüzde kırk ve üzeri engelinin yaşadığı ülkede yüzde yirmibeş yüzde kırkka dadar olan la birlikte ülkemizde bence oniki onüç milyon engelimiz yaşamakta bizler federasyon ve konfederasyonlar bizim tek çatı altında oluşmamızı toparlanıp sesimizi duyumamızı sağlıyor ancak illerde ilçelerdeki birçok derneğimizi aslında başlıca bölünmüşlügümüz oluyor ve hatta çoğu dernek başkanımız öbürünü öteki görüyor aslında TÜRKİYE TÜM ÖZÜRLÜLER oluşumubiraraya gelip illerde tek çatı alyında toplanmalıyız ankaradada bir bakanımız olup kişisel değil kurumsallaşarak tüm engeli guruplarına tek elden büyük bir güçle tam örgütlenmiş şekilde hizmet veririz ve bölelikle herille hata büyük ilçelere beş yıldızlı bakıma muhtaç olan engelilerimize himet binalrı yapabiliriz aylesi ölmüş bakacak kimsesi yok veya durumu matten mannen kötü olan engelilerimizi bu kurulacak reabilitasyon bakım ve kalıcı günübirlik engelsini bırakabilecegi bir otel konforunda herile hatta her ilçeye ihtiyaca göre birlik beraberlik olursa yapılır diye düşünü yorum bunun için önce illerde tek çatı altında toplanmalıyız bölünmüşlükten kurtulmalıyız bugünkü durumda ise gemisini kurtaran kaptan saygılarımla MÜLKÜ AŞIRT.

Üst Alt