Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

şimdiki sivil toplum örgütleri malasef başka güdümlerin etkisi altında gibi geliyor bana , cıkar cevrelerinin yönlendirmesi ile haraket ediyorlar malasef

Böyle bir çalışmanın yapılmasını duyulması bile iktidar ve mualefetteki partilerinin engelliler için çalışmalarını tetikler... Güzel fikir Bende veririm.

ewet iki oy daha cıktı 10 yıl sonra iktidarız böyle giderse :)

İrfan özalp;

Evet abicim. Bütün partiler engelliler için bir şeyler yapmak adına rekabete tutuşur. Zira artık engelliler bilinçli bir oy potansiyeline dönüşecektir. Daha iyi alternatifleri olduğundan aza tamah etmeyeceklerdir. Onların oyunu alabilmek için illaki onlar için bir şeyler söylüyor ve yapıyor olmak gerekecektir.

oyumu verecek parti bulamamaktan kurtulurdum :)

Evet abicim. Bütün partiler engelliler için bir şeyler yapmak adına rekabete tutuşur. Zira artık engelliler bilinçli bir oy potansiyeline dönüşecektir. Daha iyi alternatifleri olduğundan aza tamah etmeyeceklerdir. Onların oyunu alabilmek için illaki onlar için bir şeyler söylüyor ve yapıyor olmak gerekecektir.

Arkadaşlar parti kurmak yerine bütün teşkilatlar veya bizler birlik olup bir partiye sesimizi duyurup isteklerimizi söyleyip kameralar karşışında söz aldırıbiliriz

örnek Hak ve Eşitlik Partisi ülkeyi geçekten kurtacak bir parti kurucusu ülkeye çok büyük hizmet eden osman pamukoğludur adam gibi adam sözünde duracaktır bu sadece bir örnek

kesinlikle vermem çünkü bu ülkede herşey yeterince kullanıldı vede hala kullanılıyor benim özel durumumu kullanacak adamlara oy verirsem bunu kendime bile anlatamam , dünya değişti dönüştü artık fikir partileri değil icraat partileri oy alacak ve iktidar olacak fikir partileri marjinalleştikçe marjinalleşecek halkın içinde olan ondan olan partiler oy alacak uzata kalan halktan habersiz oy avcılığı yapan partiler yolda kalacak...

Hayır

Hayır vermem çünkü şu anda bizim haklarımızı en iyi şekilde savunan ve bunu anayasal olarakta koruduğu bir parti varken ve hükümetimiz olduğunu düşündüğümden işte bu nedenle aynı partiye oy vermeyi yeğlerim...

Neden vermezsiniz arkadaşlar? Bugüne kadar ne kazandınız ki; kaybedecek neyiniz olsun? Bugüne kadar hep onlara verdiniz oylarınızı, minnet ettiniz ama hiçbir siyasi parti sizleri anlamadı, anlamayacak da. Sizi anlasa anlasa; kendi örgütünüz, kendi teşkilatınız anlar. Başkalarına oy vermektense, kendi partinizle çıkıp biz de buradayız deseniz daha iradeli bir davranış olmaz mı?

ben oy veririm,pek bi işe yaramayacağını bilsemde veririm,çünkü açın halinden aç anladığı gibi sakatın halindende sakat anlar derim verir geçerim

Aklı başında ,zengin ve dürüst arkadaşları mecliste görmek isterim. 40-50 sandalye kadar bir parti isterim.
Neden olmasın .) :eek:

oturanboğa başkan olursa oyumu veririm:):)

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİMLERE KATILMASI
MADDE 36 - (Değişik: 3420 - 31.3.1988) Siyasî partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şarttır.

Türkiyede finans kaynağınız olmadan siyaset yapamazsınız.!
Halkın hizmet alamamasının baş nedeni budur. O koltuklarda oturanların finansörleri çıkarcı zenginlerdir.

Ben oy veririm. Hatta kalıbımı bile basarım :)

Sımdıkı sıyası partılerınde bızler ıcın cok onemlı vaadlerı var ,ornegın aylık 3000 lıra maas gıbı buna ınanıyormusunuz / projelerı ,nerelerden kaynak aktaracakları yazılı , ben ınansam oyumu verırım
gelelım bızım partıye | sadece partımız kuruldu dıye oy mu verılır? Sımdıkı muhalefetın gucu ne kadar
ne yapabılıyor ıktıdar olmayı dusunmeyıp sadece temsılcımız olsun dıyorsak bagımsız olarak gırelım ve hep beraber yıne calısalım destek verelım kendı fıkrım sadece engellıye ozel bır partı olmaz daha genıs kapsamlı olacaksa o zamanda dıger partılerden farkı olmaz saygılar

ben veririm şayet engelliler için mücadele verecekse seve seve

İnsanlar kendine güvenmeli ben bu arkadaşım fikrini olumlu buluyorum caseretinden dolayı saygılarımı sunuyorum.
VERMEM diyen arkadaşlar emek verilmeli bizler engelliyiz bizi biz savunuruz,savunmak içinde siyaset şart bence

Eyvallah kardeşim engelli kardeşlerimiz için bir şey yapandan ve yapacak olandan allah razı olsun

Elbette bu partinin temel siyaseti, engellilerin sorunlarını dile getirmek, bu sorunlara çözüm önerilerinde bulunmak, bu önerilerin uygulanması için iktidarlara baskı yapmak olacaktır. Bu da tüzüğüne bu şekilde yansıyacaktır. Buradan başka bir amaç ya da maksat çıkarmaya gerek yok. Zaten mevcut siyasi partiler bunu söylüyor, yapıyor diye düşünenlerin söylemlerini çok yavan buluyorum. İktidar olanlar da dahil mevcut siyasi partiler engelliler için içinde samimiyet barındıran ne yapmıştır? Bunun cevabı yok arkadaşlar. Bu soruya cevap verecek olan ancak engellilerin kendi siyasi girişimleri olacaktır. Zaten her daim verdiğiniz oylar sizin için bir şeyler yapılması adına hep boşa gitti. Şimdi bu boşluğu kendi iradenizle doldurma zamanıdır. Buna oyların boşa gitmesi olarak bakmaksa hangi akla hizmettir bilemiyorum!

Olayı anlamadınız galiba arkadaşlar. Boşa kürek çekiyorsunuz. Finansör şart...
Ama bunun gerçekleşmesi benim istemem veya sizin istemenizle olamıyor.
Türkiyenin sayılı zengin ailelerinden birisinin engelli bir bireyi parti kurarsa bu iş olur. Hatta istememesi bana göre aptallık. Düşünün bir MHP kadar oy potansiyeli olan bir partinin sahibi olmak kim istemez ki :confused:

saww;

Çok büyük bir akıl verdin de farkında değilsin. Sabancı'nın engelli evlatları var. Parti kurma, örgütlenme, teşkilatlanma safhasında kendisinden ekonomik destek talep edebiliriz.

:):):)

bizler daha kendi içimizde birlik kuramazken,bunu herbakımdan söylüyorum, birde parti kurmaya kalkıcaz öylemi?? buna hiç gerek olduğunu düşünmüyorum.8.5 milyon engelliden bahsediliyor bunların ailelerinide katarsak oy oranını siz çıkarın isterseniz.haklarımızı savunmakta ve hayatın her alanında elele verirsek, bizleri yönetenlere baskı yapmasını bilirsek zaten istediğimiz tüm hakları elde ederiz.ama nerdeeeee olmuyor işte en ufacık bir konuda bir ne konuşmasını ne tartışmasını nede isteklerimizi talep etmesini biliyoruz.bizler daha kendimizi iyileştiremedikki parti kurup neyi iyileştiricez?????

neden olmasın . nasrettin hoca misali bana damdan düşeni getirin demiştiya hani bir fıkrasında.dün akşam haberlerde izledim belkisizinde idkkatinizi çekmiştir.kopenakda engelli bir TÜRK vadandaşı kendisine bakan abisine lombardini araba satın almış bağlanan maaşıyla. aylık 12 000 avro civarı alıyormuş düşünsenize.neden burdada olmasın.oy vermeyi bırakın oy bile toplarım.gerekirse yönetimde bile bulunurum.

BEN KESINLIKLE KESINNNLIKLE ENGEWLLI PARTISI DIYE PARTI KURULURSA OY VERMEM
BIZ SAGIRLARI BEN ENGELLIYIM DIYENLER BILE TIYE ALIR
zatende insanlar parti purtu hizmet aski diilde :) bal tutan parmagini yaliyor
akp coook diktator bi tutum izliyo ulkemizin butun her kareden kuruluslarini satiyo artik canim turkiyemde saticak bisi kalmadi ee napalim hic olmazsa onun karsisinda muhallefet yapabilecek birileri lazimki bunuda en iyi deniz baykal yapiyodu
onu tasfiye edip yerine gelenler bi goz doldurucak gibi diiller ama napicaksiniz ki hic olmassa birazicikta kivirirlar umudundayim
engelliler oyle yerlerde zayif kalir sizler gordunuzmu sakatlik davasi icin sozum ona kurulmus dernekler bilmemneler engelli icin ne yapabildi
iste gozumuzun onunde lokman ayva
adam iktidar partisinde olup engelli hakki icin sart zurtm dedikte bile
o gordugum gazetelerde kucagina tayyipin lokman ayvanin kafasini kucagina alip aciz bi kucuk cocugu kucaklar pozunu goz onune getirince issttteweee

Arkadaşlar, bazı şeyler vardır ki; yaparım deyince olur, yapamam deyince olmaz. Bu da öyle bir şey. Tamamen engellilerin insiyatif kullanmak isteyip istememesine bakıyor.

Keco;

Kim demiş farkında değilim diye :) Recete yazılır. Recetede şifa vardır lakin bu zengin engellide şöhret ve liderlik sevdası olursa inanın burada oyumu vermem diyenlerin bile oy vereceği tek mercidir. Allah o zengin arkadaşın kalbine böyle bir sevda ilham eyler inşallah.! Yoksa bu ülkede engellinin dostu yoktur. Kimse başına gelmemiş durumları kavrayamaz. İlla ki engelli adı ile bir parti kurulacak vizyonunda sadece engelliler olmıyacak elbet..
Hatta içerisinde engelli olmayan vekillerde barındıracak ve kendi engelli sorunlarını çözdükten sonra ülkeyi bir engellinin daha iyi yönetebileceğini dünyaya gösterecektir.
Hayatta bi çok yokluğu tatmış vicdanlı bir engelli vatandaşın , mevcut vekillerden halka daha iyi hizmet götürebileceği inancındayım.!

Üst Alt