Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

Aslında Parti vardı ana yerinde yelleer esiyor buna bende dahil böyle parti varken niye desteklemedik niye bu kadar örgüt varken bakın burda özürlüler partisi var demedi ve ben inanmıyorum herkes menfaat peşinde koşuyor o yüzden sonu hüsran olacak bi girişime destek olamam o partinin işleyebilmesi için nerden baksan biaya kaynak gerekir ki bu kaynak nasıl sağlanacak daha dernekler bağış toplayamıyor bırak bağışı üyelerinden bile destek yok diyorum ya ramazanda paket almaya gelince herkes derneklere ama ya sonra yok ayakkabı dağıltıldığında herkes dernekte ya sonra yok yok arkadaş yok ben inanmıyorum yok bu iş yürümez

bence bugün için bir öneri daha yapayım beşaysonra seçim var öncelik olarak tüm siyasi partilerin herildeki listelerine biz engelilerden bir iki üçüncu sıralarına birer aday koyalım bizmim bu gücümüz ve bizi temsil edebilecek binlerce kendini yetiştimiş buğünkü parlemotadaki vekilerimizden dahaçok ülkesine engeli engelsiz halkına hizmet edecek çok vekil adayımız var ancak partilerimiz bizlerden oy istemeyi biliyorlar ancak parlementoda temsil edilmemize mani oluyorlar aslında oranımız kadar milletvekilimiz olsa bizleri temsilen yüz vekilimiz olurdu meclistebuda ülkeye yararı olurdu çünkü bir engelli öyle kutsal bir göreve geldiğinde ölkesine halkına hizmet etmek için gecegündüz çalışır bence öncelimiz seçime kadar bu olmalı diyorum sayğılarmı sunuyorum MÜLKÜ AŞIRT

Bende oy verırdım ama şu var iktidarlar engelilerın oy unu almak için bişeyler yapar partımız olsa muhalefete olsak oylarımızın gideceği yer belli olsa iktidardakiler bızı pek umursamaz bence çunku oy larımızdan umud keserlerdi. muhalefet olarakta yapabileceğimiz bişey olmazdı ses çıkarmak dışında

düşleyelim arkadaşlar, ama gercekleride yanımıza alarak Atatürk gibi ilimve irfandan feyz alarak, gerekirse tek başımıza olsakta düşleyelim. zira düşlemektir insanı insan kılan, mağradan çıkaran...
her ayrıntısını, inceliklerini, olmazsa olmazların tasarlayarak, kurarak, bıkmadan usanmadan, tekrar tekrar yapılandırarak düşleyin yoldaşlar... düşlemesi bile inanın birgün mutlak bizleri biyere taşıyacak güzellikler arzulayın ve asla yılmayın derim...

neden mi: http://www.engelliler.biz/forum/caf...arak-bizden-iyi-savunuluyor-kullaniliyor.html

bu gün star tv de btp'li milletvekili bayındır tarafından bastonunu göstererek: " tek ayakla yürünmez bizler engelleniyoruz. bir yanımız yarım. zira kendi dilimizi konusamıyoruz"a gelen sözler etti. şok oldum.

çünkü biz engelliler bile, "engel ve engelli olmak durumunu" bu kadar net ve yalın bi dille anlatamazken bu nasıl oluyor da... demeden edemedim. demek ki kendi hak mücadelemize yeterince sahip çıkamıyor: vurucu bir söylem geliştiremiyoruz... yazmıştım. ayrıntıları okuyun parti istemimizde ne kadar haklıyız kavrarsınız.

keco arkadaş ODTÜ-Şehir ve Bölge Planlama mezunu imiş, ne değini iyi biliyor.
ayrıca aynı topluluktaymışız!
öngörülü olabilenlere selam olsun...

Herkese merhaba oy vermek istemeyen ve nedeni de koltuk sevdasına kapılırlar olan arkadaşlara cevabım bu dünya bu vatan bu millet bu hayat bu hak bizim sen hayatınla ilgili kararları başkalarına bırakıyorsan burada bi sıkıntı var demektir siyaset kötü bişe değilki neden o koltuga oturunca değişileceğini düşünüyorsunuz Allahınızı seversiniz siz o koltuğa oturmuş olsanız değişirmisiniz? bunun cevabını verin ondan sonra ön yargı ile yaklaşın bu konuya. BEN SONUNA KADAR DESTEKLER ELİMDEN NE GELİYORSA YAPARIM OYUMUDA SEVE SEVE VERİRİM.<<< herkese saygı duyuyorum düşüncelerinde.>>>

Böyle bir parti kuruldugunda bu partiye oy vermicek engelliye ne denir onu düşündüm ama bulamadım :) Sonuna kadar desteklerim oyumu veririm.. Bir araba alırken bile 1600 cc üstünü alamıyoruz büyük hacimli motorlu aracların ötv oranı yüksek diye alamıyoruz kendı altlarında son model mercedesler boş yere harcanan milyon dolarlar engellinin alıcagı arabada ötv yüksek diye yasa cıkmıyor ve 1600 cc disel otomatik bagaj hacmi buyuk bır arac bulamıyoruz hepsi 2000 cc den baslıyor.. En azından bu hakkımızı savunsa tbmm de ben o partıyı öper basıma koyarım.. Ki bu yasadıgımız en basit haksızlık bunun işsizlik , işsizlik maası vs vs gıbı bır cok dengesızlıklerı... Bir engelli 18 yasını gecince ailenin sosyal güvencesinden yararlanamıyor fakak bakım parası alırken aile fertlerının maası toplanıyor bu nasıl bir mantık işine gelince aile bakmakla hukumlu olmuyor 18 yasını gecti diye işine gelmeyince ailenin toplam maası baz alınıyor.. Tc de sakat olucagıma avrupada hayvan olsaydım daha guzel bir hayatım olurdu eminim ve sizde emin olun ki gidenler bilir avrupada hayvanlara verilen haklar degerler burda bize verilenlerden fazla.. Evi carsıdan uzak olan bir engelli nasıl inebilir carsıya tekerlekli sandalyesıyle mi? taxi cagırsa hergun maddı olarak altından kalkamaz mınıbus otobus desen ımkansız engelli aracın yoksa otur evınde bu nasıl bir mantık.. Her ilde ilcede halk otobuslerınde rampa engellilerın ınıp bınmesıne uygun olmalı işte bu partı bunların olması için kurulucak ve siz oy vermemekten bahsediyorsunuz ne denir size ?

dangerman sana katılıyorum ama oy vermemek isteyenlerede saygı göstermek lazım

Engelliler partisi kurulsa değişen bir şey olmaz dernek çalışmalarında yöneticileri başkanları görüyorum ayırımcılık var benim adamım var adam kayırma var ne kadar fesat yalan maske varsa engellilerin içinde var gördüm izledim yaşadım engelliler partisi kurulursa değişen hiç bir şey olmaz ben çok gördüm dernek başkanı olupta altına mersedez çekenleri... Artık herşey menfaat dünyasına döndü... parti kurulsa ne yazar engellilerin ilgisi yok çalışmalarda toplantılara yada kendi haklarını aramlarında ama nerde yemek gezme yada yiyecek içecek varsa oraya gidilir yada bir şeyler veriliyorsa toplanılıyor gerisi boş...

Parti kurmak yerine bakanlık kurulsun bence.Engelliler bakanlığı olsun bölece her hükümette kolayca bizi savunanlar çıksın

Ayrıca parti kurulduğunda kendi içinde çatışma çıkar önemli olan parti kurmak değil haklarımızı savunacak engelli milletvekillerinin seçilmesini sağlayıp meclise sokmak parti önemli değil önemli olan içimizden bir çok engelli milletvekilini sectirip buralara göndermek...

icimizden engelli milletvekili cıkarmak daha zor , hangi patiden cıkacak milletvekili a partisinden cıksa b partisi taraftarı oy vermez b partisinden cıksa a partisi taraftarı oy vermez daha cok bölünür oylar , bence en iyi yol parti olayından geciyor

http://www.facebook.com/note.php?note_id=186601061367797&id=100000925408492

incelemenizi öneririm. ayrıca nedir bu güvensizlik, biz engellilere bile nasıl sıçradı bilmem ama
bu da gösteriyor ki demek toplumca hastalıklı bir ruh hali iyice yaygınlalmış.
zira politika deyince yolsuzluk, vurgun, talan, hortumlama, daha da korkuncu vatanını emperyalizme pazarlama (babalar gibi) ve açılımlarından başkası anlaşılmaz olmuş. demek ulusca geldiğimiz nokta bu, içler acıcısı ne deyim. tabi son dönem yolsızluklar varolanın üç katına yaklaşınca toplumda bi tepki oluşması da doğal.

yine de bu tepki doğru yerlere olmalı, birbirimize değil.
ve lütfen geleceğimiz için seçimimizi doğru yapalım!

düşle sana katılıyorum , tamamen sorunlu bi toplum haline geldik malasef , yapılacak her iyi haraketin arkasında ille bi fenalık vardır diye düşünmeye başladık

Arkadaşlar sizce de bu fikirleri derli toplu bir hale getirmenin zamanı gelmedi mi? Ne dersiniz, bir toplantı düzenleyelim mi?

İstanbul'da bir grup arkadaş birtakım çalışmalar başlatmış. Adını "Engelsiz Parti Girişimi" koymuşlar. Ben de Ankara'da ilk çalışmaları başlatmaktan yanayım. Adı da parti kurulana dek "Engelsizler Ankara İnsiyatifi" olabilir. Tabii bu sadece Ankara'dan katılımcılar kabul edilecek ve her il kendi içinde örgütlenecek anlamına gelmesin. Şimdilik buna gerek yok. Çevre illerden de katılımcılar olabilir. Benim kanaatim başlangıç için Ankara, İzmir, İstanbul illeri olarak bu çalışmaları başlatmak sonrasında da tek çatı altında bir araya gelmektir.

Şimdi ilk toplantı fikirlerini almaya başlasak iyi olacak.

:):):)

hoca kimi toplicaksın , nasıl toplayacaksın biraz zor gibi gibi geliyor , foruma yazanlar bile cok az hoca

best20;

Gelmek isteyene kapımız açık. Sayıca az da olsak bir başlangıç yapmak gerekir diye düşünüyorum.

dogru düşünüyosun , ormanı yakan kücük bi kıvılcımdır hesabı gibi , ama en başta ben cok gelmek isterim ama iş yüzünden gelemem gibi görünüyor ama sonuna kadar destek veririm hoca

DÜŞÜNMEM LAZIMMM:confused:
VERİMLİ OLUR MU?OLMAZ MI?BEN VERİME BAKARIMM:D

Ya bakın arkadaşım tamam iyi güzel düşünmüşsün ama bundan önce zaten vardı böyle bir şey töp türkiye özürlüler partisi en sonunda kapandı gitti neden diye sorma menfaat dünyası bu senin için demiyorum ama keco böyle hangimiz destek verdik bu partiye baksana sen bile daha yeni biliyorsun yap ama önce bi düşün ne kadar insana hitap ediyorsun bu insan topluluğu nasıl bu insana nasıl ulaşabilirim diye sırf burdakiler 8,5 milyonun milyonda 1 i etmez buda sana yaramaz ok

Maksimum sayıda insanın katılabileceği bir gün ve saate alırız ilk toplantıyı.

hala finans kaynağı bulamadınmı? Sen parayı bul gerisi kolay. 1 sene önce neden açmadın başlığı:confused:
Sende başbakan gibi siyasetçi olursun sana oy vermem:) Milleti kandırdı. 12 eylülcüler yargılanmadı.:confused:
Gerçi sadece onlar değil bütün geçmiş siyasilerin yargılanması lazım. Halkın her kuruşunun hesabını soracak varmı bir babayiğit :confused:

gözüm kapalı veririm şuanki partiler zaten bizi hep 2. 3. hatta 4. planda tutuyor varsın engelli bir kardeşimiz bizi o arka planda tutsun varmı önemi ya ama o koltuğua oturmasıyla ben gururlanırım her ne kadar düşünmesede bizi. ama en çokda bizim için uğraş vereceğine inanıyorum.. seve sevee..

ya bu başlık tamamen abesle iştigal başkada bişey deği özürlüler partisi vardı ne oldu? yine kursan ne olacak?ben AKP li değilim aksine muhalefetim ama yukarıda ALLAH var AKP nin süper lideri var çomağı aday gösterse yine tek başına iktidar olur, bizler engelli partisi kuracağımıza mevcut partilerde daha fazla görev alsak daha fazla özürlü milletvekilimiz olması için liderlerle görüşsek daha iyi haaa diyeceksinizki, sayın ayva var ne yapıyor orasıda ayrı bir muamma onun için boş işlerle uğraşıyorsunuz sanki yanılıyormuyum sayın keco?

valla şöle kabataslak bi hesapla 8 milyon özürlü var her aile ortalama 4 kişide kardeşin biri oy vermedi diyelim anne baba mutlaka engelli partisine oy verir buda özürlü dahil 3 oy anlamına gelir 24milyon hadi bunun 4 milyonu oy kullanamaz olsa 20 milyon oyla iktidar bile olur ama bizde ne varsa bişey var çekemeyiz kimseyi engelli partisinden milletvekili olarak giden engelliler kendini kurtarır diger engellilere ilk darbeyi yine engelli partisi atar :D engelli partisine oy atan seçmende bak ulan biz aç susuz işsiz biçare şekilde sürünürken adam benim oyumla nerelere geldi düşüncesiyle bidaki seçime sadece parti içindeki insanların oyunu alarak buda tahminen 100 bin kişi olsun meclis hayatı suya düşmüş olur ancak meclisinin kapısının önünden geçer :D

Ben engelli bireylere güvenip yola çıkmam ..çünkü ne yaptım sa mutlaka sakata geldim..bun dan sebeb engelli ile dost kal muhabbet yap ,gez toz eğlen lakin mevki ve para işin oldumu ..herkez yoluna ..özür dilerim vede kişileri şahıs adına tenzih ederim...benim düşümcem bana aittir.başkasını bağlamaz...
Ha ben milletvekili olursam o zaman başka ilkesi ölünce bana haber verin ..ben de gelip oy vereyim....
Derneklerin ,federasyonların hali gözler önünde...çok şükür üyede değilim.ölsem dahi de olmam üye....bencilik bitipte bizcilik başladığı an ..kapılarına köle olurummmmm....

Sırf adı "Engelli partisi" diye hiç bir partiye oy atmam.. Aynı şekilde Sağ parti Sol parti diye de tek oy atmam.. Hizmet getiriyorsa, refah ve huzur içinde yaşamamı sağlıyorsa ben Sağ partiyede oy atarım, Sol partiyede Engelli partisinede.. Etiketlere takılmak yanlış.

Üst Alt