Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

neden olmasın bence özürlülerinde TBMM platformunda bir sözü olması ve haklarımızı koruması gerekmektedir

Konuya çok geç kalmış olabilirim.
Engelli parti yada engelsiz parti vs..yahut ille engelli biri parti başında olacak davası söylentisi.Engel ,engelsiz diye hayata ayraç koymayı tavsip etmiyorum.
Ne partisi olursa olsun kim başkan olursa olsun önemli olan o kişi yada kişilerin engelli engelsiz olması değil "Kişiliğinin Adam Gibi Olmasıdır"

Engelli olunca kişiliğimizde değişiklik olmuyor.
İmamın oğlu kötü çıkar Hırsızın oğlu iyi çıkar.herşey doğru bir kişiliğe sahip olmaktadır.Kabuğun içi önemli

Böyle bir parti kurmaktansa nomal partiler içerisinde gerektiği gibi olunmasını tavsiye ederim

saww;
Merhaba, Hukukçuyumve gelir uzmanı olarak Vergi dairesinde çalışıyorum. Ben bu parti işini yıllardır düşünüyorum. Fakat mali kaynakları düşündüğüm için bir türlü harekete geçemedim. Hatta google groups'ta bu iş için bir eposta grubu bile kurdum. Engelsiz Türkiye hareketi. Fakat insanlar geçim sıkıntısındayken bir de partiye para harcamak istemezler doğa olarak. Bir de Ankara'da genel merkezimizi oluşturmamız lazım. En az 30 kişi ile parti kurulabilmektedir. 30 tane babayiğit ve maddi sıkıntısı olmayan arkadaş bulup bu işe girişmemiz lazım. Bu işi de facebook üzerinden değil, bu site üzerinden yürütmemiz gerekir.

webtime;
Şu andaki partilerin hiçbirisi bizim taleplerimizi dikkate alıp, düzenlemeleri yapacak bir parti değil. Zaten şu anda 3 tane parti var. Bunların üçünün de ne yaptığı bellidir. Bunun dışındakiler artık tarih oldu. Tarafsızlığı benimseyip; yeni bir imaj oluşturacak, dinamik bir parti olması gerekir.

bizden kişiler ( ortopedik, işitme, görme ) meclise girerse :confused: kendi yaşadıkları zorlukları mecliste daha kapsamlı açıklama yapacakları ve gerekli düzenlemelerin yada engelli insanlarımıza daha rahat yaşamalarına uygun görüşler sunacaklarından dolayı oyumu verirdim..

bu siyasi parti sadece engelliler için mi çalışıcak.:)) sadece bu konuya odaklanırsa acaba seçilme sansı ne kadar? düşündürücü...:))

T.C de toplam kaç engelli var.. Birde bunların aileleri olursa.. sizce mecliste çoğunluk elde etmeleri :confused:kimbilir belki koalisyon partisi olmaları hayal bile değil.. bizler engelliyiz die kültürsüz yada bilgisiz kişiler değiliz.. bir ortopedik engelli arkadaşımız bakanlık yapamazmı? diğer konularda fikir yürütemezmi:confused: öleyse sorun nedir?

Kahramanmaraş teşkilatı için ben varım. Bu işe gönül veren kişiler olduğu sürece önümüzde hiçbir engel yok. Hukukçu ve Avukat olarak elimden gelen her türlü desteği vereceğim.
Hayaller yaklaşmakta olan gerçeklerin gölgeleridir.

huseyinpala;

Arkadaşlardan ses çıkmadı. Parti çalışmaları hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum. Parti çalışmalarını yapan arkadaşların burayı da takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Selamlar.

Engelli partisi yıllardır var zaten.. Destek olan yok..

Adaşım bülent yani (Oturan boğa) olursa ben oyumu veririm.Artı ölümüne çalışırım.Bu parti için seve seve çalışırım.Çünkü engelli olan birini ancak engelli biri anlar.Evet bende sahaya inme taraftarıyım.Bu güne kadar tüm engellileri bırakın adamdan insandan dahi saymıyorlardı.Ama gücümüzün farkında değiller.Birlik olursak inanıyorumki herşeyi başarırız.....

kaan1975;

Bu konuda yeteri kadar çalışmıyorlar demekki. Ben sadece Türkiye Özürlüler partisini duymuştum. Hangi parti olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben de KAHRAMANMARAŞ TEŞKİLATI İÇİN VARIM.SİZLERDEN HABER BEKLİYORUM.

Oy vermek bir yana, siyaseti çok seven bir engelli olarak, benim gibi olan engelli vatandaşlarımız için hizmet vermek bile isterim. İşin içinde aktif bir şekilde çalışmak bana gurur verir...

mesuttok;

Aynı duyguları paylaşıyoruz. İnterneti işyerinden kullanıyorum. İşyerinin modeminde facebook kısıtlı. Bu yüzden parti çalışmaları nasıl gidiyor, takip edemiyorum. Arkadaşlar buradan da yazışırlarsa; haberdar oluruz.

adam akıllı biri gelirse veririm engelli olupta bugünkü manşetlere bakın adam engelli ama uyuşturucu baronu çıktı o yüzden adam akıllı biri geçerse başa seve seveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ben siyasetten hoşlanmam.böle bi parti kurulsa napardım diye düşündüm,sanırım dayanışma için destek verirdim.çok başarılı olurmu o tartışılır.bu ülkede siyaset çok etik yapılmıyor.

evet hangi düşünceden olursa olsun dürüstçe yapılmıyor siyaset.adam bilmem nerde seçim öncesi halka verdiği sözde durmamayı onur meselesi yaparken,bizde oy için insanların mahremiyetine giriliyor,özel hayatlar deşifre ediliyor.birbirinin düşüncelerine tahammül şöle dursun,hakaret bile var.ve bu insanlar yüksek okul mezunu birkaç dil bilen insanlar.işte siyaset mantığının böle işlediği bi yerde kurulacak engelli partisi ne kadar verimli olur bilemiyorum.en azından denemekte fayda var diyorum.evet destek veririm endişelerim olsada.

barok;

İŞÇİ PARTİSİ var !! Sonuçta işçi olmak da bir görüş değildir ve her yaştan ve nitelikten işçi vardır. Yanlış düşünüyorsunuz.

Türkiye'ye engelli partisi değil, azınlıklara verecekleri desteği lütuf gibi göstermeyen parti lazım.

ben tereddüte kalırım çünkü mecliste engelli vekilimiz var.7 yıldır engelli camiası içindeyim buluınduğum ve bulunduklarım derneklerin başkanları bizim hakkımızı aradıkalrını hiç görmedim gelen işe girip ev alıp sonra kendi engelli kader arkadaşlarına bide utanmadan çamur atıp ayrılıyorlar.onun haricinde mecliste görme engelli vekilimizde var onunda hakkımızı aradığını hiç görmedim. sadece bir defa şahit oldum okadar.onun için ben oyumu vermek için tereddutte kalırım. böyle bi konu açtığın için teşekkürler KECO

evet bu konuya duyarlı olan türkiye genelinde tanınan olması yeterli olur ozaman birşeyler deyişe bilir yani taş yerinden oynar

Tabiki vermem..

Gucenmeyin ama, cok gereksiz kalkisma olmus bu..

politik olmayan ideolojik olmayan bir engelli partisine kesinlikle oy veririm hatta engelilerin işçi olanının, memurun vs. ideolojik çatışmalar mekanı olan bilindik sendikalar yerine sadece kendi hakaları çalışan bir engelli sendikası bile olması gerekli bence.

keco kardes iyi güzel hoş düşünmüşün parti kurulsa seve seve oyumu veririm biktik artik kenara atilmakdan

Esit Haklar Partisi << ola bilir

Parti tüm engellilere nasıl ulaşacak? Şayet bu mümkünse bence hemen kurulsun.

Toplumun sadece bir kesmine değil, toplumun tümüne hitap eden bir partiyi tercih ederim.. bir parti bölge veya gurup partisi değil ülke partisi olmalıdır. bu konuda tamamen fuzurludur benim görüşüm...

Yada şöyle olabilir sadece engellileri değil çocukların, kadınları, yaşlıların hakları üzerine kurulabilir. Muasır Haklar Partisi olsun ismi. Muasır medenıyetın mini etek giymek olmadığını anlatmalı:) Engellilere, çocuklara, yaşlılara ve kadınlara imtiyazlı haklar tanımak olduğunu öğretmeli. Hiç bir idiolojiye ihtiyacı olmaz böyle bir partinin bu tür haklar muasır medenıyetlerın gereğidir. ne sosyalizm ne liberalizm nede islam inancı buna ters düşmez.( lokal saçma idiolojileri saymaya gerek duymadım:)).

kgokce;
Başlangıç için Sabancı'nın kızından ekonomik destek talep edebiliriz mesela.

Mesajları okurken bir şey dikkatimi çekti; Eşitlik ve ayrımcılıkla mücadele etmek için ''ötekiler'' partisi kurmak istiyorsunuz ama siz bile bir kadının adını kullanmak yerine sadece Soyadı kullanmayı yeterli görebilmişsiniz. O söz konusu kadın sadece soyadından mı ibaret? Ya da sadece ailesinden gelen zenginliğinden mi?

Parti kuracaksınız, maddi desteği de engelli bireyleri olan aileden talep edeceksiniz, ancak söz konusu ailenin engelli kızının ismini yazma nezaketini bile gösteremiyorsunuz. Sizin uğrunda mücadele vermeye başladığınız nasıl bir eşitlik algısı?

Bence sizin Ötekinin Ö'sünden bile haberiniz yok, ayrımcılığa uğramak sadece belli bir norm farklılığından (engelli, kadın, eşcinsel, şiddet mağduru vb.) gerçekleşmez, sizin gibi kalıplara sıkışıp kalanlarda bunu gerçekleştirebilir.

Üst Alt