Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalarımızın kalkmış olmasından rahatsızım

Konular
10
Reaksiyonlar
1
Nedenmi rahatsızım bu durumdan.
Anlatayım.
Çünkü o kartı alan arkadaşlarımız sağolsun bu kartı engelli tanıdıklarına verdikleri için ve otanıdık eş dost akrabalarda gayet rahat bir şekilde hiç utanmadan araçta engelli olmadığı halde park yerlerimizi pişkin pişkin işgal edebiliyorlar. Engelli değilsiniz neden bizlerin park yerine araçlarınızı park ediyorsunuz dediğimizde de kartım var görmüyormusun bile diyebiliyorlar.
Oysa araçlarımızda plakalarımızda taşıdığımızda bu ibareyi bu tür sıkıntılarla karşılaşmıyorduk.

Ben engelli plakamı aracımda görmek istiyorum. Bunun bana sağladığı kolaylıklardan bir engelli olarak yararlanmak istiyorum.
Haksızmıyım.

engelli logosunu plakaya yapıştırıp bu sorunu çözebilirsiniz. (reklam ajansları yapışkanlı olarak çıkartabilir bunu)

akrepyusuf inatçı bir polise denk gelirsen ceza yazabiliyor. Bu sticker yasal değil.

bLaCkRaCe

ben isteğe bağlı olarak biliyordum. (isteyen taktırabiliyor diye) komple kalktıysa yapacak birşey yok o zaman.

engelli amblemini plakadan kaldırmak için dava açıp ta kazanan kişiyle konuşmuştum, kendinin trafikte mağdur olduğunu, abuk sabuk hareketlerle karşılaştığını söylemişti bunun için dava açıp kazandım ve plakadan amblemi kaldım demişti. sizde emniyete gidip mağduriyetinizi anlatın, yaşadığınız sorunları anlatın davayı kazan amblemden mağdur olmuşsa sizde amblem olmadığından mağdur olduğunuzu bildirim bence bu bir tercih meselesidir...

O amblemi kaldırmak, kaldırılmasını istemek insan aklıyla ve engelli hakları ile dalga geçmektir. Yaşadığım her mağduriyetten sonra kaldırılmasına vesile olan herkese ah ediyorum. Beddua değil sadece serzeniş. Engelli amblemlerinin plakalara tekrar konulması için ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Saygılarımla...

deryaaslanturk
Aynen sonuna kadar destekçinizim. Ne gerekiyorsa yapalım. Çok mağduriyetler yaşıyoruz.

Keşke sadece kendisi için kaldırsaymış o amblemi. Bencillik etmiş bence. Ben amblemimden memnundum. Şimdi yeni araç aldım sanırım artık o amblem olmayacak. Kart istemiyorum ben plakamda taşımak istiyorum amblemimi.

Bu konuda mevzuattan anlayan birisi bir yazı hazırlasın. Başbakanlığa, İç işleri Bakanlığına ve Trafik yetkililerine i-mail olarak gönderelim. Başka yolu yok.

Bu arada ben stekir yaptırıp plakama yapıştırdım. Bir kaç defa trafik çevirdi ceza falan yazmadılar. Ayrıca trafiğin verdiği engelli kartlarında Plaka no.su bulunuyor. Başkası kullanırsa geçerli olmaz. Bunu trafiğe bildirseniz hem kullanan hem de kullandıran okkalı bir ceza yer. Burada kartını başkasına verenlere de buna dikkat etmelerini öneririm. Bu arada buna benzer yasal hiç bir karşılığı olmayan kart yapıp kullananlara rastladım. Görevlileri kolayca kandırıyorlar. Tek çare Plakalara işaretin yeniden konulmasını sağlamak.

Ben hala eski amblemli plaka kullanıyorum. Çok faydasını görüyorum. Ayırt edici bir işaretti bizim için pozitif ayrımcılıktı. Rahatsız olanın kaprisi yüzünden biz mağdur olduk.

Levent54
Plaka üzerine yazı, çıkartma, sticker ve her türlü müdahale kanunla yasaklanmıştır. Sizin birkaç defa çevrilip ceza almamanız ceza yazılmayacağı anlamına gelmiyor, bu ceza doğuran bir davranış. Bir ara plakada Türk Bayrağı çıkartması olanlara ceza yazılması bayağı modaydı.

Engelli otomobil sahipleri bu plaka olayından madem müzdarip, plakaya amblemin opsiyonel olması için girişimde bulunmalıyız.

Mrhba benimde plakamda engelli ablemi var ve şuan şehir dışındayım izmirden urfaya gidecem bir hafta sonra ceza yermiyim acaba

VIA_S7-3G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu olay isteğe bağlı değilmi ..

benim arata logo yok esea ole teklfde bulunmadam kımsedeormadı

bence kalkması ıyı oldu cunku trafıkte cok rencide edılıyorlar

damgalı gibi bence gereksiz kalkması iyi olmuş ayrımcılık...

benimde plakam da engelli logosu yok sıkıntı da yaşamadım bence park kartı uygulamasına bir çözüm bulunmalı adamın engelli kardeşi başka şehirde gidip adına araç alıp park kartı alıp kullanıyor bence bunlara çözüm bulunmalı yoksa başka sorunu yok bu durumun

Derhal en kısa zamanda o amblemler plakalara tekrar konulmalı. Çektiğimiz sıkıntıları bir an önce sona ermeli.

engelli parklarına önüne gelen çekiyor kart teferruat ama öbür taraftan en azından hayatın heryerinde bu engelliliği taşıyıp trafikte en azından özgür normal olmak çok güzel hele yeni bir araba almışsınız ve yandaki arabadaki kişiyle göz göze gelince size bakan kişinin sadece gıpta ile bakması aklından başka şey geçirmemesi gayet güzel bir şey bence

Ufukalp. Ben ceza yiyene kadar takmaya devam edeceğim. Zira park yaparken görevli bu işareti görünce engeli kaldırıyor. Yoksa uğraş dur. Bu arada bu işaretin kalktığını polis memurları bile bilmiyor. Ama bir çözümde bu işareti planın dışında görülür bir yere yapıştırmaktır.

Plaka daki engelli amblemi aslında bizlerin deşifre, rencide edilmemesi için düşünülmüş güzel bir detay fakat ülkemizde artniyetli insanlarımız çok var. Engelli olmadığını düşündüğünüz engelli kartı ile engelli araç yerine park eden şahısları ya fotolayıp EGM nin android uygulaması ile şikayet edin yada direk 155 i arayıp şikayet edin. Trafik polisi karta bakmıyor direk plaka yı girip bakıyor sistemde görünmüyor ise hemen fotolayıp 182 tl yapıştırıyor. Ben bu şekilde hakedenin çok kişinin canını yaktım.

güney
ya kardeş belki siz şahit olmadınız ama benim çocuk felci geçirmiş bir arkadaşım vardı iki ayağındada güç yoktu el gazı kullanıyordu yandan geçenler bakıyorlardı arabaya neresi engelli gibisinden ve bu olay o kadar çok oluyordu ki o alışmış ben rahatsız oldum resmen millet hayvan desem hayvanlara terbiyesizlik olur hele buda sakatmış diyen vardı resmen yumruğu koyasım geldi.

Levent54
bu işaret plaka ile aynı metalden galiba 2 adet ti alıp cama iliştirebilirsiniz diye biliyorum

devran29 ben 16 yıldır araç kullanıyorum 1 kez bile rencide eden olmadı. Bayan olduğumuz için şımarıklık yapanlar oldu ama engelime yönelik hiç bişey olmadı.

Bende engellimizden dolayı rencide edeni hiç görmedim. Aksine engelli plakalı araç diye trafikte toleranslı davrananlar bile olmuştur. Derhal o işaretler tekrar konmalı plaklara. Saygılarımla...

Aracın arkasına isteyen istediği çıkartmayı yapıştırıyor yapistirabilirsiniz ama tekrar plakalara donsun demek çok saçma olmazmi sonuçta bundan rahatsız olanlar da var ben sürekli acinmak istemiyor olamazmiyim
Park sıkıntısı yüzünden diyorsunuz ama bu ülkede engelli park alanına araba çeken onun bunun çocuğudur yazmadığınız sürece araba çekerler bu bir gerçek zaten düzgün işlemeyen bir iş için kazanılmış bir hakkı neden kaybedelim oldu olacak ehliyetlerdede h sınıfını geri isteyelim olsun bitsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:
ya olsun ama engellı logosu kalkması ne guzel bence o sımarıklık her zaman olur kendını bılmez soyltarılar ıste

O zaman isteğe bırakılmalı. Ben plakamda görmek istiyorum engelli işaretini.
İsteğe bırakılması halinde bir çok kimsenin bu işareti plakasına ekleteceğinden eminim.
Sizlerin düşüncesine saygı duyuyorum gençsiniz tabi anlıyorum. Ama ben bu kartların sapsağlam insanlar tarafından art niyetli kullanımına gözlerimle şahit oldum. O yüzden plakada olmalı diyorum yada en azından isteyenin plakasında olmalı.

Eskiden bakıyodum engelli otoparkında normal plaka, arayıp şikayet ediyodum. Şimdi ön camın oraya koyolar kartı. Uzaktan bakınca ayırt edemediğimiz için engelli değilsede şikayet edemiyoruz. Plakadan logo kalkınca engelsizmi oluyoruz neyin kaprisi bu anlamıyorumki.

Üst Alt