Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalarımızın kalkmış olmasından rahatsızım

Engelli park kartı dıye bısey var.. Engelli yerıne parkedenler bu park kartı koymak zorundalar . Eger engellı olmayan biri engelli yerıne arabasını koymus ıse . Oradakı gorevlının görevini yapması gerekır . Zaten kac tane engellı parkı var ki ? Engelli ambleminin kalkmasından yana olanlardanım. Kimsenin kimseyi deşifre etmesine ben engellıyım dıye bagırmasına gerek yok. Engelli park kart var kımlık kartı var ... Bunları yerı geldıgınde kullanın.

Milletimiz pişkin ve yüzsüz malasef.
AVM lere gidip hemen hemen bütün engelli yerleri dolu.
Güvenliğe söylüyoruz "bizde söylüyoruz ama bizi dinlemiyorlar"diyolar.

Bende plakalardan engelli işaretinin kalkmasından rahatsız olanlardanım. Nedeni ise Tekerlekli sandalyeli oluşum, bazı yerlerde ve avm lerde engelli park yerlerine park etmiş araçların ön camlarına kart koyup koymadıklarını engelli aracı olup olmadığını göremiyorum, arabaların arka kısmından geçip boş alanlar arıyorum. Engelimlede 47 yıldır yaşıyorum ve bunuda gizleme gereği duymuyorum, plakama engelli işareti çıkartması yapıştırıyorum. Ama malesef sağlam insanlar engelli amblemi bulunmayan araçları örnek alarak bizim yerleri işgal etmektedir. Çünkü sağlam olanlar bizim işaretsiz plakamıza bakıyorlar, arabalarından indikten sonra gelip camımıza bakmıyorlar.

Bende İSPARK'ın bizi kayıt altına almasından rahatsızım Engelli olanın arabasında Engelli biri varsa araç engelsizde olsa Engelli yerine park etmeli bence ama araçta gerçekten engelli olan biri varsa bunuda Başbakanlık engelli kimlik ıspatlar.

Fakat İSPARK her yıl kayıt istiyor kayıt yeniliyor. kimse buna ses çıkartmıyor tıpış tıpış gidip dilekceyle başvurusunu yapıyor. Sormuyor kendine Emniyet Müdürlüğü bu engelli park kartını bana neden verdi diye oysaki devletin vermiş olduğu engelli park kartı uluslar arası bir park kartıdır ve bütün avrupa ülkelerinde geçer ve hiç bir avrupa ülkesinde böyle bir uygulama yok. ispark engelli park kartına bakmalı kendine kayıt ettirmesine değil bence bu sistemi düzeltmek için uğraşın.

Ya allah aşkına kimse kimseyi rahatsız edemez
Çokta iyi olmuş plakadan kalkması kimse kimseyi deşifre etmek zorunda değil o zaman kadın plakasi pembe olsun erkeğin ki mavi varmı böyle saçmalık şikayet edenlere sesleniyorum ve ilk başta bu konuyu açan arkadaşa her şeyden şikayetci olmayın

Ayrıca biz hayvan değiliz ki damgamiz olsun unutmayın damga esseye vurulur büyük bas hayvana vurulur sert oldum biraz ama inan doğrusu bu
Unutmayın ki plaka da o damga varken bile bizlerin park yerleri işgali ediliyodu insan cahil olunca kullandığın arabanın plakasina değil Kaportasına da Çizdirsen çözüm olmaZ

İsteğe bağlı değil keşke dediğiniz gibi isteğe bağlı olsa. Plakaya engelli işareti yasak cezası bile olabilir hatta.

Damga sizin oralarda eşşeğe vuruluyor olabilir bizim buralarda ayrıcalık sayılıyor. Lüks otellere gittiğinizde kolunuza bileklik veriyorlar mesela diğer turistlerden ayırt edilebilin diye :) Plakamızda bizim ayrıcalığımızdır. Bir fikri savunurken hakaret etmeden bağırıp çağırmadan yazmayı ve konuşmayı öğrenin siz önce gerisi hallolur.

isteğe bağlı yasak denen bişey yokk
İsteğe bağlı değil arkadaşım, keşke öyle olsa. Kaldırılmasından dolayı çektiğimiz çileyi biz biliriz. Kalkmasına neden olan kişileri buradan esefle kınıyorum. İsteğe bağlı olsun dileyen kaldırsın, dileyen işareti kullansın.

Bu konuda anlaşamadığımız olay bu amblemin olup olmaması fakat araca bir sticker yapıştırarak isteyen amblemi kullanabilir isteyen kullanmaz gibi bir orta yol bulunmuyor. Konuyu açan arkadaş illa herkes kullansın kafasında arada bakıyorum biz eşşek gibi damgalanamayız deyip kullanmak isteyenlere hakaret falan edilmiş. En güzelir sticker veya cama takılabilecek engelli plakaları yani böyle çözüm herkese uyar. Öbür taraftan arkadaşlar artık avmlerde engelli parkına araç çekmenin cezası var konunun detayı haberde : AVM'lerdeki engellilerin otoparkını işgale 'sıkı denetim' geliyor - Otomobil Haberleri

deryaaslanturk

Şimdi sevgili Arkadaşım Öncelikle bağırıp Çağırdım vs yok
Tekrar söylüyorum. O Zaman Kadın sürücüler Pembe plakalı Erkekler Mavi Kullansın Mantıklımı?

Diyorsun ki Avm Otoparkların da sıkıntı oluyor bize ayrılan yerler de Yokmu bu Engelli işareti var bazı öküzler buna rağmen park etmiyor mu ediyor aa benim plakam da bu işaret yok diyip girmeyeyim diyen olur mu olmaz bu tamamen vicdanına kalmış insanların

Ama ben şahsen engelliyim diye trafikte deşifre olmak istemiyorum. ; Ayrıcalık demişsin o damgaya kusura baköayacaksın İnsanların Vicdanına Ayrıcalık Yapamam

şimdi bu doğru kararı eleştirerek vakit harcama

Siz o plakayı istemiyorsunuz ben istiyorum. O zaman şimdi ben ve benim gibi düşünenlere o plakayı isteyenlere haksızlık olmuyormu peki.
Siz istemiyorsanız engelli haklarından yararlanmayın siz ayrıma karşısınız anladım sizi e peki ben ayrılmak istiyorum. O zaman ne yapcaz. İşte ben diyorum ki isteğe bağlı olsun. Sanırım bunada karşı çıkmazsınız. Bir takım kararlar alırken tek yanlı düşünmemek lazım yoksa demokrasi olmaz.

deryaaslanturk

Yahu zaten isteğe bağlı
Benim aracım da yok arkadaşımın aracın da var kimse de senin neden plakan da var diye de sormuyor yada ceza yollamıyor
Siz genelleme yaptığınız için ben karşı çıktım yoksa herkes istediği gibi kullanmalı kimse de buna karışamaz

Arkadaşınıza söyleyin isteğe bağlı değil. Cezası bile var. Artık sadece kart veriliyor plakada önceden takılı olanları söylemiyorum yeni araçlarda zinhar yasak. Bu yüzden bir engelli arkadaşımızın ceza yemesini istemem.

deryaaslanturk

plaka üzerine takılanda sıkıntı olabilir ama araç arkasına sticker yapıştırmanın cezası yok camdada engelli kartınız durduğu sürece aslında sıkıntı yok. Bu işlem geri dönmez çünkü araya ispark girmiş durumda. Ve işin içinde para varsa herşey değişir. Şimdi ispark galiba yılda bir kere yeni kayıt istiyormuş yani zorla veriyorlar bu hizmeti gönüllü değiller. Engelli kartı olması yada plakada işaret olmasını takmıyorlar.

deryaaslanturk

Yok yok biz anlaşamıyoruz

Kendiniz çalıp kendiniz oynadığınız sürece biz anlaşamayacağız

isteğe bağlı olmasa bile polisler yazmaz korkma polisler anlayışlı zaten adamdan sayılmadığın için yazmaz =)

kimin park edeceğine görevliler karar veriyor

0

Ben de engelli işaretinin kalkmasından rahatsızım, eskiden engelli park yerlerini çok rahat kullanıyorduk şimdi ise boş bulabilene bravo. Plakadan işaretin kalkması %90 ve üzeri raporla ebesinin dedesinin üzerine araba alanların işine yaradı, engelli sürücülere, çoluğu çoçuğu engelli olup park yerine ihtiyacı olanlara bi faydası olmadı tam tersine zararı oldu. Bir de engelli park yerlerinde normal plaka araçlar durunca milletimizde biz de koyarız algısı oluştu, engelli kartından fln haberleri yok uyarınca burda hep normal arabalar duruyor zaten diyorlar, saolsun yetkililer de gerekli denetimleri sık yapmadıklarından işin tadı kaçtı iyice. Bence isteyen plakayı engelli işaretli isteyen de normal plaka alabilmeli ama park yerlerini sadece plakasında işaret olanlar kullanabilmeli, park kartı verilmemeli, normal plaka almayı seçenler hiç bir şekilde buraları kullanamamalı.

%90 üzeri engelli değilmi.onlar araba kullanamıyor mu?genel konuşmayın suistimal eden ahlaksızdır. kısa ve net.herkes birbirine saygılı olsun yeter.

%90 üzeri engelli olup aracı kullanıyor ve park yerine ihtiyacı varsa, arabayı başkası kullanıyorsa da engelli araç sahibinin park yerine ihtiyacı varsa alsın engelli işaretli plakayı baksın keyfine. Sözüm köydeki ebesinin dedesinin üzerine araba alıp bi de park yerini işgal edenlere. Zaten böyle kişilerin elinde park kartı var adamın yasal hakkı, ondan bi saygı beklemek anlamsız. Diğer normal araç sahipleri ve milletimizde de saygı -sevgi kalmadığı için elle tutulur gözle görülür bir şeyler yapmak lazım.

Son düzenleme:
Ben şahsen %90 üzeri raporla alınan arabaların çoğunun sağlıklı kişilerin kullanımı için alındığını düşünüyorum.

Ben şahsen %90 üzeri raporla alınan arabaların çoğunun sağlıklı kişilerin kullanımı için alındığını düşünüyorum.

Eskiden plakadaki engelli işaretinin bir caydırıcılığı vardı. Ailesinde %90 ve üzeri engelli olduğu halde "sakat plakalı arabaya mı binecez yaw" diye araba almayanlar plakadan işaret kalkınca koşa koşa araba almaya gittiler. Çevremde böyle en az 4-5kişi var. Sonra ne oldu engelli aracı park yerlerinin suyu çıktı, raporla araba almanın suyu çıktı, suistimal ediliyor diye limit kondu, kabak bizim başımıza patladı.
Ha şunu da belirteyim; Ailesinde %90 raporu olan kesinlikle araba almasın demiyorum. Yasal hakkıdır alsın, ister sadece engelsiz kişi kullansın ister engelli kişiyle beraber kullansın ne yaparsa yapsın ama engelli işaretli plakayı almamayı seçtiyse park yerleri vb.. gibi olanaklardan faydalanamasın.
Ayrıca bu dediğim uygulama %90 ve altında raporla araba almış engelli sürücüler içinde geçerli olmalı. Plakada işareti almıyorsan imkan da yok :)

Bende rahatsizim çünkü yaslilar adina alinan yuzde 90 ustu raporlarda engelli plakasi olsaydi belki bu kadar alinmazdi ve 200 bin limiti devlet tarafindan konulmazdi.

Konu hakkinda cimere yuklenelim plakalar eskisi gibi olsun.

Ben bugun trafik şubeye gettim plakama engelli ibaresi istiyorum dedim
Plakami aldi bir kayit verdi
O kağitla şoförler odasına geldim engelli plakası bastirdim plakamı aldım
Bu yasalara uygun degilmi
Yasakmi engeli plakası

betül1964

Engelli plakası diye bir şey kalmadı ki artık .Allah Allah, nasıl işlem yaptılar anlamadım! Acaba mevzuat değişti de haberimiz mi olmadı?

Ben buradan yazarken engelli plakaları kalksın diye nara atanlar aslında engelli refakatçi si adına araç kullanan refakatçi lerdi aracı vergisiz ötv siz alırken güzel plakaya gelince nedense rahatsız oldular benim aracım da engelli plakası var istesem aracımı değiştirebilirim değiştirmememin tek sebebi bu engelli plakasına sahip olamayacağım içindir

Üst Alt