Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalarımızın kalkmış olmasından rahatsızım

Ortopedik engellide hani su %5 bile olsa doktor h yazdığı zaman ehliyet alanlar var ya onlar da olabilir bu konu siz 40 üzeri engellisiniz diye açılmış yani %40 altı engelliler zenci size göre ama şunu unutmayın devlet o kişileri engelli sayıp hak vermişse istesenizde istemesenizde razı olacaksınız artık rapor almaya gittiğim zaman bana engelli değilsin diyen doktora size göre engelli demek ya tekerli sandalyede ya yatalak yada bakıma muhtaç olmalı zaten degilmi demiştim aynı şeyi size de söylüyorum tanınmış haklara saygı gösterelim lütfen insanların dış görünüşüne gore sapasağlam gibi şeyler çok yanlış

Yooo bayağı bildiğiniz sağlam insanlar park ediyor. Bana göre sana göre sakat diye bir şey olamaz. Ana kapıya en yakın yere park engelliye verilmiş bir haktır. Yürüme sıkıntısı vardır çünkü. Açıkcası ben buna karşı çıkarım kusura bakmayın. Ben yürüyebilen bir engelliyim mesela. Tekerlekli sandalyedeki bir engelliye de her zaman hiç düşünmeden öncelik veririm. Bir parmağı olmayan bir engelliyle koltuk değnekli bir engelli nasıl aynı kefeye konabilir. Sizce bu adilmi.

Engelli kartı varsa engellidir olmayıp ta çekenler var malesef birde engelliler daha kendi içinde birlik değil devlet zaten o ayrımı yapıyor ama engellilerin birbirine yaptığı ayrımı anlamıyorum ben

Bu ayrım değil ihtiyaç önceliği. Bir insan yürüyemiyorsa yürümeyle ilgili, göremiyorsa görmeyle ilgili önceliklere sahip olmalı. Yürüyemeyen birinin kabartma yazılı ürünlerde öncelik istemesi kadar saçma bir durum sizin eşitlik talebiniz BLACKSAGAT

ebgelli kartı olmadığı halde normal araçlar ile engelli otoparklarını işgal eidyorlar butun avm ler boyle git 155 şikayet et diyorlar pişkin pişkin 155 aradıgımda ozel alışveriş merkezlerinin otoparklarına karışmadıklarını söyluyorlar buna bi çare bulunmalı

kunta

Sticker olsa aslında şöyle öküz resmi olan engelli yerine çektim çünkü öküzüm şeklinde camına yapistiracaksin böylelerinin tepki tepkidir

Plakamıza engelli işaretinde ısrar ediyorum.
Yeni araç aldım plakada işaret yok olmuyor dedi bayi kendiniz alacaksınız dedi. Uğraş dur şimdi. Ruhsatta engelli ibaresi var ama ne kart verdiler ne plakaya işaret koydular. İşin yoksa git şimdi birde bunlarla uğraş dur :(

öküz de yapışltırsan çare değil adam zaten öküzlüğünü kabul ediyor ama pişkinlik dibe vurmuş engelli otoparkını işgal etmekten zevk alıyor ve bir ceza almayınca hoşuna gidiyor

İsteğe bağlı olsa en güzeli bence isteyen takmalı istemeyen takmamalı sonuçta plaka muameleci ile çıkıyor ona engelli işaretli olsun deyip öyle çıkmasını istemek de olanaklı ama sorun avm otoparklarına çeken öküzler olunca ne takılırsa takılsın onlar yine olacak bununla ilgili bir kampanya yapmak daha iyi olur diyeceğim ama bu ülkede engelliler yok sayıldıkca böyle birşey imkansız

Moderatör tarafında düzenlendi:
Her adımda zorluk her adımda sorun. Engelli bu hakkını prosedürden bıksın vazgeçsin diye ne gerekiyorsa yapıyorlar anladım ben.

Kaç kez sınav için üniversiteye gittim, sınav günü engelliler için ne kadar ayrılmış park yeri varsa hepsi dolu. Görevlilere soruyorum "kalabalık fazla, bizi dinlemiyorlar vs" diyorlar. Şimdi şikayet etsek polis gelip uğraşır mı ki.

En güzeli çekeceksin işgalci durzulerin arabasının arkasına çıkamasın inekler eşşek gibi beklesinler

Tekrar tekrar ısrarla engelli plakalarımızı geri istiyorum ben.
Bu konuda benim gibi düşünenlerle kampanya bile başlatmayı düşünüyorum.

Plakadan engelli ambleminin kaldırılmasına vesile olan arkadaşlarıma bir çift sözüm var. "Onları Allah'a havale ediyorum" çektiğimiz zorlukları bir biz bir de Allah biliyor. Yakınından engelli kartını alıp da engelli park yerini işgal edenlere de yazıklar olsun. Unutmasınlar ki gün gelir o park yerleri onlara da lazım olabilir. Saygılarımlaa...

Araç plakalarında yer alan engelli logosu 1.ocak.2016 tarihi itibari ile kalkmıştır+ehliyetlerde de engelli belirtisi kaldırılmıştır. engelli olmamız sadece trafik polisi kontrol ettiğinde görecek. toplum engellileri fark etmiycek ki engellilerin muhtemelen park alanlarıda kaldırılaçak. bende engellilere özel 3-5 park alanın olmasına karşıyım diğer insanlar istediği alanlara park edebiliyor iken bize ayrılan bölümün sadece 3-5 dönüm olması saçmalıktır. örneği bir avm nin otoparkında sadece 4 araç engelli olarak park edebiliyor ki bu park genişliğide diğer araçlardan 10 15 cm daha küçük olabiliyor. burda bence adaletsizlik söz konusu bizim diğer insanlardan ne farkımız var Elhamdülillah bizide Allah c.c. yarattı. şahsen ben engellilere özel yer belirtilmesine karşıyım heryerde engelliler rahat hareket etmeni.

O zaman koşa koşa engelli park yerine gitmezsin olur biter.
Bizler kabul etsende etmesende engelliyiz öncelikli olmak zorundayız güzel kardeşim.

engelli plakalrı varken de millet kaldırılsın diye bagırıyordu şimdi kalktı ,engelli park başkasına kullandırana yuklu cezalar vereceksin bak o zaman verebiliyorlarmı ben şahsen engelli plaka ile aracımı kullanıyorum

sedatgedik[FONT=sans-serif]
[/FONT]
Engelli kardeşlerimizin her yerde rahat hareket edemedikleri için engelli yerleri konmuştur.Benim anladığım bu ayrıca oraları bazı beyni engelli olanlar zaptetmektedir.

:mad: Jandarma erol
Güzel kardeşim öyle yapıyorum zaten sizinde öyle yapmanız gerekir neden bir avm'de 4 tane engelli park alanı var neden koskoca bir avm ye 4 tane engelli kardeşim gezmeye gitsin ki. bütün engelliler gitsin. yada bakarsın otoparka kaç araba giriyor diye 100 adet ise bunlardan 50 si engellilere ayırılması lazım sadece 4-5 tane değil. 100 kişilik koca bir oto parka 4 tane engelli arabası alınıyorsa ben bunu adaletsiz olarak görürüm. diğer faaliyetlere gelince wc-kaldırım çıkış iniş-toplu tanışama binme inme ve buna benzer diğer faaliyetler çok güzel çalışmadır ve adaletlidir. burdada tek sorun otoparka engellilerin az sayıda alınmasıdır.

:mad: evet çok doğru diyorsun ama benim eleştirim o değil benim eleştirim engellilere ayrılan bölümün az olmasıdır. otoparklarda engelli park alanların arttırılması lazım her alanda engellilere ulaşım kolaylığı sağlanması lazım. ben engellilerin hakkına giren ve engellilere duyarsız kalan insanlara beyinsiz karaktersiz iradesiz şuursuz diyorum...

Keşke dediğin gibi olsa ayrılan 4 adet engelli yerlerini bile işgal ediyorlar.İnşallah zihniyetler değişirse düzelme olur.

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu yazıda bende şuizlenim oluştu: çoğu kişi kendi yaşadıklarından yola çıkarak yaşadığıolumsuzluklardan kaynaklı cevaplar vermiş. Karşı taraf nasıl düşünüyor diyedüşünen az insan var. Biraz saygı ve empati yapmak faydalı olur bencebeddua etmeye de gerek yok.

Şahsi görüşüm şu çözüm üretmek: Levent54 Levent Bey bahsetmiş; amblemigörünür bi yere yapıştırmak bunu yapan çok arkadaşımda var.

@aysn41 :[/FONT]
[FONT="Arial"]Plaka daki engelliamblemi aslında bizlerin deşifre, rencide edilmemesi için düşünülmüş güzel birdetay fakat ülkemizde artniyetli insanlarımız çok var. Engelli olmadığınıdüşündüğünüz engelli kartı ile engelli araç yerine park eden şahısları yafotolayıp EGM nin android uygulaması ile şikayet edin yada direk 155 i arayıpşikayet edin. Trafik polisi karta bakmıyor direk plaka yı girip bakıyorsistemde görünmüyor ise hemen fotolayıp 182 tl yapıştırıyor. Ben bu şekildehakedenin çok kişinin canını yaktım.

işte bir başka çözüm bunu yapanlar kazanır. Ayrıca kişi damgalanmak istemiyordoğal da hakkı taktırmak isteyenlere de kesinlikle lafımda yok özgür olunmalıfakat iş logoda değil. bu logoyu bastırıp kullanmak isteyen zihniyeti bozukinsanlarda olabilir. kart konusu da ayrı bir olay bu kartları görmedim eğer kart üzerinde mutlakaplaka yazıyordur aynı araca ait değilse polisle görüşülüp kontrolü sağlanabilir.[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Geçen hafta olan olay:Hastane önünde engelli park yerine park eden bir hastane personeli polisin cezayazması üzerine o parklar boş şuan

aynı şeyi bende 2 yıl önce Antalya 5M Migrosta yaşadım. Polisle görüşmemde;engelli otopark yerine bi araç park ettiği ve araçta logo bulunmadığı vearaçtan inen kişilerin bi engelini de gözlemleyemedim dedim.
-Polis memuru önce Avm otoparklarının şahıs arazisi üzerinde olduğundanbakamayacaklarını fakat Antalya 5m migros otoparkının belediyeye bağlı olduğunuve araç plakasını kontrol edelim dedi. verdim plakayı gerekli işlemleriyaptılar da.

Avm lerde yasal düzenlemelere göre yer ayırmışlar fakat kontrol mekanizmasıolmadığı için sıkıntı büyük. amblem olsa veya olmasa yerine kafalardakizihniyeti düzeltmek lazım. çözüm mü avm ye girdin otoparkta bi araç engelliyerine park etmiş sorgulat 155 den engelli değilse araç, güvenlik veyaavm müdürlerine şahsı uyarmaları söyle... kendinde uyarmak istiyorsan çektirmekistiyorsan aracı anons yaptır şahıs koşa koşa aracının başına gelir bişey mioldu diye ve paşa paşa çeker aracını. aklı başında biriyse zaten tekraryapmaz.

şunu diyen arkadaşlarda çıkabilir. ben iki saat adam mı bekleyeceğim. yadaadamdan yüz göz olmiyim, tartışmıyayım vs. vs. cümleler... biz haklarımızasahip çıkmazsak kimse çıkmaz. hakkınızı ararken de avm güvenliğinin veyayetkilisinin yanınızda olması faydalı olur diye düşünüyorum. (dengesiz birininsiz kim oluyorsunuz dememesi için)

Resmi Gazetedeki Yönetmelik Linki: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/02/20160226-17.htm
[/FONT]
[FONT="Arial"]
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: [/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]ALIŞVERİŞ MERKEZLERİHAKKINDA YÖNETMELİK [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Denetim ve ceza hükümleri [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]MADDE 20 –[/FONT][FONT="Arial"] (1) Bakanlık, bu Yönetmeliğin uygulanması, uygulamada ortayaçıkan sorunlar ve şikâyetlerle ilgili olarak alışveriş merkezleri nezdindedenetim yapmaya yetkilidir. Bakanlık bu yetkisini taşra teşkilatı aracılığıylada kullanabilir.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"](2) Yetkili idareler, Bakanlığın talebi üzerinebu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, alışveriş merkezleri nezdinde ön incelememahiyetinde denetim yapmakla görevlidir.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"](3) Yetkili idareler tarafından ikinci fıkrakapsamında yapılan denetimin sonuçları, denetimin sonuçlandığı tarihtenitibaren on beş gün içinde il müdürlüğüne bildirilir.

Sonuç olarak hakkımızı bimer veya cimer yoluyla da arayabiliriz. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

çok farklı bir yaklaşım ilginç doğrusu

SphiNX
Bu konuda aklına gelen her makama gerek bimer yolu ile ve gerekse e-mail, dilekçe yolu ile başvurdum. hepsi yanıtları ile birlikte elimde. EGM de fotoğraf yolu ile başvurdum. Sonuç maalesef sıfır. Her makam topu başkasına atıyor. Ama bu mücadelem sürüyor. Şu an Türkiye'nin her AVM sine gidin işgaller devam ediyor. Öncelikle insanlarımız duyarsız.(en kibar ifade ile) Belki yasal düzenlemeler varama denetim yapan ve yaptırım uygulayan yok. Bir AVM yetkilisi bana aynen "buraya ceza yazamazlar. Patronlarımız güçlü, izin vermezler" dedi. Bunu çok samimi şekilde ve kendisi de şikayetçi olduğunu belirterek ifade etti.
Şu an bir elektronik mühendisi bir çalışma yapıyor. Park yerlerine bariyer koyulması. Bunları açacak cipler ide engelli kartlarına koyarak, araç yaklaştığı zaman kart okunacak ve bariyer açılacak. Tabi bunun uygulanması sorun olacak. Bunun sağlanması için hep birlikte girişim yapmalıyız. Çalışmanın hiç bir ticari amaç yok. Bitirildiği zaman ben buradan açıklayacağım.

Pilakalarda engelli armasının olmasından yanayım bence çok faydası vardı isteğe bağlı olması lazım

Levent54 cezayı kesecek memurun da eline kelepçe vuruyorlarsa diyeceğim tek kelime -insan kendi adaletini kendi araması diyorum ama buda çözüm değil.

Resmi kurumlarla dava yoluyla kanunların uygulanmasını zorlamak nasıl bir sonuç doğurur ne kadar sürer buda bir muamma.

mühendis arkadaş çok güzel bir çözüm bulmuş inşallah tüm avm de dahil tüm engelli otopark alanlarında geçerli olur. Fakat bununda standart haline getirilmesi zaman alacak yasal düzenlemeler ve yönetmelik çıkarılması bunu avmlerin ve diğer otoparkların standart haline getirmesi uzun bir süreç alacak. inşallah en kısa sürede olur.

Engelli plakaların kalkması gayet isabetli olmuş gerçi kendi açımdan söylemek istiyorum bu engelli plakasıyla trafikte çok sorunlar yaşadım kendini bilmez çok insan var makas atanlar geçip önünde duranlar kaza yaptırmaya çalışanlar yüzünden gidip plakamı normale çevirmiştim ondan sonra çok rahat ettim bu saydıklarımın hiçbirini yaşamadım.Engelli park yerlerine normal araçların park etmesi başlı başına bir sorun ,birde arabayı çocuğu,babası yada bir akrabası adına alınmış araçları keyfi kullanıp engelli park yerlerini işgal edenler var.

bu plaka amblem işini yakını üzerine araç alan delikanlı hısımlar başlattı diye düşünüyorum. Amblemli ve amblemsiz araç kullandım pekte bir farkını görmedim tek fark park kartı ikide bir çıkarıp ön konsola koymak. Bide bizim bur da uyanık bir otoparkçı velet var, amblemli araç kullanırken de abi görmedim fişi de kestim yevmiyeden kesiyorlar deyip beni tırtıklardı. Şuanda da durum aynı abi görmedim diyor bende çıkarıp bişeyler atıyorum. Ne de olsa altımızda sıfır araç var tartışacak değilim karizmayı çizdirmem. fakat bu amblem işi tercihe bağlı olabilir. isteyen plaka takar, isteyen park kart takar.

jandarma erol
erol kardeş :) bu park kartta plaka yazıyor. nasıl öyle bugün sende kalsın deyip ödünç veriyorlar?

Üst Alt