Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporları artık 2 yılık olmuş!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
#tolgafb

%25 anksiyete tanısını size psikiyatri vermedi mi ki? Benim de bu tanı ve oranda raporum var da. Sürekli veya süreli verilmesi hakkında merak ettiğim bir nokta vardı.

bu süreli süresiz meselesi acayip sorunlara yol açtı. bence her rapor süreli olmalı.. 5 yıl kontrol şartı konulmalı. bu nedir ya.

en azından süreli rapor alanların mağduriyetleri veya çekinceleri de kaldırılmış olur.

ha hastalığın derecesine gör birer yıl arttırırsın ve işleme koyarsın. diyabet için 2 yıl dersin.. gözleri görmeyen kardeşimiz için 10 yıl dersin.. 20 yıl dersin.. 30 yıl dersin..

ama dersin... süreli süresiz meselesi çok karıştı.. herkes süreli olmalı.

SGK ya giden 10 soru varsa bunun 8 i süreli rapor süresiz raporla ilgili sorular

Cok adaletsizlik var benim sağl kurulu raporum süreli ama vergi indirimim sürekli ben şimdi ne yapacagım şaşırıp kalmışım.

Erdoğan bey ortopedik engel ve görme kaybı %52 sürekli engel olduğu halde 2 yıl süreli rapor verdiler

Bedriatak

buyrun burdan yakın..
aynı durum kısmen başıma geldi..
bir hastane bana yüzde süreli verdı.. yıllar sonra gittim başka hastaneden süresiz aldım..
bu nedir Allah aşkına.
ya süreli rapor kaldırılsın.. herkes süresiz olsun..
ya da süresiz rapor kaldırılsın.. herkes hastalığı engellilik durumu neyse, iyileşme durumuna göre süre alsın..
1 yıl olur 3 yıl 5 yıl.. hatta 10 20 30 yıl... ver yani...
30 yıl ver ama süreli olsun..
en azından şu süreli süresiz garabeti kalkar...
SGK ya giden 10 sorunun 8 i süreli rapor süresiz rapor konuları..
insanların kafası muallakta kalıyor haklı olarak..

ben psikiyatri bölümünden süresiz rapor aldım 10 gün önce (bursa)

ya 2 gündür private görünen bir üye, ya da moderatör beni sürekli eksiliyor..
2 günde 23 tane beğenmedim aldım..
noluyo ya. anlamadım :)

sayın private yani türkçesi ÖZEL görünen kişi.. lütfen gölgelerden saklanmayın meydana çıkın..
priveyt olmayın..

Jozefim

bu adam bazen bana da eksi veriyor:) acaba kullanıcı kim olursa yine de özel mi görünüyor

Bak buna sevindim hayırlı olsun bir daha uğraşmayacaksın.

yalnizadam

Bu nasıl bir saçmalık yahu. Ortopedik engelinizin ya da görme kaybınızın ilaç tedavisiyle ya da cerrahi yöntemle düzelme ihtimali var mı ki? Olsa zaten engelli raporuyla uğraşmaz bir an evvel tedavinize odaklanıp iyileşmeye çalışırsınız.

Aslında ortopedik engelden raporlu pek çok kişinin raporlarının süresiz olması gerekiyor. Ameliyatla filan düzelse insanlar zaten 2 dakika durmaz sağlıklarına kavuşmak için her türlü yolu denerler. Bu insanları 2 senede bir de olsa hastanelerde süründürmenin alemi nedir..

Bence bir an evvel üstüne gidilmesi lazım bunun. ÖTV sınırlamasından çok daha vahim ve ciddi bir konu. ÖTV mevzusu, farzedelim 1 milyon engelliyi, ilgilendiriyor. Ama bu rapor meselesi milyonlarca engelliyi sıkıntıya sokacaktır.

Acaba bu konuda ne yapılabilir?

nostaljik
%25 oranı elbette psikiyatri verdi ama raporun sürekli olma sebebi nörolojik oran.
Zaten sürekli raporumu Ankara Merkez Sağlık Kurulu 1 yıl kontrol şartıyla onayladı.

Rapor sisteminde tam anlamiyla icine ettiler .dogustan engelli ortopedik olanlar zaten 40 bulmakta zorlaniyorlardi simdi zarzor alsan git bir daha strese gir drlara dert anlat. 2022 ve bakim maasi alanlarida etkiler bu durum yeni raporla basvuracaklar icin gecerli .sure dolunca maas otamatikman kesilir.

@msait19 @Jozefim
Bende once surekli eksi verince bir kisi zannetim sonra kisi olmadigini anladim yani kim eksi verirse versin privete yaziyor cunku veren kisinin ismi gozukse millet birbirine her konuda eksi verir bu nu iyi dusunmusler:rolleyes:

tolgafb

Tolga bey, [FONT=sans-serif]Hepatosteatoz Grade 1 için %15 çok iyi bir oran. Size bu oranı Gastroenteroloji mi verdi?[/FONT]

Öyle bir süre limiti yok. Milleti yanlış bilgilendirip trollük yapmayın burada.

ozi82 Kimsenin trollük yaptığı yok, Bu durumun araştırılıp detaylı bir şekilde anlatılması gerekiyor .

#tolgafb

Vergi indirimi için mi göndermiştiniz Ankara'ya? Benim de rapor sürekli. Psikiyatri genelde süreli veriyormuş. Bize sürekli verdi yani. Ama kronikleşmiş bir rahatsızlıktı.

Erdogan Er
Evet gastro, hastalık oran listesine ben de baktım karşılığı %15 ti.
nostaljik
Evet vergi indirimi için göndermiştim.Rapor sürekli ama süreli verildi.

@Bedriatak
ben aslı olduğuna inanmıyorum, süresiz de çıkabiliyor raporlar ama hastanelerde idari süreçleri bilebilen çok az kişi var, işinizi bilerek gidin derdinizi güzelce anlatın...

@ozi82
bi de alan kişiler varken hala nasıl böyle emin konuşabiliyorlar ben şaşıyorum...

@yalnizadam
hangi hastaneden aldınız, idari süçleri bilmeyen çok insan var hastanelerde, işinizi bilerek gidin derdinizi tam anlatın...gerçekten ben alanlar oldğunu biliyorum sizde yanlışlık olmuştur...

Yönetmelik varken hiçbir hastane böyle birşey yapamaz .Bunları söyleyenlere resmi dayanağını sorun.Burda yazan herkesin elinin altında internet var.Değiştiyse nerede?En son yönetmelikte durum açık ve net bir sekilde anlatılmış ve bütün hastaneler bu yönetmeliğe uymak zorundadır.

login aynen, katılıyorum.

o şekilde sürekli hastalığı olduğu halde süreli rapor verilenler, işin bilmeyen idari süreçlerdeki çalışanların yüzünden ağdur oluyorlardır... işinizi bilerek gidin hastaneye bunu bilir bunu söylerim...

7 ağustos 2017 haydarpaşa numune hastanesi yüzde 46 sürekli olarak rapor aldım uyku apnesi 35.ortopedi 8.hipertansiyon 10

Merhabalar 15.08.2017 tarihinde %40 sürekli raporumu aldım. İl sağlık müdürlüğü kabul etmediği için farklı bir hastaneye sevk etti. 11.ayda kurula giricem sonuca göre süreli veya sürekli olduğuna dair bilgi veririm sizlere.

yahu adamın hastalığı için 2 sene sürekli muayene ve kontrol gerektiren süreli rapor verilmiş.

o adam aldı diye herkes mi alacak. bir kişi bir kuyuya taş atıyor sonra çık işin içinden.

ben dün bu saçmalık yüzünden 4 hastanenin rapor veren bölümü ile konuştum, hepsi öyle bir şey yok süreli de süresizde veriliyor diyor.

araştırılması gerekiyormuşmuş. araştırdıkta yazdık işte. bilgi paylaşanda hata.

Suret Ordakilerin hatası yüzünden olmuştur o zaman çünkü ortopedik engellinin tekrar muayene olması gerekmiyor ki süreli rapor versinler

süreli rapor bazı geçici rahatsızlıgı olan kişilere verilir adamın bacagı kolu yok onadamı süreli verilecek bence yanlış bilgi

öyle diyorsunuz ama bu seferde benim 2 yıllık senin neden 5 yıllık onun 10 yıllık muhabbetleri başlar. genelde iyileşme durumu olan insanlara süreli rapor verirler. sonrasındaki kontrolde bu sefer süresize çevirirler.adamın ayağı kesilmiş yada göz görmüyor. bu kardeşimize neden süreli rapor versinlerki. rapor çıkartmak zaten meziyetli iş. neden uğraşsınki. uğraşınca gözümü görecek. ayağımı çıkacak tekrar. ama adam obeziteden oran almış. zayıflama durumu mevcut rapor süreli. psikiyatriden oran verilmiş. adam sonrasına düzelmiş. her hasta aynı tutulmamalı bence. tutulmuyorda . bu konuda size katılmıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt