Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporları artık 2 yılık olmuş!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar

her yazılana her duyulana inanmayın. Geçenlerde sgk nın kişisel başvuru ile olan raporları kabul etmediğine dair bir konu açılmıştı. çok yorum ve tartışma yapıldı. Sonunda böyle bir şey olmadığı kanıtlandı. Ben yazan arkadaşlara yalancı demiyorum sakın yanlış anlamasınlar. Bazı hastanelerdeki memurların ve doktorların bilgisizliği ve işgüzarlığı sayesinde bu tip olaylar ve haberler çıkıyor. Kulaktan kulağa yayılıyor. Böyle şeyler olması için kanun olması lazım.

öyle çıkan kanun manun yokkkkkk. Hastalığı düzelmeyecek şekilde olan engelliye sürekli, kısmen yada tamamen iyileşme ümidi olan engelliye doğal olarak süreli rapor verilir.bu 2 yıllık 3 yıllık olabiliyor. Doktorlarda maliyede hata yapabiliyor. Doktorlar hata yapıp süreli rapor veriyorlar, maliye vergi indirimi için süresiz onaylıyor. Olmuyomu yani. Tam tersi hastane süresiz veriyor. Maliye süreli diyor.. Bir şekilde hata varsa düzeltiliyor. Ben araştırdım. Düzelme şansı olmayan hasta raporları sürekli, düzelme ümidi olan hastalara süreli rapor verilir. kimse bir tarafından element uydurmasın. Bu konuda burada kapanır. Sağlıcakla kalın...

O zaman hastaneden hastaneye değişiyor. Kimilerine süreli kimilerine süresiz ama ortopedik engeli olanlara süreli rapor verilmesi kadar saçma birşey yok.

evet hastane hastane değişiyor. eğer hastalığınızın kronik süreğen olduğuna inanıyorsanız süreli verilen raporlarınıza itiraz hakkınız mevcuttur.

il sağlık'a itiraz edin. hiçbir hastanenin veya doktorun kanuna ve haklara karşı gelme hakkı yoktur.

Geçenlerde forumda engellilere yüzde 50 zam konusu açılmış burada ilk sayfada yazdığım gibi orada da konuya müdahale edip doğru olmadığını söylemiştim.Konu açarken biraz daha dikkat edelim.

Ya ben daha bı ay önce Antep devlet hastanesinden süresiz rapor aldım bu nasıl bi haber ya

Benim bildiğim... Vergi indirimine başvurulduığu takdirde bu yöndeki karara süresiz çıkıyor ama bu evrak üzerinden emeklilik başvurusuda yapılınca emeklilik süresi 2 yıl oluyor ve akabinde tekrar girilen heyetten aynı yönde karar çıkarsa tekrardan emeklilik süresi başlıyor. 3.cü karardan sonra vergi indiriminin süresiz olduğu gibi emeklilikte süresiz oluyor.

Benim %80 agir engelli surekli raporum var ne olacak simdi ? Yeniden o eziyeye mi giricez iptal mi olacak

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

demek oluyor ki bu hükmet den her şey beklenir yediler haklarımızı daha doymadılar Allahda onları doyurmasın sürüm sürüm sürünsünler kim engellilerin hakkını yiyor göz yumuyorsa

raporlar 2 yıl diye yok böyle bir sey arkadaslar biri ortaya bir şey atmiş ancak laftan ibaret ortalıkta yeni bir yönetmelik veya başkabir şey var inanmayın böyle şeylere varsa zaten ne ise yasal olarak açıklanır

Arkadaşlar böyle bir uygulama yok devlet hastanesinde sağlık kurulunda bir yakınım çalışıyor böyle bir uygulama yok hala raporların sürekli ve süreli veriliyor dedi genelde 2 yıllık raporları ünüversite hastaneleri veriyor düzelme rahatsızlığı yada ilerliye bilecek rahatsızlığı olanlara veriliyor 2 yıllık

Son düzenleme:
Sizler konuyu nasıl anlıyorsunuz ? Burda belirtilen kanun veya yasa değil burda ortopedik engeli olan insanlara 2 yıllık süreli rapor nasıl verilir onu tartışıyoruz biraz anlayarak konuşun !

2015 yılında aldım. sürekli ibaresi var. Umarım tekrar istenmez ama yarın araştıracağım.

yalnizadam verilen raporda sadece ortopedi rahatsîzlığından alınmış ise ve süreli verilmiş ise o halde il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz da bulunup tekrar farklı bir hastanede değerlendirme isteye bilinir bu hastanenin kendi içinde uyguladığı sanırım uygulama ve gerekli mercilere de şikayette bulunabilinir
yalnizadam (ayrıca)kimsenin konuyu yanlış anladığı falan yok konu başlığı açan arkadaşın mesajı aşağıda mevcut burda ortepedi ve ya farklı rahatsızlıklardan bahsedilmemiş genelleme yapılmış bir

Merhaba arkadaslar istanbul haydarpasa numunesinden ögrendigim bilgiye göre artık engelli sağlık kurulu raporları hangi hastalıgın olursa olsun artık 2 yıllık süreli rapor veriyorlar süresiz rapor artık yokmuş.Bende süreli rapor almistim sürem doldu heyete girecem bu sefer sürekliye ceviriler diye sevinmistim ama boyle duyunca cok uzuldum.

yalnizadam

Konuyu okuduğum zaman hiç de dediğiniz gibi bir durum yok.İsterseniz tekrar okuyun konunun ilk iletisini ve sonraki sizin iletiyi.

Peki herşey dediğiniz gibi olsun lakin raporu aldığım zaman süre konusunu sağlık kurulu sekreterliğine sorduğumda bana neden eskisi gibi artık süresiz rapor verilmediğini söyledi ? Ortopedik engelim olduğu halde süreli rapor verildi ve bu durum benden başka insanlarda da yaşandı ben bunun araştırılıp bize detaylı bir şekilde anlatmalarını dile getirdim. Ha bazı arkadaşlar trollük yapmayın laflarıyla çok bilmiş gibi yapacağına bana yönetmeliğin maddelerini açıklasın ;)

Her konuya muhalefet olmak yerine araştırıp çözümleyici olmanız gerekir diye düşünüyorum

shn054

Şahin bey, yok öyle bir şey. Yukarıda yazılanları dikkatle okuyun lütfen. Bu haberin doğru olmadığı söyleniyor. Endişe etmenize bir sebeb yok.

Sağlıcakla kalın :)

Yani eğitim araştırma hastaneleri sağlık kurulu
tüm engellilere süreli rapor mu veriyor

Arkadaşlar konuyu yeni okudum ve bilgi alabilmek için yazmaya gerek duydum.Ben 2015 yılında %43 süresiz ibareli rapor ile vergi indiriminden emekli oldum bu konu önceden süresiz rapor alan kişiler içinde geçerlimidir eğer aslı varsa bu haberin.

arkadaşım yaklaşık bir ay önce gata(ankara)dan aldı sağ el 3 parmak ampute ötv indirimli araç almak için SÜREKLİ ibareli

Öyle bir şey yok benim arkadaşım 3 yıllık engelli raporu aldı

böyle bir şey yok ortada ne bir resmi bir belge ne duyuru ne haber hiçbir şey yok ortada daha fazla dile getirmeninin kimseye faydası yok raporlar 2 yıllık oldu algısını oluşturmayalım herkes rahat olsun NOKTA

Arkadaşlar böyle bir şey yok.

Bu konuyu sürekli dillendirip, gündemde tutarsanız, bu bizim zararımıza olur.

Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.

Siz böyle sürekli sordukça, gündemde tuttukça, adamların aklına bu fikirleri sokup, yapmalarına vesile olacaksınız.

Uzatmayalım artık, ve bu formu okuyanlar, lütfen sormasın aynı şeyleri tekrar tekrar.

arkadaslar merhaba bu konuyu ben actim.haftaya salı günü bu konu hakkinda net bilgi vercegim ama halen dedigim gibi galiba raporlarin 2 yillik oldugunu idda ediyorum haftaya salı bu net bir sekilde belli olcak veya hastaneye ozgü biseymi artik bilmiyorum bana 2 ay icinde haydarpasa numune hastanesinden sürekli rapor alan varsa herkesden özür dileyecegim.

Ben ilk defa bir ay önce çıkardım raporumu, %40 oranında görme üzerine..
Raporu Devlet Hastanesi'nden aldım ve geçerlilik süresi ''SÜREKLİ(ÖMÜR BOYU) olarak yazıyor.Önceki yanıtları okumadım, tartışmaya hakim değilim ama bu bilgiyi vermek istedim.

Esilaa merhaba bilgi icin tsk ederim dedigim gibi acaba hastaneye ozgu biseymi ben kendi gozumle iki ayagi olmayan adama ve iki bacakdan ciiddi rahatsızlıgi olan 13 yasindaki cocuga 2 senelik rapor verildi neye dayanarak verildi bunu anlamadim

memura sordum artik surekli rapor verilmiyor 2 senelik veriliyor dedi bende heyete girdim haftaya raporum cikiyor burdan size net bilgi veriririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt