Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Sürücü Belgesi ve Ehliyet yenileme işlemim

Teşekkür Ederim Mujdat1963 bey,

İstanbul'da ki bir çok özel hastaneyi aradım maalesef yönlendirme yapamadıklarını söylüyorlar.

Devlet Hastanesi ile işlemimi halletmeye çalışacağım ama mesela Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi için randevu almak istiyorum Sağlık kuruluna yönlendiriyorlar, benim buradaki yorumlardan okuduğum kadarıyla gerek yok aslında. Sağlık kuruluna girdim diyelim ki onlar yönlendirme yapıyor mu ki ? Nasıl yapmam lazım ?

Yada Sağlık ocağına gidip tekrar beni tüm branşlara sevketmesini kabul edip, sonrasın da bahsettiğim hastaneden doktorlara görünsem tek tek olmuyor mu ? Merak ettiğim aslında şu sağlık ocağına gitmeden devlet hastanesinden ortopedi doktoruna randevu alsam, o beni Nöroloji veya uygun gördüğü yere gönderse, bu şekilde işlem yapılmıyor mu? Çünkü engelli ehliyeti için rapor diyorum direk sağlık kurulundan randevu diyorlar.

Atladığım bir şey mi var, lütfen yardımcı olur musunuz ?

Az önce hastaneye ulaştım, Engelli Ehliyeti için rapor almak istiyorum dedim, Sağlık kuruluna yönlendirdi yine, diyorum bana gerek görülürse kod verilecek , bizim kendi sağlık kurulumuz var zaten diyor, dedim İl sağlık müdürlüğü veriyormuş benim oraya sevk edilmem lazım vs vs, bu kez de tamam saat 1.15 de arayın direk sağlık kurulu bölümüne aktarayım onlar bilgi versinler ben tam hakim değilim diyor. Şaka gibi ya.

Nasıl yapayım lütfen bana bir yol gösterin

Çok teşekkür ederim,

Kardeşim bence kafayı hiç yorma sen aile hekimine git seni yönlendirsin ama istersen konuş en azından doktorların bir kaçını elesin mesela ben 6 doktor yerine 4 doktora gittim yarım günde hallettim hatta psikiyatri bana neden geldin dedi aile hekimim yönlendirdi dedim boşuna gelmişin dedi ama maalesef bu işler böyle yürüyor

Tekrar gittim bu kez sonunda 4 doktora yönlendirdi şükürler olsun.

Peki siz sonrasında nasıl yaptınız ? Tek tek her bölüme randevumu aldınız ?

Bana sağlık kuruluna randevu al, sevk edildiğin doktorlara göndericez dediler ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Yada sevk edildiğim doktorlardan birine randevu alıp, diğerlerine o doktor mu yönlendiriyor ?

Önce sağlık kuruluna 182 den randevu alın sonra hastaneye gidin randevu aldiginizi söyleyin size kayıt açıp o günkü heyet doktorlarına yonlendircekler kayıt açtıklarında 125 tl para alicaklar ona göre hazırlıklı gidin

Arkadaşlar, bende yaklaşık 20 yıldır H sınıfı ehliyet kullanıyordum. Ehliyeti değiştirmek için önce aile hekimine sonra da oranın doldurduğu kağıdı Bursa'da özel bir hastaneye giderek ortopedi doktoruna muayene oldum. ( sol kol omuzdan ampute durumdayım) ortopedi doktoru İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki komisyona sevketti. 12 ağustosta komisyonda olacağım. Acaba komisyonda Nasıl bir işlem yapılıyor ve sürücü olamaz deme durumları olur mu? Teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar ben de hayatımda ilk defa ehliyete başvurdum aile hekim aracılığı oda beni Türkiyedeki herhangi bir devlet hast Nöroloji ve ortapediye görünmem yeterli olur dedi.

Bne bunla yetinmeyip devlet hst durumu baya kötü 5 tane hast girdim çıktım korkudan giremedim aşırı kalabalık ve %100 covid19 riski var tısrtım özele denedim ama hiçbir özel engelli ehliyetine rapor vermiyor...varsa hastanede adı verebilirisniz ben çok gezdim:)

marto1
ben bu gün özel hastaneden raporumu alıp komisyona sevk edildim ilk yapman gereken aile hekimine gidiyorsun e devletten sağlık beyanını dolduruyorsun rahatsızlıklarını belirten bi şey aile hekimi beni sadece ortapediye sevk etti göz muaynesini yaptı sonra devlet hastanesi ortapediye şansımı denedim ama randevusuz kabul etmediler.bende özel hastaneye gidip durumu izah ettim il sağlık komisyonuna sevk etme yetkiniz varmı diye var dediler özele 150 tl para yatırıp ( devlette her dr. için 50 tl miş ) ortepedi dr. muayne oldum il sağlık komisyonuna sevk ettiler. il sağlığa evrakları verdim beklemedeyim 1 ayda bir komisyon toplanıyormuş önümüzdeki ay randevu verdiler. yani kısacası benim gibi devlet hastanesine gitmeye çekinenler özel hastaneden sevk alabiliyorlar bilginize..

aspan

hangi hastane hocam ?bilinen bir şeyse istanbuldan başlatayım beklemek istemiyorum

marto1 sen bi özel hastaneye git sor ehliyet için çoğu özel hastaneler rapor veriyor zaten bizim gibi ortapedik engeli olanları il sağlık komisyonuna sevk edebiliyormusunuz diye sor bir çoğu yapıyor çünkü seni aile hekimi uzman hekime sevk ediyor onlar sevki sistemden görüyor ben bursa anadolu hastanesine gittim durumu anlattım uzman dr. muayne olacağım ehliyet için dedim muayne edip sevk etti il sağlık kuruluna evrakları teslim ettim şuan beklemedeyim kurul gününü
1 ilk olarak e devletten sağlık sürücü raporu beyan başvurusunu yap sisteme kayıt et 5 dakikalı bi işlem
2 aile hekimi beyanını görüyor e rapor olarak seni uzman dr.lara sevk ediyor kesinlikle sevk şart(göz muaynesi etti beni sadece ortapediye sevk etti )
3 ehliyet sağlık raporu veren bir özel hastaneye başvur ( il sağlık kuruluna sevk için de ) uzman ortapedi dr. vardı gittiğim hastanede veya devlet hastanesine randevu al muayneni ol il sağlığa sevkini yaptır 2 sayfa bi rapor veriyor ( 150 tl ücret ödedim )
4 il sağlık kuruluna başvur kaydını yaptır heyet gününü söylüyorlar..

valla ehliyeti bende yenileyemedim nasıl yapacaz bilmiyorum... :( :(
işimiz zor zamanında özel hastaneden almadık raporu şimdi malamat olduk...

aspan

Hocam bu yazdıklarınızın hepsini yaptım aile hekiminden zaten aldım belgemi onunlada görüştüm devlet git diyip duruyor devlet hastaneler in durumu çok vahim yer yok kalabalık korono geziyor

Elimdeki belge ile 8 özel hastaneye gittim özel sigortam mevcut hepside devlete gitmek zorundasın bizim yapacak bir şeyimiz yok diyorlar.

hocam uğraşacak halim yok yollarda helak oldum devlet hastanelerinde sıra alamıyorum önümüzdeki 1 ay kitlenmiş 3 bölüm gezicem ayrı ayrı tarihlerde ayrı ayrı muayene olmaktansa özel deneyeyim dedim.

son bir şans olarak başket üniversites hast deniyeceğim orasıda olmazsa ehliyet işi bekleyecek...engelli olmak bu ülkede zulümden öte bir şey değil...

merhabalar. arkasında haraket ettirici aksamda özel tertibatlı araç alır ifadesinin yer aldığı ve oran belirten engelli raporunu ehliyeti değiştirdikten sonra başvuru yapıp mı alıyoruz yoksa il sağlık müdürlüğünün topladığı ve kodları veren kurul mu veriyor

1 ocak 2020 tarihten sonra ehliyet alma şekli değişti artık. sırasıyla yazayım. 4 5 ayımı aldı :(

1 Adım; E-Devletten sağlık sürücü raporu beyan başvuru yap.
2 Adım. Sevk edilen hastaneye git. sistemden göreceklerdir. sakın kağıda yazdırma E-Rapor üzerine yazdıracaksınız. fotoğraf da yapıştırmıyorsunuz.
3 Adım; eline e-rapor geçti mi ? İlçe sağlık müdürlüğü Komisyonu arayacaksınız. sistemden görecekler. belgeleri getir derler ise belgeleri götürüyorsunuz.
4 Adım; belgeleri götürdükten sonra seni arayacağı gününü bekle. tarih verecekler.
5 Adım. arandın gün verdiler. o gün gidip belgeleri alıp ehliyetini yenileyeceksin.

ne yazık ki ben başvurduğumda e-rapor üzerinden yapmadılar ama il sağlık müdürlüğü kabul etti ve kurul için gün verdiler. merak ettiğim;
diyelim ki her şey olumlu geçti gerekli kodları aldım ve ehliyetime işlettim. sonrasın da arkasında haraket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması uygundur ibaresi olan oranı olan engelli raporunu nasıl bir başvuru ile alacağım ?

02.07.2020 ümraniye il sağlığa sevk dedi ,size sms gelicek denildi halen beklemedeyim

Ozcan6600

Devlet hastanesinden muayene oldum ve ehliyet raporu için komisyon sevk edilmiştir yazıldı.

Bu komisyon neyin komisyonu İl sağlık müdürlüğü deniliyor ama hangi birim net belli değil telefonla ulaşım sağlayamıyorum arıyorum ulaşamıyorum ilçe sağlık müdürlükleri değil orayada gittim bilgileri yok

DÜZELTME; ARKADAŞLAR İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ -SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI EK BİŞNA 11 DEN RANDEVU ALDIM BİLGİNİZ OLSUN

[FONT='inherit']İstanbul Cad. General Kani Elitez Sok.. No:8-1 Yenimahalle Bakırköy/İSTANBUL

TELEFONLARI HİÇBİR ŞEKİLDE AÇMIYORLAR NE HASTANE NE KURUL BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİL...

Devlet memurlarının böyle bir bilgiyi bilmemeleri ayıptır ne doktor ne de hastane ne ilçe sağlık müdürlüğü ne olduğundan bilhaber varsa yoksa komisyon sevk neyse sora sora bağdat buluburmuş misali bulduk ve hallettik belki burdan birilerin işine yarar.

istanbuldaysını anadolu avrupa yakası farketmeksizin üstte belirttiğim adrese gidin randevu alın

[/FONT]

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ozcan6600
Merhaba Hocam, ben de dün (13.08.2020) heyete girdim, sizin gibi Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesin de, bir resim aldılar, İl Sağlığa sevk, komisyondan seni arayacaklar denildi.

Size daha haber gelmemiş, sanırım bir buçuk iki ay'ı bulacak. Pandemi sürecinden sonra ortalama bir, bir buçuk ay içinde aranmaları bekliyoruz demişlerdi.

İnşallah süreler kısalır, beklemedeyiz artık.

aydinmehmet

direk komisyona gidip randevu alınması gerekiyor.

benim gittiğim yerde ayda 4 kere toplanıldığını öğrendim.

isterseniz teyit alın derim

marto1

Bize hiç evrak vermediler, heyet te sizi komisyondan arayacaklar denilmişti, çıktım sağlık kurulu veznesine gidip oraya da sordum, orası da aynı bilgiyi verdi. Forumdan başka bir abiye de aynı bilgiyi vermişler.

Hastaneye göre uygulama değişiyor olabilir mi acaba ?

Eğer ayda 4 kere toplanılıyorsa gayet iyi , peki nereye gittiniz siz adres olarak ?

İstanbul'daki il sağlık Fatih den zeytinburnu taşındı gibi birşeyler söylenmişti.

Bir de siz randevu alabildiniz mi, aldıysanız ne zaman başvurup hangi tarihe randevu verdiler ?

Çok teşekkür ederim

aydinmehmet

Hocam ust baslikta yazdim ben randevu aldim ama cok cok zor oldu benim surecim bu durum istanbul icin sancili bir durum.
Bilgi eksikligi var.
Evrt bana 4 kere toplanildigi soylenildi.
Ben direk istanbul il saglik mudurlugune gittim ama istanbul icin 10 a yakin il saglik mdurlugi var ve kesinlikle telefonlar acilmiyor.
Bir kere acildi aktardi oda yuzume kapatildi cimere sikayet ettim.Telefon numaram gozuktugunden bile bile acmadilar sonuna kadar sikayettci olcam.
Engelli olmak bu ulkede zulm tembel ve bilgisiz doktor ve memurlara mecbur degiliz isim isim kurum kurum sikayet ettim umarim sorusturma acarlar

Ehliyet yenilemek için özel hastaneden alma durumumuz varmı

Ben istanbulda bir çok özel hastaneye gittim bizzat sordum yapmıyor ama yapan özel hast var bu forumda muayene olanlarda var komisyona sevk edilende var.Bu engelli ehliyet rapor olayı çok gizemli ve engelli için zorlaştırıcı bir unsur.

patpat55

Özel hastaneden alabilir siniz ki alanlar var forumda kaç kere konusu geçti. Dahası özel resmi farketmiyor devlet hastaneleri epeycene sıkıntılı özellikle pandemi salgını kapsamında hizmet alamamak sıkıntı

Muharrem77

Bu konu başlığında özellikle il sagluga sevk oldu diyor nedenli normalcengelli raporu için hastanedeki süreci bitirince alıyorsun onuda geçtim ehliyet raporu yenilemek için ücret alıyorsa bu kadar insan neden devletten alma çabasına giriyor örnek engelli raporunda bir rahatsızligi olan birine o rahatsızlık için ehliye onaylamayacaksa örnek görme ile ilgili hatta engelli öğretmenlikte de aynı zorlugu çıkarıyorlar özelde almak daha mantıklı o zaman

patpat55

Özel mantıklı ben KBB için bir yerle görüştugumde hem odyo testi hem sürücü olur icin175 TL alınıyor dediler haricinde başka ücret yok. Devlet hastanelerinde 2 katı ücret birde muayene olacağınız doktor fazlasıyla mevcutsa ki devlet hastanelerinde ki doktorlara söz geçirme bilmek mümkün değil klasik memur kafası ozeldekinin amacı müşteriyi memnun etme üzerine yeterli gelsin

Özelden tabi ki alınabilir ama engeliniz yok ise. şayet engeliniz var ise o zaman il sağlik Müdürlüğü heyeti raporu almak şart ben böyle biliyorum

karabil07
İl sağlık müdürlüğü heyet raporunun almanın şart olduğunu kim söyledi?hangi yönetmelikte yazıyormuş. Doktorların keyfi uygulaması ben 2018de sürücü olur raporu almak istediğimde sadece 102 kodu olmadığı için nvi kabul etmedi. Dahası KBB doktoru il sağlık heyetine sevkini görmedi raporda öyle yaziyordu dahası nvideki görevli memur il sağlığa gidip gitmediğimi sormadı bile. Hem engelli olsanda olmasanda özelden alınabilir ne diye devlet hastanelerini şart kosuyorsunuz anlamadım gitti. Bir arkadaşım için ozel ekol hastanesinden aldık hem odyo testi hemde sürücü olur raporunu işitme engelli olduğu halde hasteneyi aradık sürücü raporu alabilrmi diye uygun gördüler aldı raporunu

marto1

Teşekkürler Hocam,

Mesaj kutunuz dolmuş, cevap yazdığımda uyarı veriyor hocam gönderemiyorum size.

Bize rapor da verilmedi, heyette benden bir resim istenildi, resmin arkasına ismimi yazdı, tamam oğlum gidebilirsin, komisyondan sana mesaj gelecek, o tarihte gidersin dedi. Çıktım.

Ehliyet için bekleyen bir arkadaş daha vardı, ona da aynı bilgiyi vermişler. İnşallah prosedür böyledir.

evet ben mesajınızı gördüm cevap yazdım ama anlayamdım olayı burdan yazayım dedim.

sanırım kurumların başka prosedürleri var size de farklı prosedür uygulanmış bu konu gereksiz yere zorlaştırılmış.Sms bekleyin bri sonuç çıkmazsa kurula gidin.

Forumdan okuduğum kadarıyla giden herkes kurulda saatlerce beklemiş aç kalan insanlar olmuş ulan bu nasıl bir ugulama ya.

Adam bana dedi en geç 8 de burda ol 9 da toplanılcak falan dedi sanırım orda bayaaaa bir zaman geçirilcek o sebeple bur da bu yorumu okyan arkadaşlar varsa yanınıza yiyecek içecek alın orda aç kalmayın gene engelliye zulm bu nasıl bir kafa böyle bir şey nasıl olabilir.

saat randevu falan verseler yeri ama ne zaman nasıl çağrılcağımız meçhul muz cumhuriyeti

Üst Alt