Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Sürücü Belgesi ve Ehliyet yenileme işlemim

marto1

Teşekkür ederim,

Mesajınız gelmiş. Size daha bir tarih verilmedi dimi ? Mesaj ile bilgilendirileceksiniz denildi ?

bendede B sınıfı ehlyet var bizde bir türlü yenileyemedik ne olacak sonumuz böyle bu virüs kalksa da hastaneye gidip müracat etsek...

GÜNEY_666
Gidin halledin efendim neyi bekliyorsunuz yasaklar tümden gelmeden halledin çıkarın virüse bakmayın son kullanma tarihi belli değil

Muharrem77

valla öylede işte kazın ayağı öyle değil...
midayata pirince giderken eldeki ehliyetten olmayalım ben epilepsi hastasıyım bizim ehliyet alma yenileme işi sıkıntılı ...

evet dogrudur. Bir de kurul artık 4 değil 2 kere toplanıyor... sanırım sistem değişikliğine gidilmiş ve farklı devlet hast yönlendirme oluyor Ben dün kurula uğradım aşırı yoğunluk oluşmuş Kurul toplanma yerleri ilçedeki eğitim ve araştırmalara aktarılıyormuş hastanelerde aşırı yoğun çok berbat bir zamana denk gelmiş.

Bu süreçlerde sms gelen arkadaşlar varmı?

Kontrolünüz hangi hastanelerde oldu?

Son düzenleme:
Tekrar Merhaba ,

13.08.2020 de ehliyet için doktorlara görünüp, Sağlık kuruluna girip ( Ümraniye Eğitim Araş. burada sistem böyleymiş) sevk almıştım. Bugün şöyle bir şey farkettim, yanlışlık mı var diye sormak istiyorum ;

E-devlette aynı hastaneden aldığım Genel Engelli raporumu görüyorum, ama e-imzalı sürücü Raporlarını girip baktığım zaman herhangi bir rapor yok, ben daha İl sağlık kuruluna girmedim, bu yüzden görünmüyor olabilir mi?

Yoksa en azından hastaneden aldığım sevkin görünmesi gerekir mi ? Eğer öyleyse bende bir yanlışlık var. Bilen arkadaşlar yarımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler

aydinmehmet

Hocam ben de gözükmüyor ben raporumu elden komisona bizzat verdim ve kayıt oluşturdum.

cuma günü komisyona tekrar gittim bu sms niye gelmiyor kardeşim 10 gün oldu bu kadar zor mu bu iş diye şikayet ede ede gittim evrak kabuldeki memur bana komisyon korono virüs yüzünden esnek çalışma düzenine geçildi demez mi ulan zaten yan gelip yatıyorsunuz bunun esnekliğimi kaldı dedim ..... tabi içimden diyorum :)zaten çalışmıyorlar esnekte hiç çalışmayacaklar...

hocam sözün özü şu komisyona bir an evvel gidin durumunuzu teyit alın yoksa çoook beklerisn bu ülke öyle bir ülke ki memuru ayrı tembel doktoru ayrı tembel herkes için geçerli değil ama bana mı ne denk geliyor tembeller

Arkadaşlar ben de ehliyetimi değiştirmek için işlemleri başladım yaklaşık 2 hafta önce maalesef aile hekimi dijital olarak sevk yapmadığı için göz ve ortopedi doktoruna muayene olduktan sonra komisyon aşamasında işlemim kabul edilmedi Üstelik göz doktoru raporu dijital olarak oluşturduğundan tekrar Aile hekimine gittiğimde dijital olarak sevk yapamadı sistem daha önce sürücü raporu aldığımı kabul ediyor göz doktoruna iki defa git gel yaptım yediğim Afra tafralar paha biçilmez en sonunda ikna edip raporu sile bileceğini bizzat öğrenmiş oldu tekrar aile hekimine gidip dijital olarak e rapor sevk yaptırdım bu çok önemli çünkü aile hekimi bu şekilde sevk ettiğinde doktorların hata yapma şansı olmuyor aynı doktora gidip Göz muayene mi oldum Daha sonra Ortopediye gidip muayene mi tamamlayıp komisyona evraklarımı teslim ettim hastanelerde kullanılan sistem Fonet denilen bir yazılım sistemi destek ekibi doktorun talep etmesi halinde yardımcı oluyor ama bunu bizim doktora öğretmemiz gerekiyor maalesef

aydinmehmet

02,07,2020 taihinde sevk aldıgım halde cevap gelmeyin ce bugun bakırkoy ek binasını aradım 28,07,2020 de bana sms atıldığını söylediler ama gelen olmadı,bu ay için sizi alıyorum tabi yine 2 gün önceden sms gelicek miş ya sabır aramak isteyen tel 0212 638 33 99 dahili: 3071

Ozcan6600

Merhaba, teşekkür ederim bilgiler için hocam.

Ben de bugün konuştum, dosyamın ellerinde olduğunun teyidini aldım, eğer sokağa çıkma yasağı vb gibi bir durum olmazsa bu ay içinde size mesaj gelir dediler.

Bekleyeceğiz artık, hakkımızda hayırlısı.

aydinmehmet

Sokağa çıkma yasağı falan yok mevcut söz konusu değil. Sağlık bakanı açıkladı sokağa çıkma yasagiyla ilgili bir gündemimizde yok dedi

08.09.2020 tarihinde 1 saat içinde zeytinburnundaki yenimahalle marmaray durağında ki il sağlık müdürüğünün kurulundan raporumu aldım 4 tane kod verildi...

biraz kalabalıktı sosyal mesafe Allaha emanet. belirtilen saatte gittiğiniz taktirde 1 saatte işlem tamamlandı

sol kol kullanım kısıtlığım var
102
78
35.04
40.11
47

Arkadaşlar ehliyetinizi çıkartmadan önce sağlık müdürlüğünden aldığınız rapordaki kodları kontrol edin yanlış kod veriyorlar sonra ehliyet yanlış çıkıyor tekrar düzeltmek için hem hastaneye gidiyorsunuz hem de 237 tl ücret ödüyorsunuz dikkat edin

cemocan33

Aynen 2 gün önce orda tanıştığım bir sürü engellinin başına sizin bahsettiğiniz mevzular gelmiş...Benim gözlemlediğim kadarıyla doktorların durumu vahim hani doktor makina mühendisi falan bakıyor kontrol ediyor diyorlarla yok öyle bir şey herkes kurulda çayını püsküvisini yiyip goygoy yapıyor...ben açıkça ne istedğimi söyledim hangi kodları kadında yazdı...biraz da engellinin ne istediğini bilip araştırması lazım yoksa dediğiniz gibi hatalar çok fazla oluyor maliyede ÖTV de sorun çıkarıyor

Merhabalar Annemin ehliyet değişikliği için sorum olacak, yanıtlarsanız memnun olurum.

Ehliyet değişikliği için aile hekimine başvurduk, "Ortopedi" branşına muayene için "basılı olarak" sevk kağıdı verdi. Önceki sayfalarda artık elektronik sisteme geçildiği belirtilmiş, basılı olarak verilen sevk kağıdı aynı zamanda elektronik olarak da sistemde bulunuyordur değil mi? Hastanedeki süreci tamamlayıp il sağlık kuruluna gittiğimizde problem yaşamayız umarım.

İkinci sorum ise şu; sevk kağıdında yalnızca Ortopedi branşından muayene istendi. Evimizin yakınında devlet hastanesi var, Ortopedi branşı da mevcut fakat uzun süredir heyet toplanmıyor bilgisini vermişlerdi. Heyetlik bir durum oluyor mu? Yoksa ortopedi biriminin olması yeterli mi?

vlknz

Aile hekiminden aldığınız kağıt elektronik ortamda görünüyor ortopedi hekimine görüneceksiniz oradanda il sağlığa sevk edileceksiniz

Muharrem77

Yanıt için teşekkür ederim. Aile hekimi Anneme sevk belgesini verirken, her hastanede ehliyet ile ilgilenen kurul yok haberiniz olsun demiş. O yüzden sormak istedim. Sanırım ötv muafiyetli rapor ile karıştırdı.

Üst Alt