Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

arkadaşlar yasalarda ayrım yok degilmi ben çözemedim de bende kamuda engelli işci kadrosunda çalışmaktayım eşimde çalışıyo başka bir ilde kamuda işci kadrosunda çalışana tayin hakkı yok deniliyo işci - memur sonuçda her ikiside engelli ayrıma bakın ben ve benim gibi olan engelli kardeşlerimizi kendi aramızda ayrım yapılyo bu nasıl bir düzen anlamış degilim sonuçda işci veya memur çalışan kamuda degilmi daha fazla bilgisi olan varsa paylaşabilirmi saygılarımla

erolgol;

Kardeş sen olayı çok yanlış anlamışsın. Yasa 657 sayılı devlet memurları kanuna ek oalrak çıktı. Yani 657 değilsen kamuda çalışmanın bir anlamı yok.

Şimdiki süreç nasıl olacak arkadaşlar

"düzenlemeler yapılacaktır" denildiğine göre yönetmelik çıkarılacaktır diye düşünüyorum.

en son gelişme nedir? tayin alabiliyor muyuz şimdi?

bu yasayı bekliyoruz bir gelişme var mı cumhurbaşkanı onayladı şimdi resmi gazetemi gelişmeler çok yavaş ilerliyor ama bir umut

devlet personel başkanlığıyla görüştük arkadaşlar.şuan maddeyle ilgili yönetmelik çıkartılıyor.dpb yönetmeliği çıkarttıktan sonra bakanlar kuruluna gönderilecek,bakanlar kurulu onayından sonra kurumlara yönetmeliklerini değiştirmeleri hakkında yazı yazılacak ve kurumlar yönetmeliklerini değiştirecek.yani en az temmuz ağustosu bulur.

arkadaşlar kanunun resmi gazete sayı ve numarasını verir misiniz?

lütfen bu konuyu güncel tutun ve bilgilerinizi paylaşın.çok önemli. takipteyim.:(:(

bu yasa çıkarsa meb.in il dışı 5 yıl şartı geçersiz sayılır mı??::(:(

bütün kurumlar için geçerli bu yasa.kurumlar yönetmeliklerini değiştirmek zorunda kalacaklar.Ama şimdiden ümitlenmemek lazım,net olan bişe yok nasıl uygulanacağı herkes yararlanabilecek mi henüz belli değil.Dpb'nin çıkaracağı genelgeye bağlı herşey.

bu 19 şubattaki çıkan aile ve sosyal bakanlığının kurumkar arası atamasıyla ilğili genel atamayla ilğili değil ki

[FONT=Arial]YÖNETMELİK[/FONT]
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl[FONT=Times]ığı[/FONT]ndan:
A[FONT=Times]İ[/FONT]LE VE SOSYAL POL[FONT=Times]İ[/FONT]T[FONT=Times]İ[/FONT]KALAR BAKANLI[FONT=Times]Ğ[/FONT]I ATAMA VE YER DE[FONT=Times]ĞİŞ[/FONT]T[FONT=Times]İ[/FONT]RME Y[FONT=Times]Ö[/FONT]NETMEL[FONT=Times]İĞİ[/FONT]NDE DE[FONT=Times]ĞİŞİ[/FONT]KL[FONT=Times]İ[/FONT]K YAPILMASINA DA[FONT=Times]İ[/FONT]R Y[FONT=Times]Ö[/FONT]NETMEL[FONT=Times]İ[/FONT]K
MADDE 1 [FONT=Times]–[/FONT] 17/5/2013 tarihli ve 28650 say[FONT=Times]ı[/FONT]l[FONT=Times]ı[/FONT] Resm[FONT=Times]î[/FONT] Gazete[FONT=Times]’[/FONT]de yay[FONT=Times]ı[/FONT]mlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl[FONT=Times]ığı[/FONT] Atama ve Yer De[FONT=Times]ğ[/FONT]i[FONT=Times]ş[/FONT]tirme Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmeli[FONT=Times]ğ[/FONT]inin 19 uncu maddesi y[FONT=Times]ü[/FONT]r[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]ü[/FONT]kten kald[FONT=Times]ı[/FONT]r[FONT=Times]ı[/FONT]lm[FONT=Times]ış[/FONT]t[FONT=Times]ı[/FONT]r.
MADDE 2 [FONT=Times]–[/FONT] Bu Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmelik yay[FONT=Times]ı[/FONT]m[FONT=Times]ı[/FONT] tarihinde y[FONT=Times]ü[/FONT]r[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]üğ[/FONT]e girer.
MADDE 3 [FONT=Times]–[/FONT] Bu Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmelik h[FONT=Times]ü[/FONT]k[FONT=Times]ü[/FONT]mlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakan[FONT=Times]ı[/FONT] y[FONT=Times]ü[/FONT]r[FONT=Times]ü[/FONT]t[FONT=Times]ü[/FONT]r.
Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmeli[FONT=Times]ğ[/FONT]in Yay[FONT=Times]ı[/FONT]mland[FONT=Times]ığı[/FONT] Resm[FONT=Times]î[/FONT] Gazete'nin
Tarihi
Say[FONT=Times]ı[/FONT]s[FONT=Times]ı[/FONT]
17/5/2013​
28650​
Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmelikte De[FONT=Times]ğ[/FONT]i[FONT=Times]ş[/FONT]iklik Yapan Y[FONT=Times]ö[/FONT]netmeli[FONT=Times]ğ[/FONT]in Yay[FONT=Times]ı[/FONT]mland[FONT=Times]ığı[/FONT] Resm[FONT=Times]î[/FONT] Gazete'nin
Tarihi
Say[FONT=Times]ı[/FONT]s[FONT=Times]ı[/FONT]
9/7/2013​
28702​

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Times New Roman]Başka kurumlardan naklen atama[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 19 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) Bakanlığa kurumlar arası nakil yolu ile atamalar, Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere iki dönem halinde topluca yapılır. Bu atamalara esas kadro ve unvanlar, başvuru ve değerlendirme usulü ve diğer hususlar Bakanlıkça duyurulur.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](2) Bakanlık kadrolarında görevli iken, başka bir kuruma naklen atanarak ayrılanlar yeniden Bakanlığa atanmak istemeleri halinde ancak ayrılmış oldukları hizmet bölgesi için açıklanan kadrolara atanmak üzere başvurabilirler. Bu şekilde atananların Bakanlık kadrolarında daha önce bu bölgede geçirdikleri süreler bölge zorunlu çalışma süresinden sayılır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](3) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı yönetici kadrolarına yapılacak atamalarda, birinci fıkrada yer alan dönem şartı aranmaz.[/FONT]

konu bizimle değil bakanlığın kendi mevzuatıyla ilğili​

evet ya bende tayin ile ilgili bir madde bulamadım

selam arkadaşlar

1 ) bagzı arkadaşlar sürekli atamayla ilgili yeni yönetmelik çıkacagından bahsediyorlar. neye dayanarak yönetmelik çıkacak anlamıyorum ? yada eşşegin aklına karpuz kabugunu kaçırarak işi zorlaştırmanını kime ne faydası var ?

(Değişik: 29/11/1984 - KHK - 243/13 md.) Memurların atanamayacakları yerler ve bu yerlerdeki görevler ile kurumların özellik arz eden görevlerine atanabilmeleri için hangi kademelerde ne kadar hizmet etmeleri gerektiği ve yer değiĢtirme ile ilgili atama esasları Devlet Personel BaĢkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir. Kurumlar atamaya
tabi olacak personeli için bu yönetmelik esaslarına göre Devlet Personel BaĢkanlığının görüĢünü almak suretiyle bir personel ve atama planı hazırlar.

sanırım bazı arkadaşlar 657 sayılı kanunun 72. maddesinde engellilerin tayini ile ilgili maddeden sonra gelen ve yukarıda alıntı yaptığım maddeye göre yönetmelik bekliyor . allah aşkına maddeye bir bakın , tarihine bir bakın , özüne bir bakın , ne alaka ?

2 ) tayinle ilgili madde bulamadım diyen arkadaşlara : 657 sayılı kanun madde 72

(Ek fıkra: 6/2/2014-6518/10 md.) Ġlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır

burdaki düzenlemeler yapılır ifadesi yönetmelik çıkarılır anlamına gelmiyor aksine tayin işlemleri düzenlenir anlamına geliyor . kıssacası engellilerin tayin işlemleri başbakanlık genelgesiyle yapılıyordu bu olay genelgeden alınarak kanunlaştırıldı.

saygılar sunarım

way arkadaş yaaa bu nasıl iş. nasıl oluyor da ben engelli açığıyla %40 lık raporumu alıp devlet memuru olabiliyorken aynı zamanda tayin isterken %40 geçerli olmazda %50 olmalısın der. birinde engelliyken birinde değil miyim yani. yuh yani. yaw bişiy yapsalar da tam yapsalar bir kerede olsa daaa
insanı suça teşvik ediyorlar. şimdi millet gidip engel oranını yükseltmek için bir şekilde yeni rapor almayacak mı. kıt akıllı bunlar hee

Beklenen baharlar, yazlar bir türlü gelmiyor sürekli sonbahar sürekli kış bu ne iş arkadaş anlamadım gitti :D

2 ) tayinle ilgili madde bulamadım diyen arkadaşlara : 657 sayılı kanun madde 72

(Ek fıkra: 6/2/2014-6518/10 md.) Ġlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eĢi veya birinci derece kan
hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer
değiĢtirme taleplerinin karĢılanması için düzenlemeler yapılır

sayın dilemma bakınız tayinle ilgili maddeyi yukarı yazdım . maddede % 50 yazıyormu ? nerden çıkarıyorsunuz böyle şehir efsanelerini ? çok yaşayın emi :)

Yeni torba kanun ile tayin hakkı

Arkadaslar 19 Şubat 2014 te yayınlanan resmi gazetede engellilerin tayini nde kolaylık sağlandı bu maddeye istinaden tayin isteyen var mı sonuç nedir

buda kocaman bir FOSSS çıktı seçim öncesi Seçim malzemesi yaptılar sanırım bizi ben evle iş yeri arası 70 KM sabah Akşam 70 Km günde 140 km'lik yolu engelli olarak gibip geliyorum, ezberlenmiş eşek yolu gibi gidip geliyorum 6-7 yıldır tayin istiyorum tınlayan yok ne zaman tayin istesen sorun çıkıyor Bıktım yani lanet gelsin diyorum O kadar yani birde kendim ortopedik engelliyim kimsenin umurunda olmuyor yani bizim durumumuz engelsiz yaşam engelli hakkı vs bence siyasi veye başka şeylere alet ediyor bizde onlara malzeme oluyoruz

Valla dediğiniz gibi :( Daha dün bir arkadaşımız tayin için dilekçe vermek istedi, kanun maddesini belirtti ama kanun maddesini dinleyen kim?? yerimiz yok diye geri yolladılar. Kanun maddesel olarak var ama manevi olarak kimsede kanunu ciddiye alma vicdanı yok maalesef :( biz engelliler olarak aslında kendi engellerimizle uğraşmıyoruz maalesef ki karşımızda bize karşı oluşan öngörü engelleriyle de uğraşıyoruz :( Allah yardımcımız olsun...

arkadaşlar bende 3. atamada mebe atandım yhs olarak şuan haftasonlareı egitim alıyoruz ve ben onkoloji hastasıyım burda onkoloji bölümü yok ve ildede yok ilçe meb müdürü bana dediki dilekçe verelim seni ailenin yanına yani ankaraya gönderelim onkolojide takip ve tedavi olduguna dair bir rapor getir dedi yani aday memurkende yer degiştirme olabiliyormuş...

arkadaşlar bende asaletim onaylanmadığı için özür durumundan dolayı geçici görevle ilçeden il merkezine geçtim şimdi personel eksikliğinden dolayı ilçe tekrar beni geri çağırıyor şu anda asaletim onayladı bir ay önce şimdi ben tayin hakkım var mı bu arada bende Milli eğitim müdürlüğünde yhs kadrosundayım

Engelli öğretmenlerin ataması ve norm olma durumu

Değerli öğretmen arkadaşlar..
Atamalarda, özellikle okulunuzda norma (fazla branş) uğrama gibi konularda meb'in bizlere uyguladığı pozitif ayrımcılık ve haklar var mıdır?
özellikle norm yüzünden bir yerden başka bir yere tayininin çıkması engelliği çok etkilemektedir.
Bu konuda hükümetin ,yasa yapıcıların daha aktif olmalarını sağlayamaz mıyız? Engelliye tayin konusunda ikametine en uygun yeri tercih etmede ya da okulunda kalma isteğinin yerine getirilmesinde insancıl ayrım uygulanmalıdır diye düşünüyorum.
Buna dair ek yönetmelik çıkarılmalıdır .ve bizler de bu konuda bilgi paylaşıp aktif olmalıyız..

şimdiden ilginize teşekkürler!..

MEB Engelliler icin 1 defaya mahsus tayin isteyebilir diye onay yazisi yayimladi. Memurlar net anasayfasinda haber bulunuyir okuyun. Gözünüz aydin olsun.

Üst Alt