Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

Tüm Meb personelinin ve tercihlerinde Meb'i yazmayı düşünenlerin gözü aydın olsun.

[FONT=sans-serif]Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında istihdam edilen engelli personelin yer değiştirmelerine ilişkin yazı yayımlandı.[/FONT][FONT=sans-serif]Söz konusu yazıya göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında istihdam edilen engelli personelden bir defaya mahsus olmak üzere;

[/FONT]
[FONT=sans-serif]1- Adaylığı kaldırılmış olanlar hizmet süresi şartı aranmaksızın özürlü sağlık kurulu raporu ile birlikte, tek il/ilçe tercihinde bulunacaklardır.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]2- Halen aday konumunda olanların, adaylıklarının kaldırılmasına müteakip hizmet süresi şartı özürlü sağlık kurulu raporu ile birlikte, tek il/ilçe tercihinde bulunacaklardır.[/FONT]

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/10062947_engelli_yer_deg_2014.pdf

Engelli memura tayin haakkı

Arkadaşlar herkese hayırlı olsun MEB yazıyı valiliklere gönderdi

Umarım diğer kurumlar da yönetmeliği en hızlı şekilde çıkartırlar.

meb çalışanı arkadasların gözü aydın. tam gerektiği gibi koşulsuz sartsız hak tanındı. darısı diğer bakanlıklardaki madur arkadaslarımızın başına.

vala helal olsun mebe diğer bakanlıklara örnek olsun umarım diğer bakanlıklarda biran önce çıkarırlar

ben meb de öğretmenim %52 raporum var ama eğitim öğretim hizmeti dışındaki personele diyor tayin hakkı.anlamadım biz engelli değilmiyiz böyle ibare mi olur arkadaşlar

arkadaşlar sanırım bu sadece il dışı tayinler için geçerli il içi yer değiştirrme yapamıyormuşuz

E noldu bu tayin olayı tüm kurumlar için geçerli değilmi salt meb mi uyguladı, yoksa bu haber de ülkemizdeki klasik hayal tacirliklerinden biri olarak tarihin tozlu sayfalarında yerinimi alacak.

Ben bu kanundan 1 ay once bulundugum ilde esimin tedavisi yok diye tayin oldum .Saglik ozrunden yani kus ucmaz bi yere verdiler il ilce dedigine gore ben bu haktan faydalanabilirmiyim.

Meb'de kadrolu Türkçe öğretmeniyim. Ailemin yaşadığı yere gitmek benim de hakkım. gerçi tayinim yeni çıktı ama her gün 2 saatim yollarda geçiyor. servisle gidip geliyorum. haliyle yoruluyorum. peki meb bünyesinde çalışan eğitim-öğretim hizmeti sınıfındaki biz engelli öğretmenler ne olacak? bizler neden bu haktan faydalanamayacağız? bu ayrımcılığın önüne geçilmeli, yasa tüm engelli personelleri kapsamalıdır. üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz.

bu yer değiştirmelerde yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar başvurabilirmi yoksa engel oranı korunmuşmu ben kanunda genel olarak gördüm yüzde 40 ve üzeri diye ancak tam emin olamadım bilenler aydınlatabilirmi.

engelsizcalis;

taslakta % 50 diye geçiyordu ancak çıkan kanunda böyle bir sınırlama yok.

dünyalı;

Kanunun yayınlandığı resmi gazete nüshasının ilgili linkini burada paylaşırmısınız lütfen.

Arkadaşlar Engelli Memur Tayin Yasasını BİMER'e yazın

Arkadaşlar Engelli Memur Tayin Yasasını Kurumlarınızın bilgi edinmesine yazın gerçektendikkate alıyolar hem bu sayede süreç daha hızlı ilerler...

Son düzenleme:
Engelli Kamu Personelleri Hakkında ?

Engelli kamu personellerinin bir kereye mahsus istediği yere tayin hakkında bildiklerinizi veya bu haktan yararlananlar yardımcı olabilir mi ?? TEŞEKKÜRLER

furkan916@
kanunu gerekçe göstererek dilekçeni yazıyorsun , engellilik durumundan diyerek ekliyorsun ,müdürüne imzalatıp veriyorsun , bukadar .

amokachi , çalıştığım yerin yönetmeliğinde AĞIR ÖZÜRLÜ OLUP %50 engel oranı ve üstü AĞIR ÖZÜRLÜ OLMAYIP %80 engel oranı ve üstü engelliler bu haktan faydalanabilir diyor. Galiba ret edileceğim. Eğitim durumumda var lise mezunuyum ikisinden de dilekçemi vereceğim inşallah olur.

amokachi , çalıştığım yerin yönetmeliğinde AĞIR ÖZÜRLÜ OLUP %50 engel oranı ve üstü AĞIR ÖZÜRLÜ OLMAYIP %80 engel oranı ve üstü engelliler bu haktan faydalanabilir diyor. Galiba ret edileceğim. Eğitim durumumda var lise mezunuyum ikisinden de dilekçemi vereceğim inşallah olur.
Senin çalıştığın yer kanuna rağmen kafasına göre bir yönetmelik oluşturamaz.Kurum yönetmelikleri kanuna göre düzenlenir.

Şimdi şu linkte http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf

Madde-1 şöyledir;
Madde 1 – Bu Yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile
değişik 2 nci maddesi ve aynı Kanunun 2670 sayılı Kanunla değişik 72 nci maddesine dayanılarak, Devlet Memurlarının aynı
kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Bu madde,Devlet Memurları Kanununda ki bir yönetmeliğin değişmesi ve/veya bir şey eklenmesi esasına göre düzenlenmiştir.Dikkat ediniz bu bir kanun maddesidir.Şimdi bu Kanun maddesinin;

Ek Madde-3 kısmında şu;

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra
kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Ek madde açıklaması senin kurumunun yönetmeliğini yok sayar.Dikkat ederseniz burada kurumunuzun saçmalıklar yığını olan yönetmeliği tamamen keyfi bir uygulamadır.

Ayrıca şu linki de http://www.gokcem.com.tr/engellihaklari.pdf inceleyebilirsiniz.Sizin tayininizi yapmak zorundadırlar.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

ya arkadaslar ben polis okulundayım ve atamam olacak bu sene annem engelli dilekce yaz getir dediler nasıl yazılıyor bu dilekçe

ahmetgezer

Annenizin engelli olduğuna dair heyet raporunu dilekçeyle beraber verirseniz nokta atama yapabilirsiniz. Bu kanunların engelli vatandaşlar için getirdiği bir kolaylıktır.

S.a arkadaşlar ben tarım da çalışıyorum 6 ay oldu tayin dilekçemi verdim fakat il müdürü onaylamıyor 60 gün dolmak üzere 2 tane engelli arkadasın tayini çıktı birisi muğlaya gitti diğerininde hareket onayı geldi benimkisini onaylamıyor bende il müdürüyle görüşmek için çıktım yanına gelmesin demiş mazeretimi anlatmama izin vermiyor bu durumda nasıl yapmalıyız bana buyuk haksızlık yapılmakta şuan yüzde 60 sürekli engel raporum var ama hangi merciye şikayet edeyim adaylık egitimi başladı bunun aksine nasıl bir yol izlemeliyim sizce

okidokiaga

Kanunen, bağlı bulunduğunuz kurumun il müdürlüğü makamı dilekçenize 60 gün sonunda cevap vermesi gerekmektedir.Ancak yine de cevap vermiyorsa bu yasal bir davranıştır ve verilen dilekçeyi "ret" anlamı taşımaktadır. Yine kanunen bu konuyla alakalı hem bir üst makama şurada belirtildiği gibi dilekçenize ve içeriğine cevap verilmediği için şikayet edebilir (Madde 3'ten başlayan hükümler) ; http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=3.5.85743&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0 hem de mahkeme yoluyla hakkınızı aramak için dava açabilirsiniz.

Dilekçenizi çalıştığınız kurumun personel daire başkanlığına gönderiniz. Gönderirken ilk dilekçenin aslını veya fotokopisini yazının ekine ekleyiniz. Emsallerini örnek olarak gösteriniz. Yani şunların tayini yapıldı ama benimki neden yapılmıyor gibi.Seninle aynı durumda olan başkaları tayin olduysa senin işini de yapmak durumundalar. Bu başlık altında bu tür tayinlerin olabileceğine dair resmiyete ait linkler verdik. Kanun maddelerini verdik. Ancak bazı kurumlar g......n uydurarak bunları farklı yorumlayabiliyor. Fakat senin kumunda tayin olabildiğine dair örnek veriyorsun. Sanıyorum çalıştığın müdürlük sana kasıt yapıyor anlattığından anladığımız kadarıyla. Biraz çabala olacaktır.

okidokiaga toprak1453 'ün de dediği gibi müdüre ulaşmaya çalış ne kadar görüşmeye gelmesin diyorlarsa da git ve sorununu anlat ,ataman yapılamaz diye cevap bile verseler yazmış olduğun dilekçeye cevab vermek zorundalar eğer ki atamanız olmaz derlerse buna istinaden siz dilekçemin bakanlığa gitmesini bu yazının bana bakanlıktan yazı ile belirtilmesini istiyorum diye müdürle şahsen görüşerek ısrar et onlar da emsal atamalar olduğunu biliyorlar dilekçen bakanlığa ulaşırsa mutlaka atanırsın atanmış biri olarak söylüyorum ,tarım bakanlığında bu atamalar kesin yapılıyor sen de arkadaşlarından biliyorsun sorun ildekilerin seni göndermek istememesi yazını bekletip zaman kazanıyorlar bir yolunu bılup zıtlaşmadan müdür ile görüş istersen sana bakanlıktan görüşeceğin personel atamadan ilgili kişinin numarasını verebilirim

tşkrler verdiginiz bilgiler için toprak1453 pols şu an sabırla bekliyorum yarın il müdürünün yanına bi daha çıkacam dilekçeme cevap vermesini istiyecegm olumlu veya olumsuz olumsuz olsa bile bakanlığımız engelli tayinlerini bekletmiyormuş pols kardeşim personel atamadan telefon alabilirim

mühendis atamadan ilgili kişinin numarasını mesaj olarak size yazıyorum gerekli tüm detayları ondan alırsınız sizin gibi ataması yapılan kişilerin de bilgisini verir size ona göre mudürünüzle görüşürsünüz aday olup atanan kişiler de var 2 ay çalışıp kars tan ankaraya ataması yapılanlar var... sorun yazınızın müdürden geçmesi bakanlığa ulaşırsa kesin 1 ay içerisinde atamanız olur

Son düzenleme:
Üst Alt