Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jungle bende derince çenesuyunda oturuyorum görüşebiliriz.

bulent bey merhaba öncelıkle tesekkur ederım... ben böbrek naklınden önce %90 raporla sıfır araç aldım gecen hafta nakıl oldum ALLAH ıma şükürler olsun çok ıyıyım yenı bır yaşam başladı benım sorum tekrar rapor alıp vergı dairesine bildirmem gerekıp gerekmediği ve ayrıca emeklı olmustum daha önce tekrardan sgk ya başvurmam gerekıyormu? bildiğim kdarıyla trans hastalarına %70 rapor verılıyormus bu rapor hem araç için hemde emeklılık ıçınyeterli olurmu ? tesekkurler yardımlarınız ıcın ıyı gunler dılerım...

Kişi veya Kişiler yakınlar gözetmeksizin KDV herkez için bir vergidir.. Biz nasıl geri alıyorsak sizde geri KDV nizi geri alacaksınız sonuçta engellisiniz ÖTV den muaf aldnz Araç engelli kimsenin üzerine ise bu kanuında sizde faydalanabilirsiniz... Sonuçta aracı alırken KDV oduyorsunuz =)

Ayhan arkadaş emeklilik için yeterli ancak araç için yeterli olmaz yani ötv ve mtv indirimli araç alamazsınız.%90 ve üstü özrünüz veya ortopedik özrünüz olmalı

cemil abıcım zaten nakılden önce %90 raporla araç aldım zaten benım sordugum tekrar rapor alıp vergi dairesine tekrar bildirim yapıp yapmayacağım. bildirmezsem bır sıkıntı olurmu?

Göktürk Ekim- Kasım gibi bende araç alıcam bu dilekce örneklerini almam lazım senden ben eminim kazanacaksın.!

İnşallah kazanıırız kardeşim ama ortada kazanılacak bir KDV yok bunun farkında olalım lütfen... Adana Bölge idaresinin son iki paragraftaki karar metnini lüften iyi okuyalım. Ne diyor orada; Davanın kabulüne, yapılan masrafların davalıdan alınıp davacıya iade edilmesine (104 küsür TL işte)... karar verilmiştir. Bu yazıyıda Vergi Kanunundan sorumlu merciye göndermiş olup; bu kanun maddesinin değiştirilmesi yada düzeltilmesi nezninde bir ihtarname şeklinde olmadığını açıklarmışcasına dava sonucunu o mercie tebliğ etmiştir. Fakat ne yazık ki bu karar verileli 1 yılı geçmiş ve bizim vergi soyguncuları bu işe bir el atıp hala bir düzenleme yapmamışlardır.

Belki diyeceksiniz eee biz şimdi ortada KDV yok geri alamayacağımız para için niye ter döküyoruz.. Ter dökmemizin amacı ise şu: Sesimizi duyuralım ki; o kanun maddesi değiştirilsin ve düzenleme yapılsın. Sesimizi çıkarmazsak hiç bir şey olmaz. Yani herkes dava açabilmeli... Nasıl olsa dava sürecinde ettiğimiz masrafları karşı taraftan alıyoruz...

Arkadaşlar benim söylediklerime kanaat getiremiyorsanız; Adana Bölge İdare Mahkemesi kararının "Son İki Paragrafını" bir okuyun. Orada "Alınan KDV nin Geri Ödenmesine" karar verilmiştir diye bir karar ibaresi var mı?...

sayın fullmongo, yanlış bilgi vermeyelim lütfen insanlara, adana da dava açan arkadaşımız mahkeme kararı ile KDV sini 2009 yılında ilgili vergi dairesinden geri almıştır, bu kesin bilgidir, senin dediğin konu mahkeme masrafları ile ilgilidir ve onuda ilgili vergi dairesi ödemiştir.

Benimde aklıma takılan bir soru var ...
ben H ehliyet için başvuru yaptım ama B alabilir diye bi ibare var ...
Onu geçtimde ben normalde gidip bir araç almaya kalksam hiç bir indirim avantajı olmayacak mı ???
Bunun cevabı varmıdır ?? :))

kdv iadesi

ben aralık 2010 da araç aldım geçenlerde bu kdv olaylarını duydum mahkeme kararını okudum 04.2010 dan sonra diyo bayiyi aradım araç ilk 1 ay içerinde olması gerekiyo diyolar nasıl oluyo yinede dilekçe yazmam gerekiyomu acaba tşklr...

evet aracı aldığın ilk bir ay içersinde başvuru yapabiliyosun yoksa zaman aşıma uğradığı için mahkeme davayı red edebiliyo ama başvuru yapılabilir büyük olasılıkla zaman aşımından red cevabı almanız büyük olasılık..!

Hasan Tahsin bey; peki KDV ni aldığına ilişkin bir makbuz yayınlar mısınız veya yayınlayanımız var mı ? Veya internet ortamında mahkeme kararı var peki ilgili vergi dairesi bu parayı öderken paranın yanında illaki birde makbuz ve evrak yayımlamıştır. Peki o emsali nerede bulabiliriz.

Ama benim düşünceme göre bu KDV geri ödenmemiş gibime geliyor. Çünkü Mahkeme kararında "KDV nin davacıya geri ödenmesine karar verilmiştir" diye bir kesin karar metni yok ki.. Ve gel gelelim benim Vergi Mahkemesinden gelen cevapta ise kesin karar var son cümlede.. Benim düşüncem şu: Bu masraflar vatandaşa ödenmiş ve adliyedeki dava dosyasıda GİB müdürlüğüne kanunun düzeltilmesine istinaden gönderilmiştir...

Keşke sizin dediğiniz gibi olsa inşallah. ama ben pek zannetmiyorum. Hatta bana avukat kendi dedi. Bölge idareye dava açmayıp dosyayı kanunun düzeltilmesini isteyebilmek için Gib müdürlüğüne göndertebilirsin. Bu sadece bir dilekçeye bakar dedi... Ben direk temyize gittim.

arkadaşım bu konuyu ilk defa duyuran benim bu ortamda ve bu davayı kazanan adana daki arkadaşla bizzat görüştüm ve KDV yi geri aldığını belirtti bana, çünkü mahkeme kararı bunu söylüyor zaten, inanmıyorsan sen o zaman ilgili vergi dairesini arayıp sorabilirsin.

selam

arkadaşlar hiçbir kurum mahkeme kararının aksine bir uygulama yapamaz . gelir idaresi başkanlığıda mahkeme kararını en geç 30 gün içerisinde yerine getirir ( nerden biliyorum çünkü kurumun içindeyim ) adanadaki arkadaşın kararı kesindir temyizi olmaz dolayısıyla parasını almıştır . parasını almamasının tek bir yolu vardır o da maliye bakanı mahkemeye bir yazı gönderirse ,o yazıda devletin çıkarları için ödenmemesi gerekir diye olmalıdır ancak o zaman para ödenmez . böyle bir yazıda bakan tarafından çok nadir yazılır . bir kaç olayda bu yazı gönderildi . sadece bakanın yetkisinde olan bir durumdur.

cuma günü bir kaç üstadla görüştüm kdv olayına olumlu bakıyorlar . bir terslik olmazsa yakında bu konuyu bir sirkü ile çözecekler . kıssaca olayı meclise bırakmayacaklar . bu söylediklerim üstadların kendi düşünceleridir yani kesin olacak diye bir durum söz konusu degildir .böyle düşünmeleri bile bence sürecin olumlu oldugunu gösterir .

saygılarımla

şimdi durum nedir iyce sarpa sardı.kim haklı ödenıomu ödenmıomu. ben araç alcam aylardır bu mevzuyu takip ediorum?? bir sonuc yok

Sen aracı al aldığın yerede dilekce ver Kdv den muaf olduğuma dair kanun var lütfen kadev yi tarafıma iade edin diye nerde yaşıyosun sen ?

İnşallah kazanırız ne diyelim...

şimdi durum nedir iyce sarpa sardı.kim haklı ödenıomu ödenmıomu. ben araç alcam aylardır bu mevzuyu takip ediorum?? bir sonuc yok

Esra hanım; siz hala neyi bekliyorsunuz ben inanın anlamış değilim. Ben Mahkemeyi kazansam veyahutta başka bir arkadaşımız Mahkemeyi kazansa ve biz KDV lerimizi geriye tahsil etsek, sanki sizden KDV almayacaklar mı, sizide bu mahkeme safhasına tabi tutmayacaklar mı arkadaşım. Ben sana şunu söyleyim "Bu KDV'ye ilişkin kanun maddesi değişmediği sürece bu KDV'yi almak istiyorsan Yargı yolundan başka çaren yok, ayrıca bu madde Mecliste görüşülüp düzeltilir mi, düzeltilmez mi yoksa yeni bir torba yasa kanunu yapıp orada bir düzenleme mi gelir, gelmez mi bunun "SORUSUNUN CEVABI: Kısacası FAİLİ MEÇHUL" bunu anla arkadaşım artık ya ve git arabanı al. Beklemen yanlış. Ayrıca Adana ilinde yaşıyorsun sanırım. Git arabanı al ve mehkeme kararının çıkmış olduğu ilde yaşıyorsun akabinde de davayı aç neyi bekledigini hala anlamış değilim.

merhaba arkadaslar.
benım bu konuda farklı bır sorum olacak aracı aldıkda pekı bes yıl gectıkten sonra aracı satmak ıstedıgımızde otv sız aldıgımız aracın
otv sını bızden alan kısımı oduyo ben boyle bırsey duydum yanı nasıl
satabılecegız aracımızı anlamadım.bılgısı olan arkadaslarımız varsa
aydınlatırsanız sevınırım.

SAYIN CAN KUŞ

5 YILI DOLDURDUKTAN SONRA NE SEN NEDE ARABAYI SATTIĞIN KİŞİ GEÇMİŞTE ÖDENMEYEN ÖTV Yİ ÖDEMEYECEK . YANİ 5 YILI DOLDURDUKTAN SONRA ÖTV DİYE BİR SORUNLA KARŞILAŞMAYACAKSIN . SANA BU OLAYI SÖYLEYEN KİŞİNİN KUNUNUN DEGİŞTİĞİNDEN HABERİ YOKTUR . ESKİDEN ÖDENİYORDU ŞİMDİ ÖDENMİYOR.

DİĞER ARKADAŞLAR İÇİN SE :

arkadaşlar bakın mahkeme kararıyla kdv lerinizi almış olsanız bile o aracı satarken devlet geçmişte tahsil etmediği kdv yi tahsil etmek isteyecek ve gene mahkeme yolları gözükecek size haberiniz olsun . ayrıca kanunun mecliste düzeltilmesi iyi olur ama bu tek bir seçenek değil maliye bakanlığı bir sirkü ile bu sorunu çözebilir bu daha kolay bir yoldur ( engelliler mahkeme kararını dayanak alarak güzel bir dilekçe ile bakanlıktan olayın çözümü için isteklerini ( yoğun bir fax trafiğiyle ) iletebilirler .
saygılarımla

dadas 06 haklısın malıye bakanlığı ıstersebır duzenlemeye gıder ve tum buroksası işlemlerıne gerek kalmadan herkes bu sekılde hak kazanmış olur. o yuzden baskı olusturmalıyız. ayrıca bırsey sormak ıstıyorum. gecen ay %90 raporla ötv sız bır arac aldım gecen hafta nakıl oldum tekrardan rapor alıp vergı daıresıne bıldırmem gerekırmı? yenı rapor oranım buyuk olasılıkla %70 olacak trans hastalarına verılen oran %70. tesekkue ederım. haklısın bırlık olalım ve fax yagmuruna tutalım bu konuda kamuoyu olusturmak lazım ıyı gunler dılerım....

arkadaşlar aracı aldığım yere vergi dariesine dilekçemi vermeleri için götürdüm ilk önce ben bunu vergi dairesine veremem örnek teşkil eder verg idairesi ile aram açılır gibi şeyler söylediler sonrada bi vergi dairesiyle görüşeyim dediler vergi dairesine vereceğimiz dilekçeyi biz versek onların vergi dairesine olmazmi? birde istanbuldaki vergi mahkemeleri nerelerde var.

moook;

Dilekçeyi Maliyeye direkt olarak sen verebilirsin. Şahsen ben öyle yaptım

dilekçeyi onların vergi dairesine vermeyecekmiyiz araç satın aldığım firmanın vergi dairesi şişli vergi dairesi yani ben oraya bizzat gidip versem olur

valla esra arkadaş bende takip ediyom herkes bişey söylüyor yardımcı olack biri olursa daha çok sevinirim istanbul okmeydanı taraflarından...

sayın aayhan

sakın ha sakın öyle bir sey yapma aklındaysa bile unut . yasal olarak o araba senın . ıktısaptan sonrakı olaylardan mesul olamazsın .yenı raporda cıkarma .eskı raporun sureklı .

arkadaslar arabayı aldıgınız fırmanın baglı oldugu vergı daıresıne bızzat sahsınız tarafından dılekceyı vereceksınız . dılekcede arabayı aldıgınız fırma yada galerının de ısmini adresini ( alabilirseniz vergi numarasını en ıyısı vergı numarası) belırtın . kendi adresınız ve telefon numaranız ve ayrıca banka hesp numaranızıda yazın
saygılarımla

valla esra arkadaş bende takip ediyom herkes bişey söylüyor yardımcı olack biri olursa daha çok sevinirim istanbul okmeydanı taraflarından...

Kardeşim bütün bilgiler burada açık ve net. İlla İstanbul'a gelip iş ve işlemlerinizi bilen kişiler mi yürütsün. Benimde hiç bir şeyden bilgim yoktu fakat kendimi şu anda Konya Bölge İdaresinde bulmuş durumdayım. Birde ben Afyondan kalkıp başladım bu iş ile uğraşmaya. Kısa bir not: Özelliklede kendi ilinde bulunan arkadaşlara sesleniyorum. Uğraşmazsanız hiç bir yol katedemezsiniz...

Son kez yapılması gereken iş ve işlemleri birde ben yazayım fakat mümkünse bir daha "pek bir bilgi yok" düşüncesiyle lütfen yorum yapmayalım... (32 sayfa yorum yapılmış lütfen yani...)

Önce aracı almış olduğunuz firmanın bağlı bulunduğu vergi dairesine (Dilekçeyi ya siz vereceksiniz ya da sizin adınıza arabayı almış olduğunuz firma sizin adınıza verecek) dilekçe vereceksiniz. İlgili vergi sairesi kanun gereği size "red" cevabı verecek. Daha sonra 80 TL harç ile bulunduğunuz ilin Vergi Mahkemesine dava açacaksınız. Oradan da bir sürü laf salatalarıyla dolu red kararı gelecek ve Bölge İdare Mahkemesine Teymiz yolunun açık olduğunu belirtecekler. O karar sonrasında da Bölge İdare Mahkemesine 50-55 TL civarı bir meblağ ile tekrar bir dava acacaksınız ve sonucunu bekleyeceksiniz. Hepsi bu kadar.

Ne ederse herkes kendine eder. Uğraşmıyorsanız şayet burada yazan bilgilerin birtekini bile görmeniz meçhul...

Göktürk ilk vergi mahkemesi burdan olumsuz olursa sonra bolge idare mahkemesi Buda olumsuz olursa temyize gideceksin termize gideceksin teymiş en son asama ve%80 olumlu çıkan asama

Tamamda temyize nasıl gidilecek? Bunun için herkes yapılabilecek iş ve işlemleri yazsın lütfen. Bu yola çıkarken zaten herhangi bir avukatla yola çıkmadım. Temyiz konusunda da hiç bir bilgim yok. Bilgi ve tevzilerinizi bekliyorum lütfen...

@fullmoongokturk;
Hatırlarsan sana avukatın varmı diye sormuştum, sende gerek yok demiştin. Tamam duruşma olmayabilir , ama kanunları yorumlamada onlar bizden daha iyiler sonuç olarak.
Sonuçta olay basit bi hukuki işlem değil. Bir avukatla bu işlerin ilerletilmesi bence çok daha uygun olurdu, hemde işlemleri daha da hızlandırırdı.
Yine de Allah yardımcınız olsun, inş bizler için hayırlı bi sonuç çıkar.

Mami Junior;

Kardeşim seni anlıyorumda zaten şu Bölge idareye açtığımız dava "temyiz" oluyor. Avukat öyle dedi zaten. Şu açılan en son dava temyiz olmuyor mu?

aynen öyle bölge idare mahkemesinin verdiği karar son karardır ve temyizi yoktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt