Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KDV DEN İSTİSNA DİYE BİR KANUN VAR .

Mantıken ve kanunen var. Fakat uygulamayan yetkili ve memurlar var herlade.
Öyle ya araç sahibinden başkasının kullanmadığı bir aracı nasıl engellinin kullanaması gerekli araç gerec kapsamında saymassın.?
Burada iki türlü suç işeniyor. Yani bu kanuna uymayan, zorluk çıkaran kendini devletten üstün, devlet sayan birey memurlar var.
Bence savcılık bunlar hakkında soruşturma açmalıdır.
Hatta iddanameye devlete kafa tutmak, devletin yetkilerinin üstünde işlem yapmaktan soruşturma açılmalıdır.
Nerde öyle savcı kardeşimiz. Bir sürü hasta beyin kurumların içinde çirit atıyor. Vatandaşa zulm ediyor.
Savcı kardeşlerimiz bunlara haddini bildirin.

caglarim;

Bir kez daha tekrar edelim, eğer aracı siz kullanacaksanız engel oranının ötv indirimli araç alımında bir önemi yoktur. Önemli olan husus alacağınız sağlık kurulu raporunda "hareket ettirici özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibareli rapor almaktır.

vergi dairesinden KDV iade talebime red cevabını aldıktan sonra, vergi mahkemesine dava açmıştım..

gelen cevap;

Olayda; düzeltme başvurusu reddedilen davacının, idari başvuru yollarını tüketmesi başka bir anlatımla Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na şikayet yoluyla başvurması ve başvurusunun reddedilmesi halinde dava açma yoluna gitmesi gerekirken, düzeltme talebinin reddedilmesi üzerine doğrudan açtığı iş bu davanın mercii tecavüzü nedeniyle esasının incelenmesine olanak bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle; düzeltme başvurusunun reddi üzerine açılan davaya ait dilekçenin idari merci tecavüzü nedeniyle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 15/1-e maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na kararın kesinleşmesinden sonra tevdiine, aşağıda dökümü yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına, 18,40 TL maktu karar harcının davacıdan tahsiline, posta gideri avansından artan kısmın isteği halinde davacıya iadesine kararın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 18/08/2011 gününde karar verildi.

Şimdi bu durumda ne yapılmalı, hangi yol izlenmeli?

anladığım kadarıyla muhatap direk maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığıdır. siz gürüşü başkanlıktan aldıktan sonra gelen cevaba istinaden dava açabilirdiiniz.

Maliye bakanlığı değil ama adalet bakanlığı milleti uğraştırmaya başlamış bile:D vay bee iki ayrı hatta üç ayrı karar brincisi gözleri görmeyen bir engelli davayı kazanmış arkasından bedensel engelli olan bir arkadaşımız kazanmış ve fatmanın kararında ise iş yokuşa sürülmüş ne güzel memleket komedi sanki farklı ülkede yaşıyoruz farklı yasalar var ....

masiva

30 gün içinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 18/08/2011 gününde karar verildi. demiş yani İstanbul bölge idare mahkemesine bu evrağıda maliye ye verdiğin dilekceyide faturanıda götürüp dava acıcaksın.

bio
bedensel engelli kazanan arkadaş kim?

Oturanboğa

Abi sen bi başlık acsana 3 ayrı başlık ve yorumlara kapalı özürlü araçlarında kdv ödemeden alınması şeklinde
bunlar bizlere çok faydalı olacak çünkü bu başlık aldı başını gitti? bilgiye ulaşmak zorlaştı hepsinin başına birde acılan ve kazanılan dava
dosyalarını eklersen çok faydalı olacağına inanıyorum.

1.Vergi dairesine verilecek olan dilekce örneği ve ekleri
2.Vergi mahkemesine verilecek dilekce örneği ve ekleri
3.Bölge idari mahkemesine verilecek olan dilekce örneği ve ekleri diye

Engelli araç alımında ödenen kdv mahkeme kararıyla geri alınabilir mi?

Arkadaşlar böyle bir şey duydum umarım doğrudur

Engelli araç alımında kdv geri alınıyormuş

arkadaşlar engelli araç alımında engellilerden sadece ötv alınmıyordu bugün bir bayiiden ( mersedes koluman) dan duydum engelli araç alırken ödediği kdv yi fatura karşılığında maliyeden geri alabiliyormuş.konuyu araştırdım maliyeden sordum evet böylr bir yönetmelik varmış yeni çıkarılmış fakat maliye %18 kdv yi geri ödemek için mahkeme kararı istiyormuş.emsal sordum varmış araç alan engelli ödediği kdv yi mahkeme yoluyla maliyeden geri almış.bilgisi olan varsa daha detaylı yazarsa seviniriz.eğer böyle bir uygulama cidden varsa bizler için süper bir şey inşallah vardır

arkadaşlar ben bu konuyu bugün mersedes bayiinden duydum 0 km araç alacağım için ban söylediler evet doğruymuş hatta bana yapılan araç fiatlandırılmasında kdv yi mahkeme karraıyla geri alacaksın diyerek uyarı ve öneride bulundular.hadi hayırlısı ii bir haberdi bizler içinn

Davaları idari mahkemeye giden arkadaşlardan cevap çıkmadıkça daha çok merak eder dururuz :confused:

Birşey dikkatimi çekti bu başlık hep muş mış miş le devam ediyor. Somut ve kesin birşey yok. Bu konu hakkında bimere başvuran olmadı mı hiç ?

Sn Masiva, Sn Jungle yanılmış. Size Mahkeme ''Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na şikayet yoluyla başvurması ve başvurusunun reddedilmesi halinde dava açma yoluna gitmesi gerekirken'' demiş...Vergi dairesinden aldığın cevabı MB GİB.e şiikayet et çözülmezse mahkemeye başvur diyor.İdare mahkemesine itiraz boşa gider.GİB den sonuç alamazsan bana gel diyor mahkeme

Evet, masiva'ya gelen yanıta bakılırsa, vergi dairesinden red yanıtı aldıktan sonra gelirler idaresi başkanlığı'na konuya dair itirazda bulunmamız, oradan olumsuz sonuç gelirse dava açmamız gerek.

Bence mahkeme yersiz bir iş yaptı ve işi uzattı. Dİleyelim de bu itirazlar sonucu gelirler idaresi başkanlığı konu mahkemeye gitmeden kdv istisnasını onaylasın.

masiva, vergi dairesinin red yanıtına istinaden mahkemeye sunduğun dilekçenin bir benzerini gelirler idaresi başkanlığı'na hitaben yazar mısın lütfen.

anladığım kadarıyla muhatap direk maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığıdır. siz gürüşü başkanlıktan aldıktan sonra gelen cevaba istinaden dava açabilirdiiniz.
Merhaba arkadaşlar, Daha önceleri de yazmış olduğum gibi İYUK'un 7. maddesine göre dava açma süresi fatura tarihinden itibaren 30 gündür. Bu süreden sonra açılan davalar süre yönünden reddedilecektir. Süreyi geçirmiş olan arkadaşların izlemesi gereken yol ise şu şekildedir.
1. vergi dairesine bir düzeltme dilekçesi verilmesi gerekir.
2. Vergi dairesi red cevabı yazdıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığına şikayet yoluyla müracaat dilekçesi verilmesi gerekiyor.
3. Bundan sonra ise red cevabının tebliğinden itibaren 60 gün içinde Danıştay'da dava açılmalıdır. Burada vergi mahkemesi ve bölge idare mahkemesi artık devreden çıkmaktadır. Kendi adıma hazırlamış olduğum düzeltme ve şikayet yoluyla müracaat dilekçelerini sizlerle paylaşabilirim. Eposta adresim :
avhuseyinpala@gmail.com
Bana yazan arkadaşlara bu dilekçe örneklerini yollayacağım.

2008 de engelli otomobil alanlar kdv sini geri alabilecekmi?

kanundan önce otomobil alanlar kdv sini geri alabileceklermi.alabilirlerse ne yapmaları gerekir.

Peki yeni araç aalacak olanlar ne yapmalıdır aracı almadan faturasız dilekce yazsak ona göre arac alsak ne yapmamız gerekecek çok karıştı bu iş?

bende yeni araç alacağım ve bu kanun tam rayına otururmu veya mahkeme yoluylada olsa kısasürede dönüş olurmu kdv si ne yapacağımı şaşırdım

merhaba bende dün itibariyle h sınıf ehliyet alabilir raporu aldım. Ancak şuan 0 araba alıp almama konusunda kararsızım KDV ödemesi yüzünden, Kanun yakın zamanda çıkacak ise mahkemes süreciyle uğraşmak istemiyorum. Kanun çıkana kadar 2. el bir araba almak daha mı olur acaba bana fikir verirseniz sevinirim....

2. el ile uğraşma ehliyetin varsa H raporunda sorun yoksa al aracı davanı ac ben şahsen para tamamlama peşindeyim pramı tamamlayınca alıcam.

arkadaşlar 2010 model c serisi mersedesler h ehliyeti olanlara 23000 in euro diyor. bu fiyatlar normal zaten pek bir karımız olmuyor ki

masiva, senin durumun yukarıda Hüseyin beyin yazdığı gibi mi? Başvuru gününü geçirdiğin için mi reddedildi dava sürecin?

Peki Hüseyin bey, bu süreci geçirmemeiş kişilerin masiva'nın reddedildiği gibi reddedilme olasılığı var mı? Aracı yeni alan kişi vergi dairesinden red yanıtı aldığında gelirler idaresi başkanlığına başvurup "bu yanlışı siz düzeltin" demeli mi, yoksa ilk günden beri yazdığımız gibi doğrudan dava mı açmalı?

görüşmek istiyorum

selam arkadaşlar adanada mahkeme karraıyla aldığı araca ödediği kdv yi geri alan arkadaşa nasıl ulaşabilirim bilen varsa yardımcı olursa sevinirim tşkrlr.

Her gün için aktif bir başlık olması iyi ama keşke birde hayırlı bir haber çıksa :confused:

hocam size mesaj göndermiştim ama cevap alamadım sizden istirhamım brni aydınlatırsanız cok memnun olurum. benimbir gazi arkadaşım var vergi indirim raporu yok. sigorta başlangıcı 01 01 1996 ne zaman elmekli olabilir. Birde ben 4 5 ay önce ö.t.v.indirimli arac aldım adana bölge idari mahkemesinin kararından sonra ödemiş oldğum k.d.v geri alma şansım varmı beni bilgilendirirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler

Vergi dairesinden KDV iade talebime red cevabını aldıktan sonra, vergi mahkemesine dava açmıştım..

gelen cevap;

Olayda; düzeltme başvurusu reddedilen davacının, idari başvuru yollarını tüketmesi başka bir anlatımla Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na şikayet yoluyla başvurması ve başvurusunun reddedilmesi halinde dava açma yoluna gitmesi gerekirken, düzeltme talebinin reddedilmesi üzerine doğrudan açtığı iş bu davanın mercii tecavüzü nedeniyle esasının incelenmesine olanak bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle; düzeltme başvurusunun reddi üzerine açılan davaya ait dilekçenin idari merci tecavüzü nedeniyle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 15/1-e maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na kararın kesinleşmesinden sonra tevdiine, aşağıda dökümü yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına, 18,40 TL maktu karar harcının davacıdan tahsiline, posta gideri avansından artan kısmın isteği halinde davacıya iadesine kararın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 18/08/2011 gününde karar verildi.

hayır arkadaşlar mahkeme benim dilekçemi reddetmediki.. merci tecavüzü nedeniyle öncelikle idari başvuru yollarını tüketmeme hükmetti..

gelen cevaptan anladığım kadarıyla mahkeme kararın hüküm kısmı gereği dosyamı GİB'e gönderecek... GİB dosyamı ve dilekçemi inceledikten sonra ya herhangi bir cevap vermeyecek ya da dilekçemdeki isteğimi reddedecek.. ve bunu bana tebliğ edecek..

eğer cevap vermezse bu durumda 60 gün sonra tekrar dava açmam gerekecek..

reddederse 30 gün içinde tekrar dava açmam gerekecek..

ama anlamadığım birşey sayın Av.Hüseyin Pala'nın bahsettiği danıştay mevzuu, danıştayla ilgili bir durum var mı ki ortada..

masiva nın dediği doğru dilekçe gibe gider. cevap üzerine dava edilir.

Şimdi biz aracımızı aldık Faturamız kesildi ve kdv ödedik dilekceyi nereye yazacağız GİB mi yoksa vergi dairesinemi ?

Araba almak için bu konunun kesinleşmesini bekliyorum. :confused: Keşke ötv gibi tamamen kalksada rahat etsek. :(

"Olayda; düzeltme başvurusu reddedilen davacının, idari başvuru yollarını tüketmesi başka bir anlatımla Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na şikayet yoluyla başvurması ve başvurusunun reddedilmesi halinde dava açma yoluna gitmesi gerekirken, düzeltme talebinin reddedilmesi üzerine doğrudan açtığı iş bu davanın mercii tecavüzü nedeniyle esasının incelenmesine olanak bulunmamaktadır."

Aynen masiva arkadaşın dediği gibi kararda açıkca söylemişler. Kararın kısaca özetle söylediği şu, Gelir İdaresi Başkanlığına başvur ordan bir sonuç alamazsan bana gel demiş, şuan sen Gelir İdaresi Başkanlığına başvurmadan bana gelirsen ve bende bu davayı incelersem silsileyi bozmuş olurum o yüzden bu davanın incelenmesine olanak yoktur demiş.

masiva, senin durumun yukarıda Hüseyin beyin yazdığı gibi mi? Başvuru gününü geçirdiğin için mi reddedildi dava sürecin?

Peki Hüseyin bey, bu süreci geçirmemeiş kişilerin masiva'nın reddedildiği gibi reddedilme olasılığı var mı? Aracı yeni alan kişi vergi dairesinden red yanıtı aldığında gelirler idaresi başkanlığına başvurup "bu yanlışı siz düzeltin" demeli mi, yoksa ilk günden beri yazdığımız gibi doğrudan dava mı açmalı?
Doğrudan dava açması gerekir. Gelir idaresine başvurma yolu dava açma süresini geçirmiş olan kişilere bir dava hakkı doğurması için izlenecek bir yoldur.

Şimdi biz aracımızı aldık Faturamız kesildi ve kdv ödedik dilekceyi nereye yazacağız GİB mi yoksa vergi dairesinemi ?
Vergi dairesine yazacaksınız. Dava açma süresini geçirmediyseniz vergi dairesine yazma mecburiyetiniz yok. Doğrudan mahkemeye dava dilekçesini verebilirsiniz. Size kalmış. Ama dava açma süresini geçirmiş olsaydınız önce vergi dairesine dilekçe vermemk mecburiyetindeydiniz.

Bizi bu kadar uğraştıracaklarına, meclisteki beyfendiler 2 dakka oturup bi kanun taslağı hazırlayıp, teklife sunsunlar....
Çorabın bi kenarı söküldü artık gerisi gelicek mecbur....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt