Böyle muallakta olan konuları hiç sevmiyorum. Bi olay ya vardır yada yoktur.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Konya Vergi Dairesi olacak arkadaşım.
fullmoongokturk araca 900 tl verip özel tertibat yaptırdım demişsin. arabanın nesini değiştirdin ki sadece 900 tlye tertibatlı yaptırdın. anlamadığım tarafı buydu. beni bilgilendirir misin lütfen! çünkü kdv indiriminden yararlanmak için araç özel tertibatlı olmak zorundaymış
Satın aldığın bayi senden aldığı araca ait vergiyi hangi vergi dairesine yatırdıysa ona müracaat etmelisiniz.
transporter caddy pegeut patner cornnet doblu ticariye girdiği için allamasın
Vergi Dairesine Örnek Dilekçe: (Ana hattlarıyla Böyle, dahada ayrıntılandırabilirsiniz)
.............VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
..../..../2011 tarih ve ............ nolu fatura ile ....................firmasından almış olduğum ............... marka özel tertibatlı özürlü/engelli aracım için Müdürlüğünüze ...........TL Katma Değer Vergisi ödemiş bulunmaktayım. Ancak dilekçem ekinde sunduğum Adana Bölge İdare Mahkemesinin 2010/1658 Esas ve 2010/1721 Karar Nolu ilamı gereği engelli adına tescil edilen özel tertibatlı araçlara Katma Değer Vergisi Ödenmemesi gerektiği konusundaki kararı gereği ödemiş olduğum verginin tarafıma iadesi gerekmektedir.Bu nedenle ............TL Katma Değer Vergisinin ..........Bankası ...............Hesap numarasına yatırılmasını ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini arz ederim. ......./......../2011
Adres: Ad/Soyad
Eki: Bölge İdare Mahkemesi Kararı.