Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesele avunma meselesi değil düşündügün gibi asparagas bir haberse samanyolu tv ye tepki vermemiz gerekir neticede engelli olmayan vatandaşlar da gerçekten böyle bir hak aldıgımızı düşünecekler güzel işler oluyor engelliler adına düşüncesiyle politik kazanç sağlayacaklar birilerine.Durduk yere neden böyle bir haber yapıldığını merak ettim doğrusu başka bir gazetede haberlerde resmi gazetede bu konu ilgili bilgi yok.Şimdi mail atıcam samanyoluhabere eğer gerçekdışı bir haberse şikayet edicem gereken her yere özür dilemeli düzeltme haberi yayınlamalı yüzbinleri aldatıcı haber yaptığı için..

Bu olay futboldaki olmayan transferi, olmuş gibi göstermeye benziyor.
Medya reytingine bakar olayın, eminim içeriğini çok araştırmamış ve incelememişlerdir.
Şu an kdv kalkması üzerinde bi çalışma var ve bu söylenti haberlere oldu bitti gibi gösteriliyor.
Şurdan biri kdv sini geri alsa gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.

olması gereken ve dogru olan budur zaten.kdv ödememek.umarım haber dogrudur

arkadaşlar 5 dk.önce samanyolu haber bu haberi verdi.şok oldum.plaka hususunu zaten biliyoruzda KDV ninde kalktığını söyledi.acaba doğrumudur.şoktayım

bu haberi bende izledim röportajda yapılmış engelli arkadaşlarla, ama yanlış bir haber diye düşünüyorum çünkü kdv ile ilgli ne kanun var nede yönetmelik!

Resmi Gazete de KDV ile ilgili bir yönetmelik çıkmadıkça herkes havasını alır. Benim adliyede bekleyen dosyam var kardeşim. Madem KDV muafiyeti getirilmiş, Bakanlık imzası taşıyan bir yazı paylaşında görelim. 3-5 kez haberlerde çıktı diye bu haber doğruluk niteliği taşıyacak değil. Biz burada kimseye resmi gazeyi bilmiyorsunuz demedik. Siz nasıl KDV ödemeyerek cebinizin peşindeyseniz haberi yapanlarda yayınlayanlarda cebinin peşinde. Böyle bir durum söz konusu madem o zaman biz niye KDV miz için adliye köşelerinde mücadele veriyoruz. Hadi diyelim benim dediğim durum söz konusu. Sizde niye 3-5 tv kanalının sözüyle kendinizi avutuyorsunuz anlamış değilim...

samanyolu tv falan iktidara yakın ya arkadaşalr ondan bu iş kesin olur diye bakıp seviniyorlar bence;)

admin arkadaşlar bu konuya baya bir msj yazıldı.

yeni bir başlık mı açsak diye düşünüyorum!

bilgilere ulaşmak ve takip etmek çok zor oluyor!

Göktürk kdv öyle ha babam demekle kalkmaz kardeşim sen mücadelene devam et burayı biliyorsun bir haber bomba gibi düşer herkes bir yorum yapar evet kdv kaldırılmış diyebilir keşke bizim dediklerimizde hemen olsaydı resmi gazetedir asıl olan kimse umut etmesin mücadele etmeye devam. Örnek benim merkezi sınav yarın yapılacak demem gibi bişey bu :D:D:D

Biraz sabretmek lazım açılmış davaların sonuçu çok önemli, birkaç dava lehimize sonuçlandığında o zaman bu konu ile ilgili yasal düzenleme yapılacaktır. Şu an dile getirilen her haber asparagas. Yani halk diliyle "yellenmeden" Teyyare.;):eek::confused:

evet beklenen oldu ve nihayet engelli araçlarından alınan KDV kaldırıldı,dün akşam ana haber de yayınlanan haberde engelli araç plakalarında ki rumuz kaldırıldı ve artık engelliler araç alımında KDV de ödemeyecek haberi verildi hepimize hayırlı olsun

şimdilik sedece haberden duyduğumu yazdım ama böyle bir konuda asılsız haber yapacaklarını sanmıyorum önümüzde ki günlerde herşey açığa çıkar nasılsa

Havan da su dövmek dedikleri bu olsa gerek. Arkadaşlar bu konuda şu an çıkan her haber asparagas ciddiye almayın. Daha kanun taslağı bile yokken bu kadar boş haberleri gördükçe sinirleniyorum inanın.

sedatmir;
Buyur kardeş bir mail atta "özür dilettir kamuoyuna"... Bunlar yaptıkları haberin savunucu olmayıp, özür şeklinde bir haber yayınlarsa seni, canı gönülden tebrik edeceğim...

Mami Junior;
Harfiyen katılıyorum. Üstüne üstük birde süsleyip abartıyorlar. Ne olacak işte, plaka meselesinin yanına bir adet "eşantiyon" malzemesi. Haber yayıncılarının malzemeden dolayı sıkıntısı olmaz ki. Daha fol yok yumurta yok mevzusunu hemen basarlar yayına...

Bio;

Aynen öyle kardeşim. Daha bu kdv için 80 fırın ekmek yememiz lazım belkide :) KDV muafiyet tasarısı hazırlanacak, görüşülüp bir karara varılacak, olumlu olursa başbakanlığa tasarı halinde sunulacak, sonra tasarı kanunlaşacak akabinde resmi gazetede yayınlanacak vs vs vesvese işte...

Diğer arkadaşlar durumun farkına varsınlar ki şöyle bir örnekle cümlemi tamamlayayım. Kusura bakmayın ama bakkaldan ekmek almıyoruz... :)

Herkez bu kararın alınmasının zor oldugunun farkında zaten ondan teredütle yaklaşıyoruz.ben kendi adıma mail attım samanyoluhabere henüz cevap gelmedi gelmez ise rtük ' e ve bimere ilgili haberin içeriğini ileterek şikayette bulunucam.özür dilemeyebilir belki ama birilerinin duyarlı olduğu bilinir ve böyle asparagas haberler hakkında dalga geçer gibi şu yapıldı ne düşünüyorsunuz diye eline mikrofon alıp engellilerle sokak röportajları yapmazlar belki. Dersen ki kimi kime şikayet ediyorsun yapıcak bişey yok tabiki ama en azından ben doğru bildiğimi denedim derim.Damgalı plaka devrim niteliğinde böyle bir olaydan sonra herkes acaba diyor kdv haberine hepsi bu kimse kdv kaldırıldı demiyor haberin doğru olup olmadığını sorguluyoruz forumda sadece..

KDV engellilere bütün alanlardan kalktı Haberiniz olsun

Selamun aleyküm arkadaşlar bugün STV haberde KDV'nin kalktığına dair haber vardı,Artık özel plakada,kullanılmayacakmış heralde bilgilerinizi paylaşın

zinnur;

Vermiş olduğunuz haberin resmi yönü ile kaynağı nedir. Burada ben ve birkaç arkadaşım bu sizin gibi hiçbir resmi belgeye dayanmayan sadece ve sadece insanları yanlış yönlendiren saçma sapan haberlere inanmayın diyoruz siz bize inat hemen peşine aynı asılsız haberi yapıştırıyorsunuz. Zahmet edip bu başlığı okusaydınız bu haberi buraya yapıştırmazdınız. Verdiğiniz bilgilerin yasal dayanağı yok. Ama siz ve sizin gibiler son yazılan başlığı okumadan sitede bulunan konu ile ilgili haberleri okumadan sadece dostlar alışverişde görsün ilkesiyle hala ısrarla ve inatla bunları yazmaya devam ediyor ve bilgi kirliliğine sebebiyet veriyorsunuz. Yeteri seviyede bilgi ve belgeye sahip olmayan duyumlarınızı bu kadar önemli bir konuda buraya taşımayın lütfen.
Saygılarımla.

Damgalı plaka konusuna gelince neyden çekiniyoruzda damgalı plakadan bu kadar rahatsızlık duyuyoruz anlamış değilim o işaret olsa ne olacak plakamda bu konu bazı arkadaşlar açısından devrim niteliği taşısada benim için hiç bişey ifade etmiyor bi rahatsızlığımız var aracımız var ise belirgin şekilde durumumuzu ifade eden bir amblem bence bu kadar büyütelecek bir konu değil devrim yapılacaksa önce özürlü raporu için çıkartılan cetvel tamamen gözden geçirilmeli engelliler arasında bile vergilendirmede adaletsizlik söz konusu örneğin ötv bütün engelililer için ötv ve kdv konusunda eşitlik sağlanmalı protez kullanan kardeşlerim açısından bu tür araçların tamamen devlet tarafından çözümü sağlanmalı sokaklar yollar kaldırımlar biran önce engellilerinde bu ülkede varlığı düşünülerek yapımı bakımı ve onarımı yapılmalı merkezi sınavla çalışabilecekler biran önce işe alınmalı sosyalleşmek adına ilk adım böyle atılmalı daha bunun gibi bir çok konu o zaman DEVRİM DERİZ saygılarımla.....

Bio;

+1000
Bİr çok kişi neye sevindiğini bile bilmiyor.
Sanki hayatlarında bir çok değişiklik olucak, hayatlarına artı bir değer katıcak.
Ama bazılarına katıcaktır eminim.
Mesela arabadan indiğinde "aaa hiç engelliye benzemiyor" denilen insanlara.

mami kardeşim güzel özetlemişin yüreğine sağlık .....

Çok doğru, zira emmisinin oğlu engelli olan, onun adına araç alan filinta boylu emmi oğluna çok büyük bir kıyak bu. SAKAT! amblemli arabayla kızlara nasıl hava atacak sonra.
Çok iyi bildiğim durumlar var, vatandaşımızın biri anadolunun ucra bir köyünde 2022 si ve evde bakım aylığı ile geçinmeye çalışırken eniştesi onun adına alınmış arabayla (Opel İngsinia) İstanbulda geziyordu. Bu gözler bu kulaklar bunu da gördü, duydu. Şimdi bu enişte sevinmesinde kim sevinsin.

Kayhan abi saygılar doğru söze ne diyelim aynı düşünceler ......

Arkadaşlar ben samanyolu tv de çalışmaktayım haberi yapan arkadaşla görüştüm bu haberle ilgili bilgiyi Kadıköy sakatlar derneğinden almışlar oranın telefonunu vereyim detaylı bilgiliyi oradan alırsınız... 0216 336 11 32

ayrıca bu haber samanyolutv den önce türkiye gazetesi tgrt vs. bir kaç haber kanalında ve yazılı basında işlendi bende engelli bir vatandaşım ve engelli plakalı aracımı sattım yeni araç alacağım nihayetinde benide ilgilendirmekte , bahsi geçen haberi yapan arkadaş kadıköydeki sakatlar derneğinin yetkililerinin kendilerine mahkeme süreçleri ile vatandaşlar uğraşmasın önceden ödemeyelim diye uğraşıyoruz demişler.

Ee o zaman ne alaka adamlar mahkeme ile uğraşmamak için uğraşıyoruz demişler. Sizin kanal ise bu uğraşmayı kendiliğinden yapıp çözüp sonrada kanunmuş gibi yorumlayarak haber yapmış vallahi helal olsun.

verdiğim telefon numarasından detaylı bilgi alabilirisin benim eksik anladığım eksik yazdığım şeyler olmuş olabilir.

Adana bölge idare mahkemesinin verdiği kararı (emsal niteliği taşıdığı ve bu karardan sonra artan dava başvurularından sonra) sanki kanunlaşmış yeni bir kanunmuş gibi haber yapan bir çok ajans ve internet haber siteleri var.

Kimse yanlış bilgilendirilmesin, evet geçen akşam ve bu sabah ana haber bültenlerinde kanunmuş gibi gösterilen KDV Haberi, Adana bölge idare mahkemesinin verdiği red kararıdır arkadaşlar, ama inşallah yetkililer yada yetkili merciler girişimde bulunarak bunu kanunlaştırırlar. Aslında her ne kadar yanlış haberde olsa bi nevi bir baskı mahiyetinde etkilemede yaratabilir yani ümit ederim yetkililer bu mahkeme kararını ve bu mahkeme kararı emsal gösterilerek açılan davalarıda gözönüne alarak kanunlaştırırlar.

Arkadaşlar kdv yasası zaten var yıllardır var ama hangi biriniz faydalandınız ne aldınız kanunlaşmış bişe yıllardır böyleydi kanun kulanılmadığı için unutlumuş.
bu gün herkesin cebinde cep telefonu var faturada ödüyorsunuz cep telefonuda alıyorsunuz. hiç biriniz demediniz cep telefonu benim günlük hayatımı kolaylaştırıyor diye böyle küçük şeyleri yerine getirmezsek kanun unutulur. bu kanunu nasıl kullanmasını bilicez önce vergi dairesindeki memur hayır kardeşim aracta geçmez bu öyle kalmış kimse sesini cıkarmamış adanadaki akıllı amcam mahkemeye vermiş kazanmış yenimi uyandınız .. peki bu kdv yasasına otomobil girmiyosa ne giriyor ne alabiliriz düşünün bi deneyelim bu kanun işliyormu işlemiyormu????

peki arkadaşlar çok önemli bir soru da benden..
2008 yılı nisan ayında ( 3.921,00TL KDV si ) bayiden 0 km olarak alınan aracım için ben şimdi kdv başvurusu yapamayacakmıyım.
+ Hadi yapacağım nereye yapmam gerekiyor yani ben kdv yi vergi dairesine direk ödemedim ki bayiye fatura kesti diye ona ödedim artık o da kendi bağlı uounduğu vergi dairesine (izmir konak) ödemiştir..ben istanbuldayım onların ödediği vergi dsairesi izmirde nereye başvuru yapmalıyım.
bu konuda da bir netlik yok sadece herkesin kulaktan dolma bildiği vergi dairesi lafı dolanıyor etrafta.

Jungle;

Sen söylediğin Kdv kanununu yanlış yorumluyorsun, evet Kdv kanununu yıllardır var ama orda şu ibare geçer "engelliler adına imal edilmiş engelli bireyin hayatını kolaylaştıracak her türlü araç-gereç" bu ibaredeki "araç" kelimesine maliye yetkilileri yıllardır o araç araba değil dedi durdu. Cep telefonunu örnek vermişsin, cep telefonu bir tek engelli bireyin değil tüm insanların kullandığı bi cihaz, engelliler adına üretilmemişki Kdv alınmasın, yani bu kadarda olmaz dedirtmeyelim ota b...a kdv almayın şunu indirin bunu yapın demekte işin b....u çıkartır.
Hemen sana Kdv örneği verim; Görme engelliler için Baston, Kitap, Ortopedik engelliler için; Tekerlekli Sandalye, Akülü Araba, Özel Yazılımlı Bilgisayar vb. vs. Sanırım kanunu pek incelemeden araştırmadan yorumladın biraz araştır herşey çıkar karşına.

Zeynesmur;
İtiraz ve Başvuru sürelerini belirleyen kanunlara göre satış alım tarihinden itibaren 30 gün içinde başvuru yapman gerekir.

Çok doğru, zira emmisinin oğlu engelli olan, onun adına araç alan filinta boylu emmi oğluna çok büyük bir kıyak bu. SAKAT! amblemli arabayla kızlara nasıl hava atacak sonra.
Çok iyi bildiğim durumlar var, vatandaşımızın biri anadolunun ucra bir köyünde 2022 si ve evde bakım aylığı ile geçinmeye çalışırken eniştesi onun adına alınmış arabayla (Opel İngsinia) İstanbulda geziyordu. Bu gözler bu kulaklar bunu da gördü, duydu. Şimdi bu enişte sevinmesinde kim sevinsin.

sana katılıyorum...

ben pilakayı söktürmek konusunda kararsızım.

Araçtan engelli ibareli plaka sökülmesinin bizlere belki faydası olabilir ama emmioğullarına hiç bir faydası olmayacaktır, çünkü ibare olsa da olmasa da trafiğe yakalanma riski her zaman var ve yakalandığında da neler olduğunu hepinizi bu forumda daha önceden paylaşılan deneyimlerden biliyorsunuz. Hatta daha 1 ay önce gözümün önünde sıfır engelli plakalı Renault Megane Privilege'i bağladılar bu sebeple. O yüzden trafiğe yakalanmadıktan sonra zaten bizler bile dilediğimiz araca binebiliriz. Bu yüzden bence bu konuda bir endişeniz olmasın . Sonuça kanun denetleyiciler her ne kadar yok hükmünde görünseler de , denk geldiğinizde varlıklarını sonuna kadar hissettirebiliyorlar.

Kdv indirimi olayına gelince de bu süreci ilk duyurulduğu günden itibaren titizlikle bir çok kanal aracılığı ile takip ediyorum ve kısaca özetlemek gerekirse şu anki siyasi konjektür de gerçekleşme olasılığını %49 olarak görüyorum. Önümüzde belediye seçimleri var ve halen bir önceki idari seçimlerden engellilere söz verilen vaadlerin gerçekleşmemesinden kaynaklı açık dosyalar var. Belki bunlara istinaden popülist duygulara hitap etmesi için bir şeyler olabilir ama pekte umutlu değilim açıkcası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt