Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ata_Türk

Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
5
1 Ocak 2021 tarihi itibarı ile sınır 330.900 TL'dir.
1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile sınır 303.200 TL'dir.

TBMM Genel Kurulunda "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının üçüncü bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Tasarının, engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen maddesine ilişkin AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin TL'yi aşmayan araçlar için uygulanacak. Motor silindir hacmine bakılmaksızın bu araçlar istisna kapsamına alınacak.

Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

"Önergeyle malul ve engelliler tarafından ÖTV istisnası kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin motor silindir hacmi sınırlandırmasının kaldırılması, ayrıca tasarıda yer alan mezkur bentler kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin ÖTV matrahı esas alınarak yapılan belirlemenin, anahtar teslim bedeli 200 bin TL'ye kadar olan taşıtların alınabilmesine imkan sağlayacak şekilde değiştirilmesi amaçlanmaktadır."

AK Parti milletvekillerinin, tasarının bazı içeceklere ÖTV oranını da düzenleyen 76. maddesine ilişkin değişiklik önergesi de oylanarak kabul edildi.

Engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen madde TBMM 'de kabul edildi

Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

"Önergeyle malul ve engelliler tarafından ÖTV istisnası kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin motor silindir hacmi sınırlandırmasının kaldırılması, ayrıca tasarıda yer alan mezkur bentler kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin ÖTV matrahı esas alınarak yapılan belirlemenin, anahtar teslim bedeli 200 bin TL'ye kadar olan taşıtların alınabilmesine imkan sağlayacak şekilde değiştirilmesi amaçlanmaktadır."

Merhaba kimler yararlanabilecek yine aynı şekilde mi yoksa br değişiklik var mı?örneğin benim oranım %52 duygu durum bozukluğu ben bu haktan yararlanamıyorum sanırım:(

Duyguslinsan

Oranda bir değişiklik olmadı. Maksimum 200 bin TL ye kadar araç alınabilecek ve motor silindir hacmi sınırlanması kaldırıldı.

Üst sınır getirilmesi kendi araç alıp kullanan engelli iÇin hak kısıtlaması gibi görünsede. Engelli yakını suistimalinin önüne geçilmesi için iyi oldu.
2.0 motor a çıktı biraz araç yelpazesi genişledi...
Hakkımızda hayırlısı olsun...

1.6 cc den büyük 200 bini geçemeyen araç var mı ki ? 🤔

Ne alaka bı ton araç var o şekilde 200 bini aşmayan...

dövlet bizle moytap mi geçiyi hem cc sınırlamasını kaldırıyiii hemide tüm vergiler dahil 200.000 geçemezsin diyiii bu kanunu çıkaran gerzeklerin piyasadan haberi yok tabi devletin parasıyla v8 motorlu makam arabalarına binmekten piyasadan bi haber olmuş alayı ... sizin çıkaracağınız kanunun taaaaaaa.......

vatandaşıyla bukadar alay eden devlet varmıdırı çok merak ediyorum ....

Ertekin66

engelllı yakınlarına yapacakları o sınırlamayı.. Hıc ıyı olmadı . 2,0 motor ıle ne yelpazesı genısleyecek mazot benzın 5 liranın üstüne cıkmıs. madem sınır koyacaklardı yakınları uzerınden olanlara koyacaklardı engellılere değil...

200 bin TL rakamı her sene güncellenecekmi yada kaç senede bir güncellenecek buda önemli araç fiyatları çok artmakta.

mami Junior hocam merak ediyorum bu 2.0 cc pick uplarda da geçerli mi %145 ötv indirimi

subarı BRZ de ötv indirimi %60 mı yine

ne bekliyorsunuz devlet size ferrari mi versin ? hadi verdi diyelim nasıl bineceksin? 2000 CC'ye binmek zorunda değil kimse!!! 1.6 CC yüzlerce model araç var. devleti suçlayayım da ağzımdan ne çıkarsa çıksın yeterki sonuca varayım demekten vazgeçin.

tılafsınlı

Bilmiyorum ama napcan koca pick up ı konfor yok bi şey yok kocaman araba :)

Schizophrenia

Yuh be kardeşim olayı nasıl çarpıtıyorsun.
Sanki devlet bize bedava araba veriyor, biz sanki 2000 cc ye araba alalım diyoruz.
Mevcut haklarımız korunsun yine 1600 cc ye kadar araçlar alınabilsin dedik..

Çıkan kanunda motor hacmi kaldırıldı deniyor bu sebeplede 200 bin TL ye araç alınabilir mi diye soruyor arkadaşlar, var ama bir elin parmagını geçmez onlarda engellilerin işini görmez zaten.

Schizophrenia

e kardeşim neyle düşünüyorsun seni çok merak ediyorum biz devletten bize bedava araba verin demiyoruz devletin normal şartlarda hiç bir vatandaşından almaması gerektiği sorma ver vergisini ödememek için çabalıyoruz ama sen yok bende para bok gibi veririm sorun diyosan sen ver ancak kaderdaşlarımız adına yapılan pozitif çalışmalara laf etme hatta sen bu siteye bile girme ..

Ata_Türk Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Yanlışım var ise düzeltin lütfen, 200 Bin TL yi geçmeyen ve motor hacmine bakılmaksızın yani 2000cc lik aracı ötv siz mi alabileceğiz.

2018 de uygulancak ÖTV indirimi

TBMM Genel Kurulunda "Torba tasarı" olarak bilinen tasarının engelliler için ÖTV muafiyetini düzenleyen maddesine ilişkin AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin TL'yi aşmayan araçlar için uygulanacak. Motor silindir hacmine bakılmaksızın bu araçlar istisna kapsamına alınacak.

1 Ocak 2018'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

Öyle yemezseniz buyurun birde böyle deneyin tasarısı. Sözde aklınca motor hacmini yükselterek ağzımıza bal sürüyorlar. Motor hacmi yükseldikçe ötv oranının yükseldiğinin farkında değiller sanırım...

Peki yurt dışından ithal olarak getirilen engelli araçları için de motor sınırlandırması kalktı mı acaba?

kendisi ortopedik engelli olup kendisi araç süren kardeşlerimiz için 2.000 cc motor hacimli full donanımlı dizel otomatik vites kaç tane araç var 200.000 tl alınabilecek. neden full donanımlı peki. adam engelli kardeşim bacağı yok kolu yok. tekerlekli sandalyesi var. adama araçta bulunan her ekstra donanım rahat sürüş sağlıyor. hala neyi anlamıyorsunuz neden itiraz ediyorsunuz anlamıyorum. itiraz eden arkadaşlar kendinizi bu arkadaşların yerine koyun bakalım. kolunuz bacağınız olmasaydı ne olurdu. ne düşünürdünüz. bu kardeşlerimiz diyor ki kolum bacağım olsa da araba falan istemiyorum. insanın bir uzvu karşılığında ÖTV siz bir araç alması neden haksızlık suistimal olsun. suistimali yapan grup belli. a bendi kapsamına 45.000 araba satılmış, c bendi kapsamına ise sadece 4.500 adet araç satışmış. bak bakalım suistimali kim yapmış. bilip bilmeden konuşmayın. inşallah 4a ralık ta külliyede yapılacak olan engelliler günü resepsiyonuna katılacağım ve bu yanlışa dur diyeceğim. maddenin c bendinin bu kapsamdan çıkarılması gerekmektedir.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...eniyor-bulent-kucukaslan-121.html#post1908309

Yurt dışından getirilecek araçlar için de motor sınırlandırması kalktı mı acaba?

tanerbudak

4 Aralığı sabırsızlıkla bekliyoruz inşaAllah.
CİMER e sizin dedğiniz gibi yazdım

tanerbudak yurt dışından 0 alma şartı var mı peki ? Birde yurt dışı aracı sanırım 10 yıl mı satamıyoruz dimi bilginiz var mı?

kendisi ortopedik engelli olup kendisi araç süren kardeşlerimiz için 2.000 cc motor hacimli full donanımlı dizel otomatik vites kaç tane araç var 200.000 tl alınabilecek. neden full donanımlı peki. adam engelli kardeşim bacağı yok kolu yok. tekerlekli sandalyesi var. adama araçta bulunan her ekstra donanım rahat sürüş sağlıyor. hala neyi anlamıyorsunuz neden itiraz ediyorsunuz anlamıyorum. itiraz eden arkadaşlar kendinizi bu arkadaşların yerine koyun bakalım. kolunuz bacağınız olmasaydı ne olurdu. ne düşünürdünüz. bu kardeşlerimiz diyor ki kolum bacağım olsa da araba falan istemiyorum. insanın bir uzvu karşılığında ÖTV siz bir araç alması neden haksızlık suistimal olsun. suistimali yapan grup belli. a bendi kapsamına 45.000 araba satılmış, c bendi kapsamına ise sadece 4.500 adet araç satışmış. bak bakalım suistimali kim yapmış. bilip bilmeden konuşmayın. inşallah 4a ralık ta külliyede yapılacak olan engelliler günü resepsiyonuna katılacağım ve bu yanlışa dur diyeceğim. maddenin c bendinin bu kapsamdan çıkarılması gerekmektedir.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...eniyor-bulent-kucukaslan-121.html#post1908309

private denen şahsiyet okusu bunu ...

selam;

Ötv çıkmış halimi 200K tl ?
yoksa ötv+kdv li hali mi 200k TL.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt