Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[FONT=sans-serif]@tanerbudak[/FONT]
Bunada şükür diyelim lakin Devlet suistimal ayagına bağcıyı dövdü :(.

bir bir kaybediyoruz haklarımızı :mad:

Geçen hafta aldım aracımı bekleseydim belki 2.000cc bir araç alabilirdim gerçi seçenek çok az iyiki de almışım :)

Bugün pick up araçlarada araştırma yaptım ötv oranı %4 müş ford rancer nissan navara bayilerine sordum

2000 motorda ötv indirimi çok lakin 200 bin tl geçmeyen ben bulamadım olanlarad picup araçlar onlardada %4 gibi komik bir indirim var
tılafsınlı

Duyguslinsan

Bu haktan yalnızca ortopedik bir engeli olan kişi ya da % 90 engelli kendisi veya yakını kullanabilen kişiler faydalanabiliyor. Yani sizin durumunuz buna müsait değil.

Mami Junior aynen ya baktım da şu pek araç yokmuş... yani benim aklımda arabaların eski fiatları kalmış... aceleci davranıp boş laf ettiğim için herkesten özür diliyorum. Saygılar.

yurt dışında 3 yaşına kadar araç alma şansımız var yani sıfır araç alabiliriz ancak bu aracı 5 yıl binerek sonrasında engelliden engelliye 10 yıl binerekte normal kişiye satabiliriz ..

şahsi fikrim şudur yurt dışındaki araçlar ülkemize göre çok daha kaliteli ancak garanti konusunda sıkıntı olabilir birde silindir hacmi yüksek bir araca tr de binmek nekadar doğru bilemedim malum yakıt fiyatları belli o sebeble iyi düşünülmesi gereken bi durum ..

bu biraz da 1.8 motorlu hibrit araçları alabiliyor olacağımızdan iyi bence ne dersiniz?

''private'' gizli kişi:)
isim belirsiz demek
:)

Peki 2000 motorda ötv yüzde 80 olduğunda rakam yine 228 bin mi olacak?
ileriki yillarda degistirilebilecek mi bu limit tanerbudak bey

bu zatı muhterem bu iş ile kim ugrasıyor , engellılerın yararına bişey yapmak ısteyenlere ayar oluyor . Laf sokup engellıyor böyle acayıp biri.

valla bana laf sokmaya tenezül etmedi kendileri henüz.

Peki 2000 motorda ötv yüzde 80 olduğunda rakam yine 228 bin mi olacak?
ileriki yillarda degistirilebilecek mi bu limit tanerbudak bey

evet aynen öyle. her yıl yeniden değerleme oranında artış olacak.

aslında biz 2000 cc ye kadar hangi araçları alabileceğimize odaklansak daha yararlı olacak. Vergi dezavantajı nedeniyle piyasada 2000 cc araç seçeneği iyice azalmış durumda. Arkadaşların bu konudaki bilgilerinin fikirlerinin önemli olduğunu düşünüyorum.

şimdi ;

200 bin TL'lik 1.6 motor aracı şu an alsam : %60 ötv düşerek : (200.000/1.18/1.60 ) x 1.18 : 125 bin TL'e alıyorum.

1 ocaktan itibaren ; yuvarlarsak
215 bin TL'lik 2.0 motor aracı alsam ; %110 ötv düşerek : ( 215.000/1.18/2.1) x 1.18 : 102 bin TL'e mi alınabilecek?

15 bin TL'lik pahalı aracı ; 23 bin ucuza alıp ; 48-50 bin arası daha mı avantajlı olunacak.

Yanlış anlamıyorum inşallah..

peki bütün engellilere geçerli mi? Rapor yüzde alt sınırı kalktı mı?

şu anda bile 2000 motorlu arabalar 230000 den başlıyor hayal hayal yılbaşında zamla kaç olur allah bilir

Yıllardır iç geçirip, 1.6 motor sınırlaması ile alamadığım, gerçek bir arazi canavarı ve kalite abidesi olan, dünyada 4 çeker sisteminin en ünlü markalarından belkide en iyisi olabilecek kapasite bir araçdır. Ülkemizde ne yazık ki hakkettiği yerde değildir, ama netten bir araştırırsanız SsangYong markasının ne kadar da önemli bir yerde olduğunu hemen anlayacaksınız. 2000 motor sınırlaması da kalkınca şu an için tam sınırda fiyatı, hem dizel, hem otomatik, hem 4wd ve en önemlisi devasa bir bagaj, değil birtane 2 adet tekerlekli sandelye çok rahat sığar içine. İmkanı olan arkadaşların gözü kapalı almasını şiddetle tavsiye ederim. REXTON W 194.500 TL

Fiyat Listesi

Mami Junior

Asıl sana yuh be kardeşim ! şuan mevcut durumda 1.6 motor üzerinde araç alamıyoruz dolayısıyla bir kısıtlama var oysa motor hacminin kaldırılması kısıtlamayı ortadan kaldırıyor.. Gelelim fiyat konusuna, sen daha 1.6 CC motorda maksimum kaç liralık araç alabiliyordun ? en kralı Tiguan,Qashqai Vs Vs asıl bu bir elin sayısını geçmez. Anahtar Teslim 200 Bin TL'Lik araçları araştır öyle konuş onlarca çeşit.. Wolkwagenin neredeyse tüm modelleri,hondanın tüm modelleri,tenaultun tüm modelleri,pevgeotun birçok modeli, daha çokca var.. araştırın öyle konuşun.

http://www.ford.com.tr/SBE/fiyatlar-ve-brosurler/binek-araclar
https://binekarac.vw.com.tr/fiyatlar.aspx#liste-fiyatlari
https://www.renault.com.tr/araclar/binek-araclar.html
http://kampanya.peugeot.com.tr/fiya...OnuOj5jq4kSQaeQ_fao9VqgYmwRMEqDBoCMQ0QAvD_BwE
http://lokal.citroen.com.tr/FiyatLi...07.1404657398.1510925681-512189205.1510226132

kimdi o 200 Bin tl olursa bir elin parmaklarını geçmez alacağımız araçlar diyenler ? daha diğer markalar var zamanım yoktu atmaya.

Peki diyelim ki aldığımız aracın fiyatı 230 bin tl. Fazla 30 bin için ötv muafiyetinden hiç mi yararlanamayacağız.
Ya da sadece fazla olan 30 binlik fark için mi bize Ötv uygulayacaklar.

Bu yasayla birlikte ocak ayında vergiler dahil 228 bin tlye kadar araç alabileceğimize göre tiguan 2.0 motor comfortline aracı 220 bin tl şuan bu araç %110 indirimli olarakmı alacaz alabiliyorsak bu araç hesapladım 88 bin tlye geliyor cevaplarsanız sevinirim 2.0 motorlarda ötv %110 çünkü

ajan99

Söylediğiniz aracım ÖTV matrahı 92 bin küsür TL. 100 bin TL altında olduğu için %100 ötv indirimli alınacak fakat nasıl hesapladığınızı bilmiyorum ama 88 bin tl'ye gelmiyor 110000 TL ye geliyor :)

bi sorum olucak engelliden engelliye alınan araçların satısında bir değişiklik oldu mu ?

Bütün engel gruplarını kapsamayan her yasal düzenleme YANLIŞ tır EKSİK tir HATALI dır. ANAYASA NIN POSİZİF AYRIMCILIK ilkesine aykırılık teşkil eden BU GARABET e karşı ne zaman birlik olup HUKUK SAVAŞI BAŞLATACAĞIZ?

merhaba arkadaşlar benim %41 sürekli engelli raporum var ve raporda ortopedik kısmı işaretli raporumda indirimli araç alabilir ibaresi yok bu şekilde indirimli araç alabilir miyim yoksa aynı eskisi gibi hastaneye tekrar müracaat edip indirimli araç alabilir yazdırmam mı gerekiyor fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler sunuyor herkese sağlıklı günler temenni ediyorum[SIZE=2][SIZE=4][SIZE=5][SIZE=1][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt