Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ötv indirimli araç alımında sınır ne kadar oldu

arkadaşlar ötv indirimli araba almak için fiyat sınırı ne kadar oldu bu araç alımında arabanın normal fiyatımı sınır oluyor bilgisi olan arkadaşlar cvp verirse sevinirim

Alınacak aracın ÖTV li fiyatı 200 bin tl yi geçmeyecek.

ötv matrafı 100 bin tl olan arabanın ötv li kdv li fiyatı nedir ötv si yüzde indirimli arabanın fiyatı kaç bine kadardır kaç bine kadar olan arabalar yüzde 100 ötv muafiyetlidir

Vergisiz fiyatı kaç TL'lik aracı ÖTV'siz alabiliyoruz?

%100 ötv indiriminden faydalanmak için aldığımız aracın baslangıç fiyatı ne olmalı 200 bin üst sınır alt sınır ne kaç bin tl den sonra %100 lük indirim oluyo ötv matrafı 100 bini geçmeyen deniyo ordan bişey anlamadım

Yulbaşından sonra 200.000 tl nin üzerinde olan araç alırsak mesala 300.000 ne olacak 100.000 tl nin mi ötvsini ödeyeceğiz ?

PEKİ 270.000 tl lil araç aldık ozaman ne olacak 70.000 TL LİK ÖTV Mİ ÖDEYECEGİZ BİLEN VAR MI

Peki şuan yılbaşından önce ne kadarlık araba alabiliyoruz.ve yılbaşından sonra 270.000 tl'lik araç alırsak ne olacak.70.000 tl nin m i vergisini ödeyeceğiz

01 Ocak 2018 itibarı ile Vergisiz 200 bin TL'nın üzerinde araç alınamayacak demek.

Bayi ile pazarlık yapıp bir şekilde 200 binde anlaşacaksınız :)

270 bınlık aracı otv muafıyetı ıle alamazsınız. Her turlu vergı dahıl 200 bıne kdr olan bı aracı otv sız alabılırsınız.
Örnek olarak;

Aracın vergısız fıyatı 105 bın
Otv kdv tescıl derken arac 200 bın
İşte bu aracı ve daha dusuk degerlı aracları otv sını odemeden alabılecegız.

Yazıklar olsun hükümete. elimizdeki hakkı aldı. suistimal eden taraf yüzde 16 cezalandırdıgı kısım yüzde 84 200.000TL düşük.birde işin başka tarafı var bu vatan için gazi engelliler var onlara böyle değer mi biçiyorlar. onlar sınırı korurken canlarını hiçe saydılar. hükümet sınırı koyarak cebini savudu. engelliler ötv sinden 5 milyar vazgeçmiş.suriyelilere 30 milyar harcadım diyorlar.amacım siyaset değil ama kendi vatandaşına 2 sınıf muhamelesi yapana lanet olsun her hakkımız haran zıkkım olsun

Ne bekliyoruz...Sınırlandırmanın kalkmasını bekliyoruz.
Yağcılık olsun diye hakkımızı alanı desteklenmemiz de beklenmesin @Schizophrenia ;)

Eğer engelliysen gerçekten bunları nasıl utanmadan yazabiliyorsunuz şaşıyor ve KINIYORUM

Buralarda saçma sapan yağcılık yapmak yerine haklara sahip çıkmak gerektiğinde ses çıkarmanızı bekleriz.

Ki asıl beklentimiz ötv denen gereksiz zımbırtının top yekin kalkmasıdır.

webtime

benim yağcılık yaptığım yok ama açıkça görülüyorki sen iyi şarlatanlık yapıyosun...Hangi bakan hangi milletvekili veya hangi kurum müdürü benim yağcılık yaptığım mısraları okuyor ki ben burda yağcılık yapayım ? sizin zihniyetiniz ezelden ebede kadar böyle bozukmu devam edicek ? neden her eleştiriye adam gibi cevap vermek yerine yalakalık yağcılık yaftası yakışıtırıyosunuz ? asıl sen kimin dalkavukluğunu yapıyosun bana onu söyle bi.

Schizophrenia

Ben yanıtından anlamam gerekeni anladım zaten pek çok insan da bunu en az benim kadar anladı emin ol..

Kısıtlamaya hakların elden alınmasına şükreden birine ne söylenebilir...
Dalkavukluk yapan kişi ben miyim yoksa hakkı elinden alındıkça şükredenler mi....

Konuşan 200 Bin TL lik aracın 95 bin tl ye falan düşüyor deniyor ya. E peki bu indirim 1,6 motor için nasıl olacak ? yine ötv vergi oranı şeklinde mi ? bu iş çok saçma bir hal aldı. Zamlar kapıda şuan bile doğru düzgün araba yok.

Arkadaşlar 87.03 GTİP listesi bu ; TIKLA
bu durumda bi amarok vd alabilme durumu var mı? bu 87.03 GTİP no göre. teşekkürler...

arkadaşlar süresi dolan aracımı değişmek istiyorum en düşük dizel arac hangisi bütcem cok az aracım stmbol 2011 benzinli ürezine az bi miktar verip değişecem önerecğiniz araç 2017 modelde olabilir

Schizophrenia

Burada hakların suistimal edildiğini bile bile alkış tutan ben değilim,ezelden düşünce yapısı bozuk olanlar belli ediyor kendisini mevcut konu içindeki alkışlarıyla.Aferim devam et haklarını savunanlar hep kötüler zaten ;)

Merhaba,
Bir konuyu tam olarak anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. Bildiğim kadarıyla özel tertibatlı araç kullanabilir raporu olan kişiler engel durumuna göre vergi indiriminden faydalanıyor. (Örn: benin %40 /80 bin tl'lik bir araçta %40 vergi indirimi alabiliyorum ?)

Yeni gelen yasa bu oranlarda bir değişiklik öngörmüyor sadece fiyatı 200 bin tl 'ye kadar olan araçlarda diyor değilmi ? ve ben yine %40 'dan faydalanabileceğim.

Vergiler hariç 200 bin tl ye kadar değeri olan araç denseydi makul olurdu.

Diğer bir sorun aracın fiyatı hiç artmayacak mi bu düşünülmemiş gibime geldi

Bır kaç sene sonra bazı kendini bilmez zevzeklerin dediği ferarimi istiyorsunuz bırakın ferariyi reno cilyo bile alınamayacak tir

Bu gün 200 bin tl olan bir arac yarin 201 bin olursa engelli yararlanamayacak
Bir kaç yil sonrasını düşünemiyorum bile
Ötv ve kdv dahil olmasaydı bari iyi olurdu

Beyler size bir soru,

Suistimale sebep olan, ötv indirimiyle alınan araçların 3. şahıslar kullanabilir maddesi kalktı mı ?
Yoksa hala devam mı ?

2 yıl önce aldığım ÖTV indirimsiz 83 bin lira olan Citroen C4 1.6 bluehdi 120hp eat6 + Plus Paket Aracımın fiyatı 130 bin lira olmuş.

130 - 83 = 47 buradan anladığımız araç 2 yıl içerisinde 47 bin zamlanmış ben aracıma 3 yıl daha bineceğim için yıllık oradan araca gelen zam 23,5 bin lira. 3 yıl sonra 70,5 bin lira daha üzerine eklenecek ve araç 200 bin lirayı 500 lira kadar geçecek.

Ben tekrar benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bu aracı nasıl alacağım?

TahaAY

Bu 200.000 TL olan limit her sene %50 oranında arttırılacağına dair bir madde vardı. Yani 200 bin kalıcı değil. 5 sene sonra acayip rakamlara denk gelecek...

%50'yi yanlış anlamışsınız. her yıl değerleme oranında artış olacak, mesela bu yıl değerleme oranı %14,6 idi, bu oranı bakanlar kurulunun %50 arttırma yetkisi var ama bu kesin atttıracaklar demek değil. arttırdıklarını düşünelim bu yıla göre 14,6 nın %50'si 7.3 yapar toplamda 21.9 olurdu.

O Madde de çok işimize yaramaz firma 23,5 zam veriyor bakanlar kurulu 21,9 artırıyor. böyle olduğunu düşünürsen arabayı alamayacağımız anlamına geliyor.

Arabayı alıp alamayacağınız hesabı hususunda birşey diyemem. Demek istediğim 200 rakamı sabit kalmayacak. Yiğidi öldürelim, hakkını da verelim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt