Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi önemli olan benim ihtiyaçlarımı gören benim engelime yardımcı olan arabayı alabilmem. Yiğit dediğin bana o arabayı aldırır.

@CaVaLieRe

Çok marifetli bi iş yapmışlar gibi "yiğidi öldür hakkını ver" demişsin :)

Sizin gibi şükürsüzleri tesbit edip indirim falan yapmamaları gerek. Bugün 195.000 TL lik bir Subaru Forester'ı ötv muafiyeti ile 95.000 TL ye sana, 100.000 TL indirim ile veriyorlar. Elinde böyle bir imkân yokken, veriyorlar ve sen hâlâ bulmuş ve bunuyorsan. Senin işine gelmiyor olabilir. Her bedene göre don biçmek mümkün değil. Bedenine uyuyorsa kullanırsın, uymadıysa teşekkür eder, "Bana uymadı" dersin...
Şükürsüz her yerde şükürsüz!

Daha söylenecek çok şey var da, gerek yok. Anlayan bu kadar ile de anlar...

Arkadaşlar bu günden sonra hangi arabayı ne kadara aldığımızı buradan bilgilendirme amaçlı paylaşsak nasıl olur?

Ben şükrümü Allah'a yaparım.
Az araştır bilgi sahibi olda, o kadar indirim sahibi olmasına sebep benmiyim yada kim öğren.
Hakkımızı gasp edip sonra al bunla idare et diyorlar sende buna haline şükret diyorsun.
100 defa yazdık ama bi daha yazıyorum.
5 sene öncesine kadar otomatik dizel sedan bir araç bulamıyorduk tam seçeneklerimiz çogaldı derken kendi yaptıkları hatadan dolayı bu seçenegimizde elimizden aldılar.
Demek istediğim engellilerle ilgili bi uygulama yapılacaksa yine engellilere danışılsın öyle kafalarına göre iş yapmasınlar.

Bu arada, mercedes-bmw meraklısı değilim, alabilme hakkım olmasına ragmen maddi gücüm olmadıgı için zaten alamıyorum.

Mami Junior ; Şükür sadece Allah'a (cc) yapılır, aksini iddia etmedik. Bir hadis-i şerif paylaşayım: "İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a cc şükretmemiş olur".

Sizin de belirttiğiniz gibi anlaşılan ben yeterli bilgiye sahip değilim. Mesele farklı mecralara gitti. Kusura bakmayın. Siz Haklısınız, Allah'a cc emanet olun...

Bugün 195 olanın yarında olmaya garantisi varmı?
Mesela rav4 ocakta alınabiliyorken şubat da alınamaz oldu!!!

CaVaLieRe

Bu arabayı alanların mutlaka petrol istasyonu sahibi olmaları gerekir.Bir arkadaşta subaru adventure benzinli var 14-15 litreden aşagı benzin yakmıyor.Bir testte de sumaru elagence dizelin de 10 litre mazot yaktığından bahsediyor.Bu araçların hiç bir cazibesi yok.İnsanı batırır.

bence subaru alınacağına martta mazda cx5 türkiyeye geliyo satış fiyatı 197-202bn tl arası 2motor buda 100bıne gelıo bunu alırım daha iyi subaruyu alıcağıma

şimdi aracımızı sattık yeni arac aldık bu aracda da mtv muaf olacak mı çunku diyolarkı 1 defa mahsusmuş konuyu bılıomusunuz

@metehan50*

Subaru Forester Advanture XT Benzinli Turbo biraz aşırı bir örnek fabrika verisi bile şehir içi 11,2 lt yakıyor, ayrıca full dizel fiyatına ve bizim 200.000 sınırını aşıyor, o versiyonunu alan zaten benzin parasını takmıyordur. Ben bakmadım bile.

Forester'in Atmosferik ve Dizel versiyonları uygun.
Mazda CX5 , Subaru Forester , Mitsubishi Outlander vb araçların özelliklerine baktım tüketimleri, güçleri vb benzer. Tarzınıza göre seçer herkes. Bir akrabam İstanbulda yeni benzinli Forester aldı, 1000 km de ortalaması 8,6 lt.

Bir engelli olarak 2.0 almayı tercih ederim, niye 200.000 TL lık 1,6 araç ile 2.0 araç arasındaki 25 bin lira , Forester için hesaplarsak benim 5 yıllık toplam yakıt param kabaca (60 bin km). MTVde ödemiyorum zaten.

İsteyen az yakan 200.000 TL lik 1,6 motor seçip aradaki farkı ödeyip alır yada daha uygun fiyatlı bir araç alır. Zevk ve imkan meselesi.

güncel ötv muafiyet hesaplama cetvelini bilen var mı?
varsa örnek olarak hesaplayabilirmisiniz?

bende engeli eğliyeti alıp ötv den faydalanmak istiyorum ama piskiyatriden de tedavi görüyorum bu engel olur mu ne yapmam gerek bilgisi olan varmı bu konuda

Ankarada toyota rav4 advance mart sonunda ; mazda cx-5 mart ayında geleceği söylendi ve fiyatları belli değil ve bu araçların devamı nın üretileceği de şüpheli.
Unutmayın 5 yıl sonra hangi aracı kolaylıkla piyasa fiyatına yakın değerinde satabiliriz ,buna göre araç seçimi yapılmalıdır ...
Devletimiz 2000 motor hacmine sahip donanımlı araçların alınamayacağını bildiği için 200.000 sınırını getirdi. ...inanmayan bütün araba satan bayileri gezebilir...

Tamam , sosyal devlet olmanın gereği olarak daha fazla hak talep edelim. Amma velakin nankörlük yapmanın gereği yok. siyaset yapacak olan açıkça siyaset yapsın. siyaset yapmak herkesin en doğal hakkıdır ama bunu engelliler üzerinde karnında konuşarak yapmasın.

200.000 tl beğenmeyenler hangi arabayı alacaktı da alması engellenmiş onu da yazsınlar. 1 milyona mercedes makam arabası mı alacaktınız. e zaten o arabayı alabiliyorsan sana ötv indirmeye de gerek yok. Asıl mesele engellinin 100.000 tl araba almaya gücü yok onu konuşalım.

alperen, iktidarın için bu düzenlemeyle hangi suistimal engellendi mesela ? artık 200 bin tl altı arabayı yakını adına alıp binenlere bişey mi yapılıyor ? geçin bu işleri cari açığı azaltmak için ithal araba tüketimini kısıtlıyor devlet,çünkü bu ülkede para mara yok, paso hamaset.

[FONT=Helvetica]Zulme rıza göstermek, zalimlerin yaptıklarına ses çıkarmamak da zulümdür. [/FONT][FONT=Helvetica]Kur'an[/FONT][FONT=Helvetica], [/FONT][FONT=Helvetica] zalimlerin yanlarında oturmayı bile hoş görmüyor, yasaklıyor [/FONT][FONT=Helvetica]( 6 / En'am 68).
[/FONT]
[FONT=Helvetica]
Ve gasplara teşekkür edilmez...

100bin tl üstü karşılayabilecek engelli olmadığı da belirtilmiş,o engelli kendisine evde alamıyor bu nedenle.
Bırakın engelliyi hayat şartları insanları fakirleşmeye iten bir ekonomiyle ilerliyor.

Ve soruyorum,engelliler ötv ile hedef gösterildikten sonra engellilere yapılan şiddet arttı mı azaldı mı?....

Anlamamakta ısrar edecek arkadaş potansiyeli belli,ben anlayacak akla sahip insanları net olmaya davet ediyorum.

[/FONT]

Son düzenleme:
superfuji

Peki aracın birisi Yurt içinden diğeri ise yurt dışından alınırsa iki araç da aynı anda kullanılabilir mi?

Arkadaşların zoruna gitmiş, üstteki mesajımı beğenmemişler. Siyaset yapacaksanız düzgün yapın , karnınızda konuşmayın, engelliler üstünde yapmayın demem zorlarına gitmiş. Yüzbinlerce engelli 3 ayda bir 1.197 tl maaş bağlatmak için tekerlekli sandelye ile hastahane önlerinde süründürülsün arkadaşlar ferrari, porsche alamadı diye hayıflanalım öyle mi ? siyaset yapacaksanız gelin size siyaset dersi vereyim. köylü Memet emminin eski minibüsünde senede 2 kez bandrol alan devlet zenginlerin yat'larında gemilerinde almıyor. köylü memet emminin karısının mutfağındaki çatal-kaşık iğneden ipliğe üretilirken KDV alınıyor. Yat sahibinin karısının boynundaki mücevher KDV yok.

Engellilere tanınmış hiçbir hak geri alınmamalı hatta daha da genişletilmeli. Ama şuradaki tavırlara bakınca keşke ÖTV muafiyeti kaldırılıp tüm engelliler asgari ücrete endeksli maaşa bağlanıp emekli olmayanların emekli olana kadar sigortasını devlet karşılasa diyorum.

ötv için sırayla neler yapılacak bilen varsa yazar mı. ilk heyet raporumu alınması gerekiyor, normal heyet raporu ile ötv raporu birbirinden farklımı, ikisinide almak mı gerekiyor. raporlardan önce ehliyet değişimi için aile hekimine gidip engeli ehliyeti aldıktan sonra rapor alsak olur mu bilenler yazarsa seviniirm

Aslına bakılırsa burada siyaset yapılmıyor,
Ötv kararını alan yetkililere sitem ediliyor ve bu noktada karşımıza çıkan tek parti ve ona onay veren üst yetki. @alperen1 siyaset dersi verecek bir kişi olarak zaten kanunu kimlerin çıkarttığına da bizlerden daha engin bir fikirle biliyorsundur peki neyi tartışıyor yada neye muhalefet oluyoruz ki.

Yorumunda doğru bulduğum kısımlarda var ama genel bakış açısıyla,1 milyonluk araçmı alacaksınız gibi yaklaşımı hoş bulmadım,ve elbet yaftalı eşek gibi üç beş araca mecbur bırakılmakta hoş değil.

Siyasetin içinde 1milyonluk araçlar gözümüze batmıyor ama engellinin marka seçimi canımızı alıyor öyle mi.
Hiç bir engelli 1milyonluk araç istemiyor,bmw x1 almak isteyende olur mercedes de ww de.

Seninle benim,benimle de bir başka arkadaşın engel durumu aynı değil.Herkes kendi çektiği sorun sıkıntıyı bilir.

Ben yerden yüksek araç istiyorum,200binlik araba da alamıycam.Ben nasıl olsa alamıycam kimin ne hali varsa görsün diyemiyorum.

Ben başından beri ötv tüm hakltan kaldırılsın düşüncesindeyim.aAma gel gör ki üç beş ipsiz sapsız insan bunu demek yerine azınlıkta bir kitlenin ötv ödememesine içerledi.

@hdoa

1. Aile hekimliğine giderek herhangi bir Devlet hastanesi ortopedi bölümüne sevk
  2. Ortopedi bölümünde Engel durumuna göre tertibatlı araç kullanabilir raporu.
  3. Aldığınız raporu il sağlık müdürlüğüne vererek heyeti bekleyeceksiniz.
  4. Heyetten aldığınız raporu da aracı alacağınız yere götürüyorsunuz.

webtime

çok sağolun çok yardımcı oldunuz. piskiyatri den tedavi görmek olumsuz etkilermi ötv için.

hdoa

rica ederim,psikiatri tedavinin ne olduğuna dair rapor ve ya durum doktorlar tarafından değerlendirilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt