Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dövizdeki artıştan ötürü 200.000 TL sınırındaki araçları ÖTVsiz alamama durumu gelişti. Subaru ile görüşüyordum, Forester'in 2.0 Dizel versiyonu için artık ÖTV'siz satışlar için bugün itibari ile sipariş alamıyorlarmış. Benzinlisi biraz daha ucuz olduğu için (şimdilik) alınabiliyor. İlgilenen arkadaşların bilgisine.

Subaru 1 haftadır vermiyor fotester ı, gümrük giriş fiyatı yükseldiği için.

İkinci el araç alımında da vasi tayını gerekiyor mu?

Her şeyden önce bir kaç yıl öncesine kadar yaşadığımız refah düzeyini yeniden hatırlatayım. Özellikle artan kurdan dolayı pahalılaşan ve 200 bin lira sınırına takılan araçların bizlere lüks görenler için bir hatırlatma olsun.

Katar gibi paranın aktığı bir ülkede Rolls Royce'a lüks denirken, Almanya'da aynı sınıfın S500'den başladığını, Hindistan'da da Dacia Duster'a lüks denildiğini bir kenara koyalım. Birilerinin beğenmediği o eski Türkiye'de 20-22 yıl öncesinden alım gücünün düşmeye başladığı 2014'e kadar Mercedes E serisi, BMW 5 serisi, Audi A6, Volvo S80 gibi modellere lüks sınıf denirdi. Ve S80 hariç hiç birinde de 1.6 motor yoktu, o yüzden engelli indirimi de yoktu.

Yine o yıllarda D segmenti diye tabir edilen araçlar yurt dışında orta sınıf aile arabası olarak geçerken, Türkiye'de fiyat durumundan dolayı C segmenti araçlar aile arabası olarak kullanıldı.

D segmenti araçlar içinde ilk başlarda sadece benzinlilerde 1.6 motor seçeneği görülüyordu. Yakıt tüketimi açısından tercih edilmeyen bu modelleri indirimle alan engelliler nadirdi. Vergi açısından satışları arttırabilmek için bazı üreticiler 1.6 dizel seçeneklerini de çıkarmaya başladı. Passat, Superb, Mondeo, S60, C serisi gibi modellere az yakan 1.6 dizeller gelince, imkanı olan engelliler bu araçlara yöneldi. 3 serisi ve A4'e böyle bir seçenek gelmedi.

Engelli araçlarındaki 200.000 TL sınırını akıllarımızla dalga geçercesine getirdiler. 1.6 motordaki %60 ve 2.0 motordaki %110 ötv oranını düşünüp bu sınırı 200.000 ve 264.000 TL olarak getirmediler. Böylece bagaj hacmi ve rahatlık açısından engellilerin eksiklerini kapatan D segmenti ve orta sınıf SUV modellerini 2.0 motorla alma ihtimali kalktı. 2.0 motor dayanıklılık ve bazı modellerdeki 4x4 seçenekleri yüzünden iyi bir seçenek olabilirdi. Ancak bu olmadığı gibi üstüne gelen döviz artışlarıyla artık D segmenti 1.6 motorla bile hayal oldu.

Az önce yattığım Bilkent Gaziler Rehabilitasyon ve Bakım hastanesine ziyaretimize gelen AKP milletvekili Bennur Karaburun hanfendi ile bu konu hakkında konuştum ,

ilk önce kendisinin komisyonda çok mücadele ettiğini ama başbakanlığın bir çok kişinin uzak akrabaları üzerinden lüks araç alımı yaptığı raporunu görünce direnemediğini ve 200 bin sınırı kabul ettiğini söyledi bende sayın milletvekilimize aslında bu sorunun eski kanun maddesinin 1. Derece sıhhi akrabası teriminin değişip 3. derece ye kadar diye yazılmasından kaynaklandığını bunun tekrardan 1. Derece akrabasına diye değiştirilmesi ile hallolabileceğini söyledim,

o ise o öyle olmaması lazım kanun hep böyle değilmiydi dedi, bende hayır eski kanun maddesinde 1. Derece diye geçiyordu sonradan 3. Derece diye değiştiği için bu sorun ortaya çıktı deyince bir araştırayım dedi.Yani anlayacağınız kendisi eski kanunu bilmiyormuş.

haklısınız yazınızda tek bir ihtimal kalıyor 2019 artıcakya 2018 modelını belkı alınabilir.

malesef engelli millet vekilimiz engelliler hakkındaki eski yasayı yine bir engelli arkadaşımızdan öğreniyor bu ne kadar acı bir tablodur ne diyelim RABBİM devletimize zeval vermesin

ulas79
Bu kanun değiştiğinde de söyledim.
Suistimaili engellmediği sürece bu engellilerin hakkının gaspıdır.
Araç alma limiti düşürüldüğünde dıdısının dıdısına araba alma hakkını engellemiyorsun o yine araba alabiliyor.
Engelli 5 yıl boyunca arabayı bile görmüyor.

Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor özellikle kanunlaştığı tarihten itibaren bir çok araç liste dışı kaldı seçim öncesi bence tekrardan düşünürler bence suistimal edenlere set çekerken bir çok insan mağdur oldu hayırlrsı bakalım

Çok mücadele edildi ancak bir sonuç alınamadı çünkü çoğu kişi yasaların içeriğini bilmiyordu çoğu kişininde yorumlarda engellilere ne kadar antipati duyduğunu gördü bu gözler ...

seçim olamasının bir önemi yok, onlarda biliyor bizim milletin ne kadar balık hafızalı olduğunu, o gün atıp tutan, kızanaların 3-5 ay sonra sandıkta bu yapılanları unutarak yine oy vereceklerini, boş verin gitsin, alıştıralım kendimizi a ve b segmenti araçlara yavaş yavaş, kaldı ki engellenin neyine lüks sayılabilecek araçlara binmek, ultra lüks araçlara binmek ve milletin parası ile bu nimetlerden yararlanmak sadece onların hakkı. En azından bu dünyada, ötekine Allah kerim, herkes herkesden alır hakkını Allah'ın izniyle

Bir fıkrada anlatıldığı gibi. Cehennemde her milletten insanı ayrı ayrı odalarda tutuyorlarmış. Ara sıra sigara molası vermek için 3-5 kişiyi alıp dışarıya çıkarıyorlarmış. Bu sırada kaçma ihtimallerine karşı yanlarına iki tane koruma veriliyormuş. Bazı milletlerin odalarının önünde koruma yokmuş çünkü dışarı çıkmaya çalışanları derhal yakalayıp geri getiriyorlarmış. Bizim millet de bunlardan biriymiş.

İnsanımız kendi durumunun düzeltilmesi için hakkını aramak yerine başkasının haklarını törpülemek için kavga veriyor. Ekonomiyi iyi yönetemeyip alım gücümüzü ''durduk yere'' düşürenlerden bir hesap sorulduğunu görmüyoruz. Bir kanser ilacı dozuna 30 bin TL, özel bir solunum cihazına 20 bin TL, bazı nadir hastalık tedavilerine ayda 100.000 TL verilse bu kadar laf edilmezken, kullanıcısını yormayan bir akülü sandalyeye, bir kolunu kaybetmiş birine takılan proteze aynı miktarlarda kaynak harcanmasına laf edilebiliyor. Duruma göre muamele var yani. Bunların hepsinin bir hak olarak görülmesi gerekirken ''ihtiyaç derecesine'' göre sınıflandırılması bu millete yakışmıyor. Bu zihniyete göre hayatta kalmak önemlidir, yaşam standardını rehabilite etmek ikinci plandadır. Bu sitedeki herkes bir şekilde bu duruma karşı mücadelede bulunmuştur.

Bu ülkede engelli araçlarını aşırı ''lüks'' olarak görenlerin 2 tane gerekçesi olduğunu gördüm.

1)Bu ülkede engellilerin çoğunun arabası bile yok, o küçük diye beğenmediğiniz arabaları onlar yıllardır hayal ediyor.

Bu durumun sorumlusu ''sosyal devlet''tir. Bütün engellilere günde 10 saatliğine ücretsiz bakım imkanı verildiğini; çalışamayacak durumda olan BÜTÜN engellilere net ASGARİ ücret tutarında aylık verildiğini, diğer engellilerin hepsine iş verildiğini düşünün. Bugün bir ailede 25 yaşına gelmiş bir çocuğun çalışıyor olması, aynı ailede 50-55 yaşına gelmiş anne ve babanın da çalışıyor olması sıradan bir durumken, engellinin + ona bakan diğer aile bireyinin herhangi bir gelirinin olmaması ''normal'' karşılanıyor. Bu durumda olanların ev ve araba gibi 2 temel ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün değildir. Bu seviyeyi yükseltmek yerine normal refah standardını yakalayabilmiş engellileri ''şanslı'' görüp tepelerine binmek için uğraşıyoruz. Bir insan engelli diye otomatik olarak bir alt kademeye düşürülüyor.

2)Devlet bu indirimi aynı paraya daha ''üst sınıf'' araba alsınlar diye yapmıyor. Durumu gereği normal insanlara göre daha fakir olan engellilere bir güzellik yapıyor, vatandaşın bindiği ''normal arabaları'' daha ucuza almalarını sağlıyor. Bak senin cebinde 100.000 TL var. Niye vergisi dahil 160.000 TL'lik lüks arabaya binmek istiyorsun? Sana vergisi hariç 60.000'e gelecek bir araba verelim, 40.000 TL cebinde kalsın. Yok ben o arabaya sığamam, eşyalarım çok, daha geniş bir şey istiyorum diyorsan, biraz fedakar davranıp alt model bir geniş araba seçebilirsin.

Yani burada bizim B ve C segmentinden bozma büyük, ancak yol tutuşu-fren-sağlamlık açısından daha güvensiz arabalara binmemiz isteniyor. Engelsiz insanların çoğu artık bu durumu anladığı için bu araçları tercih etmiyor, gerekirse bagajdan feda ederim ama yine de güvensiz arabaya binmem diyor. Engellilerin iç hacme olan ihtiyaçları düşünülerek minibüs, D segmenti station kasa, orta sınıf SUV veya MPV tipi araçları uygun fiyattan almaları sağlanmalıdır. İnsanların çoğunun temel ihtiyacını ancak C segmentiyle karşılayabildiğini göz önünde bulundurarak, aynı paraya daha büyük sınıf araba almaya hakkımız olduğunu görebiliriz, ayrıca bu ihtiyacı karşılarken güvenlikten ödün verme gibi bir durumumuz yoktur.

Engelli Araçlarında ÖTV Muafiyeti

Değerli arkadaşlar biliyorsunuz ki araç alımımızda vergili fiyatı 200.000 tl ye kadar sınırı getirdiler. Sürekli yükselen kur ve araç firmalarının yapmış olduğu zamlar sonucunda alabileceğimiz araç sayısı baya bir düşmüştür. Engelliye bir engel daha çıkaran bu yasa düzenlemesinin tekrar gözden geçirilip yeniden düzenlenmesi, tutarın yükseltilmesi hatta sınırın kaldırılıp gerekli istismarı yapanların önüne geçmek açısından kullanıcı sınırı getirilebileceğini düşünüyorum. Siz de benim gibi düşünüyorsanız tekrardan yetkililerle iletişime geçip şeçim öncesi baskı yaparak bu düzenlenmenin yapılmasını sağlayabiliriz.

Saygı ve Sevgilerimle.

Yeni yılda fiyat revizesinde rakam yükseltilebilir ancak bu suistimal edenler gerçekten zoruma gidiyor.
BİMER - CİMER ne varsa mail atmayı düşünüyorum.
3. şahısların araba kullanımına kısıtlama getirilmesi konusunda.

kıymetli arkadaşlar, ben dün cimere yazdım 2.000 motor serbest deniyor da özellikle son 10 günde dolar ve eurodaki kur artışı nedeniyle bırakın 2.000 motoru çoğu markanın 1.6 ve 1.4 motorları bile gelmiyor. 2018 yılının ocağı ile mayısının 200 bin tlsi aynı değil bu seçim ortamında hasta ve engelliler için de 200 bin sınırına bir güncelleme yaparsanız bizleri mutlu eder duamızı alırsnız dedim. sizler de yazın talep çok olursa bu seçim arifesinde bir düzenleme olabilir olmazsa yapmazlar tam sırası ağlamayana meme yok. karar sizin

Hiç bir şeyin sırası değil. Kanunu koyarken böyle olacağını adları gibi biliyorlardı. Biz yine de yazalım ancak konuyu bilmezden gelip 3 maymunu oynayacaklarını tahmin edebiliyorum.

Kanun çıktığında Honda Accord, Mazda CX-5 ve 6, Subaru Forester, Ssangyong Rexton dışında alınabilecek 2.0 araç yoktu. ''Bu paraya gayet güzel lüks araba alınabiliyor eline diline dursun'' diyenler olduğunu dün gibi hatırlıyorum. ''2.0 Passat sınırı geçiyor sen de git 1.6 C180 al hem bak daha lüks'' diyenler de vardı. (2 ocak 2018'de bile 1.6 C180 alınamıyordu). Bu tipler aynı zamanda balık hafızalı oldukları için şu an artan kurdan dolayı ne kadar mağdur olduğumuzu görmüyorlar. Balık hafızalı halkımızın tepkisini çekmeyecek ancak bizleri de mağdur edecek bu kanunu büyük bir ustalıkla geçirdiler. Yıl sonuna kadar D sınıfı 1.6 dizel manuel vitesliler bile sınıra takılır.

euro 6 ya dolar 5 e benzin 10 a gidiyor durum çok kötü ekonomi çöktü ama dediğin gibi bu kannu çıkararak bizi mağdur ettiler 2017 de 1.4 a5 alınırken şimdi 1.4 a3 bile gelmiyor mesela 2000 motor aracı serbest bıraktık dediler ama bu koca bir yalandı hangi 2000 motor geliyor daha 5. ayın başındayız? sizce araç alsam mı beklesem mi ne dersiniz? şu an bayi stoklarında olan araçlar da tükenecek yani şu an bayilere yeni gelecek araçların büyük bir kısmını bir hafta sonra alamayacak gibiyiz bugun bir bayiye gittim elimde tek araç var aldın aldın almazsan yeni gelecek olanı veremiyorum dedi (nissan) çok kararsızım yardımcı olabilir misini?

asımser Durumunuz ihtiyaçlarınız ve bütçeniz gereği ne tür bir araba istediğinizi söyleyin de ona göre bir şeyler düşünelim.

xtrail, crv veya passat arasında kaldım 200 bin üst limitle gelebilecek en uygun aracı almak istiyorum sonuçta 5 yıl kalacak

Herkese iyi akşamlar,
Dolar kuru her geçen gün yükseliyor. Acaba ÖTV muafiyeti için belirlenen 200000 TL sınırı artırılır mı acaba?

xtrail, crv veya passat arasında kaldım 200 bin üst limitle gelebilecek en uygun aracı almak istiyorum sonuçta 5 yıl kalacak

Bende araç inceleme aşamasındayım. CRV'yi yeni sordum bayiye. 200 bin altı olan paketler yok. Yukarıda bayinin elinde son kalan sanırım Xrail 'di. Aracı sürmedim ama CRV ile karşılaştırınca , ehh. Passat'ı ya benzinli alacaksınız yada dizel en boş halini (min 206 bin, bayi 200 'e verirse)
Araç zevk renk, imkan meselesi ama Skoda (Kodiaq, Karoq), Hyundai (Tucson), Ford (Kuga), Peugeot (3008) vb baktınız mı?

Şu anda bırakın 2.0 litre hacimli motorları eskiden alınabilen bir çok 1.6 litre araç alınamıyor :)

2016 Ağustos ta 175 bine sıfır aldığım araç Şu an 290 bin lira
2017 Ağustos ta 79 bine sıfır aldığım araç şu an 110 bin lira

Döviz kurları ciddi arttı ancak araç fiyatları kur artışından daha fazla arttı...

Bence alacak olanlar bir çok farklı aracınn 2017 aralık fiyatları ile şimdiki fiyatlarını karşılıklı yazarak dilekçe ile artırım talep edebilirler. Çünkü yasaya göre 200 bin sınırı bakanlar kurulu kararı ile %50 artırılabilir. Yani 300 bine çıkarılabilir.

ben cimere yazdım siz de yazın şu seçim sürecinde yaptılar yaptılar yapmazlarsa vatandaş oyunu bana ver gardaş ondan sonra 5 yılda bir selamlaş diyecek siyasetçiler

asımser

SUV tipi

-Nissan Xtrail öneririm. Renault'nun dizellerinin sorunsuz motorlar olarak biliniyor. 4x4 ve otomatik seçenekleri var. Sanırım 4x4 ve otomatik vites aynı anda verilmiyor. 4x4'ü idare eder.

-Honda CR-V fiyat-kalite oranı açısından bekleneni vermiyor. Dünyanın en iş görmez 4x4'üne sahip.
-Peugeot, Citroen, Kia markalarına yorum yapmıyorum. Bazı iyi ve kötü yanları var ama önermiyorum.

-VW Tiguan kesinlikle manuel vitesle alınmalı. DSG şanzımanlar çok kötü hatta VW'i batırsa batırsa bu sorun batırır. 4x4 benzinli motorla beraber geldiğinden yakıt tüketimi yüksektir 4x4 performansı idare eder. 4x4 şart değilse dizel öneririm.

-Ford Kuga ve Hyundai Tucson, benzinli ve 4x4 modelleri aşırı derecede yakıyor. Otomatik vites ve 4x2 dizel seçenekleri değerlendirilebilir. (Eğer Tucson 1.7 dizel motorla geliyorsa 200.000 sınırını kesin geçer)

-Subaru XV. 1.6 benzinli motora sahip. Yol tutuşu, güvenlik, boxer motor ve 4x4 açısından abartılı derecede tavsiye ederim. Motor ömrü yüksektir ancak performansı düşüktür. Uzun yolda 100km.de 6,5 litre yakar, diğerlerine göre en az yakan modeldir. 2.0 dizel ve benzinli modelleri ülkemize getirilmiyor.

-Subaru Forester. XV'nin büyüğü. 1.6 motor seçeneği yok. Dizel olanı 200.000 sınırını geçiyor, benzinlisi de çok yakıyor. Şehir içi 100km.de 12 litre, uzun yolda 100km.de 7,5 litre yakıyor. Kolaylıkla elden çıkarılan bir marka değildir ancak ülkemizde Subaru seven bir kesim var, alan biri mutlaka bulunur.

-Mazda CX-5. 2.0 benzinli motor, 4x4 seçeneği var. Elinizi çabuk tutup pazarlık ederseniz tam sınırdan alabilirsiniz. (dolar kuru artışından etkilendiyse sınırı geçer). 4x4'ü idare eder. İkinci eli aynı Subaru gibi, yüksek fiyattan gitmez ancak kullanıcısı kolay kolay bırakamaz.

-Suzuki Vitara. Subaru'dan sonra 4x4'ü önerilebilecek bir diğer model. Ancak iç hacim ve bagaj açısından en küçüklerinden biridir, tavsiye etmem.

Sedan veya station olarak Passat, Superb, Mondeo ve Insignia öneririm. Talisman kalite ve güvenlik açısından önerilmiyor.

Passat'ın yol tutuşu iyidir. 150 hp ACT olanı benzini en az yakan motorlardan biridir. Dizel motoru idare eder. Yine de yakıt tüketimi az olsun diyorsanız dizel öneririm. DSG şanzıman belasını hatırlatırım.
Superb'in yol tutuşu platform kardeşi olan Passat'tan biraz zayıftır. Yayla gibi geniştir, rahat ettirir, fiyatı daha uygundur. Onun dışında Passat'la aynı.

Mondeo'nun yol tutuşu iyidir. Benzinli olanı 1.0 veya 1.5 fark etmeden çok yakar. Dizel veya otomatik alacaksanız ciddi ölçüde tavsiye ederim.

Insignia yeni çıkan bir model olduğu için yorum yapmıyorum ama iddialı geliyor. Ancak elinizi çabuk tutmanız lazım olduğundan önermiyorum.

ilave: (mesajı yazarken yarım saatten fazla geçti konuyu takip edemedim).

Crimean
Honda ne yapmış öyle :cool:

Kırımlı'nın dediği gibi bazı modellere güncelleme (zam) gelmiş olabilir, o zaman verdiğim modellerden bazıları sınırı geçiyor. CX-5 ve Forester. Diğerlerini de alt donanım veya manuel vitesle almanız gerekebilir.

aklım daha da karıştı şunu al diyeceğiniz özellikle tavsiye edeceğiniz bir model yok mu

Kendi mantığım açısından değerlendirirsem. İlk 4'e Nissan Xtrail, Subaru XV, Ford Mondeo ve Skoda Superb girer. Hangi kasa tipi uygunsa onu alın.

Passat seçenekler arasında bir çok açıdan değerlendirildiğinde en dengeli ve makul seçenek diyebilirim. Değer kaybı en az olur ve 5 sene sonunda sizin için en avantajlı modellerden birisi olur. Ayrıca VW satış sonrası hizmetlerde bir çok markaya kıyasla kesinlikle daha iyi.

Basit bi örnek vermem gerekirse Passat dizel de bakım periyodu 15 bin km dir ve güncel bakım fiyatı 950 TL civarındadır. Oysa Honda CRV de bu periyot 10 bin km ve 1600 TL civarındadır. Yani örnek olarak periyodik bakım masrafları açısından Honda size iki katından fazla bakım maliyeti yükler. Tüketim anlamında da kayda değer fazla tüketir.

Ayrıca tekerlekli sandalye kullanıyorsanız ve kalabalık bir aileniz varsa Passat Variant cidden oldukça kullanışlı ve geniş bir seçim olur.

SUV bir araca gerçekten ihtiyacınız yoksa sadece heves ve tipine bakarak SUV seçmenizi önermem.

aklım daha da karıştı şunu al diyeceğiniz özellikle tavsiye edeceğiniz bir model yok mu

Herkesin zevki, ihtiyaçları ve imkanı farklı.
1. 5 yılda kaç kilometre yaptınız/yaparsnız? Şehir içi/dışı?
2. Yakıt ekonomisi önemli mi?
3. Bütçeniz nedir?
4. Yüksek araç mı olmalı SUV vb. Bagaj beklentiniz nedir?
5. Performanslı sürüş beklentiniz var mı? 4x4 mü olsun?
6.Sizin için önemli ek donanım tercihleriniz var mı? Cruise control, adaptive cruise control, start/stop, sunroof vb

Bunları kafanızdan geçirin, bayilere gidin araçlara bakın, oturun (ailenizle gidin hatta), internette araç inceleme sayfaları (carviser, otomobil dünyam, otopark.com, aziz kancar vb) na bakın.
Şahsi görüşüm ikinci el derdine düşmeyin , zaten indirimli alacaksınız, beğendiğiniz aracı alın, 5 yıl sonra satacağınız müşterinin aracını 5 yıl emaneten kullanmayın. Eninde sonunda satılır, 1 ay olmaz, 2 ay olur, 3-5 ucuza gider ama satılır.

Arkadaşlar Şubat ayında Subaru Forester aldım. 195.000 TL Liste fiyatı 95.000 geldi.şuan 209.000 TL olması lazım ama 2000 bin tl yaparlar bayiler satmak için onlarda biliyorlar durumumuzu, ben memnunum alınabilecek en iyi araç bana göre 2.0 Motor dizel foroster Elegance aracım yakıtı fazla onu söyleyim. sürekli 4x4 araç boxer motor aslında özelliklerine göre yakıtı çok makul sürekli 4x4 olan bir araçta bu yakıt fazla değil emsallerine göre,kullanım sıklığınızı siz biliyorsunuz, ona göre tercih edeceksiniz. şuan 8.0 yakıyor ortalama ama ben fazla kullanmıyorum. Sinopta yaşıyorum. Burda trafik fazla yok zaten ve genelde şehir içi kullanıyorum.Merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim. yardımcı olurum. inşallah rabbim gönlünüzdeki araca binmeyi nasip eder. bana öyle oldu ben istediğim aracı aldım bu aracı almak istiyordum .Allahım bunu nasip etti şükürler olsun.

Subaru Forester benzinli performans ve yakıt tüketimi olarak nasıl acaba?

Arkadaşlar belli bir markayı öne çıkarmamak için bahsetmedim ama sanırım Subaru hakkındaki güncel bilgilerimi paylaşmam lazım (kendim alacağım). Bayiler Nisan 12'ye kadar Dizel Forester siparişi alıyordu (ÖTV indirimli). Artık sipariş alamıyorlar, ellerinde varsa verebilirler belki.

Şu anda bayiler Haziran 2. yarısı teslim için benzinli model (Premium Plus) için kapora ile sipariş alıyorlar (bugün konuştum), Japon Yeni aşırı yükselirse onuda veremeyebilirler.

%100 ötv si olduğu için yarı fiyatına ve geniş, ferah, 4x4 araç. Benzinli de (Premium plusta) ek olarak adaptif cruise kontrol, şerit takip, çarpışma önleyici fren vs (Eyesight paketi içinde), kör nokta uyarı , deri koltuk, akıllı sürüş sistemi vb ekler var, dizele ek olarak.
Bahsettiğim gibi dizel artık sipariş alınmıyor ama ben 5 yılda 60 bin km yapan biri olarak benzinli full Forester'a karar vermiştim. Dizel benzinli farkı 1 lt gibi, benzinli 9 lt şehir içi gibiymiş. Sürekli 4x4 bir SUV için iyi bir değer.

@frukt bilgin olsun
Yeni dizel araçlarda (Tüm markalarda) Avrupa şartlarına (EU6 sanırım) ve Avrupada satılabilmesi için partikül filtresi var, bu filtre karbon partiküllerini tutuyor ve motor belli bir süre belli sıcaklıkta kalırsa bunları yakıyor, normalde değiştirilen bir filtre değilmiş. Ama dizel aracı yeteri kadar ısıtmazsanız (uzun yol yapmaz, kısa gidiş gelişler yaparsanız) filtre bu partikülleri yakamıyor ve tıkanıyor, değiştirmeside bayağı tuzlu(söylemeyeyim), bilginiz olsun.

Renk Seçenekleri, koltuklar dahil
https://www.subaru.com/guides/forester/my17/Exterior_Colors_360

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt