Bu ÖTV muafiyetinin ilk kez %90 ve üzeri sakatlığı olan kişiler için olduğunu unutmayın arkadaşlar. Yurt dışından vergisiz araç ithal hakkı Aydın Menderes zamanında geldi. Sonra yurt içinde de uygulanmaya başladı. Yani bugün "ille de araç kullanabilen engellilerin hakkıdır" söylemi doğru değildir.
Ben %96 engelliyim. Kendim araç kullanamam. Ayda 3 defa da olsa bir yere gideceksem özel araç kullanmam gerek. "Yok sen toplu taşıma kullanabilirsin" diyen bi babayiğit varsa, hemen adresimi yazayım, beni gelip evden alsın ve onu evine oturmaya gidelim. Bakalım nasılmış!
Benim aracım tekerlekli sandalyemi alacak şekilde büyük bagajlı olmak zorunda. 4 sene önce 120 bin tl'ye Volkswagen Passat Variant almıştım. O zaman renault megane tourer aracımı 50 bin tl'ye satıp üzerini kredi almıştım. Şu anda arabamın sıfırı nerdeyse 700 bin tl! Akıl alır gibi değil!
Son olarak, bu parayı verdiğim arabamı ayda 3-5 kere ben bindiğimde kullanmam, diğer günler yatması akıl karı mı allah aşkına? Sizler nasıl para kazanıyorsunuz bilmem ama 2. bir araç almak aileler için öyle kolay değil. Tabii ki benim aracımı 1. derece yakınlarım kullanabilir. Tabii ki tatil şu bu için şehir dışına çıkmaları gerektiğinde bir sorun olmamalı. Tabi ki ben araçtaysam aracı kimin kullandığının hiç bir önemi olmamalı.
Bir şey daha: Araçlara fiyat sınırı koymak kadar salakça, ahmakça, haksızca bir şey olamazdı. Bu hükümet bunu yaptı ve buna alkış tutuldu. O zaman da söyledim, bu kısıtlamanın suistimal ile hiç hiç hiç hiç bir ilgisi yok. Bunlar düpedüz bizi ayak üstü becerdi, bazı engelli arkadaşlar da hükümete kıyakçılık yaptı. Giren de bize girdi.
Suistimale karşı yapılacaklar nettir. Bunları uygularsınız ve sorunun %99'unu çözersiniz. Bunları yapmayıp fiyat-motor kısıtlaması yapmak üçkağıtçılıktır. Bu hak kaybına bir kez "he" diyenler de bugünlerin mimarlarıdır.