mchi
Umarım kızınız bir an önce sağlığına kavuşur, bunu yürekten söylüyorum.
Ancak yine de bahsettiklerimin, sizin evladınıza yaptığınız fedakarlıklar sebebiyle yaptığınız duygu sömürüsüyle ilgisi yok.
Yine söylüyorum, ulaşım ve hareket kısıtlığı olan birey kızınız, siz değilsiniz. Ve konuştuğumuz konu, engellilere ulaşım ve hareket özgürlüğü konusunda avantaj sağlamak için yapılan vergi indirimine ilişkin ise, söz konusu olan kızınızın ulaşımıdır sizin ki değil.
Ama eğer siz şöyle derseniz ki; "Engelsiz olan engelli yakınları da, bakmakla yükümlü olduğu engelli bireylerin varlığı sebebiyle ulaşım ve hareket özgürlüğü adına vergi indirimiyle kendi kullanımları için araç sahibi olabilmelidir." Fikrinize saygı duyarım, hatta konunun tartışılarak, bir takım avantajların doğrudan engelli yakınına da sağlanmasını destekleyebilirim belki.
Ancak mevcut yasa bu çerçevede düzenlenmemiş, doğrudan engelli bireyin kendisinin ulaşım ve hareket özgürlüğü esas alınmıştır.
Son olarak bunları kendi menfaatimi düşünerek söylediğimi ifade etmeniz, bir suizandır. İnsanları gerçekten tanımadan böyle ithamlarda bulunursanız emin olun hakka girersiniz. Ben bazı sebeplerden ötürü ifade edilmekten çekinilen ve uygulama da ciddi aksaklıkları bulunan bir gerçeği ifade ederek, kendi fikir ve tespitlerimi yazıyorum. Katılır ya da katılmazsınız saygı duyarım, ancak yazdıklarımın içeriğini ve sebebini iyice anlamadan, menfaatçilik üzerinden böyle ucuzlaştırmaya kalkarsanız, gerçekten bu durum yakışık almaz.
Sağlıcakla...