Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
istismar tabii ki var ama yanlış olan sorunun olduğu yer yerine limit gibi tali çözümler bulunmaya çalışılması. sahte rapor alınıyorsa raporları kontrol edersin, ticarete döndüyse satışa sınırlama koyarsın, alakasız kişiler kullanıyorsa başta ruhsattaki akrabalık şartını niye kaldırdın.

Piyasa battı ya araba falan beklemeyin.Merkez bankası faizi 200 baz puan indirmiş.Dünyada milyarlarca yıl geçmiş denk gele gele bunlara denk geldim benim ne talihsiz hayatım varmış.

cimer e yazmıştım raporda ötv ibaresi geçmeli mi diye beni aradılar 90 üzeri geçmese de oluyor dediler ben de bana lütfen yazılı cevp dönün elimde bayilere göstermek için kanıtım olur dedim.bayan tamam dedikten 10 dakika sonra aradı yeniden öyle yazılı cevap dönemiyoruz siz hatsaneye sorun dedi .......şimdi mevzuatı o biliyor cimer olarak neden bana yazılı belge mail yollamıyor ? arkadaki amiri nedne mail atmasına engel oldu ? hastanae bana zaten yazılı evrak vermeyecek ki ben cimere o yüzden sormuştum...hastane kuruluna asıl onların yazması lazım ki ötv ibraesi şartsa eklensin ...ama her hastane her kurul her doktor kafasına göre çalıştığı ve davalardan korkuldğu için işte düzgün mezvuat detayı bile vermediler.

Piyasa battı ya araba falan beklemeyin.Merkez bankası faizi 200 baz puan indirmiş.Dünyada milyarlarca yıl geçmiş denk gele gele bunlara denk geldim benim ne talihsiz hayatım varmış.

aynı şeyi düşünüyorum .

Önceki yıllarda olduğu gibi ÖTV muafiyetli arabalarda motor sınırı olsa, para sınırı kalksa, sonuçta ödeyen bizleriz, her bir donanım demek ekstra ücret demek, hükümet senede bir kez artış yapıyor (önceki yıl 303.000 TL. olan sınır geçen sene 330.000 TL. oldu) senede 27 Bin TL. arttı ama araba fiyatları 1 yıl için yılda 100-200 Bin arttı. Sahip çıkılmayan haklar kaybediliyor birer birer, Bunca dernek ve konfederasyon vb. var ama kimsede birleşip bişeyler yapmıyor, bireysel çabalarda yetersiz kalıyor.

Arkadaşlar güzel haberler var. Bugün serkan bayram vekilimiz lütfi elvan ile konuşmuş. Binali Yıldırım ile de konuşmuş. Serkan bayram ile konuştum bende. Lütfi elvan suistimal konusuna çok takılmış ancak çözüm önerilerini sunmuş serkan bayram bey. Kanun değişikliği değil cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi ile yol alacaklarını iletti. Serkan bayram bu konu ile çok ilgileniyor gerçekten. marto1 de serkan bayram ile konuştu ona da aynı şeyleri söylemiş. Cumhurbaşkanının talimatı olduğunu hatırlatmış serkan bayram lütfi elvan a.

https://twitter.com/AvSerkanBayram/status/1451171748716634123?t=08sTlU2lqUm_Grdp7bzATQ&s=19

Arkadaşlar az önce istanbul milletvekili av serkan bayram ile görüştüm kendisi 45 dk önce lütfü elvan ile bizim konuyu görüştü aşağıda da bağlantı linki paylaşıyorum...
https://twitter.com/AvSerkanBayram/status/1451171748716634123

Konuyu dağıtmadan söylemek isterim şuanlık strateji cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi konuşuldu Ocak ayı içerisinde olma ihtimali var ve çok sıkı çalısıyoruz dedi vekil ayrıca 2 ve 3 derece yakınlarının suistimalinin kesilmesi yönünde çalışmasını hazine ve maliye bakanlığına iletildi...Bakan bey bu konuda çok rahatsız olduğunu söylemiş akabinde çözüm önerilerini vekil bey iletmiş görüşme olumlu gerçekleşti..

Ayrıca Cumhurbaşkanının talimatı hatırlatıldı...

Şimdilik durumlar bundan ibaret ek bilgi olarakta eski başbakanlardan binali yıldırımında bu konuda bizleri desteği var..

LÜTFEN Akıl dışı yorumlar yapmayın özellikle bir siyasi bağım yok olsada kimseyide ilgilendirmez burda da propaganda yapmıyorum öyle bir ihtiyacımda,öyle bir durumumda yok buranın en eski üyelerindenim...Amacım sizlerinde hayalini kurduğu gibi iyi bir araç alabilmek ve dileğiminde ihtiyacı olan herkes inşallah araçlarına kavuşur....

sizlerden ricamız Twitterdan fatma öncü,derya yanık,avserkan bayram takip edip twit atmanız 4 kişi mücadele veriyoruz daha fazla destek şart Ayrıca ınstagramdan derya yanık attığı postlar yoruma açık buraları es geçmeyin bu şekilde destek olabilirsiniz...

saygılarımla

Son düzenleme:
tanerbudak

Taner Bey peki %50 artırma yetkisi ile limit kaça çıkacak ? Şuan 330bin limit %50 artsa 495 eder ama sene başında 330 bin liraya alınan aynı araçlar alınır, yine bir değişiklik olmaz. 750 konusu nasıl olacak %50 artışla merak ettim ? Saygılarımla...

Önce ydo ya göre artacak yaklaşık 440-450 civarı olur. Sonra cumhurbaşkanı %50 arttıracak ve 660-670 e çıkacak

750 olayı yattı maalesef.

Hem bu yıl hem de 2022 de cumhurbaşkanı yetkisini kullanıp 750.000 yapabilir tabi ama pek ihtimal dahilinde değil şuan

dolar bugün%3 nerdeyse arttı euro da bunlar direk yansıyacak ....yetmez güzel araçlara ....2.3. derecenin elinden alınsın yeter artık eğer gerçekten bu kişiye bakıyor araba lazım deniliyorsa mahkemeden onay alınsın vs çözüm yolu var....denetim olsun devamlı yakalansın bunlar araç bağlansın

Slm arkadaşlar benim 5 yılda aldığım otomobil yatırım için deyil ihtiyaçım için aracım ayaklarım istediğim her yere aracımla gitmek zorundayım birileri için donanımlar lüks olabilir ama benim için zaruret otamatik vites zorunlu kışın ayaklarımdan dolayı koltuk ısıtma işi kolaylaştırıyor park sonsörü vs aracı fazla kullandığımdan ilerleyen yıllarda bakımı gerekiyor sonuçta işimin kolaylaşması için değişimi gerekiyor. Limit bizim gibi ortopedik engellileri çok etkiledi.

Aslında limitin yükseltilmesi çok iyi olur çünkü çoğu araçta bizim kullandığımız bir sürü özellik var akıllı parktan tutta her türlü yardımcı özellikler. Eskiden para limiti yoktu 1.6 motor limiti vardı bu bence daha iyiydi

Araçlarda bırakın özelliği bu artış miktarı ve dövizin hızlı yükselişiyle yakında manuele bile yetmeyecek her sene dilenci gibi artırın şöyle yapın diye konuşma yapmak ayrı işkence bırakın isteyen istediği aracı alsın bize ne zararı var zaten çok nadir parası olupta bir trilyona arac alan insanlardaki zihniyet ben alamıyorum oda alamasin kıskançlık ayrıca ortopedik engellilere özel bişey çıksın gibi birşeyler yazmis üstte birisi ne alaka sende engellisin yüzde 90 üstüde o zaman sınır koyan zihniyetten bir farkın kalmadı yasaklamak önlem değil herkes kendini düşünürse engellileri kimse dusunmez

tanerbudak

Madem engellileri çok düşünüyorlar ve bu limit konusunun Türkiye gibi yüksek enflasyon ve kur dalgalanması yaşayan ülkede saçmalığa dönüştüğünde hemfikirler 2 kez limit artışı yapılsın. CB %50 yetkisini kullanabiliyorsa bu yıl içinde kullansın limit 495 olsun. 1 Ocak'ta YDO ya göre artış olur ve yaklaşık 700e yaklaşır limit. CB tekrar Ocak ayı içinde %50 yetkisini tekrar kullanır ve bu sorun kökünden çözülmüş olur :) Yani Taner Bey şu olursa bu olur bu olursa şu olur diye diye aptala döndük. Bu arada CB bu yetkisini senede 1 kere mi kullanabiliyor, buna istinaden yazdım bu yorumu ? Eğer oluru varsa ve CB gerçekten bu sorunu düzeltmek istiyorsa güzel bir fikir. Saygılarımla...

Yasa çıkarsınlar aracı kişi kendisi kullansın veya kendisi aracın içinde bulunmak zorunda olsun. 1 ay denetlesinler kimse başkasının adına araç almaz.

Araba yok !!!
Para yok !!!
Limit 150.000 olsa ne olacak 1.000.000 olsa ne olacak. Ekonemiyi cözsünler öncede en azindan bir tasit alabilelim.

Bir de şuradan bakalım: Diyelim ki CB'nın etrafındakiler pek kötü ama kendisi olaydan haberdar değildi ve öğrenince limiti 750 bin yaptı.CB'nın yaşanan olaylardan haberi yok... Bilse hemen müdahale eder :p

Peki öyle olsa dahi yakında 750 bin TL'ye araba bulunabilecek mi? Zira 1 Euro = 11,26 TL

%50 yetkisi yada 750 bin ₺ vs. bunlarla uğraşmak yerine, eskisi gibi 1600 cc motor hacmi sınırlandırması getirsinler.
İsteyen istediği aracı alıp istediği opsiyonu koydursun.
Gömleğin düğmesi en başta yanlış iliklendi. Şimdi uğraş dur düzeltmeye.

TL'deki bu değer kaybı ile değil otomobil almak, iyi bir tekerlekli sandalye bile almak artık mümkün değil. Hayaldi gerçek oldu.

Daha bu bir şey değil, büyükelçiler persona non grata ilan edilirse ocak ayında anca Egea alabiliriz.

Bu istismarı önlemede etkili olur, ama uygulamanın mağduriyet yaratmaması için sadece araba alanlara değil muhtaçlık maaşı alan herkese önceden duyurulması lazım.
marto1

8 milyon engelli ile resmen dalga geçilmiştir. Demokratik yollardan haklarımızı suistimal eden her ne kadar bakan, bakan yardımcısı, milletvekili, bürokrat varsa topundan en sert şekilde hesap sorulmasi kaçınılmaz olmuştur.

marto1

Bunlar güzel haberler. 3. derece yakını olayına da bir kısıtlama getirilmeli. Mesela 1. veya 2. derece yakını yoksa 3. derece yakını kullanabilsin, veya 1. derece yakını yoksa 2. derece, aklıma gelen bunlar şimdilik. Yine de kısıtlamanın başlaması bence çooook iyi olmuş. Şimdi köyünde yaşayan muhtaç aylığı alan insan ne yapsın lüks arabayı. Zaten durumu olmayan insanlara sadece bu hakkını kullandırıp ellerine de para tutuşturup araçları başka şehirlerde kullanıyorlardı. Şimdi engelli bireyin kendisi aylığı kesileceği için asla bu hamleyi yapmak, açıkçası ben mutlu oldum bu habere. Ha diyebilirsiniz ki araç alma hakkı yok mu, var tabiki. Eğer 150-200 bin verip araç alacaksa muhtaç durumda da değildir ve devleti sömürmesine de gerek yoktur. Bence bu çok mantıklı ve suistimalin de önüne geçebilecektir.

Bugün fark edenler oldu mu bilmiyorum birçok ürüne zam geldi. Aylardır indirim gelmesini beklediğim her gün incelediğim monitör %15 zamlanmış. Alışverişte birkaç teknoloji mağazasına girdim hiçbir yerde son çıkan telefonlardan kalmamış ve olanlar da zamlı fiyattan. İnternette de şuan mağazada olmayan ürünler aynı şekilde %10-15 daha pahalı, yazık düştüğümüz hale. Ben geçen hafta bu 750 mevzusu iptal oldu diye çok üzüldüm, stresten midemde ülser çıktı. 1 haftadır çorba içiyorum yeni düzeldim. Forumda tanerbudak Marto beyler çok uğraştınız ama ben bugün karar verdim, limit mimit umrumda bile değil. Bu işler zıvanadan çıktı. 2020 yılında gözümle gördüm en dolusundan passat alan vardı şuan bu aracı alabilmemiz için limitin 600-650 olması lazım. Olsa bile araç yok beli yıl sonu araç olacak ama 650 bile olsa limit yine alınamayacak :) Sayın Hüseyin İlik siz avukatsınız, birkaç yıl önce sadece motor hacmi vardı ve insanlar (özellikle ortopedik engelliler) ihtiyaçlarına uygun aracı alabiliyordu. Yani bir dönem belli vatandaşlara bir hak tanınmış ama şuan aynı hak bana tanınmıyor. Ben şuan mağdur olmuyor muyum, ben de o kişilerle aynı haktan eşit ölçüde yararlanmak istiyorum. Bunun hukuksal bir dayanağı yok mudur ? Limiti artık unutalım bence, 750 yi de unutalım çünkü önümüzdeki sene belki o limit bile yetmeyecek. Bence artık eskisi gibi 1.6 litre sınırı olsun çünkü uzun vadede MAĞDURİYETin önünü kesecek yol bu. SUİSTİMALin önünü de mantıklı kısıtlamalarla çözebilirler. Bu şekilde büyük büyük yazdığım bu 2 sorun bence çözülmesi gereken en önemlileri. LİMİTİ artık kafamızdan çıkarmamız gerekiyor, biz niye limite tabi olalım lüks makam araçları limite tabi olsun. Lütfen sayın Hüseyin İlik tanerbudak Marto bu problemleri bizler de iletelim Lütfi Elvan'a veya sayın Cumhurbaşkanı'na. Ben şunu anlıyorum; hem Lütfi Elvan hem de CB konudan tamamen uzak. Yani bizler bile bildiğiniz ders çalışır gibi limit şöyle olursa %80 ötv olur şöyle olursa 330 a girer çıkar hesabı yapmadık mı ? Ben şahsen birkaç ay içinde kafamda oturttum bütün bu vergi sistemini. Birileri çıkıp hem Lütfi Elvan hem de Cumhurbaşkanına kısa bir sunum yapıp bu limit olayının bizim gibi %80 + %15 vergi sistemi olan bir ülkede ve bu kur oynaklığında başa çıkılamaz bir sorun olduğunu anlatması lazım. Yalvaralım mı artık ne yapalım bilemedim. Fiyatta limit olmasın motor hacminde limit olsun, zaten 2-3 milyon liraya 1.6 motorlu araç da yok yani orda bir suistimal olamaz. Bu konu gerçekten beni çok dertlendirdi, umarım yazdıklarım bir yerlere ulaşır. Saygılarımla...

Bence toplanilacak iyi bir avukatla gorusulecek ve avrupada hangi mahkeme bakiyorsa bu işlere limit kalkmasi icin dava acilacak tabi boyle bir hak varsa bilen arkadaslar anlatsin olurmu boyle bisey

Taaaa 1999 dan beri olan hakkı elimizden aldılar sanki önceden suistimal yoktu millet en son araçlara biniyor bişey yokta engelli binincemi sorun çok mağdur olduk zaten döviz yükseliyor birde limit denen şey çıkarttılar

ç) Üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu Yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının 170 katını geçmesi

KASKO veya RAYİÇ bedeli 990 x 170 = 168300 tl yi geçmeyen otomatik vites araç arıyorum tavsiye edeceğiniz bir model marka vb. var mı ?

:) :)

168300tl lik arac lüx mü oluyormus

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmett1 kanunda yazan maddeye göre' Cumhurbaşkanı bu şekilde belirlenen tutarı %50 sine kadar arttırmaya yetkilidir' cümlesinden yılda bir defa arttırma yetkisi olduğunu anlıyorum ben.
hozgul haklısınız maalesef bu artışta geçici bir çözüm olacak. çok değil 1-2 sene sonra yine en düşük araçları alabilecek durumlara geleceğiz. kadük hale gelmiş bu kanunun acilen değişmesi gerekiyor.
mchi devlete göre engellinin kullandığı el arabası bile lüks demek ki. dün bir video izledim. X partinin genel başkanı diyor ki devlette 700 küsür makam aracı mercedes var yazık günah renaulta binsinler. sunucu soruyor sizin makam aracınız ne marka. mercedes diyor. işte iğneyi önce kendine batır sonra çuvaldızı başkasına batırırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt