marto1
Bunlar güzel haberler. 3. derece yakını olayına da bir kısıtlama getirilmeli. Mesela 1. veya 2. derece yakını yoksa 3. derece yakını kullanabilsin, veya 1. derece yakını yoksa 2. derece, aklıma gelen bunlar şimdilik. Yine de kısıtlamanın başlaması bence çooook iyi olmuş. Şimdi köyünde yaşayan muhtaç aylığı alan insan ne yapsın lüks arabayı. Zaten durumu olmayan insanlara sadece bu hakkını kullandırıp ellerine de para tutuşturup araçları başka şehirlerde kullanıyorlardı. Şimdi engelli bireyin kendisi aylığı kesileceği için asla bu hamleyi yapmak, açıkçası ben mutlu oldum bu habere. Ha diyebilirsiniz ki araç alma hakkı yok mu, var tabiki. Eğer 150-200 bin verip araç alacaksa muhtaç durumda da değildir ve devleti sömürmesine de gerek yoktur. Bence bu çok mantıklı ve suistimalin de önüne geçebilecektir.
Bugün fark edenler oldu mu bilmiyorum birçok ürüne zam geldi. Aylardır indirim gelmesini beklediğim her gün incelediğim monitör %15 zamlanmış. Alışverişte birkaç teknoloji mağazasına girdim hiçbir yerde son çıkan telefonlardan kalmamış ve olanlar da zamlı fiyattan. İnternette de şuan mağazada olmayan ürünler aynı şekilde %10-15 daha pahalı, yazık düştüğümüz hale. Ben geçen hafta bu 750 mevzusu iptal oldu diye çok üzüldüm, stresten midemde ülser çıktı. 1 haftadır çorba içiyorum yeni düzeldim. Forumda
tanerbudak Marto beyler çok uğraştınız ama ben bugün karar verdim, limit mimit umrumda bile değil. Bu işler zıvanadan çıktı. 2020 yılında gözümle gördüm en dolusundan passat alan vardı şuan bu aracı alabilmemiz için limitin 600-650 olması lazım. Olsa bile araç yok beli yıl sonu araç olacak ama 650 bile olsa limit yine alınamayacak
Sayın
Hüseyin İlik siz avukatsınız, birkaç yıl önce sadece motor hacmi vardı ve insanlar (özellikle ortopedik engelliler) ihtiyaçlarına uygun aracı alabiliyordu. Yani bir dönem belli vatandaşlara bir hak tanınmış ama şuan aynı hak bana tanınmıyor. Ben şuan mağdur olmuyor muyum, ben de o kişilerle aynı haktan eşit ölçüde yararlanmak istiyorum. Bunun hukuksal bir dayanağı yok mudur ? Limiti artık unutalım bence, 750 yi de unutalım çünkü önümüzdeki sene belki o limit bile yetmeyecek. Bence artık eskisi gibi 1.6 litre sınırı olsun çünkü uzun vadede MAĞDURİYETin önünü kesecek yol bu. SUİSTİMALin önünü de mantıklı kısıtlamalarla çözebilirler. Bu şekilde büyük büyük yazdığım bu 2 sorun bence çözülmesi gereken en önemlileri. LİMİTİ artık kafamızdan çıkarmamız gerekiyor, biz niye limite tabi olalım lüks makam araçları limite tabi olsun. Lütfen sayın
Hüseyin İlik tanerbudak Marto bu problemleri bizler de iletelim Lütfi Elvan'a veya sayın Cumhurbaşkanı'na. Ben şunu anlıyorum; hem Lütfi Elvan hem de CB konudan tamamen uzak. Yani bizler bile bildiğiniz ders çalışır gibi limit şöyle olursa %80 ötv olur şöyle olursa 330 a girer çıkar hesabı yapmadık mı ? Ben şahsen birkaç ay içinde kafamda oturttum bütün bu vergi sistemini. Birileri çıkıp hem Lütfi Elvan hem de Cumhurbaşkanına kısa bir sunum yapıp bu limit olayının bizim gibi %80 + %15 vergi sistemi olan bir ülkede ve bu kur oynaklığında başa çıkılamaz bir sorun olduğunu anlatması lazım. Yalvaralım mı artık ne yapalım bilemedim. Fiyatta limit olmasın motor hacminde limit olsun, zaten 2-3 milyon liraya 1.6 motorlu araç da yok yani orda bir suistimal olamaz. Bu konu gerçekten beni çok dertlendirdi, umarım yazdıklarım bir yerlere ulaşır. Saygılarımla...