Taner Budak arkadaşı sosyal zekasından dolayı tebrik ediyorum.Bende 2 araç var iki çocuğumdan mütevellit. Suistimalciler gelip forumu takip ediyor emin olun.Ben bu siteyi bilmezdim,2016 da ilk oğluma rapor aldığımda ve limit söylentisi çıktığında google dan baktım bu siteyi buldum ve 2 hafta kadar takip ettim limit ile ilgili hiç bir çaba başlık yok...5008 Alacaktım o da bulunmuyor idi pek,sipariş geçene kadar bu yasa çıkar 70.000 yurda giriş limiti ile ancak Megane alınır iyisimi borca girmeden alabileceğim en iyi aracı alayım dedim gittim A4 aldım,üzülerek.
Sonra Tener Budak ve ismini hatırlamadığım arkadaşlar başta,forumda bir kıpırdanma başladı aman Allahım vekil numaraları ortada geziyor TRT3 den meclis izleniyor,torba yasa hangi aşamada kim ne dedi,bizim 150 küsürüncü maddeye sıra ne zaman geliyor hayret ettim.Tebrik ederim emeği geçenleri.Ne yaptılar ettiler 200.000 e çıkardılar Forester 2.0 dizel otomatik orta paket bile alınıyordu hatta.
Ben 2-3 hafta bekleyip o gayreti görsem inanın o çok arzu ettiğim 5008 i beklerdim.Bir çocuk daha oldu yetmiyor Namussuz A4.O sonradan olan da otizm raporu aldı işte kader,hanımın arabasını satayım carevelle ya da peugeot expert tarzı alayım bisikletlerini scooter larını koyar insanların rahatsız edici bakışlarından uzağa götürür eğlendiririm kuzuları dedim ama satış elemanı bunları maliye onaylamıyor dedi.Komik ki komik.Lan kim suistimali minibüs ile yapar.İhtiyacı var ki alır onu alan.
Yapılan düzenlemelerde limitlerde engelli konforu denklemde %5 ancak yer buluyor,%95 i cari açığı kapatma ve vergiyi çok alma yönünde.Hükümet şu içinde bulunduğu para darboğazında hiç gözümüzün yaşına bakmaz ben umutsuzum açıkcası.En elit aklı başında insanlar dediğin gruplarda sözü geçince Dobloya binsinler dendiğine şahit oldum.Kamu desteği de yok.Çünkü bizim millet kimse kendinden iyi yesin giysin binsin istemez...Gözü etraftadır.
Bu nedenledir ki ülkemizde Stationwagon lar ,ülke şartlarına çok çok uygun araçlar olduğu halde satılmaz,herkes kendini paşa gibi göstermek ister sedana suv a biner.Bu ülkede neyi ne zaman alırsan kâr kaldığını 40 yaşımdan sonra öğrendim ama ben olsam ben de yeni limiti beklerdim,beklemek zorundasın zaten ne alacaksın? Ama 750 Bini de hayal etmezdim doğrusu.Çok çok ütopik bir rakam bana göre.Zaten 750 bin olsa bile ilk kez araba alacak olan, 400-500 bin ötv siz de olsa arabaya verebilecek kaç babayiğit var?