Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Az önce maliye bakan yardımcısı ile konuştum. limit konusunda herhangi bir çalışma olmayacağını söyledi maalesef çok üzgünüm. maliye bakanlığı bu işe engel oluyor ve bunu bir türlü çözemiyorlar. Taner bey çok teşekkürler

Emeğinize sağlık arkadaşlar.

Cumhurbaşkanı istese lütfü beyide koltuğundan 2 saniyede alabilir.

Cumhurbaşkanının lafına karşı gelme şansı olabilir mi hiç.

Demekki onunda umrunda değil ali cengiz yapmışlar.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her ne kadar istediğimiz gibi sonuçlanmasa da emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama yine ümitvar olmak istiyorum. Her an herşey olabilir. Zira gerçekten bu limitlerle alınabilecek araç çok azaldı.

silinmiyor kardeş .. paşa paşa ödeniyor o mtv vergisi .. benim başıma geldi .. nedeninide söyledim .. bundan sonrası size kalmış asidadaş

Ağustos ayında bulduğumuzu alsak iyiymiş, boş vaatlerle oyaladılar yine. Daha uygun araç alalım derken alabildiğimiz araçlar limit dışına çıktı, Ocak'ta geçen ay 330'a alınan araçlar 400'ün de üstüne çıkar bu gidişle.

açıkçası ben ümidimi yitirmedim. bu şekilde yürümeyeceğin farkındalar. lütfi elvan bugün var yarın yok. Cumhurbaşkanı bu konuyu çözün dedi ise elbet çözülecektir. Lütfi Elvan'ın tcmb başkan yardımcılarının görevden alınmasından sonra istifa ettiği ancak Cumhurbaşkanın kabul etmediği konuşuluyor. hiç belli olmaz bakarsınız bir gece ansızın bir kararname ile lütfi elvan görevden alınır. cumhurbaşkanı bu işi çözün dedi ise lütfi elvan ın suistimal var çözemem demesi gibi bir lüksü yok. bu iş şuna benziyor. 1 kg uyuşturucu satarsan az suistimal var 10 kg uyuşturucu satarsan çok suistimal var gibi birşey. 330.800 tl iken limit 10.000 kişi suistimal ediyorsa, 750.000 tl olsa denetimini arttırırsın 1.000 kişi suistimal eder. suistimal var diye kısıtladım gitti demek hangi akla hangi mantığa sığar. aramızda avukat hüseyin bey var. bu konuyu gerekirse avrupa insan hakları mahkemesine taşıyalım bu şekilde olmamalı. bir tane bürokratın egosu yüzünden binlerce kişi mağdur oluyor. istanbul milletvekili serkan bayram bey bu iş ile bizden çok uğraşıyor. 3 aralık engelliler gününde cumhurbaşkanı ile bizzat kendisinin konuşacağını düşünüyorum. hiç olmadı %50 yetkisini kullansın. 2022 de 660.000 tl gibi bir rakama ulaşırız böylece. lütfi elvan ın araç fiyatlarından, döviz kurundan haberi yok sanırım. nasıl bakan ise. kasım da araçlara %5 zam gelecek yine. ocak ta %12 zamdan bahsediliyor. enflasyonu baskılamak için akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemi ile ötv gelirinden vazgeçtikleri için araçlardan alınan ötv ye yüklendiler. 2022 de ötv oranları ve matrahları ile ilgili güncelleme olacağını düşünüyorum. olumlu mu olur olumsuz mu olur bilmiyorum. bu yapılanın hesabını seçimde görecekler ama. kendi ayaklarına sıkıyorlar. 850.000 esnafa vergi muafiyeti getirildi. bu kişiler yılda 30-40 bin tl mi kazanıyor da muafiyet getirildi. asgari ücretten vergi al ama 240.000 tl altı ciro yapanı muaf tut. adam zaten tüm kazancını beyan etmiyor ki. 8 milyon engelli var ülkemizde. herkesi seçimde gereken cevabı vermeye davet ediyorum. ben kurulduğundan beri oy veren bir insan olarak bunu söylüyorum. hiç ama hiç olmadı bu yapılan.

araba fiyatlarındna ötv den mtv den haberi olmaz hiç bir bakanın herşey onlara ve ailelerine bedava , biz ödüyoruz .şimdi bunu yazdım diye özelden hakaret yiyeceğim daha uzatmıyorum

her ay maaşımın yarısı otomatik vergiye gidiyor.TAM YARISI

Sıfır otomobil fiyatlarına 60 bin TL bir zam geliyor.
Son dönemlerde artan kur sebebiyle %50 ÖTV alınan araçlar %80'lik dilime girecek.
Kaynak: Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü

tanerbudak

Taner Bey konuyla ilgili olarak bazı girişimlerim olacak ama henüz netleştirmedim. Henüz sonuç alınamadı diye pes etmeyeceğiz tabii ki. Konuyla ilgili sizin de çok emeğiniz var, ben eminim ki bunların hiçbiri boşa gitmeyecek. Öyle ya da böyle er ya da geç şu andaki saçma durum son bulacak.

Hüseyin İlik

Aile Bakanlığı çok ısrar ediyor ama Maliye Bakanlığı karşı çıkıyor. beraber hareket etmek hepimizin çıkarına olacak. atılacak adımlar için her türlü desteğe hazırım.

cimer e yazdık başka yazılacak mail adresleri vs buradan paylşaın bizler de yazalım yollayalım ses duyurmak için.gelen araçları da bayiler engelliye değil başkalarına satıyor ....

enteresan bilgiler geliyor. marto1 arkadaşım bugün Ortopedik engelliler federasyonu başkanı ile konuştu. başkan aile bakan yardımcısı ile geçen hafta konuştuğunu ve çok yakında düzenleme olacağını söylemiş. iyice manyağa çevirdiler bizi.

Araba bulunmaması karaborsacı galericiler yüzünden, bayilerle anlaşıp stokladıkları arabalar ötv muafiyetli alınmıyor. Galericilerle ilgilş önlem alınmazsa ötv sorunu çözülse de araba bulunmaz.

tanerbudak ve marto1 bey çok uğraştınız, sağolun. Umarız ki bu problem çözülür. Yani engellileri ne olarak görüyorlar bu ülkede, elin yabancı mültecisi bile daha fazla hak sahibi nerdeyse. Biz parasını verip aracımızı alacağız onda bile bindir türlü zorluk çıkartılıyor ama bizim ödediğimiz vergilerle ücretsiz lüks araçlarla geziliyor... Dediğiniz gibi 8 milyon engelli ve bunların da aileleri var, gereken cevabı herkes demokratik bir şekilde verebilir. Saygılarımla...

Ahmett1

Demokratif kurallar çerçevesinde gerekli cevap mutlaka verilecektir, kimsenin şüphesi olmasın.

black bishop

kardeş sana yanlış bilgi verip haksız yere paranı almışlar bende ocak ayında araba almiştım 1 hafta sonra e devletimden mtv cıktı raporumla maliyeye gittim ordaki memur arkadaş hazır dilekce kağırdını verdi bilgilerimi yazdım rapor fotokopisiylen beraber görevliye verdim 2 gün sonra e devlete baktım mtv silinmiş

Daha öncede söylemiştim twitter üzerinden konu oluşturup herkesin tweet atmasını sağlarsak o zaman sesimizi duyarlar..

elbette hepsinin twetter hesabı var. nureddin nebati, fatma öncü, derya yanık,lütfi elvan,serkan bayram. bu kişileri takip edin. bizim hergün baskımız var twetterda sizlerde destek olun.

vay arkadaş...devlet milletini kandırıyosa vatandaşla vatandaşı napmaz :) neyse minikte olsa devlete katkımız olmuş oldu
asidadaş

Taner Budak arkadaşı sosyal zekasından dolayı tebrik ediyorum.Bende 2 araç var iki çocuğumdan mütevellit. Suistimalciler gelip forumu takip ediyor emin olun.Ben bu siteyi bilmezdim,2016 da ilk oğluma rapor aldığımda ve limit söylentisi çıktığında google dan baktım bu siteyi buldum ve 2 hafta kadar takip ettim limit ile ilgili hiç bir çaba başlık yok...5008 Alacaktım o da bulunmuyor idi pek,sipariş geçene kadar bu yasa çıkar 70.000 yurda giriş limiti ile ancak Megane alınır iyisimi borca girmeden alabileceğim en iyi aracı alayım dedim gittim A4 aldım,üzülerek.

Sonra Tener Budak ve ismini hatırlamadığım arkadaşlar başta,forumda bir kıpırdanma başladı aman Allahım vekil numaraları ortada geziyor TRT3 den meclis izleniyor,torba yasa hangi aşamada kim ne dedi,bizim 150 küsürüncü maddeye sıra ne zaman geliyor hayret ettim.Tebrik ederim emeği geçenleri.Ne yaptılar ettiler 200.000 e çıkardılar Forester 2.0 dizel otomatik orta paket bile alınıyordu hatta.
Ben 2-3 hafta bekleyip o gayreti görsem inanın o çok arzu ettiğim 5008 i beklerdim.Bir çocuk daha oldu yetmiyor Namussuz A4.O sonradan olan da otizm raporu aldı işte kader,hanımın arabasını satayım carevelle ya da peugeot expert tarzı alayım bisikletlerini scooter larını koyar insanların rahatsız edici bakışlarından uzağa götürür eğlendiririm kuzuları dedim ama satış elemanı bunları maliye onaylamıyor dedi.Komik ki komik.Lan kim suistimali minibüs ile yapar.İhtiyacı var ki alır onu alan.

Yapılan düzenlemelerde limitlerde engelli konforu denklemde %5 ancak yer buluyor,%95 i cari açığı kapatma ve vergiyi çok alma yönünde.Hükümet şu içinde bulunduğu para darboğazında hiç gözümüzün yaşına bakmaz ben umutsuzum açıkcası.En elit aklı başında insanlar dediğin gruplarda sözü geçince Dobloya binsinler dendiğine şahit oldum.Kamu desteği de yok.Çünkü bizim millet kimse kendinden iyi yesin giysin binsin istemez...Gözü etraftadır.

Bu nedenledir ki ülkemizde Stationwagon lar ,ülke şartlarına çok çok uygun araçlar olduğu halde satılmaz,herkes kendini paşa gibi göstermek ister sedana suv a biner.Bu ülkede neyi ne zaman alırsan kâr kaldığını 40 yaşımdan sonra öğrendim ama ben olsam ben de yeni limiti beklerdim,beklemek zorundasın zaten ne alacaksın? Ama 750 Bini de hayal etmezdim doğrusu.Çok çok ütopik bir rakam bana göre.Zaten 750 bin olsa bile ilk kez araba alacak olan, 400-500 bin ötv siz de olsa arabaya verebilecek kaç babayiğit var?

Son düzenleme:
Limit dışında suistimale yönelik bir düzelenme düşünülüyor mu acaba?

savior44

evet düşünülüyor. zaten tek sorun buna kesin bir çözüm bulunamamış olması. aynı evde ikamet etme şartı konuşuluyor ama bizim milletimiz bunun da çaresini elbet bulur. denetim olmadıkça aynı evde ikamet şartı da çözüm getirmez suistimal devam eder. artık öyle eskisi gibi araç bir il de engelli başka ilde zorlaşacak. zaten mevcut tebliğde de alınan aracın engellinin faydasına kullanılmadığının tespiti durumunda aracın bağlanacağı ötv nin faizi ile tahsil edileceği yazıyor. ama denetim olmadığı için uygulanmıyor araçlar tespit edilemiyor. devlet vatandaşın ihbar etmesini istiyor. sen devletsin o kadar memurun denetim elemanın var. gönder ayda 2 defa memurunu denetlesin bakalım.

Aracın kasko trafik sigortası ve MTV si kendisi veya vasisi tarafından yaptırılıp yatırılmalıdır desen bu bile %5-10 Suistimali önler.

kenfat10

MTV ödemiyor ki zaten. kasko ve trafik sigortasını ödese de koymaz ki adam zaten çok karlı alıyorum diye düşünüyor.

devletin paraya ihtiyacı yok mu en önce engelli raporunu yalan yanlış çıkaranlara hapis cezası ( rüşvetle alınıyormuş) para cezası görevden alınma memurluktan atılma sonra da bunu yapanlar , hasta farklı araç farklı ilde ise direk hapis cezası ötv nin misli misli fazlası çatır çatır alınsın ....ne bu ya olan bizim gibi engellilere oldu

benim sorunum ortopedik değil ama bence en azından ortopedik engelliler için şartları göz önüne alınarak daha yüksek limit belirlenebilir.

Bu limitlerde araç kalmadıgı verilen hakkın günden güne elden alındıgı apaçık ortada bunada suistimal olarak kılıf bulunmuş. Umarım bundan bir an önce dönülür. Biz burda çözüm bulmaya ugrasıyoruz ama aslında bu bizi yönetenlerin görevi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt