Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes kendisini etkilemediği sürece nasıl kısıtlama yanlısı kesiliyor anlamak mümkün değil, istismarcıları önlerken kime müşkülat çıkarır, nasıl uygulanır düşünen yok.

Sadece eskiden olan ruhsata 3. derece akraba sınırı işlenmesi geri getirilirse istismar büyük oranda azalır zaten, al sat engellenmek isteniyorsa da kullanıma değil ticarete sınırlama getirilir, belli bir süre içinde, bir yıl olur iki yıl olur, engelli dahil tüm alım satımlara ÖTV doğar denir, kullanmak için alan alır karaborsacı alamaz

Malesef bu düzenleme ile madde 7. deki limitleri değiştirme yapılamaz. İlgili maddede %50 sine kadar artırma yetkisi Cumhurbaşkanının var.

tanerbudak

2022 yılı bütçe görüşmelerinin başlamasına az kaldı, kısa sürede meclise gelmesi, görüşülmesi pek mümkün değil. 2022 ilk baharına kalır gibi eğer bir düzenleme olacaksa.

bana kalırsa bu istismar oalyı falan hikaye, öle bir dert varsa nasıl ki ithal araçlara farklı uygulama var tertibatlı ile %90’ı yuzde doksanın da hak kaybı yaşamayacağı şekilde ayırabilir, ona da 3. derece sınırı ekleyebilir, bu araçlar 5 yıl dolmadan satmak mantıksız yazdım ama evet buna hassaslık gelişmişse engelliden engelliye satışta da ötv çıkarabilir güzel fikir.
bu sitede öyle bir hava estiriliyor ki limiti chp çıkardığı için cumhurbaşkanımız çok hassas değiştirmek çok istiyor, zaten çoğu kişinin üst soyu yaşamıyor, yaşasa da sağlık durumu araç kullanmaya yetersiz olabilir, alt soyu olmayan da olsa da elverişli olmayan da çok insan olabilir ama tek sıkıntı yakınların kullanması, ayda 3 kez kontrol olsun, araba sehir dışına gidemesin evden gidemesin falan sanki gayrimenkul. bi yandan da tertibatlının şu an bile o kadar prosedürü var ki bayi bile zaten satmak istemiyor ama satılan ötvsiz aracın belki yuzde 10 u bile olmayan tertibatlı için daha da prosedür engel sanki çözüm gibi sunuluyor.
bakalım ne çıkacak görcez
bana kalırsa fos cıkacak da bakalım sene sonu bile yaklaştı

Merhaba, benim aracımın 5.yılı doldu satıp yeniden almak istiyorum. sizce ne yılbaşından önce mi satayım ve alayım yoksa yılbaşından sonra mı mantıklı olur?

Ayrıca sizce 2022 de üst limit ne kadar olur ?

sera

aracın cok lazımsa şimdi satma 2022 ocak ayını bekle sonra sat ama aracın fazla lazım değilse şimdiki pisayasa canlı değerinde satarsın

sera
Bence satma sonra araç bulamazsın arabasız kalırsın bayiler yok çekiyor araçlara.

Arkadaşlar biz şimdi ötv indirim oranının 750 bin tl lik araçları kapsaması için extra bir kanun çıkmasını mı bekliyoruz ya da cumhurbaşkanının kanundan doğan hakkını oranı yükseltmesini mi bekliyeceğiz bu kısmı anlayamadım, bilen arkadaşlar açıklayabilirse sevinirim.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cango

ben iki üç markayı sırf raporda ne yazmalı diye aradım ötv ya da engelli dediğim anda telefonu kapattılar daha bayiye gitmedik bile.

"Arkadaşlar biz şimdi ötv indirim oranının 750 bin tl lik araçları kapsaması için extra bir kanun çıkmasını mı bekliyoruz ya da cumhurbaşkanının kanundan doğan hakkını oranı yükseltmesini mi bekliyeceğiz bu kısmı anlayamadım, bilen arkadaşlar açıklayabilirse sevinirim.

Yeniden değerleme oranında 330.bin TL lik tutar artacak, ya da Cumhurbaşkanı yetkisini kullanıp bu tutarı %50 artıracak, ikisi de olabilir. Ancak başka türlü kanuni düzenleme olmadan limitin artma ihtimali yok.

@hanifeaydin @sera
Sıfır araçları normal alıcılara bile yok derlerken engelliye hayatta satmaz bunlar valla uyarmadı demeyin arabanızı satmayın arkadaşlar.Sonra arabasız kalırsınız.

bence aracı satma .. ama yok ben illa satıcam diyosan eğer 2021 12 ay sonuna doğru aracını sat 2022 ocak ayı ve sonrasında da yeni aracını al .. neden dicek olursan eğer .
6 aylık 2. period da aracını satıp yeni araç alacak olursan eğer . alacak olduğun araç için bir defaya mahsus 6 aylık mtv ödersin .

bence aracı satma .. ama yok ben illa satıcam diyosan eğer 2021 12 ay sonuna doğru aracını sat 2022 ocak ayı ve sonrasında da yeni aracını al .. neden dicek olursan eğer .
6 aylık 2. period da aracını satıp yeni araç alacak olursan eğer . alacak olduğun araç için bir defaya mahsus 6 aylık mtv ödersin .

mtvden muaf değil miyiz? ben mtv vermedim yıllardır.

mevcut aracı satmadan ikinciyi alırsanız eski aracın mtv sini ödersiniz.

muafız doğru ancak vergi dairesi sizi sattığınız arcın vergisinden muaf ediyor aldığınız aracında ilk 6 aylık vergisini alıyor .
benim başıma geldi ordan biliyorum .

aykara

soruyu soran arkadaş aracının 5 yılı dolduğu ve satıp yenisini almayı soruyordu. 2007den beri 3 araba aldım sattım ve tabi dediğiniz gibi satışı yapıp aldım ve hiç mtv ödemedim, ancak dediğiniz gibi aracı satmadan almak isterse vergi çıkacaktır

Anladım, yeni aracı eskisi satılmadan almayın diye önerildiğini düşünüp bu duruma açıklama getirmek için yazdım ben. Aslında iki araç varsa yenisinin değil eskisinin MTV si ödeniyor diye biliyorum ama uygulamada karışıklık olabilir.

diyelimki 11. ayda aracınızı sattınız . 12 ayda yeni aracınızı aldınız . böyle bir durumda vergi dairesi sizi satmış olduğunuz aracın vergisinden muaf ediyor yeni alınmış olan aracın vergisinin ilk 6 aylık dilimini sizden alıyor ..

Not: ötv muhafiyetli aracınızı satmadan ötv muafiyetinden faydalanarak araç alamazsınız .

az önce maliye bakan yardımcısı ile konuştum. limit konusunda herhangi bir çalışma olmayacağını söyledi maalesef çok üzgünüm. maliye bakanlığı bu işe engel oluyor ve bunu bir türlü çözemiyorlar.

Doların 9,5 TL olmasından biz sorumluyuz sanki. ..

Limitin artırılması için çalışan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Sizler ellerinizden geleni yaptınız.

Son düzenleme:
"Satış İçin Zaman Sınırlaması: Bu araçlar, alındığı günden itibaren 5 yıl dolmadan satılamaz. 5 yıl dolmadan satılı istenirse ÖTV istisnalı araç alma hakkı olan bir engelliye satışı yapılabilir. Bu durumda ÖTV ödenmez. Ancak satış yapan kişi, sattığı aracın 5 yılı dolmadan yeniden ÖTV istisnalı araç alamaz. Aracı alan kişi de satın aldığı günden itibaren 5 yıl dolmadıkça aracı satamaz. Sattığı takdirde ÖTV öder. 5 yılı dolmuş olan araç satılmadan, ÖTV istisnalı yeni bir araç alımı yapılabilir. Bu durumda MTV muafiyeti sadece yeni araç için kullanılacak olduğundan, eski araç için MTV muafiyeti sona erecektir."
Aşağıdaki sitede böyle yazıyor, değişti mi uygulama?
https://www.engelsizkariyer.com/YaziYazdir.aspx?id=310

Arkadaşlar o koltukta Lütfi elvan oturduğu sürece bizim iş çözülmeyecek gibi çünkü engelledi daha düne kadar 750 bin konusunda çok emindik çünkü aile bakan yardımcısı fatma öncü kendi ağzıla söyledi ne olduysa geçen hafta maliye bakanlığınca bloklandı artık bu saatTen sonra ydo oranını takip etmek ve Yeni limite 430-440 bin tl olmasını beklemek gerçekten çok uğraşlar verildi baltalayanlar oldu öyle ya da böyle bir mücadele verildi.

Ama suistimal konusu BEDESEL ENGELLİNİN ÜZERİNE KALDI.... evet lütfi erlvan suistimal var deyip konuYu kapattı çözüm namına bir şey de yapma gereği duymadı tipik Tr bürokrasisi konuyu çözmek yerine üstüne ölü toprak atmak...

Bu arada gerçekten Cumhurbaşkanın talimatıda var ve UYULMADI bu enteresan bir durum bakalım bu zamandan sonra neler olacak...

Ekonomik olarak Türkiye Cumhuriyeti çok kötü durumda ama sorumlusu BEDENSEL ENGELKLİ DEĞİLDİR...Suistimal bahanesiyle bizler mağdur olmaya devam edeceğiz ne yazıkki sağlam ve engeli dahi olmayan bu insanlar hakkımızı sömürmeye devam edecek....3-5 gerzek yazıyor suistimali yapan insan az diye nah az 200 binden fazla araç satışı oldu 10 bini engelli değil boş ve ölü muhabbetinizi kendinize saklayın bu araçlara engelli değil sağlamlar alıyor bu kanun ve bu kafa düzelmediği sürece engelli gene mağdur olacak...

Engelli dernekleri talepleri iletme konusunda bu yıl çok iyiydiler ama çoğu siyasi gölgelenmelere takıldılar....

Emeği geçen 3-5 twit atan dilekçe yazan mücadele gösteren herkese teşekkürler....

Bir bardak alıp soğuk suyumuzu içtik

Allah engellinin ve gerçekten ihjtiyacı olan insanların yardımcısı olsun

Son düzenleme:
Limit 750 nin olmasa da en azından resmi değil gerçek enflasyonla oranlı artsa 450-460 bin olur, almaya çalıştığımız biraz yüksek ve geniş bagajlı araçların en boşları yerine güvenlik özellikleri olanlarını alabiliriz.

%0,1'lik ihtimal oldu.

EMİR DEMİRİ KESER RTE yazılı talimatı var :)

Arkadaşlar yazdıklarımızın arkasındayım arkasındayız dalgaya vuran kişileri sakın dikkate almayın dün meclis gündeminde rte açılış görüşmesi ,vergi paket ve paris anlaşması vardı biraz daha sabırlı olun bu iş emin olun çözülecek çünkü epey zamandır kadük durumda...

Şuan engelliler araç alamıyor...engelli vekilimiz serkan bayramlada görüştüm 10-15 gün daha bekleyin dedi sabırlı olun 750 bin konusu konuşuluyor dedi %99.9 bu şekilde olacak...

az önce maliye bakan yardımcısı ile konuştum. limit konusunda herhangi bir çalışma olmayacağını söyledi maalesef çok üzgünüm. maliye bakanlığı bu işe engel oluyor ve bunu bir türlü çözemiyorlar.

tanerbey marto1 emeklerinize sağlık canımız sağolsun, bizde gereken cevabı zamanı geldiğinde vereceğiz.

perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.
bazı çalışmalar oluyor maalesef zararı fazlasından fazla. yıllar önce taslak ilk çıkarken çıplak fiyattan idi, ancak yine ben konultum ben içerden öğrendim vs hikayeleriyle vergili haline çevrildi. böyle olunca en az dolar enflasyonu kadar ötvnin 60 tan 80 e artması da limiti vurmuştu.
neyse, burada yazılıyordu emir demiri keser, proagandavari şekilde cumhurbaşkanımız çok hassas vs, eğer hassassa yetkisi var limiti olduköa yukarda açıklayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt