Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ahmett1 ahmet bey muhalefet vekillerini arayacağız. şimdi bütçe görüşmeleri komisyonda yapılıyor. dün aile bakanlığı bütçesi görüşülürken bir muhalefet vekili (kendisi de ortopedik engelli) ötv konusunu, ehliyet alma sorunlarını, rapor alma sorunlarını bakan a anlatmış tek tek. komisyon tutanaklarını okuduk. şimdi bu bütçe görüşmeleri genel kurula geldiğinde aile bakanlığı ile hazine ve maliye bakanlığı bütçeleri görüşülürken muhalefet vekillerine baskı yapacağız. sözlü olarak bakanlara sorarlarsa bakanın cevap verme sorunluluğu var. bütçe görüşmelerinde iletişimde olalım muhalefetten tanıdığı vekil olan herkes arasın durumu izah etsin.

tanerbudak

Taner Bey bu iş sadece ana muhalefet liderinin çıkıp '' İktidara geldiğimizde engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldırıyoruz. Belirli bir motor hacmine kadar kendi özel ihtiyaçlarına uygun istedikleri araçları alıp faydalanabilirler. Hatta kamu bankaları aracılığıyla engelli kardeşlerimize kredi kolaylığı tanıyacağız.'' Bunu söylemesi yeterli :) Bunlar ütopik şeyler değil. Şuan belirli müteahhitlere kamu bankalarınca istedikleri kadar kredi veriliyor, bizim alacağımız 200-300bin liranın bir önemi yok. Sadece şu ezilmişlik, bastırılmışlık psikolojisinden millet olarak kurtulalım. Saygılarımla...

Ben her zaman ki kamu spotunu yazayım.
Yeni aracınızı garantilemeden, sakın eski araçlarınız satmayın.
Çünkü dünya genelinde büyük bir tedarik sorunu var.
Sonra aylarca araçsız kalır, üzerine arabanızı zararına satmış olursunuz.

Kesinlikle katılıyorum çip tedarik krizi var.

Ahmett1 Ahmet bey haklısınız elbette. ama anamuhalefet liderine ulaşmanın bir yolu var mı onu da söyleyin ulaşalım :)

Son düzenleme:
komisyon tutanaklarını okuduk.

Taner Bey'in bahsettiği komisyon tutanaklarına şuradan ulaşabilirsiniz. 147. sayfadan başlıyor. Konuşmayı HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu yaptı. Kendisi de omurilik felçli, tekerlekli sandalye kullanıcısıdır. Dolayısıyla sahadaki sorunları hem yaşayarak hem de STK'ları dinleyerek öğreniyor.

tanerbudak

Taner Bey sosyal medya üzerinden yazıyorum ne kadar etkili olursa. Sizin daha çok imkanınız var bence maliye- sosyal politikalar ile yalvar yakar uğraşacağımıza direk muhalefete iletin isteklerimizi. Ben inanıyorum ki daha etkili olur. Sevgilerle...

Kademeli ötv ye asla ve asla izin vermeyin kabul etmeyin bizim haklarımızın tamamen yok olmasını getirecek bir yöntemdir burdan bu konuyu hükümete taşıyacak arkadaşlara sesleniyorum bu konuyu asla açmayın buna başlarlarsa yarın öbürgün bak bunlarada ötvli araç satalım ' a kadar gider bu iş demedi demeyin hakkınızı sonuna kadar koruyun kaybederseniz bir daha asla geri gelmez benden söylemesi.

Cango

Gönül isterki isteyen her aracı ihtiyacına göre alabilsin. Ben de sizlere katılıyorum ama gün geçtikte ileriye değil geriye düştük. Sahip olduğumuz haklarımız bile elimizden alındı.

Son düzenleme:
lan daha dün sordum honda civic için 450 fiyat çektiler yılbaşında bu araç olur 500 k
ne işe yarayacak 450 k lık limit. şaka mısınız lan siz kdv yüzde 5 e indirilmeli engellide

Hayal bile kuramiyormuyuz şimdi

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar şimdi diyeceklerimi tarafsız bir şekilde kendi akıl süzgecinizden geçirin lütfen. Bu hafta Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı ile görüştü değil mi ve görüşmede ne konuştukları dün basında yer aldı. Gerçekten son birkaç yıldır ben bir şeyler yapabilirler diye umut ediyordum ama o umut da yerle bir oldu bu okuduklarımla. Aslında bildiğim ve düşündüğüm şeylerde ama bunu ispat eder bir delil de oldu aynı zamanda. Temel Bey, sayın Cumhurbaşkanının ekonominin gayet iyi gittiğini, hiçbir sorunun olmadığını söylemiş. Arkadaşlar inanabiliyor musunuz dolar olmuş 10 lira, asgari ücreti bırakın memur maaşıyla bile insan gibi yaşamak çok zor hale gelmişken aldığımız cevap 'Her şey çok iyi durumda, hiçbir sorun görmüyorum'. Ben size sorayım o zaman, kötü durumda olsak nasıl bir vaziyette olacaktık ? Şuan geldiğimiz durum iyiyse ben kötüsünü hayal bile edemiyorum. Bundan sonra birçok satır yazdım ama sildim ve şuan yazdığım cümleyi kuruyorum! Aslında söylemek istediğimiz o kadar çok şey var ki özgürce fikirlerimizi bile söylemek suç oluyor artık bu noktadayız malesef. Hangi partiden veya düşünceden olursanız olun arkadaşlar, biz hepimiz aynı gemideyiz. Lütfen vicdanlı bir şekilde tarafsız olarak karar verin. Şuan ekonominin çok iyi gittiğini düşünen başkanımız sizce bizim limitimizmiş, engelli aylığıymış, raporuymuş çok umurunda olur mu ? Hani diyoruz ya 2-3 yıl önce limitle alınan otomobiller, suvlar şuan 1milyonu geçti. Ama başkanımızın bundan haberi bile yok ki ve çevresindekiler bile kendisine bilgi vermiyor. Açıkçası ben muhalefet olsam başkanın bu durumlardan haberdar olmasını istemem bile, varsın o ekonominin çok iyi olduğunu düşünsün. Çünkü bu kendisine seçim kaybettirir. Düşünsenize cumhurbaşkanı halkın içene inse sorunları var mı yok mu incelese ve dese ki 'bu insanlar bu pahalılıkta nasıl yaşıyor, derhal bir şeyler yapmamız lazım' ve bu yapacakları hareket ülkede bir şeylerin artık değiştiği, iktidarın bir nebze de olsa düzeldiğini gösterirdi ve belki 1 seçim daha giderdi böyle. İşte durum bundan ibaret, her şey çok iyi durumda ve kimseden medet ummayalım çünkü hiçbir şey yapılmayacak. tanerbudak Taner Bey daha önce de bahsettiğim gibi ben muhalefet liderlerine eposta gönderdim, ulaşır mı ulaşmaz mı bilinmez ama bu işin tek çözümü bu bana göre. Temel Bey'in görüşmesi artık bende bütün ümitleri bitirdi. Artık şunu demeyelim lütfen 'başkanımız bu durumdan çok rahatsız, talimat verdi .....' bu iş bitti artık. İrtibata geçtiğiniz milletvekili de aynı partiden (başka irtibatınız vardır belki ben sadece gördüğüm kadarıyla bunu söylüyorum) yani kimi kime şikayet edeceğiz. Zaten yetki kendilerinde ama yapmıyorlar 1 senedir. Kılıçdaroğlu'nun mutfak konuşmaları ne kadar etkili oluyor farkında mısınız ? Ben bu hafta içi kendi ilimdeki parti binasına bile gidip oradan da talepleri ileteceğim, umarım ellerine ulaşır ve bir adım atarlar. Siz de sık sık bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum, gün aşırı bakıyorum yeni bir haber var mı diye bu başlık altına. Bence bu işe çözüm bulunacaksa şuan en kritik 2 ayın içindeyiz. Belki mart-nisan ayında erken seçim bile yapılacak, mutlaka ama mutlaka tavizler verilecektir. Biz de mümkün mertebe bundan faydalanmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum. Lütfen yazdıklarımı tarafsız bir şekilde okuyun arkadaşlar ve sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. Saygılarımla...

Honda nın böyle berbat bir politikası var ne yazık ki fakat buna uymayıp aksesuarı zorunlu tutmayan bayilerde varmış alan arkadaşlar yazarsa biz de en azından onlarla iletişime geçmeyi deneriz. Wolsvagende de artı bakiye istemişlerdi geçen yıl.

cumartesi günü birkaç kişinin kendi aralarındaki konuşmaya tanık oldum.
"... falanca engelli indirimi alıyor elektrikten, devletten maaş da alıyor, oh ne güzel. bakıyorum bir şeyi de yok, sapasağlam..."

toplumdaki yaygın kanı engelli olduğunda bunun dışarıdan kararsızlığa yer bırakmadan görülebilmesidir.

sizler engelli araçlarındaki limit düşük dediğinizde, toplum üzerimize yapışmış olan "bedava araç alıyorlar" mottosu ile bakış açınızın tamamen maddi odaklı olduğunu düşünüyor.

muhalif bir partide siyaset yapan bir tanıdık var. kendisi ile görüştüm, durumu izah ettim. 3 aralık engelliler günü yaklaşıyor, memleket ateş içerisinde ama bu ateşin çoğu da dezavantajlı olanlara geliyor, bir zahmet en azından bir dillendirin, diye rica ettim. araç limitinin alınması gereken araçlara yetmediğini, ehliyet alırken çıkartılan sorunları (2016 yılında yeni sistemde aldığım motosiklet ehliyetim iptal edildi), maaş ve emeklilik gibi durumlardaki kontrol raporlarından dolayı problem yaşandığını, engelli emekliliğinde 1500 lira maaş bağlandığını ve bunlara benzer konuları izah ettim. bir etkisi olur mu olmaz mı, bilemiyorum.

cimere yazmaktansa muhalefet partilerine yazmanın daha etkili olacağı düşüncesindeyim, zira gündemi artık muhalefet belirliyor, mevcut hükümet memleketin gidişinden gayet memnun olduklarını da her fırsatta belirtiyorlar, zaar.

bu saatten sonra araba ihtiyacı olanlara kolaylıklar dilerim.
memleketi ve insanlarını bu hale getirenlere ise ne desem az gelir.

açıkçası çekindiğim konu pirinç yolunda bulgurdan da olmak.

@CESUR1976

Yazı istek bölümünden gönderilmiştir hazırlayan arkadaşa teşekkürlerimi sunarım.

eski başlık neden kapatıldı da birinin durup dururken daha onaylı limit bile belli değilken açtığı başlığa taşındı?
neyse, zaten %50 sini kyllanda bile yeni yıla kadar o paraya da bişey kalmaz

Arkadaşlar son zamandaki kur artışlarından sonra YDO da %50 yetki de hayal oldu. Bugün bayileri gezdim ve mart ayında 330bin limite alınabilen araçları YDO sonrası 450 olacak limitle zaten alamıyoruz. Kesin olmamakla birlikte CB %50 kullansa da aynı aracı alamıyoruz. tanerbudak Taner Bey çok merak ediyorum herhangi bir gelişme var mı ? Sayın Serkan Bayram vekilimiz ne diyor veya konu ile ilgilenen herhangi bir yetkili. Ülke gündeminin bu kadar çalkantılı olduğu şu zamanlarda engelliler için bu limit mevzusu hasır altı edilecek gibi duruyor. Ara ara da olsa burada bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim. Saygılarımla...

Gerçek şu ki;

"Bir sebep" ile Devlet, en ucuz fiyatla satılan araçlar haricinde, engellilerin araç alımında ÖTV indirimi yapmaktan vazgeçti...

Güncel tablo resmen bu anlama geliyor.

Az önce Cumhuriyet Halk Partisi yetkilisi bana ulaştı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na eposta göndermiştim hemen geri dönüş aldım. Konuştuğum yetkili engellilerle ilgilenen bir birimde ve birçok sorundan haberdar olduklarını söyledi. Gerek limit olsun gerek maaş kesintisi ve birçok sosyal hak. Pazar olmasına rağmen telefonla bana ulaşıldı ve çok yoğun olduklarını söyledi. Hatta bu hafta bizzat Kemal Bey ile bu konuları görüşeceğini ve sıkıntıları ileteceğini söyledi. Ben öncelikle araç limitlerinden bahsettim. Limit 900 bile olsa 2-3 ay sonra bu beklenmedik kur artışlarıyla araç almanın bir hayal olduğunu limitin tekrar eskisi gibi motor hacmine göre düzenlenmesi gerektiğini aktardım. İnşallah 3 Aralık günü güzel haberler alırız. Daha önce de söylediğim gibi bu işi yapacak tek yer muhalefet aynı bayram ikramiyelerinde olduğu gibi. Yani 20 yıldır yapılacak olsa yapılırdı, boş yere kimse kimseye ümit vermesin. Saygılarımla...

Malesef son gelişmelerden sonra C. Başkanının %50 artırım yapması bile orta ve orta alt sınıftaki araçlara ulaşımı sağlamayacak. Diğer yandan araç fiyatlarındaki artış, limit olmasa dahi, sıfır araç alımını imkansız hale getirdi. Sahip olduğunuz bir arabanız ve iyi bir geliriniz varsa ancak alabilirsiniz. Allah yardımcımız olsun.

30 yıllık hak böyle böyle hiç oldu gitti. Geçmiş olsun. Bazı arkadaşlar hayal etti, AKP yaptı. Bravo.

yazıp yazıp siliyorum. yandaş çok var , hemen savunmaya geçiliyor. kendileri ile beraber bizi de yaktılar oy vererek.

2017 de aracimi aldim limit 200 bindi aldigim aracin normal satiş fiyati 101 bindi şuan aldigim arac sifir normal satis fiyati 500 bin limit 330 bin 🤣 herkese geçmis olsun onlat konusur akp yapar

Limitin Cumhurbaşkanı yetkisi ile yükseltileceği bilgisi var. ancak %50 artsa bile 675.000 TL olur. araç fiyatları 1 ayda %30 a yakın artmışken hiçbir işe yaramaz bu artış. limitin acilen kalkıp eskisi gibi 1.600 CC motor sınırına dönülmesi gerekmekte. bu limiti işinin birgün tıkanacağı belliydi en başından. yazık gerçekten yazık.

450.000 netleşti mi ? Geçen yıl hangi tarihte netleşmişti rakam hatırlayan var mı?

Engelliler için Araçlara konulan Limitle bu hükümet hakkımızı elimizden almıştır istediğiniz kadar yazı yollayın bundan vazgeçmeyecektir. Limiti kaldırmayacaklar tekrar motor hacmine geçmezler.

Dediklerine göre benzincilerdeki kuyruklar araç sayısı fazlalığından mış zamla ilgili değilmiş
Güleriz ağlanacak halimize.

mina1323

29-31 aralık arası tebliğ yayınlanıyor.

450.600 TL kesin artık onda şüphe yok ancak araç fiyatlarını tutabilene aşkolsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt