Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ana muhalefet lideri engelliler konusunda açıklama yaptı. ancak sadece atamaları dile getirdi maalesef.

yürürlüğe girecek karar resmi olarak ne zaman açıklanır acaba?
mahkemenin verdiği ek karar reddine ona göre itiraz edeceğiz.

tanerbudak

3 Aralıkta açıklamalara göre ben tekrar arayacağım zaten, numaraları da paylaştığınız için teşekkür ederim. 1-2 ay önce 80 asgari ücret hesabına göre XC40 mı alsak 3 serisi mi alsak hesabı yaparken şuan düştüğümüz hale bakın...

doğrudur üst limit 450 bin oldu..ben bunu 1 ay once duydum.isterse 700 bin olsun..şuan arac yok hemde asiri pahallı

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmett1 vw polo var o da manuel :)
engin9 YDO 1 ay önce belli oldu oradan duymuş olabilir misiniz?

şuan tbmm genel kurulda engelli erişilebilirlik ile ilgili bir önerge konuşuluyor. chp grup başkanvekili engin altay ı aradım. konuyu dile getirmesini rica ettim. fırsatını bulursam sorarım dedi. bakalım soracak mı

tanerbudak

çözülecek bir durum değil, ama burada ne zaman konu geçse muhalif parti liderine sormuşlar bende de mercedes var dedi yazıyorsunuz, bir kez iki kez de değil.
madem sürekli bunu yazıyorsun, bir videosu var mı?
ayrıca muhalif partinin kendi bütçesinden aldığı makam aracı ile devler bütçesinden alınan aynı mı, bizim bakanların mersosunda da gözümüz yok ama onlar limit getirdi bizim 1.6 yavru mersoları bitirdi. velev ki hadi muhalif parti mersoya binsin, bize limiti onlar getirmedi bu bilgi ne işimize yarayacak ki 3-4 kez yazdınız?

bunlardan önceki rahmetli ecevit kartala da binerdi engeliye limit de getirmemişti gene yaranamadı o ayrı.

An itibariyle Lütfi Elvan görevden alındı, yerine Nureddin Nebati getirildi...

videosu var evet. karamollaoğlu internetten bakın bulursunuz. ben bunu yazarken iktidarın da muhalefetin de olaya bakışını anlatmaya çalışıyorum sadece. limiti kimin getirdiği belli ondan kimsenin şüphesi yok.

nickneymi

https://www.youtube.com/watch?v=cqySaLL0M4o siyasi parti liderlerinin makam aracını devlet alıyor maaleef. parti bütçesinden alınmıyor. yani bizim paramız ile alınıyor. ben iktidarı ya da muhalefeti eleştirip savunmuyorum da. sadece bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek istedim. renault a binmek istiyorsan devletten talep et bin sana zorla mercedes vermiyorlar ya. grup başkanlarına, başkanvekillerine dahi araç veriyor devlet. ne gerek var bu kadar israfa yani.

SiyahPelerinliAdam ateşi bol olsun :)

Yeni maliye bakanı nurettin nebati gelmiş.

675k olunca 375k gelecek aksesurarla 400k gold civic octavia sportage filan gelir inşallah

bakanın değişmesi 750k söylentisi için etkili olur mu ?

paseh bakanın değişmesi gecikmiş bir karar oldu. aile bakanlığının çalışması döneminde bu değişiklik olsaydı etkili olurdu. bakalım gelişme olura mutlaka bilgi vereceğim.

tanerbudak

İnşallah etkili olur Taner Bey. Daha önce sanki Lütfi Bey limit konusunda tek engel gibi görünüyordu burada okuduklarımızdan. Umarım yeni bakan daha ılımlı olur.

engin altay ı arar mısınız ne olur. dün ben görüştüm ama bugün genel kurulda engelliler günü ile ilgili bütün söz alan vekiller konuşmalar yapıyor ama sadece atama sorununu dile getiriyorlar. engin altay grupbaşkanvekili ve mutlaka arayan olur ise konuyu dile getirir.

Az önce yeni bakan nureddin nebati mecliste yemin ederek göreve başladı. serkan bayram bey ile konuştum. yeni bakana az önce ilettim konuyu dedi. inşallah olumlu sonuç olur dedi.

eskiden limit yoktu ne güzel bu limitle hiçbirşey gelmiyor ki ? bugun 330k ne alabilirsin yrn 450 yede aynı sekilde bişey gelmeyecek maalesef

Engin Altay az önce whatsapp tan yazdı. bakan beye ilettim dedi.

siyasi parti liderlerinin makam aracını devlet alıyor maaleef. parti bütçesinden alınmıyor. yani bizim paramız ile alınıyor.

ben partiye hazine yardımı yapılıyor ama ondan aonraki bütçesi artık partinin, istihkakını dilediği gibi kullanır diye biliyorum.

yani akp ötv indirimli araç işini resmen bitirmiş ama 3-4 kez yuzde 1 oyu olan bir partinin makam otosu mercedesmiş onu yazıyorsunuz, konu ile ne ilgisi var hala anlamadım. üstelik benden önceki arkadaşlar almış demiş. yani devletin vermediği oradan da belli. zaten biz onlar binmesin demiyoruz bizi niye engelliyorlar onu diyoruz

Şuan hem iktidar hem de muhalefet tarafı ekonomik parametrelere ve zam oranlarına yogunlaşmış durumda. Bu dönemdeki önceliklerden ötürü, araç limitleri konusu tepki toplayabilecegi düşünülerek pek dile getirme taraftarı olunmayabilir

Merhaba Arkadaşlar
üç ay önce aracımı 160.000 TL'ye sattım ancak piyasada sıfır araç olmadığından yeni aracımı alamadım. üç ay önce 160.000 - 170.000 TL'ye alabileceğim toyota corolla - reno megan şuan 330.000 TL lik limitle alınamıyor bile. ocakta limit 450.000 olacak bir umut araç bulabilirsem alacam inşallah. anlayacağınız bu durumda şuanki dolar kuru için enaz 100.000 TL zararım var.
gelelim esas konuya sahibinden.com da bingöl de tertibatlı araç kullanabilir raporu ve gümrük izin belgesiyle günümüz koşullarına göre uygun fiyata engelli plakalı araç satan bir yer var ancak buradan araç almak mantıklı ve güvenlimi bilemedim ? bu konuda bilgisi deneyimi olan var mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...67843726/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...75752546/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...73459493/detay

bugün 3 aralık engellilerle ilgili tek okuduğum engelli hakları komisyonu kurulmuş yıllar önce varolan ve kapatılan.

Sıkıntı gerçekten Elvan kaynaklı mıymış değil miymiş belli olacak şimdi.

Bu limiti boşuna koymadılar bugüne geldiğimizde bu hakta bitmiş oldu.Bu saatten sonra umurlarında olmaz.ÖTV araç alımına geçmiş olsun.

Ben mi konuşmayı geç izledim, ötv oranlarıyla ilgili bir şey duyamadım ?

Geçmiş olsun. Yakında aylıklarımızı da keserler olur biter devlet için sorun değil :D :D

evet geçmiş olsun hepimize.şu an ayakta olsam da bu araçlarla sosyalleşen , eğitim merkezlerine giden otizmli ya da bedensel engelli yüzlerce insan var . onlar ne olacak .ayrıca tüik en son araba zammını bakın ne yapmış:enflasyon sepetindeki gıda fiyatlarından dolayı TÜİK'e yapılan eleştiriler bu kez otomobil fiyatları için gündemde. Kasımda sıfır araçlara yüzde 31 zam gelirken, TÜİK'e göre kasımda aylık araç zammı yüzde 6-12 ile sınırlı kaldı. Toyota Sonkar Müdürü Aykan Ceylan, yüksek ÖTV'nin etkisiyle yılın ilk 11 ayında otomobil zamlarının yüzde 50'yi aştığına dikkat çekerek, Türkiye'de ucuz otomobil bulmanın daha da zorlaşacağına işaret etti.

beddua döner dolaşır seni bulur derler ya , kendimi zor tutuyorum

Şu andan itibaren sıfırdan araç almak zaten imkansız elinde aracı olanında sıfır araç alma imkanıda yok artık. Arabamı yenileyecektim fakat artık mümkün değil. Elinde arabası olan kıymetini bilsin. Polo sıfırı bile 500 bin olmuş Yılbaşından sonra 1 milyona yürür fiyatlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt