Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Havan-Kime-GuzeLim haklısınız elbette. ancak her araç her engelliye uygun değil maalesef. özellikle bedensel engelliler için büyük, donanımlı,güvenlik paketleri olan araçlar gerekiyor. tekerlekli sandalyesi olan engelli kardeşlerimiz için küçük araçlar kullanıma uygun değil. limit 500.000 değil limit kalksın istiyoruz. parası olan alabilsin. her engelli elbette bu kadar para verip araç alamaz ancak parası olana da engel olmamalısınız diye düşünüyorum.

1 ay önceki aracın fiyati şuan 40 ila 50 bin lira artmiş..artik ötv siz araba almak hayal oldu..maas zammi ötv indirimi veya arac limiti 1 milyon olsa ne yazar..battik..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engin9 40-50 bin tl artan araç hangisi ya ben alayım hemen. vw her hafta zam yapıyor. 1 ayda %40-50 civarı zam geldi. otomatik vites polo bile 437.900 TL olmuş.

Dolar 9 lardayken CB yetkisiyle 675 bin limite tamam diyordu bazı arkadaşlarımız, ben o zamanlar (sanki yıllar önce gibi konuştum halbuki 1-2 ay olmadı :D ) limitin kaldırılması tekrar 1.6 hacim limitine döndürülmesi gerektiğini ve bunun için muhalefete talepte bulunduğumu söylemiştim. 675 e tamah edelim limitin kalkması çok zor bir ihtimal denmişti bana hatırlıyorum. Şimdi bakıyorum herkes limitin tamamen kalkması gerektiğini söylüyor, çok güzel fikir birliğinde olmamız. Ben şimdi fikrimi değiştiriyorum :) Limit isterse 5milyon olsun ben Avrupa'da asgari ücretle 1.5 2 sene çalışıp en dolu passatı alabiliyorken şuan ülkemde yaklaşık 300 ay yani 25 yıl çalışmam gerekiyor!!! Siyaset yapma diyen arkadaş okudun mu bunu ? Ben bu dünyaya çile çekmeye ucuz iş gücü olup başka ülke insanlarına emeğimi-hayatımı peşkeş çekmeye gelmedim anladın mı ? Limitin kaldırsalar da kaldırmasalar da geldiğimiz durumu görünce içim yanıyor. Yetki verdik 2018 de, doların da faizin de belini bükecektik ama olmadı. Hala da olmuyor, ben araç maraç istemiyorum artık. Ben şu dünyada diğer ülkedeki insanlar gibi eşit şartlarda yaşamak istiyorum. İpin ucunu kaçırdılar artık isterlerse ağızlarıyla kuş tutsunlar benim fikrim değişmez. 1 dolar nerdeyse 1 liraya eşitti, nerden nereye geldik. Ben insan haklarına saygılı, özgürlükçü, ekonomisi sağlam, hukuk sisteminin çalıştığı bir ülke istiyorum çok mu ? Saygılarımla...

Ahmett1 limitin kalkmasına burada kimse karşı çıkmaz diye düşünüyorum. ben sadece limiti asla kaldırmazlar demiştim eğer lafın bana ise. limit kalkmasın ile limiti asla kaldırmazlar arasında çok büyük anlam farkı var.

bütçe görüşmeleri genel kurulda başladı. ben hergün chp li vekillerimize yazıyorum ve arıyorum. özellikle engin altay bu konuda ilgili. lütfen herkes arasın yazsın. maliye bakanlığı ve aile bakanlığı bütçeleri görüşülürken ilgili bakanlar da genel kurulda oluyor. destek vermeyip sonra da burada ağlamak ile olmuyor. haydi arkadaşlar destek lütfen. bu kanun değişmeli. cb yetkisi ile artış yetersiz kalacak yine aynı sorun devam edecek.

675k olsada araba yok 3 4 aya araba bulsak polo bu ötv indirime girer mi şüpheli!!

VW fiyatlara 50.000 daha zam yapmış. Limit falan hikaye oldu.

yok araç artık alınmaz , ihtiyacı olan ancak alamadığı için tekerlikli sandalye ile otobüs minibüslere mecbur bırakılan kişilere üzülüyorum.çok zor .Yani bir devlet bakanı tek vücudu tek bedeni var ama 5-6 araç tahsis ediliyor hem de zırhlı ne yapıyor bütün araçları üst üste koyup da mı biniyor.

hanifeaydin

Aynen öyle benim engelim hiç değilse koldan, ayaklarından engeli olup da minibüsler de cefa çekecek kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun, söylenecek söz yok elbet bir gün hesabını sorarız.

Tanercigim o kadar paran varsa git muafiyetsiz al.

Beyler artık arabayi felan unutun, 450 olacakmış cart olacakmış curt olacakmış, bunlar gitmeden ülke düzelmez ama her türlü düzende de kimse sana bakmaz seni düşünmez. Her türlü ihtimalde yine haksız hukuksuz kazanır. Senin önüne otvyi sadaka diye atar. Otv ne lan, yeri geldi mi otvyi taksiciden de almıyorsun, kdvyi de yüzde 5 yap. Susitimali engelle

Su an bayiler araba felan satmiyor, şubata kadar araba yok diyorlar. Engelli ile hiç uğraşmak istemiyorlar direkt suratına kapacak kıvamdalar yok diyor geçiyorlar. Siraya gireyim diyorsun sıra felan yok diyorlar.

Her sey boka sarmış 2021 yazında 100 k ya otvsiz alabileceğim Corolla simdi otvsiz 170 kya alamıyorum. Yani ortada otv muafiyeti diye bir şey kalmadı. Araba alamadığın her gün ÖTV kadar zarar ediyorsun

powerthink kardeşim vallahi o kadar çok param yok. 500.000 TL param var onunla da alabileceğim en iyi en güvenli olan aracı almak istiyorum. bu fiyata polo alınıyor şuan ocakta o da alınmaz zaten.ben kendim engelliyim, engelli yakını değilim ki polo işimi görsün. tabi tekerlekli sandalyede olan yakını olanları bu sınıfta tutmuyorum onların da büyük araca ihtiyacı var. devlet bana bu hakkı verdi ise kullanırım tabi. ama hak mı kaldı ortada diyeceksin elbet o konuda haklısın :)

ancak dün aldığım bir bilgi var. bir engelli kardeşimiz dün aile bakan yardımcısı fatma öncü yü ziyarete gitti. yakında bedensel engelli için hayırlı bir sonuç çıkacak açıklamayı bekleyin dedi. özellikle sordum cumhurbaşkanı arttırma yetkisi mi diye. birşey söylemek istemiyorum açıklamayı bekleyin dedi sadece.

gerçi bu sözleri 1,5 yıldır duyuyorum ben artık hiç inanasım gelmiyor.

Bak kardeşim, param var Allah'a şükür, arabamda var, ayağımda ve elimde engelimde var, Devlet bana bu hakkı tanımış neden istediğim özellik de bir araba alamayayım, git muafiyetsiz al deme hakkın yok, keşke benim engelim olmasaydıda bunları konuşmuyor olsaydık, bizim demek istediğimiz engelli bireyin bütçesine göre rahat kullanacağı arabayı rahatlıkla alabilmesi, ama gel görki sizin gibi zihniyet de olanlar yüzünden mercedes alamayıcağıma yanıyorum. powerthink

Biz bile kendi aramızda birlik olamıyoruz. Parası olan gitsin en lüks aracı alsın kendi kullacaksa, ben şahsen mutlu olurum ne güzel rahat ve konforlu aracı var diye. Avrupada millet 1-2 yıllık maaşı ile lüks araç alıyor biz 8-9 yıllık maaşımız ile aynı aracı alıyoruz bu nasıl saçma iş demek yerine milletin alacağı arabayı sorgulamak...

bu yetki kullanılıp ek limit artışı saglansa bile sene sonu yine hiç bir araç alınamayacak. Şu an alınmak istense araç yok denilip geri çevriliyor. Limit sistemi şuan ki koşulda çok yetersizdir. Avrupa veya Amerika gibi enflasyonun olmadıgı ülkelerde belki işleyebilirdi .Ama bizim ülkemizde hangimiz yarın neyle karşılacağımızı bilebiliyor ? .Yarın bir kararla ötv degişimi yada kur oynaklıgı olmayacagının garantisi var mı ? Bu sebeple Limit arttırma yetkisi şuan için uygun bir çözüm degil. Kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. Zamanında bu limiti motor sınırına takılmayın diye getirdik dediler . Ve Evet bu sayede 1.8 motor bir arac alabildim fakat suan bırakın bu aracı almayı 1.6 hatta 1.0 motorlu araçları alamaz hale geldik. İnsanların engelliye tanınan bu otv muafiyeti bir lütuf gibi görüp, alıp veremedikleri nedir onu da anlamıyorum .Engelli olmayı biz tercih etmedik...
Kendileri 1 günlük engelli olabilirler ve otobüs minibus tepelerinde ,kaldırımlarda ne oldugunu anlayabilirler.

ötv yi geçin kazanılmış sürekli raporlaırmız için çağırıp onların oranını düşürüyorlar sürekliyi süreliye çeviriyorlar neye göre hangi adalet sistemi ?????? bne çok yoruldum cimere yazılanlar aynne belli kalıp cevapları onları yazmış. dedimki neye göre 2 yıllık verdiniz sürekli idi .....laf ebeliği yapıp mevzuat diyor ...diyorum ki o mevzuatın o detayını bana yolla yok yok yok .....hepsi anlamış gibi bakanlık ve kurumlar nezdinde bol keseden haksız yere verilen raporları yenş farkettiler ...yüzlerce kişi haksız yere alınmış bu raporşlarla kamuya girdi haram maaş alıyor.bunlar ortaya çıktıkça benim gibi4.evrelileri bacağı kopmuş kolu kopmuş kişileri 2 yıllık 1 yıllık işkence edşyorlar.ne ötv si ne hakkı ne adaleti ne hukuku ...hukuk olsaydı eski ticaret bakanımız bakın kamuya fahiş fiyattan dezenfaktan sattı bugün kovuşturmaya gerek yok denildi. büyük suçlar kanıtlı belgeli aklanıyor . adamın kesik kolu kesik bacağı yeniden mi çıkacak da emekliliğiin haklarını iptal ediyporsun. bul haksız yere rüşvetle rapor alanları at hapse al paralarını geri maaşlarını faizle ....bizim suçumuz ne...

arkadaşlar herşey bizim için o kadar zorlaştı ki araba da var bi aktif tekerlekli sandelye almaya kalksak en az 35 000 TL sınırlar olmamalı

450 bin mi olmuş :(
yazık ki ne yazık .
cimere tüm türkiye yazsa boş.
cumhurbaşkanının kendisi bu işi istemiyor zaten . cari açık artıyor diye. kendilerine aldıklarını sormayın ama .
bu sene bile 450 bine araba çok az .
yılbaşı sonrasında corsaya gider bakarsınız o da bulabilirseniz.

Polo 500 bin olmus son zamlarla oda liste fiyati bi 50 de bayi kertmesi koy 550 hayirli işlerrrrrrrr.

Engelli araç alamaz Normal sıfır araç almak isteyenlere yok diyorlar engelliye mi verecek çok beklersin daha engelli lafını duyduğu an kapatır telefonu.

Hayırlı olsun, al-satçılığı kolaylaştıran düzenleme de çıktı :)))

Stokculuğu önleyeceğiz diyorlar, otomotivde bukı yapmak o kadar kolay ki aslında... Sadece bayilerden belge istenerek bir haftada masa başında yapılacak bir çalışma ile kim arabaları galerilere peşkeş çekmiş tespit edilebilir istense.

'ötv hakkı istismar ediliyor, şuna yasak konsun buna kısıtlama gelsin, şu araba alamasın bu arabayı kullanamasın ' diye birbirinden muhteşem fikirlerle buralara yazdığınızda ayağınızın altından halının çekildiğini fark edemediniz bile ...
şimdi sormanız gereken soru ?!?
'' Biz neden böyle yönetiliyoruz ''

hera

Bugün bir haber de şöyle okudum;
Erdoğan dan BAkara alıntısı ; Sizi biraz korku ve açlıkla ; mallardan , canlardan ürünlerden eksiltmekle sınayacağız . : ) sadece güldüm. Atatürk bu ülkeye boşuna laikliği getırmemıs .. Böyle yöneten ve böyle yönetilmeye hayran bir kitle olduğu sürece sürünmeye devam ...

SON DAKİKA
İzmirde bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle 545.550 TL idari para cezası kesilmiş. Şuan cnn türkte altyazı geçiyor.Ceza az bence 1 araç parası.

bayi stokculuk yapsa ne yapmasa ne piyasa normal olsa pesimizden kosarlar.
haklar kisitlanir ama istismar var, fiyatlar artar bayi stoklamis ivir zivir

Kesin honda bayisidir honda boyle olaylarda hep başı çekiyor. Bu arada ceza azmiş dokunmaz

Cango

Devam edelim arkadaşlar cimere yazda nereye başvurmamız gerekiyorsa ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt