Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu saatten sonra limit mitit hikaye arkadaşlar. Yapılacak limit artışı merhem bile olmayacaktır. acil çözüm bulunması gerekiyor.

bfb_91
Sen arabayı falan bırak yakında hepimiz aç kalacağız umarım evdeki kösele ayakkabıları yemeyiz.

Hüseyin İlik

5 yıl önce aldım kasım ayında doldu. kia cerato 1,6 conspet plus . Buyrun bunun kadar dolu bir arac gosterın alınabılecek alalım. civic ler bile 650bın tl oldu. muadili kia ceed X 795bin TL nasıl alalım ??

Limit sorunu bitmiştir arkadaşlar. Bundan sonra limit sınırı kalksa bile olağanüstü kur ve enflasyonla alınabilecek araç kalmadı. Birikimi parası olanlar hariç tabi. Ama halkın büyük bir genelinde alım gücü iyiden iyiye düşmüştür. Herkes arabasının evinin bilmem ne kadar arttığını söylüyor evet arttı ama karşılığı nerede. Neye göre arttı. Satmaya kalksan alan yok. Hadi sattın diyelim 1 gün sonra karşılığında sattığının aynısını bile alamıyorsun. Örnek vermek gerekirse limitin 800 bin olduğunu düşünelim. Yanlış da hesaplıyor olabilirim 800 binlik araba 450 bine falan alınacak. Şu dönemde verilebilir mi bilemiyorum. Kısacası limit yok limit olsa bile araç yok araç olsa bile para yok....

egemmm

Şu anda ikinci el olarak satsanız elinize ne kadar geçecek? En azından üzerine çok koymadan sıfırı alınabilir diye tahmin ediyorum.

Herkese merhaba,

Tek çare Cimer'e defalarca yazmak eşinize dostunuza da yazdırın.

Sayın Admin mümkünse CİMER adı altında yeni başlık açın

otis71

Ben gönderdim, sayı ne kadar çok olursa o kadar etkili olur arkadaslar

Cimerden yine mutat bir cevap

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 10.12.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 2105950805 sayılı başvurunuz 19.12.2021 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.

Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.

Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmakta olup, ilave bir karar alınmaması halinde 1/1/2022 tarihinden itibaren, 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artırılmak suretiyle asgari 450.500 TL olarak uygulanacaktır.

Öte yandan, başvurunuzda yer alan öneriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

ya cimer ne kimi kime şikayet ediyoruz hepsi biliyor bile bile yaptılar

egemmm

Siz de haklısınız, aslında ben de vazgeçtim araç almaktan çünkü bu kadar param yok, olsa da önce karnımı doyurmayı düşünürüm şu ekonomik durumda. Araç işi lüks oldu artık. Ben saldım her şeyi, sadece forumu takip ediyorum bakalım nasıl bir düzenleme yapılacak. Mercedes, Audi binenler bizlere neyi layık görecek merakla bekliyorum. Köklü bir değişiklik olup kur düşmeden ben bu fiyatlardan bir şey almayı düşünmüyorum çok zorunlu olmadıkça. Allah sonumuzu hayıretsin, sağlıcakla...

tanerbudak Taner Bey Ocak ayında ümitle bekliycem şuraya güzel bir haber vermenizi ama dediğim gibi limit kalksa da artık o para bizde yok :)

Bu arada cimere ailecek yazdık aynı kopyala-yapıştır mesajlar. Boşa kürek çekiyoruz gibi...

Ahmett1

Zaten başka bir arabası olup onu satarak arabasını yenileyebilecek olanlar ancak bu fiyatlardan araba alabilir. O da sağlam bir Sabit geliri varsa. Yoksa sıfırdan araba alabilmek artık imkansız. Araba artık düpedüz zengin işi. Herkes var olan arabasına sahip çıksın. Ben gerçekten çok ümitsiz,im ekonomik anlamda. Babalarımız dedelerimiz tek başlarına çalışarak 4-5 kişilik ailelerine bakabiliyor, ev ve araba satın alabiliyordu. Annelerimiz anneannelerimiz evde yaptıkları küçük işlerle ihtiyaçlarını karşılayıp kredi ödemeye bile katkı sunabiliyordu, ama artık beyaz yakalı çalışan da olsanız bir ev-araba alma imkanınız kalmadı. Yurt dışına tatil hayal. Çocukları özel okulda okutmaktan, arabasını kaskolatmaktan, özel sağlık sigortasından vs. vaz geçmek zorunda kalacaklar.

Hasılı, geliri az olanın açlıkla boğuşacağı günlere geldik. Dilerim üstesinden gelebilir ve sitemi yeniden çalışır hale getirebiliriz.

engelli olduğumuz halde iki gün sonra kağıt üzerinde sağlam olmaktan korkuyorum sıfır araba çok ama çok lüks oldu kredisiz kredi kartsız karnımız doyuyorsa şükredecek hale geldik

ya cimer ne kimi kime şikayet ediyoruz hepsi biliyor bile bile yaptılar

Tabi ki hepsi biliyor burada önemli olan oy potansiyelini göstermek. O yüzden Cimer'e yazmak önemli

Şu anda durumu olmayan benim gibi arkadaşlar var. Farketmez arkadaşlar allah izin verir de 2 - 3 sene sonra alırken hep bu fiyatın üzerine eklenecek. Eninde sonunda fiyatlar oturacak ama o zamana kadar bu hakkı savunmalıyız..

iki yıl önce aracımı yeniledim, satıp üstüne kredi çekip yenisini alabildim. o gün bile zorlanmıştım açıkçası. 3 yıl sonra bugünün şartlarında olup yenileme zamanı geldiğinde muhtemelen satmayacağım. satsam aynı modelin yenisini alamayacağım, satsam zaten sıfır araç yok deniliyor bayilerde. ikinci el almaya kalksam yine rakamlar uçuk kaçık olduğu için alamayacağım. e zaten aracında sorun yoksa ve elinizde biraz para kalsın diye bir ihtiyacınız yoksa satıp düşük modele geçmenin de bir anlamı yok. ne yazık ki gittikçe kötüleşiyor her şey hepimiz için.

Cevap dahi alamasak, kimi kime şikayet ediyoruz da desek belli bir kesimin rahatsız olduğunu duyurmak önemli. sosyal medyanın ve tepkilerin yükselmesinden eninde sonunda etkileneceklerdir. bu nedenle arkadaşların ilettiği resmi yollardan itirazlar yapmak şu an için sonuçsuz olsa da yapmak gerekiyor. şu an araç değişimi yapmasam da ben de cimere yazacağım çoğunluk olmak, görünür olmak önemli bence.

1 € = 20 TL oldu. 20 TL arkadaşlar! Bugünden itibaren limit tartışması sona ermiştir. Limit 1 milyon olsa ne olmasa ne.

Asgari ücretten veya civarında çalışanlardan yeni emekli olanlar 80 € aylık alacak! 80 €! Bozdur bozdur harca.

Halbuki araba almak engelliler için bir keyfiyet değil zorunluluktu. Gelişen piyasa koşulları ile araba almak hayal maalesef. 300'nin altında alınabilecek sadece bir araba modeli kaldı. 450 bine en küçük araba dahi zaten (1 Ocak'ta) böyle giderse kalmaz.

Cango

Gördüm, hatta daha da iniyor. 1- Ne değişir, 2- Aradaki kur farkı devletin hazinesinden ödenecek. Yani örtülü ve fahiş faiz

Resmi gazete yayınlandı artış olmamış.

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “330.800 TL’yi” ibaresi “450.500 TL’yi” şeklinde,
değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2022 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür

Hüseyin İlik

üzerine koyup almam için 100 bin TL gerekli yazı ile ( yüz bin ) .. limit diye bişey var artık araba almak hayal .

Özel tüketim vergisi hk.naraçlarla ilgili

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 9)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “330.800 TL’nin” ibareleri “450.500 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “330.800 TL’yi” ibaresi “450.500 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2022 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Sevgili Arkadaşlar,

Kim olduklarını bilmediğim birileri, engelliler adına YDO kadar artış yapılmasını (450 bin yani) istemiş, bunun için bakanlıkla görüşmüş ve istedikleri olunca da teşekkür etmiş. Bu da kendi itirafları. Yani sevgili arkadaşlar bunun adı nedir ben koyamadım. Varın siz deyiverin!

fmn8es2.JPG

oP9qqf
oP9qqf

oP9qqf.jpg

5 Kasım fiyatları euro 11 küsür olduğu zamanlar, şuan 14 küsür. 1 ay döviz böyle devam ederse 2021 modeller de mecburen indirim yapacaklar.

" İLGİLİ MAKAMA;
31696 sayılı Resmi Gazete'de 21 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan, engellilerin araç alımları, 2022 yılı için her türlü vergiler dahil en fazla 450.500 TL tutarındaki araçlar ile sınırlandırılmıştır.
Ancak YDO (Yeniden Değerleme Oranı) miktarınca her yıl artırılan bu sınır karşısında, ilgili mevzuatın asıl işaret ettiği eşya olan engellinin kullanımına yönelik araçların fiyatları özellikle 2020-2021 yıllarıda fahiş miktarda artmıştır. YDO (Yeniden Değerleme Oranı) tek başına araç fiyatları baz alınarak hazırlanmadığı ve araç fiyatları açıklanan resmi YDO rakamından çok daha fazla arttığı için, yasada korunması amaçlanan sınır korunamamıştır ve mevcut araç fiyatları göz önüne alındığında engelli olarak bizler bırakın C sınıfını B sınıfı araç bile almak neredeyse imkansız hale gelmiştir.
Bu yazıya konu olan talebimiz, ilgili tarihte piyasa koşulları dikkate alınarak sınırlandırılmış olan, vergi indirimi ile alınabilecek sınırlandırılmış araç alabilme hakkının korunmasından ibarettir.
Oluşan bu mağduriyetin giderilmesi ile engelliler lüks ve prestij kaygısı ile üretilmiş E(Luxury), F(Upper Luxury) sınıfındaki araçlara vergi indirimi ile ulaşmak amacında değildir. Aksine oluşan şartlar, ulaşım ve güvenlik ihtiyaçları öncelikli üretilmiş olan C(Compact) ve D(Medium) sınıfındaki araçlara dahi, engellileri vergi indirimi ile ulaşamaz hale getirmiştir. Bu konuda oluşan mağduriyetin günümüz piyasa koşulları dikkate alınarak düzeltilmesini, Cumhurbaşkanının yüzde 50 arttırma hakkını kullanmasını veya gerekirse ÖTV muafiyet limitinin kaldırılmasını talep ediyoruz.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim

Cimer dönüş yaptı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 10.12.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 2105945528 sayılı başvurunuz 21.12.2021 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.

Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.

Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmakta olup, ilave bir karar alınmaması halinde 1/1/2022 tarihinden itibaren, 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artırılmak suretiyle asgari 450.500 TL olarak uygulanacaktır.

Öte yandan, başvurunuzda yer alan öneriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri sizi internet sitesine yönlendirecek “CİMER’E GİRİŞ” adresinden takip edebilir, hizmet kalitesi ve verimliliğimizi arttırmak için “CEVABI DEĞERLENDİR” butonuna tıklayarak memnuniyet anketimizi doldurabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt