Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tanerbudak

Taner Bey üstü kapalı da söylesem anlamışsınız :) ama inanın iğneleyici bir tavrım yok hep söylüyorum. Burada uğraşlarını en takdir ettiğim insanlardansınız, sağolun. Ben mi yanlış hatırlıyorum tanerbudak bey bir tane vekilimiz bize 3 Aralık'ta müjde vs vermeyecek miydi, benim yanlışım varsa düzeltin lütfen ? 3 Aralıkta havamızı aldık, açık bir şekilde gördük ki kimsenin umurunda bile değiliz. Ben bu hafta tekrar arayacağım bazı vekilleri ve merak ettiklerimi soracağım. Hatta makam arabalarına limit gelecek mi ve makam araçları artık yerli markalara dönüp bütçeye katkı sağlayacak mı diye soracağım. 125bin makam aracı satılıp bizi kıskanan ülkelerdeki gibi kabaca 10bin araç alınsa bütçeye baya katkı sağlar diye düşünüyorum. Ayrıca paylaştığınız diğer numaraları da arayıp soracağım, neden kimse ötv limiti ile ilgili konuşma yapmadı diye. Geçen de söyledim artık ben saldım bu işleri, çünkü sinirden üzüntüden hastalandım. 8 Aralıkta skoda tekrar fiyat güncelledi, Mart ayında 330 bin olan Skoda superb premium paket şuan 748 bin lira, burada mağduriyet yok mu ? Ama bazı vekillerimiz bize hala 450bine alınabilecek araç var diyor ben bunu anlamıyorum. Ne alalım at arabası mı ? Engelli var tekerlekli sandalye kullanan, ailesi çoluğu çocuğu olan. Hangi geniş SUV araç 450 bine alınıyorsa devlet alsın biz parasını ödiyelim. En boş kodiaq bile 790 bin ki engellinin ihtiyaç duyduğu ekstra güvenlik donanımları yok bu araçta. Ben size soruyorum Taner Bey, kim ilgilenecekse onu arayalım, soralım. Yani kendisi de engelli olan vekillerimiz bizim halimizden anlamıyorsa biz kime umut bağlayacağız ? Saygılarımla...

Kimseye umut bağlamayacaksınız seçimde bunları göndereceksiniz. Yerine gelen de sizi umursamadımı onuda göndereceksiniz. Bu kadar basit.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mchi

Dedim ya daha önce, araç almak umurumda değil artık hayal kuruyoruz sadece. 185 bine aldığımız (zamlı haliydi bu ) araçları artık en az 300bin ödeyerek alacağız ki limitin 1milyon ve üstü olması lazım. Limit 5 milyon da olsa oy moy yok. Sen limit arttıracağına hayat pahalılığını düşür de bizi kıskanan avrupalının 30 40 bin liraya aldığı sıfır araçları biz de aynı miktarlara alalım 900 1 milyona değil! Limit yükselse de desteklemiyorum artık, o devir geçti, 300-400bin verip kim araç alacak artık (vergisiz haliyle bile alınamaz oldu). Verdik yetkiyi ne doların beli kırıldı ne enflasyonun.

CİMER geri dönütte bulundu, hepimizin bildiği şeyler ile tabii ki :(

Sayın ****,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)' ne 03.12.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 2105817247 sayılı başvurunuz 11.12.2021 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.

Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.

Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmakta olup, ilave bir karar alınmaması halinde 1/1/2022 tarihinden itibaren, 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artırılmak suretiyle asgari 450.500 TL olarak uygulanacaktır.

Öte yandan, başvurunuzda yer alan öneriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Ahmett1

Ahmet bey söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız tek bir şey hariç ama. o da 3 aralıkta müjde verilecek sözünüz. engelli vekile sorduğumuzda 3 aralıkta bir müjde gelir mi dediğimizde inşallah bakalım cevabını vermişti sadece. kesin 3 aralıkta bir müjde olacak demedim ben hiçbir zaman.

bugün aile bakanı derya yanık istanbul da engelli stk lar ile buluşuyor toplantı başladı. bizden bir arkadaşımız da katılıyor. ben izmir de olduğum için gidemedim. konuyu detaylı konuşup çözmeye çalışıyoruz. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu da baskıyı arttırdı iyice. bu işin su götürür yanı kalmadı artık. dediğiniz kodıaq 2017 de 174.000 TL idi ve limit dahilinde alınabiliyordu. şimdi milyona yaklaştı fiyatı. limit kalkmalı denetim artmalı bu sorunun tek çözümü bu.cumartesi günü genel kurulda chp li bir vekil kısacıkta olsa bu sorundan bahsetti. derya yanık ta oradaydı. sorunu hepsi biliyor ama bir adım atmıyorlar. ocakta bir düzenleme olmaz ise anlayalım ki bu hakkı kaldırmak istiyorlar artık.

ipekngul

bana da aynısını döndüler copy paste cevaplar

tanerbudak

tabi ki kaldırmak istiyorlar hatta engelli raporu ve engelli hakları maaş ne varsa ...avrupa birliği uyum süreci kapsamında yaratılmış eklenmiş update edilmiş bu haklar baktılar avrupa birliği hayal oldu hepsini bitirecekler.ya inanın 7-8 senedir kanserim ve bin tane bununla ilgili sorunum var kanserden önce de başka hastalıklar vardı 2.derece vergi indirimi almıştım.o kadar bitik o kadar hasta idim ki evden dışarı çıkacak gücü zor buluyordum ki canımla uğraşıyordum zira ,raporumu yükselteyim işte zar zor geçen ay yaptım böyle oldu ...benim bahtsızlığım yüzünden sizler de yandınız :) ben raporu yükseltmeseydim limit kalkardı :) böyle biriyim ...neye el atsam kuruyor geç kalıyorum hep ....

Arkadaşlar işin şirazesi kaydı artık, diyelim ki limit tamamen kalktı, böyle giderse en boş araba (onu da bulmak ayrı dert) bile ÖTV'siz 300 bin bandına ulaşmak üzere, yani evet netice de indirim indirimdir ama engelli bireylerin 300 bin kazanması hiç kolay değil bu devirde, herşey artarken maaşlar yerinde sayıyor, gündelik geçim masraflarınıda düşündüğünüzde bu iş gittikçe imkansız hale gelmeye başladı.

Arabamın 5 yılı ocak başında doluyor. Yenilemeyi düşünüyordum. Eylül ayında 50bin eksiğim vardı; şimdi 110bin eksigim oldu. Maaşa devletin verecegi zam %12. Vazgeçtik mecburen...

ocakta ötv matrah güncellemesi ile polo alabilirsek iyidir. gerisi yalan

Limit olmasa da bu fiyatlarla araba alamayacak hale geldik. Şu an araba alsan bir mucize olur da dolar düşerse, covid yavaşlayıp çip krizi biterse denir çelik magnezyum üretimi normale dönerse arabanın değeri yarıya düşecek :)

aykara maalesef araç fiyatları artık düşmez. çip krizi magnezyum krizi çelik krizi çözülse de döviz kuru düşse de ( pek mümkün değil artık) araç fiyatları yapıştı artık düşürmez bayiler. döviz '10 düşse bayiler indirimi %1-2 yansıtır. karlarına kar katıyorlar. son 1 yıllık borsada işlem gören otomotiv firmalarının karı %96 artmış.

ÖTV muafiyetine ilişkin düzenleme EN ÇOK kime hizmet ediyor?

- Engeli sebebiyle bir araca neredeyse mecbur olan engelliye mi?

- Engellinin çevresindeki engelsiz insanlara mı?

Bence yasanın EN ÇOK kime hizmet ettiğini herkes biliyor ancak farklı sebeplerle dile getirmek istemiyor.

Sonuç ise asıl ihtiyacı olan ve mecbur kalan hak sahiplerinin araçlarını koyabileceği engelli otoparkı bulamamasına kadar varıyor...

SiyahPelerinliAdam

ÖTV muafiyeti şuan %85-90 oranında engelli yakınlarına hizmet ediyor. bu oran veriler ile sabit. sağolsun devletimiz de buna göz yumuyor. kendi beceriksizliğini gerçek engelliye malediyor.

Adamlar doları tutamıyorlar 2023 haziranda gidecekleri nerdeyse kesinleşti.
Engellileri umursamayı bırakın konusunu bile açtırmazlar.
Mansur yavaşı bekleyecez mecbur. Şahsen gram umudum yok.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla engelli otopark sorunu apayrı bir problem. Bırakın engelli aracını, engelsiz bir çok kişi bu alanları işgak ediyor ve en ufak bi yaptırımı yok. Alanı koymak yetmiyor, cezai yaptırımları olması gerekiyor. Bu arada bu haktan en cok engelli yakınlarının faydalandıgı konusunda hem fikiriz.

Yeni ekonomik programın mimarı Şefik Çalışkan: "İMF programında en çok yararlanan sıcak paracıların yerini, onlar kadar olmasa da bu defa mevduatını dövizde tutan vatandaşlarımız alacaktır. Kurların artması ile bu vatandaşlarımız enflasyon karşısında kendilerini korumuş olacaklar, ama kazançları enflasyonla kur artışı arasındaki fark kadar olacaktır. Bunların gelir artışlarını ithalata dönük değil de iç pazara dönük harcamalara yönlendirebilirsek; ülkemiz, çok daha kârlı çıkacaktır. Bunların tüketimi ithalata kayarsa, ÖTV daha da artırılarak harcanabilir gelirden vergiye daha çok pay ayrılmalıdır."
Müjde ÖTV artışı geliyor, limitler filan hep yalan olacak.

aykara

ben ötv oranlarında bir güncelleme olacağını tahmin ediyorum zaten. 50-70-90 gibi oranlar gelebilir.

çok fena çok, ithal ikameci ekonomik modele geri dönüyoruz anlaşılan.

tanerbudak

Tamam o zaman ben yanlış hatırlıyorum, kimsenin günahını almayayım :) Son birkaç gündür sağdan soldan limitle ilgili duyumlar alıyoruz, inşallah şu mağduriyet giderilir bir an önce, herkes istediği aracı alır. Youtube da Enver kardeşimiz de bir paylaşımda bulunmuş. Benim bu konuşmadan anladığım kesin bir ifade yok, hep ucu açık. Ayrıca limit 'arttırım' diyor ya biz limit kalksın diyoruz limiti güncelleyelim diyorlar, hala soruna tam hakim değiller. İlgili video;
https://www.youtube.com/watch?v=soWdJOwdoIQ

Ahmett1

nasıl herkes ıstedıgı aracı alacak ? sıfır arac fıyatlarından haberınız yok sanırım : ) honda alacakdım kasım ayında 340bın tl ıdi. 650 bın olmus ÖTV bile odemesek alamıyoruz .. zengın olan alır ancak

Ahmett1

enver de tüm bilgileri benden alıyor :) sık sık görüşüyoruz. sağolsun o da birşeyler yapmaya çalışıyor ama destek olan yok.

bugün araç stokçuluğu sebebi ile 51 kişi gözaltına alınmış.

Taner bey. Ankara da yaşamıyorum. Siyasi bağlarım pek kuvvetli değil. Cimer yazmak dışında pek birşey yapamıyorum. Yine de yapabileceğim birşey olursa yazın. Elimizden geleni yaparım. Yeter ki şu sorun çözülsün.

01.01.2022'de 450 tl'ye kia picato alınır ancak

şuan meclis genel kurulda Nureddin Nebati soruları yanıtlıyor. CHP li daha önce numaralarını yazdıklarımı arayınız lütfen. sorsunlar bizim konuyu da. hiçbirşey yapmayıp sonra da ağlamanın kimseye faydası yok.

Merkez bankası kararından sonra dolar uçuşa geçti, c segmenti araçlar milyonluk olur yeni yılda. Artık yeni hükümeti bekleyeceğiz.

Volvo fiyat listesini yayınladı. %37 zam yapmışlar. T3 XC40 653.000 TL idi şimdi 886.000 TL olmuş.

Söyleyecek bir söz kalmadı artık.

Son düzenleme:
egemmm

Sadece ilk defa araç alacakları düşünmeyin. 5 yıl önce alınmış araç satılarak sıfırı alınabiliyor genelde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt