burası siyaset yeri değil diyen sevgili kardeşim, engellinin hakkını bu kadar gaspeden kim ise canı cehenneme. engelli hakim savcı olabilecek diye düzenleme yapmak elbet güzel ancak işin içine usd cari açık girince engelli düzgün araca binmesin diyen her kim ise hakkımı helal etmiyorum. seçimde bunun hesabını verecekler elbet.
dün aldığım bir bilgiye göre yeni bakan konuya olumlu bakıyormuş. ancak ben açıkçası cumhurbaşkanı yetkisi ile limitin arttırılmasını hiç ama hiç istemiyorum. yaptık deyip 3-5 sene daha oyalayacaklar. bu kanun değişmeli. ya limit kalkmalı, ya da daha önce aile bakanlığının yaptığı çalışma kabul edilmeli limit üstü araçların alınmasının da önü açılmalı. suistimal var ise denetlemek devletin görevi. bununla ilgili o kadar öneriler sunduk çok zor değil. devlet olarak 2 milyonluk araç almamıza karşı olabilirsin evet buna diyeceğim yok. lakin belli bir tutarının ötv sini devlet karşılar kalanını da parası olan vergisini öder alır. bu düzenlemeyi yapmak çok mu zor aklım almıyor. bu kafa ile devam ederler ise ilk seçimde balkon değil kümes konuşması yaparlar artık. yeni bakan olumlu bakıyor ama neye olumlu bal-kıyor. cb yetkisi ile bir miktar daha arttırıp hadi engelliye müjde derler ise alsın başına çalsınlar o limiti. araçlara her hafta zam geliyor. zaten 2023 te yerli otomobil TOGG seri üretime geçecek diye reklamını yapıyorlar. madem öyle yerli otomobil çıkana kadar kaldırın limiti, yerli otomobil çıkınca da engelliye sadece bu aracı ötv siz veriyorum dersin. hem SUV, hem sedan modeli var. anlatıldığı gibi ise oldukça da donanımlı. bu çözümleri bizler düşünüyoruz ama devletin o kadar bürokratı düşünemiyor mu anlamıyorum. hepsi şak şak padişahım çok yaşa derdinde. engelleri birlikte aştık programı yaparlar gidecek kişiler belli, sorulacak sorular belli. alınan cevap sonrası hepsi şak şak. ahu hiç mi sorunun yok tekerlekli sandalyeli bir engellisin en kardeşim bu kadar mı memnunsun hayatından.
ya bu işi çözecekler ya da ilk seçimde engelli gereğini yapacak başka yolu yok.