Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha önce dediğim gibi bir beklentiniz varsa anca muhalefetten bekleyin. Yani son 1-2 aydır yaşadıklarımıza bakın; belli başlı müteahhitler ev satabilsin diye bir grup insan için 84 milyon fakirleşti ve hala da fakirleşiyor. Ülke para birimimiz ülkenin itibarıdır demişti başkanımız, evet itibarımız yerle bir oldu. Geçen aylarda Türk lirası ile elini-ağzını temizleyen Arapları hatırladınız mı ? Şimdi bu durumda ben hiçbir şey beklemiyorum, umarım benimle görüşen parti çalışanının dediği gibi bir şeyler olur 3 Aralıkta yoksa durum vahim. Dolar sabah 12 idi başkanımız konuştu 12.60 oldu, bu nasıl oynaklıktır anlamış değilim. Yarın öbür gün 14- 15 olunca limit 675 olsa ne yazar ? Birkaç hafta önce yazdığıma geldiniz mi şimdi ? Tekrar motor hacmi devreye girmeli demiştim, taleplerimizi iletmemiz gerekiyor demiştim. Başka türlü hayatta araç alınmaz artık bu ötv oranlarıyla.
Bu arada son kur hareketleriyle birlikte kimse foruma yazmaz oldu, bu kadar mı umutsuzsunuz bu kadar mı bitiksiniz ? Kimse çabalamıyor birkaç kişi hariç. tanerbudak Taner Bey siz de hiç yazmaz oldunuz, hiç mi gelişme yok ? Hani çok uğraşılıyordu, bu durumdan çok rahatsız olanlar vardı ? Kesin talimatlar vardı... Bunu gerçekten iğnelemek için sormuyorum (yazarken böyle anlaşılıyor) merak ediyorum. O rahatsız olan yetkililer 14-15 lira Euro kuruyla ve %80 ötv oranıyla hangi araçları almamızı bekliyorlar ? Neden makam araçlarında limit yok, neden hepsi yerli üretim değil, cari açık en önemli konumuz değil mi şu zamanda :)

Ek: Bu arada 450 bin lira kesin olsa ne olacak ? Dolar daha 9 liradayken 2-3 hafta önce VW bayisindeydim. 2 ay önceki siparişleri yeni teslim ediyorlardı ve orta paket passat 590bin demişti yetkili. Şuan en az 650 dir. Bu araç mart ayından ötv muaf alınıyordu 330 bin limitle. Bunu da bir zahmet iletebilir misiniz yetkililere. Saygılarımla...

Resmi gazetede yeniden degerlendirme orani aciklandi 36.2 olarak. Boylece 450 bin limitte resmilesmis oldu.

C segmenti araç almamız için minimum 600 bin olması lazım. Honda civic bile alamıyoruz artık. :(

çoğunluğun araç alma umudu kalmadı ondan hareket yok, Eylül'de 330 olan beğenmediğimiz araçlar şimdiden 410 - 420 bin oldu, Ocak'ta 500 olmazlarsa iyi. Arkadaşın Eylül'de 360'a aldığı Qasqai olmuş 450. Limit artacak diye beklerken baz araçlara vereceğimiz para 50 bin arttı. 2 ayda araç fiyatları %25-30 artarken yeniden değerleme oranının yıllık %36 artması trajikomik gerçekten.

İnan edin şuan umurlarında bile değiliz. Hepsinin tüm ilgi odağı biraz daha başta kalmak. Ancak inanıyorum ki engelliler olarak yurttaşlık görevimizi yapıp oylarımızı kullanacağız.

Az önce baktım seat leon boş paket 430 ibiza 350 yi geçmiş. Sıfır araç almak mümkün değil ve yıl sonuna kadar yine zam yapılır. Honda civic 550 bin 100 bin zam gelmiş daha geçen hafta 430 tu bu araç. Elinde aracı olan binsin. Şu başlığı kaç zamandır takip ediyorum artık bırakın yakını binmesin kendi binsin muhabbetini zaten kimse binecek araç bulamayacak nasılsa. Geçen yılda fiat egea alınır diye yazmıştım ama önümüzdeki yılbaşı onu bile alamayacaksınız gibi görünüyor gidişat.

Nurettin nebatiyi nasıl bilirsiniz. Aile bakanliğının onu ikna etme şansı varmı?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Canlı yayını izliyorum ve Bayram Bey konuştuktan 10-15dk sonra izlemeyi bıraktım. Bu kadar zor olmamalı şunu şunu değiştireceğiz demek. Boşuna umutlanmışız bunca zaman.

araç fiyatları almış başını gitmiş yeni yılda da dahada pahalı olacağı kesin gibi milit 450 olmuş neye yarar buna göre de alınacak araç çok az . yapılacak çok şey var ilk iş bu ucube iktidarı değiştirmek olacak

Sanırım Maliye Bakanımız Sayın Lütfü ELVAN istifa edecek. Yeni bakan da yardımcısı olacak gibi. Acaba ocak ayına yada engelliler günü için birşey yapabilirlermi. Yeni bakan adayı soğuk bakar mı bu limit işine

Ahmett1

Ahmet bey ben garip bir mali müşavirim öyle bir soruyorsunuz ki sanki limiti ben getirdim :) . yazmama sebebim ise sürekli aynı cevabı alıyor olmamızdan. en son duruma göre YDO %36,20 olarak resmi gazetede yayınlandı o cepte artık. lakin Cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi dahilinde KHK ile limitin arttırılacağı yönünde. ben sürekli bu onu ile ilgilenen vekile yazıyorum. limit artışı bu kurlar bu fiyat artışları karşısında çözüm olmayacak diye sürekli söylüyorum. ancak önümüzde çin seddi gibi duran bir bakan var maalesef.

diğer dediklerinize herfiyen katılıyorum. makam araçlarına da limit gelsin. bir muhalefet partisi lideri bir ara dedi ya neden renaulta binmiyorlar da mercedes e biniyorlar. sunucu kendisine sordu siz neye biniyorsunuz. eee ben de mercedes e biniyorum dedi. bu adamlara ne anlatabilirsin ne beklersin bunlardan. muhalefette bu iş ile uğraşmaz. sadece eleştiri olsun, bak biz dedik yapmadılar demek için ara ara konuyu dillendiriyorlar. sanki hepsi kör sağır oldu. adamlara derdimizi anlatamıyoruz bir türlü. elbet bunun hesabı ilk seçimde sorulacak. şimdi 3 aralıkta çıkacaklar engelli bizim canımız engelli bizim ciğerimiz falan deyip atıp tutacaklar. engelliler için yapılan güzel şeyler var yok değil. ancak aldıkları verdiklerinden çok fazla olmaya başladı. engelli siyaset üstü bir konu. engelli ekonomi üstü bir konu. cari açık artar diye engelliyi kısıtlamak dünyanın hiçbir yerinde yok. kendileri mercedese auidi a8 binsin engelli clio,polo ya binsin. ülkemde 8 milyon engelli var ama maalesef birlik olamıyoruz. 8 milyon engelli ilk seçimde gereğini yapsın bak o zaman nasıl hizaya geliyorlar.
mchi ben nureddin bey ile 2 defa konuştum numarası var bende. lütfi elvan a göre konuya daha ılımlı.

tanerbudak

hala muhalefeti kotulemek icin algi yapiyorsunuz.
muhalefet mi dedi de engelliler mercedese binmesin diye o mu getirdi limiti.

reis faiz konusunda bakani dinlemiyor hatta gorevden alabilir deniyor, ee bi engelli limiti konusunda mi dinliyor? hani herkes hersey cok iyi bir bakan kotuyse bir tek bu konuda mi bir bakan herkesi durdurup bu olayi bozuyor.

ayrica muhalif partide makam otosu olmaz parti parasiyla almistir, bakanlardaki kamu kurumlarindaki araclar ise bizim paramizla

akşamki proğramda biride çıkıp sormadı her sooru önceden belirli heralde bu iş burada biter ne verdilerse o kadar kafaları bozulur bir gece şaak diye onuda kaldırabilirler

3 aralikta çikarlar şunu yaptik bunu yaptik soyleyiz boyleyiz şovunu yapar giderler. Etrafimda kac kişi varsa vaz geciriyorum oy icin engellinin önüne engel koymak bunlara mahsus.

nickneymi

ben algı falan yapmıyorum dostum. iktidar orada muhalefet te orada. arayın istediğinizi çözdürün işinizi. internette hepsinin numarası var arayın çözdürün. ancak burada eleştiriyorsunuz. muhalefet çözer diyorsunuz da adamları arıyoruz umurlarında değil engelli ötv falan. isteyen varsa buyurun chp grup başkanvekilleri ;

Engin Altay : 0 505 777 57 00
Engin özkoç : 0 532 41369 68
Faik Öztırak : 0 533 461 31 53
Özgür Özel : 0 532 423 77 68
Sezgin Tanrıkulu : 0 532 613 41 99
Tülay Kaynarca : 0 533 727 22 22
Nurhayat Altaca : 0 532 700 51 89

aramadığımı mı düşünüyorsunuz. hadi ara çözdür bakalım görelim.
fantastik hocam o tür programlara şak şak yapacak adamları çağırıyorlar. izmir de toplantı oldu cuma günü. cumhurbaşkanı, aile bakanı, engelli vekiller hepsi gelmiş. haber bile vermediler. engelli vekile yazdım 2 gün sonra cevap verdi. çıkıntılık yapacak adamları o tür programlara götürmezler. herşey çok güzel engelli çok mutlu demenin yolu bu çünkü. adam da sanıyor ki dünya güllük gülistanlık. ama bunu bazı arkadaşlara anlatamıyoruz. hala iktidarı övüyorsun demesin kimse. bu sorunu çözmedikten sonra mezardaki babam olsa hakkımı helal etmiyorum.

Taner Bey, bana Ak Parti Milletvekili Serkan Bayram Bey'in telefonu ve mail adresini verebilir misiniz?

Atilgan52

Serkan Bayram : 0 532 271 76 24
hanifeaydin KHK ile limit düzenlemesi olacağını ısrarla söylüyor serkan bayram. ancak maksimum 675.000 TL ye çıkar bu da bu kur ve fiyat artışında çözüm değil. yine suistimalcilerin ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramayacak maalesef. cb nin bu yetkisini hem 2021 için hem 2022 için kullanıp limiti makul bir düzeye çekmesi ve suistimaller için çözüm bulunması en mantıklı çözüm olur. aslında en mantıklı çözüm eskisi gibi 1.600 cc sınıra dönülmesi ve suistimaller için çok katı kurallar denetimler getirilmesi. ama devlet baba ben yapamıyorum kısıtlarım kurtulurum yolunu tercih ediyor işte.

Bu ülkede neyi nerden alırsan kardır deyip Ağustos sonunda araba aldım...350bin liste f,yatlı arabaya aksesuar kaput flmi car curt 205 bin verdim...Aldığım aracın liste fiyatı şu an 430bin...Bulabilirsen tabi...Bu fiyattan yeni düzenleme ile alsan 250 bin...10-20 bin de aksesuar kitler necip Türk ticaret erbabı...
Neyse, Erdoğan'a bu konu net bir şekilde iletilebilse verin gitsin %50 diyebilecek bir yapıya sahip insan bence. Bu ihtimalin olabilirliği var.

Ahmett1 ağzınıza sağlık. serkan bayram da sanırım passat var :) dediğim gibi cumhurbaşkanını kandırıyorlar ama bunu deyince iktidar güzellemsi yaptığımı söyleyenler çıkıyor. aile bakanlığı çalışmasını yapıp bitirmişti ne güzel mantıklı bir çalışmaydı. limit üstü araçlar vergi farkı ödenip alınabilecekti. limitte 2022 için asgari ücret artışını düşünürsek 900-930 bandında olacaktı ne güzel. ancak maliye bakanı lütfi bey konuyu ele aldı biz yapacağız çalışmayı dedi. ve bu çalışma bitmiş 2 hafta önce cumhurbaşkanına sunulmuş. nasıl bir çalışma yaptı bilmiyoruz. adam gidip cumhurbaşkanına 600.000 tl yeter bakın araç fiyatları bunlar bu araçları rahatlıkla alabilirler derse cb ne yapsın. lütfi elvan oturupta tekerlekli sandalyesi olan engelliye şu tip araç lazım bu tutara alamazlar demedikten sonra maalesef bir adım ileri gidemeyiz. serkan bey bu konu ile çok ama çok ilgilendi gerçekten. diğer engelli vekiller umursamıyor maalesef. 3 aralıkta çıkıp engelli bizim canımız ciğerimiz demek ile olmuyor maalesef. ya bu işi çözecekler ya da 8 milyon engelli aileleri ile beraber 2023 te gereğini yapar.
kenfat10 evet onu diyecek yapıya sahip ama 675.000 TL olsa bile yine olmaz bu sorunlar bitmez.

limit isterse 1 milyon tl olsun . BU araç fiyatlarına göre kaç kişi araba alabılır . BEn engelli olarak alamam ,param yetmıyor artık limit ne olursa olsun.

Teşekkür ederim, bireysel olarak arayacağım. Bu işin tıkandığı yeri ve adresi gerçek anlamda öğrenebilirsek çözümünü de büyük oranda yakalamış oluruz.

Atilgan52 serkan bey lütfi elvan ı 4.defa görüştüğümde artık ikna ettim diyor. sistemin kimde nerede tıkandığı belli zaten. arayın sizde bakalım ne diyecek serkan bey

chp li vekilleri arayan olmadı mı. bugün saat 15:00 te tbmm genel kurul var çıksın orda bas bas dile getirsinler işte.

Tane Bey, özel mesaj kutunuz dolu sanırım. Özelden mesaj atamıyorum size. İletişim bilgilerinizi bana gönderirseniz sizinle telefonda konuşmak istiyorum.

tanerbudak

Lütfi Beyi neye ikna etmiş tam anlayamadım; brüt asgari ücret hesabına mı yoksa 2 kere %50 yeki kullanmaya mı ?

Bu arada Serkan Bey'i arayacak arkadaşlar CB 2 kere %50 yetkisini kullanacak mı diye sorabilir mi ? Benim vaktim olmadı dediğim gibi.

Benim de korkum CB'yi 450.600 tl ikna ettiyse boşa etmiş :))))

Golf fiyatı bile kara borsada 900 binlerde ocak ayında 1 milyon çok rahat geçer Polo bile 600 bin oldu :) Daha dün bunların görsel kanıtını attım hangi kafa hangi beyinle 450 bine araç var...

varsa benim engelime uygun 450 bine sıfır araç evimi satar parasını veririm vekile insan aklıyla dalga geçmesinler

kendisine bunun görsel kanıtlarını attım..İnş,çalıyrz,takp ediyorum...Cümleler bu pardon kelimeler Lütfen serkan bayraımı arayın

Arkadaşlar vekili sıkıştırın arayın 3 aralık müjde gelmez....10 bin atama ve hakim savcı ile geçiştircekler...

vekilin yardımcısı ısrarla ocak ayı deyip duruyor sonu 61 nolu olan erkek memur konuya az çok vakıf ettirdim beynini açtık ama hanım memur malesef bilgisiz ve üstelik yanlış bilgi veriyor...

Az önce clio 500 bin oldu

Ahmett1 işte onu söylemiyor. siz müsait olduğunuzda bir arayıp öğrenmeye çalışın olur mu. benden bıktı artık :)
marto1 onun için ikna etmeye gerek yok zaten :) ikna olmadan da zaten bu tutar kesindi. bu adamlar nerede yaşıyor çok merak ediyorum. herşey çok güzel hiç sorun yok. araç fiyatları ucuz. versinler il vergi dairesi başkanlıklarına yetki. kimin ne kadarlık araç alabileceğine onlar karar versin en güzeli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt