Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes için geçerli olacak bir çalışma. İlk defa araç alacak tüm vatandaşlar için. Dolayısıyla herkes engelliler gibi 1 defaya mahsus olmak üzere ötv indirimli araç almış olacak

Yasarpasa
Öyle bir şey fısıldısı oldu ama için de olduğumuz zaman düşünüldüğün de devlet vergiden vaz geçmez. İmkansız yani. Ama engelli araç alımında artık limit saçmalığına son verilmesi gerek.

Herkese ötv indirimi olacak ise engellileri KDV indiriminden muaf tutabilirler mi pozitif ayrımcılık olarak. Daha önce ötv yok iken engelliler kdv vergisinden muaf idi.

Ötv vergi dilimleride yeniden değerleme oranına göre artacak mı ? Örneğin YDO %100 olursa
120 bin TL'den düşük olanlara %45 ÖTV oranı
240 bin TL'den düşük olanlara %45 ÖTV oranı şeklinde değişecek mi ?

Danua.

ÖTV'nin herkes için kaldırılması asla mümkün değil. Hazine bir kara delik ve araç ÖTV'si hazineyi doldurmanın en kolay ve en önemli kaynaklarından biri.

"2022 yılında özel tüketim vergisi (ÖTV) gelirinin yaklaşık 221 milyar lira olması bekleniyor.. Bunun 72 milyar 449 milyon lirasını motorlu taşıtlardan alınan ÖTV oluşturuyor. 2023 yılı için öngörülen gelir ise yaklaşık 86 milyar lira. Bkz."

TINbKadX.png

https://vt.tiktok.com/ZSRqFkfUA/

rqo5o35

2023 ötv'siz araç limiti 869 bin 150 tl

2023 yılı için yeniden değerlendirme oranı : %92,93
buna göre 450.500 tl limit

869.149 tl olacak

geçen sene ekim ayında çıkan yeniden değerlendirme oranı aynen uygulandı ve 450.500 olmuştu.... bu seneki ekim oranı %92,93 oda 869,149 TL YAPIYOR

muhasebeci arkadaşımı aradım 92,93 üzerine 10 15 puan daha gelebilir dedi. onun dediğine görede 950 bin TL geçmez gibi

scakmak81

Ben de %112 felan olacak diye okumuştum bir tahminde. 1 milyon 50 bin civarı olacak diye hesaplamıştım. Ama tahmin tabii.

3 Kasım 2022 tarihinde belli olacak ÜFE'nin 12 aylık ortalamasını Ekim ayı geçekleşme oranı yeniden değerleme oranı olarak alınıyor. Eylül ayı için oran %114,02

kaç olursa olsun bıkkınlık geldi vallahi :confused: Pejo'yu aradım az önce bugün itibariyle bu limite alacak araba kalmadı dedi :mad: ...
Audi A8 aracım olmasın mı diye ağlayan bir Düzce belediye başkanı vardı o geldi aklıma ....sanırım hepsi A8 Long'a biniyor şimdi...bize Clio bile yasak sinirden gülüyorum :rolleyes::D:(:mad::D

AKP bu engelli araç için uygulanan sınırı ortadan kaldırması gerek. Efendim neymiş kötü kullanan kişiler var imiş. Sen kötü kullanan kişileri biliyorsun ve buna ses çıkarmıyor isen asıl sorunun ana kaynağı senden başkası değil. Devlet dert yanmaz, devlet hata yapmaz, devlet adatılmaz vs vs ama AKP geldiğinden bu yana hepsi mevcut artık bunlara sandıkta hesap sorulması gerek. Çünkü bu partinin ülkeye, sosyal hayata verdiği zararın kapanması o kadar da kolay olmayacak. Bunun da farkında olmak gerek. AKP demek sorun dert demek.... sadece 3 günde mazot 4.5 TL üzerinde zam geldi. 250 litre depoda 1125 TL bir rakam eder. Hesap bilmezler için altını çizerek yazıyorum...Bu rakamı cebinden para olmayan adamdan zorla almak demektir. Engelli vatandaş AKP sizlere yaptığı yardımları cebinden ödemiyor. Artık bunu sizde kafanıza sokun. Zaten bir devlet yaptığı yardımlar ile övünmeye başladı ise işte o zaman halk fakirleştir demektir. Sosyal devlet yardım eden değil vatandaşını yardıma muhtaç etmeyen devlettir.

Long lar maybak lar quadrolar havada uçuşuyor en alttan yukariya kadar herkes bi yerden kemirmeye baslamis duzen kurmuslar. Engellide otomatik hundai i 10 bulmaya calisiyor. Böyle duzenmi olur la

bu engellilere yapılan ötv den vazgeçiş ya da sosyal projeler vs hep avrupa birliği fonları ile oluyordu destekleniyordu. avrupa birliği de baktı bizden birşey olmuyor , fonları paraları kesti sonra da engellilere yapılan bir çok maddi yardım böyle birden kesildi , zorlaştırıldı vs vs vs ...... bir ötv siz araba istemiştim o da hayal oldu .....ama benim zararım milletin Türk halkının Türk gençliğinin maddi manevi uğradığı zararın kaçta kaçı ki.... torpili olan işe girsin kpss ye gerek bile duyulmuyor bakın artık işin rengi öyle bir aşamaya geçti ar kalmadı ..... sahte hastalık raporu alıyor ülke ülke geziyor belediye çalışanı utanmadan da gezdiği yerleri sosyal mecrada paylaşıyor o memur aylarca hatta yıl , boşa maaş almış......sonra kovulacağına TOKİ ye atandı dün.diğeri de miyon euroluk vurgunlar yapmış abisi ile miyon eurolarla yat kiralama bile yapıyor ama eşiyle boşanma aşamasında bu paralar ortaya çıkıyor haberlere yasak getiriliyor bu vekile 2-3 koruma ek veriliyor. bir ton yolsuzluk bir ton üçkağıt bir çok torpil artık kusmak istiyprum. sayıştay tek tek yolsuzlukları çıkarıyor biri de ceza almıyor biri de istifa etmiyor ,,,kim ed,iyor istifa eğer sedat peker videolarda bahsederse ancak onlar istifa ediyor ...gerisi aynen yemeye devam. çünkü suç rüşvet devlet malını yemek normal onlara göre....ama engelli vatandaş ötv almayın desin ötv siz araç limiti artırılsın bu limit yetmiyor desin ..................hayır devlet zarara uğruyor peki soruyorum ben mi uğratıyorum?

tahmini yeniden değerlendirme oranlarına göre 995.000 lira dan aşağıya olmayacaktır.

995 e arac ne var

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gaziengin

Bu ekonomik şartlar içinde bu rakam yılın ilk beş ayını görür ise iyidir. Sonrasında ise artık B sınıfı araç dahi alınmaz hale gelir. Çözüm basit sınırın kaldırılması başkada çözüm olmaz.

Arkadaşlar ÖTV muafiyetli araç alımında kredi ile alım yapılabiliyor mu?

Kesinlikle haklısın...benim gibi tekerlekli sandalye kullananlar için c sınıfı suv araç şimdiden yok bile...

Arkadaşlar 3 ay kaldı, ihtiyacınız çok acil değilse ve bütçeniz limit üstü araçları ötv'siz almaya yetiyorsa bu 3 ayı bekleyin. Limit 1 milyon civarı olur büyük ihtimalle, bu civarda ihtiyacınızı görecek c suvları alabilirsiniz

Araba bulunabilirse tabi, bayilerde araba yok. Geçen hafta sonu gittim daha yeni gelenler sağa sola eşe dosta..

GreatFaith

hem araba bulamazsın . hemde 3 aya kadar şu an ki araclar belırlenen yenı lımıtı gecer . Öyle bır hale geldı ki ekonomı para pul oldu.

egemmm
Seçim yılı olduğu için limiti biraz yüksek koyarlar bence, ama araba bulunamazsa dediğin gibi bir anlamı olmaz, eğer acelesi yoksa özel sipariş yapılabilir, ama o da riskli, araç gelene kadar fiyatı artarsa zarar edilir

yeniden rapor almanız gerek, 2016 öncesi herşey yenibaştan yazıldı malum.

şu an mevcut limit ile alınabilecek tek suv dacia duster ve suzuki vitara sanırım?

2017 de Audi A4 aldım otizmli çocuğum için. Bu ay süresi doldu elimizdeki aracı işletmek sorun oldu bırakın yenisini almayı. Kasko 13bin.950 Bine de çıkarsalar bana yarayacak araba yok. Allah gerçekten tekerlekli sandelye koyacak koltuk değneği koyacak,binmesi inmesi kolay SUV ihtiyacı olan ortopedik engelli kardeşlerimize yardım etsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt