merhabalar cimere yazı yazdım engelli araç limitinin yetersiz olduğunu
Ben yüzde 64 diyabete bağlı her iki ayağımda da ortopedik engelli 53 yaşında Çok şükür Allahıma ama yaşamımızı idame etmeye çalışan birisiyim ömrümün son hemen hemen 15 yılı hastaneye günlük pansuman ve tedaviyle geçmekte yara bakım birimine gitmek için araç almak istiyorum ama gel görki ülke içerisinde engelli araç fiyatı 450.800 tl ve bu fiyata otomatik araç sayısı çok kısıtlı yurt dışından araç limiti 10 bin euro fakat almanyada 13.500 bin eurodan en küçük araçlar başlamakta ve işin özeti ben engelli birisi olarak araç alma imkanın sıfır her türlü tasarruf tedbirleri biz engellilerden mi başladı tüm engelli federasyon başkanlıklarını aradım ve anlattım onlarda aile bakanlığıyla defalarca görüştüklerini ama hiçbir gişim olmadığını söylemekteler ve ben bir engelli birey olarak en çok bu engelden muzdaribim lütfen çözümü için sizden önemle rica ediyorum teşekkür ederim.
Sayın BİROL İNANIR,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)ne yapmış olduğunuz 2203670000 sayılı başvurunuz 14.09.2022 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiş olup, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu mevzuatına ilişkin öneriniz, mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere not edilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.