Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yukarıda yaptığımız simülasyona göre önümüzdeki Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının hepsinde enflasyon oranı sıfır oranında gerçekleşse bile 2022 yılı yeniden değerleme oranı %117,33 %118,92 olacaktır. En kötü senaryoda ise YDO %124,17 %122,27 olmaktadır. Dolayısıyla önümüzde % 114,71 ila %124,17 arasında çok yüksek oranda yeniden değerleme rakamları söz konusu olacaktır.

https://vergiyedair.com/2022/08/03/...-alinmazsa-vergi-ve-cezalar-fena-can-yakacak/

savior44

Sorun şu ki ; Yeniden değerlendirme yapmaz bunlar 450 + yıllık enflasyon bitti gitti.. O paraya yine araba alınmaz

Arkadaslar sene sonuna yaklasiyoruz hic duyum calisma varmi. Bilgisi olan arkadas yokmu.

engintoprak85

Yıllık enflasyon oranında artış olur , Sakın cıkıp reisss arttıracak falan demeyin hiç bir sey olmayacak .Sene sonuna kadar da arabalar daha da uçar hıcbısey alamayız bu gidişle.

%42 engelli raporu ile herhangi bir vergi indirimi olmaz dimi araç alımında.

merhabalar cimere yazı yazdım engelli araç limitinin yetersiz olduğunu

Ben yüzde 64 diyabete bağlı her iki ayağımda da ortopedik engelli 53 yaşında Çok şükür Allahıma ama yaşamımızı idame etmeye çalışan birisiyim ömrümün son hemen hemen 15 yılı hastaneye günlük pansuman ve tedaviyle geçmekte yara bakım birimine gitmek için araç almak istiyorum ama gel görki ülke içerisinde engelli araç fiyatı 450.800 tl ve bu fiyata otomatik araç sayısı çok kısıtlı yurt dışından araç limiti 10 bin euro fakat almanyada 13.500 bin eurodan en küçük araçlar başlamakta ve işin özeti ben engelli birisi olarak araç alma imkanın sıfır her türlü tasarruf tedbirleri biz engellilerden mi başladı tüm engelli federasyon başkanlıklarını aradım ve anlattım onlarda aile bakanlığıyla defalarca görüştüklerini ama hiçbir gişim olmadığını söylemekteler ve ben bir engelli birey olarak en çok bu engelden muzdaribim lütfen çözümü için sizden önemle rica ediyorum teşekkür ederim.

Sayın BİROL İNANIR,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2203670000 sayılı başvurunuz 14.09.2022 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiş olup, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu mevzuatına ilişkin öneriniz, mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere not edilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.

Arkadaslar bence artık kimse duyumla falan iş yapmasın yok şunla görüştüm böyle dedi yok serkan bayramla görüştüm bunu dedi falan bunların hepsinin hikaye olduğunu yaşayarak gorduk yani milletvekilini falan takan yok maliyenin dediği oluyor onların da tutumu belli zaten ben açıkçası ocak ayına kadar yararlanacak kisi sayısının azaltilacagi bir sistemi getireceklerini düşünüyorum

Yok arkadaş bizim hakkımızı elimizden aldılar ve o hakları kendileri kullanıyor yine kendilerine yeni araçlar alınacakmış.Engelliye diyorsunuz yok cari açık var yok sorununuzu kaydettik eee sonuç biz havamızı alıyoruz onlar yeni arabaları.

egemmm

Malesefki bu yonetimden bisey beklemek mucize olur. Şuan otomatikte araba yok alacak resmen ne diyelim gunaylari boyunlarina

engintoprak85

Deli gibi savunanlar var bu sistemi hala... Adam o kadar cahil ki aldığın araba kaç para oldu daha ne istıyosun dıyor enflasyondan falan bır haber .. biz eşşek oldukdan sonra daha semer vuran ççoook olur .

@hopefuly89
Engelliler araç alamıyor bir an önce güncellenmesi yada limitin kaldırılması gerekiyor diye.Yoksa engelliler işine gücüne gidemez okuluna gidemez evde atıl vaziyette otururlar dediler.Yarın burda paylaşırım.

Dün akşam engelli araç alımında yaşanan sıkıntıları dile getiren FOX TV ve Selçuk Tepeli ye teşekkür ederim. Onlar da olmasa kimseden ses seda çıkmadı. Bu arada muhalefet partiler ile iletişim içinde olan arkadaşlar var ise iletişime geçip bu durumu meclis gündemine taşımalarını isteye bilirler. Diğer konu da işte önümüzde fırsat muhalefet içinde bir beyan olur engelli araçlarından KDV kaldırılması konusu neden olmasın?

Eski sürekli rapor ile (2009 yılı 88% oranı ile gaz fren elden tertibatlı)
2023 de araç alsak sıkıntı olurmu yoksa yeniden rapor mu çıkartmak gerekiyor

FOX ANA HABER ENGELLİ ARAÇ ALIM KONUSU.

Dünkü fox ana haberden kesilip yayınlanmıştır. Arkadaşlar Paylaşabildiğiniz kadar heryerden paylaşın vieoyu.

Son düzenleme:
engintoprak85
Aslında CHP genel merkezine gidilip konuyu CHP anlatmak gerek. Ya değil ise AKP gözünde ışıltı ile olacak iş değil. Bak şimdi kaç aydır engelli araç alamaz oldu. AKP her zaman dedim gibi ülke de doğru çalışan tek bir dişli bırakmadı.

Arkadaşlar bu işin siyaseti miyaseti olmaz her kapıyı çalalım lütfen....kim haklarımı gasp ettiyse haram zıkkım olsun..Eskiden hangi araç uygun olur diye düşünüyorduk şimdi limit yüzünden nefes alsın yeter demeye geldik..1 haftadır bakınıyorum hangi araçlar limite yeterli diye :) ha birde önereceginiz bir araç varmıdır limit'e uygun az yakan otomatik vites ?

3 senedir bekliyorum. Yilbasinida bekleyecegiz.
Benim merak ettigim secim oncesi extra bir atak gelir mi acaba ?

Artık ümit verenimizde yok suni gazlar iyi oluyodu yokmu ortami harliyacak biri.
Asparagasta olur :)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar yılbaşida gelse heveslenmeyin. Limit illaki artacak ama sene sonuna kadar pek bi anlam ifade etmiyor. Otomatik araç için B segment üzerine cikamazsiniz. Adamlar daha yukarisini engelliye laik gormuyorlar. Açik açik soyleyemedikleri şey alsin binsinler işte arabami araba düşuncesindeler. Okadar iğrendimki durumdan bana limiti kaldirsalar dahi oy vermem imkansiz olanaksiz ölsem daha iyi gibi kelimelerin eş anlamlisi. Hayirlisi olsun bakalim.

Bu saatten sonra Ak partiye oy atan bizden değildir sandıkta hesap vakti

Limit artırım işi bu saatten sonra yaş çünkü AKP ekonomiyi öyle bir yere getirdi ki aylık en düşük zam 25 binden aşağı olmaz durumda. Yıl başında limit artmış dahi olsa sadece bu artık ilk dört ay içinde çöp olur. Engelli için artık limit gibi saçma uygulama son verilmesi gerek. AKP geldikleri zamandan bu yana ülke de sağlıklı çalışan bir tek sistem bırakmadı. Buda bir gerçek ülke 24 yılın en zirvesinde enflasyon rakamları ile karşı karşıya kaldı ve daha ciddi rakamların olduğu da ortada. İnanmayan pazara çıksın baksın. Artık vatandaş olarak da AKP ilk seçimde dur demenin zamanı geldi. Buda çok net.

İlk araba alacaklara 5 yıl araç satmam şartı ile ötv de ciddi bir indirim yapılacak diye bir çalışma varmış deniliyor

engelli araç alımlarında zaten 5 yıl satılamaz ve ötv sıfır olarak mevcutta uygulanıyor sorun limitte malesef sıfır olarak 500000 ve altı araba pek kalmadı önceden d sekmenti ve kaliteli suv modelleri alına bilirken şuan bu mümkün değil bence engellilere ötv yanında kdv de alınmaması gerekiyor mevcut sistemde limit kaldırılmalı ve engellinin ilk aracı ise extradan teşfik için kdv tutarıda alınmasın

Yasarpasa

arkadasım mahsus mu yazıyorsunuz bunları dalga gecmek amaclı mı ? yoksa gercekten hıcmı bılgınız yok ? Engellıden ÖTV mı alınıyormus da ÖTV de cıddı inidirim olacakmıs? engelli zaten 5 yıl arabasını satamıyor satarsa ÖTV sini odemek zorunda . Bu satten sonra bir bok olmaz.. Arac alımı vs bitti ...AKP btirdi ne varsa..

Engelli araçlarında limit konusunu Memur Sen de gündeme getirdi arkadaşlar bilginize.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt