Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu işin tek bi çaresi var . MUhalefet iktidarın yaptığı bu yanlışı tv lere taşır sa haber yapar aleyhinde kullanırsa o zaman oy için yaptıkları hatadan dönerler diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum..bİzleriöoy potansiyeli bu kadar mı düşük hiç konuşulmuyor

Cihan_54

Bizim insanımıza müstehak kardeşim . Allah daha beter etsin diyesi geliyor insanın .Hala mevcut hukumetı sıstemı deli gibi savunanlar var. Babasını savunmazlar bu kadar .

Yani bu durumda Yasal olarak yeniden değerleme oranındaki artışı cumhurbaşkanı kararı ile tekrar %50 aşağı mı çekecekler.

Bu akşam Fox Haber'de engellilere uygulanan ÖTV limiti ile ilgili gelen bir mesajı okudu Selçuk Tepe'li

Cango

valla ben hiçbir zaman din satan bir partiye oy vermedim . Vermem de . O yüzden LİMİT gelsin diye savunanlar , BAŞKA ADAM MI VAR ona oy verelim diyenler düşünsün.

Ötv limiti tam olarak ne zaman netleşir? Atıp artmayacağını yani ne kadar artacak yada artmayacak mı öğrensek yeterli.

@sputnik
Bir kasko olmuş 10000 tl bakım olmuş 10000 tl ttrafik sigortası gelmiş 5000 tl benzin zaten malum vize desn 1500 olmuş alsak bile bu masrafları karşılamak çok zor.

Baştan beri yapılmak istenen engelli limitinin kaldırılması veya çok sınırlandırılmasıydı.

Bunun yolu suistimali bahane etmekti, onun için önce suistimalin yolunu açtılar. Bunu hem denetimi ortadan kaldırarak, hem de engelli yakını kullanım sınırını ortadan kaldırarak yaptılar. Sonra da bunu bahane gösterip araç hakkını neredeyse ortadan kaldırdılar.

Artık lami cimi yok bu bilinçli yapılan bir şeydir. Engellilere karşı takınılan politik bir tavırdır. Yapılanlar sadece araç alımında değil, her yönden haklarımızın alınması söz konusu. Engelli vergi indirimi, SGK emeklilik mevzuatı vs. hepsinde aleyhe düzenlemeler yapıldı.

Emin olun bu durumu yetkili makamlar da kişiler de çok çok iyi biliyor. Herkes her şeyin farkında.

Burada tüm engelli arkadaşlara sesleniyorum. Değerli arkadaşlar elimizde olan hakların bir çoğu AKP tarafından heba edildi. Şunu hiç bir zaman unutmayın AKP 20 yıllık zaman içinde milletin hayrına bir çivi dahi çakmadı. Eğer AKP millet için bir şey yaptığını söylüyor ise kısa zaman içinde emin olun milletten fazlası ile bir şeyler gidecektir. İşte size basit bir örnek sözde engelli araç alımında silindir sınırını kaldırdı ama buna karşılık getirdikleri sınır ile engelli vatandaş araç alamaz hale getirdiler. Eğer bunlara rağmen Haziran da AKP engelli seçmen oy veriyor ise o zaman söz bitmiş demektir. Daha önce çok kez dedim AKP yirmi yıllık zaman içinde ülke de doğru çalışan tek bir dişli bırakmadı. Umarım bu insanlar artık gerçekleri görür de Haziran da sandıkta hesap sorar. Ha Haziran da AKP kazanır ise ÖTV dem muaf araç almanın da üzerine buz gibi su için derim.

Ayıp olmuyormu

Engelliolmak

yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım çivi bile çakmadılar dersen buna kargalar bile güler limit politikası yanlış bu doğru

osmanmuhammed

Aynen bende yanlışa yanlış diyorum. AKP 20 yıllık zaman içinde bir tek fabrika dahi açmadı. Olan ne kadar fabrika var ise sattı örnek şeker fabrikaları. Bak inanmıyor isen markette olan şekerin fiyatına bir bak. 20 yıllık zaman içinde emekli için ne yaptı? bu zaman içinde çalışan için ne yaptı? Bu zaman içinde asgari ücretli için ne yaptı? Ya bu ülke de insanlar 3500-4000 TL ile hayatta kalmaya çalışıyor. Yazık günah değil mi?

Engelliolmak

çözüm ne peki tamam onları seçmeyelim, kimi seçelim mesela. Varmı şunu seçelim o seçtiğimiz siyasetçi engellilerin haklarını verecek dediğiniz birisi varmı. Açıkcası ben göremiyorum öyle birini. Siz görüyorsanız ve varsa vaadettiği bir şey bizler için buyurun söyleyin seçelim hep birlikte.

ahmedduman60

Artık şu kafadan çıkmak gerek. Bundan iyisi var mı? İşte bu kelime insanların en çok hata yapmasına vesile olan kelimedir. Bu neye benzer? Adam iş ilanı verir deneyimli aranmaktadır... Peki sen deneyimli arar isen o deneyimli arar ise deneyimsiz insanlar nasıl deneyim kazanacak? Şimdi 20 yıldır ülkeyi bu adamlar yönetip de işler kötüye gidince dış güçler demesi kadar da saçma sapan bir şey olamaz. Ya adamlar zamları Allah yaptı diyeler bile çıktı. Yalan isem yalansın de... Artık değişim şart ve bu değişim içinde 20 yıldır ülkeyi getirdikleri durum orada olanların bir beş yıllık daha yönet demek iş değil. Yeter. AKP geldiği ilk zamandan yeni doğan çocuk şimdi 20 yaşında böyle bir şey akıl alır gibi değil. Bak eskiden engelli için 1.6 sınır var idi. İnsanlar bir şekilde aracını alıyor idi. Denetimler yapılıyor idi sözde AKP çıktı 1.6 sınırı kaldırdık dedi hadi hayırlı olsun dediler koydukları sınır Ocak ayından başlıyor 5 ayı görmeden tükeniyor. Gerçek mana da engelli araç alamaz iken bir çoğu otomatik araç engellinin kullandığı sonra meydan onun bunun adına araç alanlara kalıyor düz vites araçlar.

Çözüm Sensin Kardeşim...

Çözüm oku(ya)madığın kitap, izle(ye)mediğin film, ye(me)diğin gıda, tüketemediğin günlük ihtiyaç, gör(e)mediğin düzenli hayatlar...

Yani kısaca zihniyetin değişmesi lazım... Soru da cevap da sen de güzel kardeşim...

ahmedduman60

yasak_kent
Engelliolmak

Benim cevabım da şu: Neye karşı olduğumuzla başlayalım. Şu anda bu düzenden, 20 yıllık süreçte gelinen noktadan memnun olanlar aynen veregeldikleri partiye vermeliler. Bu düzenin mağduru olanlar, işlerin ters gittiğini düşünenler, aldığı maaşla yaşadığı yaşamı onurlu bir yaşam olarak görmeyenler önce düzene hayr diyecek, sonra yeni düzen kurulurken seçenekler arasında taraf olacak.

Anlamadığımız işin özü adaletin gelmesi.sana bana kısıtlama yaparken şube müdürlerine audi makam araçları veriliyor.o arabalardan devletin zararı inan senim benim aldığımdan daha büyük

osmanmuhammed

Sen memnun isen AKP ye ver kardeşş. Seneye bu zamanlar benzini mazotu dövizi araç fiyatları ne olur düşünemıyorum bıle.. Sen caktıkları çiviyi yol köprü olarak görüyorsan aynen böyle devam et. Hangi politikası dogru yaz da biz bilelim ben ekonomistim diyen senin tabirinle kargaların bile güldüğü bir ekonomi. Söyle hangi politikası doğru? Memleket yaşanmaz hale geldi.

Benim demek istediğim şu arkadaş çivi çakılmadı diyor bu çok komik ben bağcılarda oturuyorum ak partiden önce ne metro ne trenway vardı adamlar yerin yüz metre altından tren geçirdiler denizin dibinden muhalefetin hayal edemiyeceği icraatlar yaptılar yapılanıda görmek lazım tamam ekonomi kötü sorumlusuda doğal olarak hükümet muhalefet değil ama doğruya doğru demek lazım

Ben ortopedik engelliyim otomatik vites arac yok alamiyorum. Engellileri kimsenin dusundugu yok cari acik artiyor ötv den gelecek gelir yok oluyor diye mudahale etmiyorlar ve hepside bu durumu adı gibi biliyor, ama bir yandanda makam araclari havada ucuyor. O zaman mevcut iktidara oy verecek kisiler burda neden limit yukselsinin pesindeler,neden surekli limit ne olacak derdindeler, adamlar istemiyor bukadar basit. Boşa burda zaman kaybediyorlar. Hemen gidip ötv sini odeyip yeni araclarini alsinlar.

Seçim öncesi bu tür konular mutlaka gündeme gelecek/geliyor öyle gözüküyor. Engelli olan kardeşler menfaatinin nerede olduğunu bilecek kadar akla sahip. Çiviydi, hizmetti gibi söylemler neden bu platformda söyleniyor henüz anlayamadım. Fakat şüphelerim var... Bu platformda engelli insanlar haklarını arıyor, yanlışları konuşmaya çalışıyor, sıkıntılarını dile getiriyor. Karşısındaki kurumda hep aynı, aynı olamaya da devam edecek. Platform büyük, partili arkadaşlara söyleyecek sözüm burada icraat anlatmayın. İliğimize kadar engeli bir birey olmayı yaşayan insanlarız bu gerçek dururken gerisini konuşmak tarafgirlik olsa gerek. Ben ilk önce kendi tarafımı tutuyorum...

Bir engelli kendisini bu kadar mağdur eden zihniyete halen bir şekilde koruma yapmaya çalışıyorsa yazık.arkadaş bizlerin haklarını sadece seçim için düzeltirlersede oy moy vermem bunlara.artık biraz açın gözünüzü ya.şimdi arttırır seçimden sonra gündemine bile almaz bunlar.böyle bir.kısıt kim getirdiyse onlardan ne yaparsa yapsın hayır gelmez.önce altlarındaki kamuya ait audileri bıraksınlar.neyi savunuyorsununz halen bazı arkadaşlar yapmayın yahu

kenfat10
BEn sanmıyorum böyle bısey olacagını . Limit arttırmamak gibi bir durum olamaz .

allah fırsatcılara fırsat vermesin inşallah

Son düzenleme:
Limit artirmama gibi bi durum olmaz. Orda soylemek istedigi 2022 yılı içerisinde artirim olmayacak diyor.2023 ile birlikte yeni limit olacak ama bi işe yarayacagini sanmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt