Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

daimon

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
[SIZE=3]1 Ocak 2023 Düzenleme:
[/SIZE][SIZE=3]Resmî Gazete'nin 30 Aralık 2022 Cuma gün ve 32059 (2. Mükerrer) sayılı kararı ile kesinleşti. Limit 1 milyon 4 bin 2 yüz TL[/SIZE]

YDO %122,93 oldu. 2023 limiti 1 milyon diyebiliriz. 1.004.522.-TL

Net Fiyat : 471.517 ₺
ÖTV (%80) : 377.213 ₺
KDV (%18) : 152.770 ₺
Diğer Vergiler : 2.500 ₺
Satış Fiyatı : 1.004.000 ₺
Kişinin Ödemesi Gereken Tutar : 558.890 ₺
Engelliye Tanınan İndirim : 481.109 ₺

Olarak düzeltebiliriz

hayırlı olsun, artık c sınıf bir araç alabiliriz.

limit 1.004.300 TL OLDU ....... FİYATI 1.004.300 TL OLAN VE %80 LİK DİLİME GİREN BİR ARACIN İNDİRİMLİ FİYATI 557.944 TL OLUR....446.356 TL ÖTV İNDİRİMİ YANSIR

Son düzenleme:
Bakalım 1 Ocak itibarı ile alınacak kaç otomobil kalacak...

Asgari ücret zammı sonrası araçlara da zam gelirse şu an 600-700 bin bandındaki araçlar anca alınabilir diye tahmin ediyorum.

Bu limiti Cumhurbaşkanının düşürme ihtimali var mı malum arttırsın diye uğraştık kalkıp düşürür mü acaba

%50 oranında arttırma yetkisi var. Düşürme yetkisi yok.

daimon
Artırma yetkisi oldugu gibi düşürme yetkiside var :)
Tabi seçim ortamında öyle bi şey yapmaz.
Sadece bi düzeltme olarak yazdım bunu :)

an itibariyle alınabilecek araçlar listesi şeklinde bir çalışma yapan arkadaşımız varsa paylaşabilir mi? en azından bilinen markalar için. bizler için de yönlendirici olur.

1.2 milyona çıksa çok güzel olur . Herkesin işini görür.

Resmi gazetede yayınlandı mı bu karar veya resmi merciilerden duyurusu yapıldı mı. Yoksa kendi hesaplamamıza göre mi limtinin [FONT=sans-serif]1.004.300 TL olduğunu hesap ettik. İnsan ister istemez emin olmak istiyor :)[/FONT]

YDO ya göre çıkan bu.Ben değişiklik olacağına inanmıyorum.Sahte raporculara passat aldırmazlar...Engelli de işte suzuki felan alsın binsin derler

şimdi'den art niyetli fırsatcıların gözü aydın

Son düzenleme:
Bu tebliğde geçen ifade ÖTV matrahıyla ilgili, Tekrar ediyorum cumhurbaşkanının %50 oranında arttırma yetkisi var düşürme yetkisi yok.

scakmak81

1mılyon tl lık aracın fıyatı 446 nin tl mı oluyor ÖTV indirimli KDV li fiyatı ?

mutineer901

bu şekilde almamız için firmanın kampanya mı yapmasını beklememiz gerekiyor?

Keşke denetimi artırıp başkası adına alinipta engelsiz kişilerce kullanılan araçlar tesplt edilse ve gerçekten engeli olan vatandaşlara sinir koymadan araç verseler ne olur yaniii

x1 alamıyoruz 1.600 fiyatı msport Bi kolaylık yaparlar mı acaba?

Ben hala tam olarak ne kadar indirimli alabildiğimizi anlamadım

1 milyon olan bir aracı %96 raporlu biri ( OF ) yaklaşık 560 bine mi alıyor yoksa bayilerin de kurnazlığı varmı. Kandırılmamak adına tam olarak nasıl bileceğiz bunu

Birde tam hatırlayamadım biz kdv ödüyormuyduk , ödüyorsak ötv düşmüş halinemi ödüyorduk

Swain

1 milyonluk aracı 555 bin tl alabilirsin bayiiler 1 2 parca aksesuar ekleyip 555 bine alacağın aracı sana 600 620 bin tl satmaya calışacak az araba olduğundan fırsatcılık yapıyorlar

Yaw neden limit var kardeşim bunu kabul etmiyorum.Önce altlarındaki audileri bıraksınlar o zaman.Ayıptır ya

Yaw neden limit var kardeşim bunu kabul etmiyorum.Önce altlarındaki audileri bıraksınlar o zaman.Ayıptır ya

1 milyon bi ise yaramaz arkadaslar kalkmasi lazim ben 2017 de aracimi alirken 101 bindi 67 ye aldim limit 200 du şuan araba 950 bin sifiri.

Zira çoğumuzun 550 bin TL çıkarabileceğini sanmıyorum...

[SIZE=3]
bop9f66
Not olarak kalsın, bakalım 2 ay sonra ne olacak. Hyundai Tucson fiyat listesi:
[/SIZE]

bop9f66

Şu anki fiyatlar kalırsa 3 modeli alınabiliyor.

Limite giren araçları yok çeker ve üzerine en az 50-100 bin koyar bayiler.. aralık ayı içinde bayilere kapora verip araç ayırtılabilir aslında, bi araştırın arkadaşlar..

Üst Alt