Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

jonjon

ben bayi ile konustum . KEsınlıkle oyle bısey yapmıyorlar .

jonjon

Yok diyorlar o zaman a fiyat ne olur araç ne gelir diye olmaz dediler gene araç bulamicaz gibi geliyor

Galiba elektrikli araç olayını kafaya takan tek kişi benim . Araç alsak 5 yıl satamıyoruz , elektrikli araçlar iyiden iyide piyasaya girmişken bu konu kafamı kurcalıyor aldığımızı nasıl satıcaz 5 sene sonra. Elektrikli araç almak istesek alamıyoruz en normali 1 milyon ve söylenene göre bunlarda ötv yok. İyice kafamı kurcalıyor bu konu

Yalan söylüyorlar, zaten millet limit yüzünden 2022 model araçları alabilecek yılbaşından sonra.. yeni gelen araçlar yüksek fiyattan girer bayiye ve yine alınmaz bence bu yüzden bayilerle arayı iyi tutun gerekirse bayi müdürüyle konuşun..

bu limitin en az 1.500.000 tl olması kanaatindeyim yılbaşından sonra araç fiyatlarına zamlar geleceği için istediğimiz araçları alamama söz konusu olacağından cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi kullanılması yönünde STK olarak girişimlerde bulunması taraftarıyım

Yok çekicekler orası kesin engelliye araç yok.Hyundai tenekesi bile 1.128 bin tl.

Cango

kimsenın umuru olmaz. çekecekler yukseltecekler dıye heveslenmeyın

1.500.000 tl alti yine bisey alinmaz minimum olmasi gereken rakam 1.500.000 veya kaldirilmasi lazim limitin. Bu yonetimlede olmasi imkansiz

Hala bunlardan birşey beklemenin ne kadar gereksiz olduğu kanaatindeyim. Haberlerde 1 milyon olacağından bahsediliyor limitin , ocağa kadar o paraya eli ayağı düzgün bir şey bulunmaz. En güzelini yapmışım geçen sene aldım üst donanım caddy geçtim . Hem otomobil konforu hem de arkaya iki tane tekerlekli sandalye sığacak kadar geniş bağajı var.

Aslında böyle tantanaya hiç gerek yok . Aracı araç sahibi anası babası ve kardeşi dışında kimse kullanamaz , yakalanması durumunda muaf tutulan ötv tahsil edilir de limit falan koyma . Nenesinin üstüne araç alan tatlı su kurnazlarıda elenmiş olur.

s.a. arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var kararsız kaldım bir konuda;
polo otomatik aracım var ilanı koyup şimdiden satmak mı daha mantıklı yoksa ocak ayını bekleyip öyle satmak mı
bunu sorma sebebim bende ocakta indirimli araç almayı düşünüyorum korkum ocağı beklersem elimde araç geç satılır bu yüzden zam olsun veya araç bulma sorunu olsun bu tarz şeyler yaşayabilirim diğer konu ise kasım aralıkta aracı sattığımda ocakta ikinci el piyasası yükselirse bu yüzden erken sattığım için ucuza mı satmış olurum .

10 aydır düzenli olarak otomobil bayilerini gezmekteyim elektrikli araç kadar şuan saçma bir durum yok eğer elektrik araç alacaksanız bataryaları 500.000 bin tl den başlıyor bunu kimse ses etmiyor o bataryaların ömrü 150.000 km ve 5 yıl 10 yıl sonra o batarya bozulduğunda o aracın size gideri aylık 4.160 tl ye geliyor eğer çevre dostu biriyim doğama karbondioksit saçmak istemiyorum ben 4.200 tl yi sokağa atacam bunu seve seve yaparım diyorsanız buyrun alın :) ha + bide km başına 30 kuruşta + ödemeniz olucak.bide uğraştığınız elektrik şarjla uğraşma cabası yani şarj istasyonu arama hızlı şarjda bekleme evde ise şarj istasyonu bağlatma vb uğraşlarınız olucak :)

tvtvtv_1987

Yaramı deştin sana ikisininde örneğini vereyim arkadaşım :) 2020 den 2021 e girerken aralıkta Sportage buldum prestije paket aracım i30 du elit paket 2015 model takas a verin üstüne 30 bin verin dediler param yoktu kredı de cekemedım degerınde satarım dedım en azından 10 bın falan verırım dıye dusundum ama satamadım aracı alamadım haliyle sonra araç bulamadım o dolulukta, neyse 2021 den 2022 ye girerken de dedim Ağustos ta talip cıktı 3-5 ay aracsız kalırım dedım sattım 2022 de 0 alırım dıye dusunce 193bin tl ye sattım (550 bin e suan ilan a koymuşlar) eylul de doviz bi arttı benim para pul oldu şuan hadi 200 bin tl de ne alabileceğim hiç bisey :( Kısmetten öte yol yokmuş aklındaki her ikisini de yaşadım, kaldım arabasız iyi düşün bulmadan da bence satma sakın.

**Bu arada surekli ha limit arttı ha artacak ha görüştük ha şöyle söz verdiler vb.. öngörüde bulunanları dinleme hiç bi zaman artmadı öyle bişey olmuyor umut ile bekliyorsun ama hüsran oluyor :(**

mansion

cevap için teşekkürler peki ne yapmamı önerirsiniz çok kararsızım

korkum aracı buldum herşey tamam bu sefer elimdeki aracı hemen satamazsam ne lacak zaten piyasada sıfır araç sıkıntısı var o zmanda onu satana kadar sıfır araç piyasası daha da yükselirse veya elimizde araç yok denirse inanın çok kararsızım

Rica ederim tvtvtv_1987 nacizane uyarmak istedim beni uayaran kimse olmadı araçsız kaldım :( Bence aracı bulun kaporanızı verin garantileyin gelene kadar da kendi aracınızı 3-5 bakmadan aşağısına takas a bayiye yada piyasadan verebilirsiniz diye düşünüyorum inşallah.

mansion

asıl düşündüren şey aracım agır hasarlı bayi takasa girmez piyasada da 5-10 aşaı vesem bile hemen satılmayabilir bu beni düşündürüyor belkide şuan ilana koysam 1-2 ay sürebilirde :)

1 milyon şuanki fiyatlar için geçen yıla göre çok iyi, geçen yıl otomatik clio alınmıyordu ötvsiz

Bugün bmw bayine gittim aracı expertiz yaptılar temiz çıktı şimdi fiyat verecekler yeni BMW X1 düşünüyorum bana bayii 1.600 dedi bakalım benim arabaya ne verecekler.

Son düzenleme:
Limit saçmalığı tamamen kaldırılıp eskiden olduğu gibi 1.600 cc motor hacmi sınırı getirilmelidir. Yoksa 1 Milyon ₺ ye ne D sınıfı bir otomobil alınabilir ne de 3 ay sonra o fiyata C sınıfı otomobil kalır.
Limit saçmalığı devam edecek ise de Ocak ayında YDO dan sonra limitin üzerinde kalan kısmın ÖTV si ve KDV sini ödeyerek engelli kişiler istediği aracı alabilmelidir.
Böylelikle hem engelli bireyler istediği aracı indirim sağlayarak almış olur hem de devlet ilave vergi alarak bu işten kazanç sağlamış olur.

Örnek olarak limitin 1.004.000 ₺ olduğunu varsayarak %80 lik ÖTV ye giren araç için hesap yaparsak;

Net Fiyat : 471.517 ₺
ÖTV (%80) : 377.213 ₺
KDV (%18) : 152.770 ₺
Diğer Vergiler : 2.500 ₺
Satış Fiyatı : 1.004.000 ₺
Kişinin Ödemesi Gereken Tutar : 626.787 ₺
Engelliye Tanınan İndirim : 377.213 ₺

Fakat aşağıdaki Satış fiyatı 1.425.500 ₺ olan Skoda Kodiaq 1.5 TSI Prestige Paket aracı almak istesek 1.004.000 ₺ limitinden dolayı alınamıyacak.

Net Fiyat : 670.000 ₺
ÖTV (%80) : 536.000 ₺
KDV (%18) : 217.000 ₺
Diğer Vergiler : 2.500 ₺
Satış Fiyatı : 1.425.500 ₺

Ancak aradaki farkı kişinin tamamlaması için ilave düzenleme getirilirse;

Limite Göre Net Fiyat Farkı : 198.413 ₺
ÖTV (%80) Fark Ödemesi : 158.716 ₺
KDV (%18) Fark Ödemesi : 64.285 ₺

Bayiye Yapılacak İlave Ödeme : 198.413 ₺
Devlete İlave Vergi Ödemesi : 223.001 ₺

Kişinin Ödemesi Gereken Toplam Tutar : 1.048.195 ₺ olacak.

Yani özetle; 626.787 ₺ ödemek yerine 421.408 ₺ daha ödeyerek 1.048.195 ₺ ye 1.425.500 ₺ lik yukardaki aracı alabilecek.

Devlet yine engelliye 377.000 ₺ lik indirim sağlamış olurken ilave olarak ise 223.000 ₺ daha vergiden kazanmış olacak.
Böylelikle en azından da insanlar bütçeleri doğrultusunda istediği otomobili almış olacak.

Yanlış anlaşılmasın tabiki gönlümüz hiç bir limit kısıtlaması olmamasından yana fakat eskisi gibi 1.600 cc motor hacmi kısıtlamasıda olmazsa yukarıda ki formül en azından alınabilecek araç yelpazesini biraz daha genişletebilir.

whoknown79

hükümet iyi yaptı limit koydu art niyetlilerin önüne gecti ocak ayına 2 ay var şimdikten art niyetlilerin ağzının suyu akmaya başlamıştır allah öyle insanlara nasip etmesin

whoknown79

hesapalamada bir yanlışlık olabilir mi fiyat yüksek geldi bana 450 binlik araba 250 bine geliyor bunda indirimin biraz daha fazla olması lazım değil mi

%40-89 arası raporlular için Ötv indirimi %26 ve %15 KDV indirimi %90 ve üzeri için ötv muafiyeti deniyor. Bunun hakkında bilgisi olan var mı?

Hesabınız yanlış, ÖTV indirimi söz konusu olduğunda ÖTV nin KDV si de alınmadığı için çıplak fiyat üzerine sadece %18 KDV ilave etmeniz gerekiyor.

Yani engelli indirimi hesaplanırken sadece çıplak fiyat'ın %18 KDV sini ilave ediyorsunuz.

SiyahPelerinliAdam

Haklısın hocam. ÖTV nin KDV sinide düşmek gerekiyor.
Örnek üzerinden gidersek engelli bireye 377.213 ₺ yerine 445.109 ₺ lik bir indirim söz konusu oluyor. Liimit aşımında da aynı tutarda indirim sağlandığında kişilerin faydasına olacaktır. Limit üzerinden gelen ÖTV ve KDV farkı ödenir ama en azından istediğin aracı almış olursun.

hükümet iyi yaptı limit koydu art niyetlilerin önüne gecti

Sİz kafayı yemişssiniz . NE demek iyi yaptı ya ? BEn engellıyım arac alamıyorum sen nasıl devletsın kısıtlama getırıyosun bana daha cok yardım edecekken? Art nıyetlılerın onune gececek ben mı gecıcem ? sacma sapan yorumlarınız var .

tamam hocam çok sağ ol

bu tarz düşüncedeki insanlara gülüp geçmek gerek daha önemli bir durum söz konusu orana göre ötv indirimi sohbeti doğruysa zaten araç alamayacağız.

[FONT=sans-serif]Net Fiyat : 471.517 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]ÖTV (%80) : 377.213 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]KDV (%18) : 152.770 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]Diğer Vergiler : 2.500 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]Satış Fiyatı : 1.004.000 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kişinin Ödemesi Gereken Tutar : 558.890 ₺[/FONT]
[FONT=sans-serif]Engelliye Tanınan İndirim : 481.109 ₺

Olarak düzeltebiliriz[/FONT]

Üst Alt