Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

fantastik
500 bin lira ülkenin %90'ı için büyük para. Tüm bu kesimin bu fiyatlarla araçlara ulaşması çok zor ama insanları sınıflandırmaktan vazgeçin artık. Engelliler de kendi parasını kazanabiliyor ve bu durumu olmasa bile birçok kişi ailesi ile beraber alıyor. Sanki illegal bir şey yapıyorlarmış gibi lanse etmeyin

Matrah konusunda son dakika açıklaması -yeni???

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, engelliler için 450 bin 500 TL olarak belirlenen ÖTV’siz araç üst limitinin bir süre daha değişmeyeceğini belirterek, toplam satışlar içerisinde engelliye satış oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Yavilioğlu, "İlk altı ayın ortalaması yaklaşık yüzde 20 dolayısıyla oranlar çok yüksek. Burada denetime gidemiyorsunuz, çok hassas bir alan. Dolayısıyla var olan durumu devam ettirmek gerekiyor" dedi. :confused::confused::confused::confused:

https://www.haberturk.com/sifir-eng...gelli-araclarda-otv-muafiyeti-3538018-ekonomi

acemi61

TAMAMI ile kaldırsınlar o zaman 450 bin tl ye ikinci el yok dogru duzgun . Sanmıyorum boyle bısey olacagını ama olursa da hiç şaşırmam

Eski haber bu bu yil icerisinde degisim olmayacak diyor 2023 ocakla ilgili demiyor

haber yeni.... linke bakabılırsiniz... ancak bende matharın seçim olsun yada olmasın mutlaka artacağını düşünüyorum...

hayatın gerçekleri böyle insanlar ucuz arabanın peşinde sen daha sınıflandırmaya takılmışsın dediğimi anlamamışsın

İzmirde aselsanın geliştirdiği radar gibi çalışan alette egzoz muayenesi olmayanı testip edecek sistemi deneyebiliyorlar fakat gerçek engelli yakınının kim olduğunu engelli aracından kimin faydalandığını tespit edemiyorlar. Engeliyi A şehrindeki evinde mahsur bırakıp sen B şehrinde takılmak için araba alır ve buna göz yumulursa olacak bu. Bu şekilde yapan herkese sözüm utanmazlıkta sınır tanımayıp engelli parklarını bile kullacak kadar rezil insanlar bunlar

acemi61

Bir ay önce CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin in 450.500 TL ye araç kalmadığını söyledi, bakan yardımcısı bu açıklamayı yaptı. Yeni haber değil

fantastik

Peki benim 6 yıl önce aldığım engelli aracım var. Satıp yenilemek istiyorum. 500 küsür piyasası şu anda. Benim gibi aracını yenilemek isteyen çok engelli vardır.

Bende ayni durumdayim honda civic almistim 5.5 yil oldu suan degistirmeyi planliyorum ama yeni civic 950 bin civari. Civic bırak otomatik arac yok alinacak. Bari insanları c sinif arac alacak kadar yukseltseler. C sinif arac luks bile degil limit 1500 anca kurtarir ama bunlar yapmaz

acemi61

Bu haber sitelerin hepsi neden hep aynı şeyi yazıp duruyor, kaynakları ne acaba? %40-89 arasında olanların %25 ÖTV ,%15 KDV indiriminden faydalanacağı yönünde. Mevzuatta da bununla ilgili bir şey bulamadım. Değişen bir şey oldu da bizim mi haberimiz yok. Ortopedik engelli kendisine uygun aparat ile %90 nın altı da olsa ÖTV indiriminden tam olarak faydalanıyordu. Ama tüm haber siteleri ağız birliği etmişçesine aynı şeyi yazıp duruyorlar. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, sonra kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor. Bununla ilgisi bilgisi olan biri var mı acaba?

zenes

Birbirlerınden alıntı yapıyorardır . Hiçbirinin bır boktan haberlerı yok .

Haber yazmak çok kalay nasılsa hukuki koruması da var çok olsa teksif edip konuyu kapatır. Ama dikkatime takılan kısım engelli sitelerindeki bu dezenformatif bilgiler. Herkes okuduğunu duyduğunu getiriyor kendince öğrendiklerini anlatmaya çalışıyor. Neredeyse her sitede derya deniz blok ve form yazıları var. Ama işe yarar bilgiden hala çok uzağız. (kendime eleştirim kimse üzerine alınmasın.)
Hukuk bürokrasinin tedavisi ama siyasetin tedavisi üzerinde çalışmak lazım. Siyasetçi ile görüşürken masada bir şey vermeden bir şey alınamayacağını hepimiz öğrendik. Hiç bir siyasetçi "engelli vatandaşlarımız var engellilerin hayatına ortak olalım" derdinde değil. Maliye bürokratlarının istediği gibi konuşabileceği günler bu günler yarın ne olacak hep beraber göreceğiz...

Resmi gazetede yayımlanmadan yukarıdaki yorumları hepsi farazi olacak.
Fakiriz diyoruz ama 500-700 bin tl (indirimli hali) araba bulamıyoruz diye dertleniyoruz.
Limit kalksın diyoruz 1.5 milyona araba almaktan bahsediyoruz. ÖTV indirimi olmaz ise kaç kişi bu fiyatlardan otomobil alabilir?
Engelli üzerinden suiistimal yapanlar bile dertleniyor. Adam hırsızlık yapıyor o bile utanmadan şikayet ediyor. (Forumdakilerden bahsetmiyorum. Varsa da tanımıyorum.)
Otomobil firmaları zaten normal vatandaşa satış listesinden indirim uyguluyorken engelli olarak alacağız dendiğinde liste fiyatından kuruş indirmiyorlar. ÖTV vermiyorsunuz diye. Sanki kendi cebinden veriyor deyyuslar.
Velhasılı 1 Ocağı bekleyip limit konusunu ve düzenlemeleri görüp öyle yorum yapalım. Yoksa herkes bir birine yorumları nedeniyle saldırıyor..

Herkes kendine göre yazıp çiziyor işte limit 1.5 olsa alacağın arabaya 700-800 vercen sanki tüm engellilerde 700-800k varmış gibi bi izlenim var . Olan alsın tabi lafımız yokta .. geneli yansıtan bir şey değil bu

Swain
Sifirdan almak cok zor artik. Genelde elindeki arabayi satip üzerine biraz daha ekleyip öyle aliyor cogu kisi

Sıfırdan ötv indirimi olmadan elimdekini satıp alayım dedim üzerine bi 680.000Tl vermek gerekiyor. Alacağım araba 1.680.000 TL arabamı 970 bine sayıyorlar. 600 binde bende yok arkadaş mutlaka ötv indirimi 1.700 bin olması şartki yeni arabamı alabileyim.Vereceğim aracın motoru 1.600 alacağım aracın motoru 1.500.

Son düzenleme:
Cango

Limit normal şartlarda 1.900 olmasi lazim araba piyasasina gore ama 1500 e de raziyiz ama bunlardan 1.000 bile beklemeyin

Yeni ötv matrah oranları

%80 500 bin
%70 472 bin
%60 444 bin
%50 415 bin OLACAK

https://finans.mynet.com/haber/deta...m-adim-sifir-otomobilde-matrah-hesabi/454403/

Güncel matrah limitleri: 120 bin TL'ye kadar yüzde 45, 120 bin 150 bin TL arası yüzde 50, 150 bin 175 bin arası yüzde 60, 175 bin 200 bin arası yüzde 70 ve 200 bin TL üzeri yüzde 80. Motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen sıfır araçlar için geçerlidir.Vergi öncesi fiyatları ifade eder

scakmak81

Hocam bu oranların biizm için faydası oluyor mu, tam olarak mantığını anlayamadım, açıklayaiblir misiniz?

[FONT=Rubik] [SIZE=4]Yüzde 90 ve üstü engele sahip kişiler ile bakımından sorumlu 1. derece yakınları ÖTV'den muaf şekilde araç satın alabilirler.[/SIZE][/FONT]

%90 olanlara muafiyet getirmişler benimki %87 bize yok %90 dan şikayet ediliyordu ama tam tersini yaptılar.Çok büyük haksızlık var burda 3 puan için alamıyorum.

Son düzenleme:
Kılıçdaroğlu 3 Aralıkda Müjdeler açıklayacağını söyledi Engelliler gününe denk Geliyor Belki bizede bişeyler düşer bekleyelim görelim

ötv muafiyetli engelli araç alacaklar için bu 1 aralık olayınn bir önemi var mı?

acemi61

Eğer yüzde 80 lik matrah 472 binden fazla olursa, 1 milyonun üzerindeki bazı araçların fiyatı düşeceği için, 1 milyon seviyesine düşen bazı araçlar alınabilir hale gelebilir.

1.6 motor kuralı devam ediyor mu Toyota Hibridler 1.8 motor onlardan alınabiliniyor mu ?

Önereceğiniz araçlar var mıdır ?

Q77

Fiyat olarak bize bir etkisi olmycak sanırım... sonucta ötvsız fıyat degısmıyor... acaba 1 aralık sonrası dedıgınız gıbı bır kac arac matraga gırerse almak mı yoksa ocak 2023 u beklemek mı gereklı? kia otomatık modelleri dusunuyruz 650.000 civarı suan matraha gırmıyor

Bayileri dolaşan arkadaşlar vardır muhtemelen. Ben Konya ilini dolaştım 7 firmadan iki tanesinde araç var diğerlerinde yoktu. Diğer illerde durum nedir? (Dolaştığım araç olan firmalar: Kısmen Toyota modelleri, kısmen honda modelleri, kısmen nissan modellerinin bazıları satışta)

bende bunu merak ediyorum... şuan 450.000 olan limit 1 aralıkta değişir mi?

Agah Payaslı

Dün Ankara da Doğuş grubunu aradım araç yok Seat, Wolksgaven, Cupra yeni yıl dan sonra diyor.

Üst Alt