Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

asidadaş

bu sabah dolar 30 olacak denildi aralıkta zamları buna göre düşünün biz de birinin almaktan vazgeçtiği ( sağlam kişi sipariş vermiş kafasına göre şu olsun bu olsun) aracı aldık ne rengi ne tipi ne özellikleri hiçibr şekilde istediğimiz gibi değildi ama artık bayi telefonla aramaktan yorumuştuk eşim gezip hep fiyat alıyordu zaten engelli aracı diyince sohbeti uzatmıyorlar başka müşteriye geçiyorlardı. aldık geçti bitti .siz de yeni yılda artar mı artmaz mı artsa bile zamla fiyatlar ne olacak ...daha aracı 6 ay oldu 550 bin tl artmış.ç

Araç alacak arkadaşlar hiç bir şekilde ekstra paralar vermeyin. Bayiler sıkıştı artık araç satacak adam bulamaz oldu. Beter olsunlar. Milleti perişan ettiler sandılar ki bu işler böyle gider. Yok öyle bir dünya ellerinde patladı.

Engelliolmak

Hangi ilde ellerinde patladı kardeşim. Bişey olduğu yok.

1- Engellinin alacağı araç kalmadı Çünkü araçların % 90'ı 1 milyon limitini geçti

2- Bankalar kredi vermiyor.

3- Zaten vatandaşda parada yok.

Bayiye ne olacak bekler araba depoda aracın değerimi düşüyor sanki.

Milleti perişan eden bayi değil bayiye o kapıyı açandır, onu da artık az çok tahmin edersin

ahmedduman60

Şimdi durum aynen sizin dediğiniz gibi bayilerin ellerinde çok fazla araç var ve artık faizlerin yükselmesinden dolayı kimse elinde her ay garanti bir para getiren nakit i arabaya bağlamaz. Diğer konu da ellerinde o araçlar bulunan çakallar belli bir zamana kadar tutabilir onun haricinde o araçların tescil edilmesi gerek. Şimdi bu sene içinde tescil edilecek araçların vergisi buna ek gelen vergi de dahi ödemeleri gerek. Hadi bunları yaptılar diyelim. Araçları ikinci el konumuna getirdi. O kadar da kolay değil artık o aracı ikinci el de satmak. Şimdi bayiler kendi ayaklarına sıktı. Bu iş böyle gitmetmeyeceği zaten belli idi. Bayilerin şimdi 2024 ağlama zamanı çünkü artık kimse gidip de elinde nakit parayı arabaya bağlamaz. Niye bağlasın ki her ay faizini alır çatır çatır yer. Eee bayilerin ellerinde bir tek şey kaldı oda ÖTV indirimli araçlar satmak. Başka çareleri kalmadı. Düven zamanı yaptıkları kışın önlerine geldi. ;)

Arkadaşlar ek mtv engelli aracından vergi dairesi silmedi. Ödüycez

Merhabalar, bugün opel, citroen, Peugeot ve Toyota bayilerine gittim, hiçbir araç limitte kalmamış alabileceğim arabalar birer birer limitten çıkmış, ocak ayınıda beklesek hiçbir şey değişmeyecek gibi limit 2 milyon olsa bile önümüzde 4 ay var , bu da 4 kere araçların zam yemesi demek maalesef hiçbir şey alamıyoruz

Emre bözpeynirci; Corolla modelinde 180 bin TL'ye varan indirim veya 250 bin kredi için 12 ay vadede sıfır faiz sunulmuş. Böylece Corolla Vision MDS modeli ÖTV muaf (engelli) sınırına gerilemiş... malum kişi böyle twit atmış, araç almak isteyen arkadaşlar bi baksın derim..

Beter olsunlar o araç bayileri... .....inşallah yaptıkları bu karaborsacılıkdan da güzel bir ceza yerler...
Bende Kral'dan çok Kralcı olan satışdaki arkadaşlara uyuz oluyorum...Dün Ümraniyede Renault bayisindeydim...Konuşmaları sanki arabaları kendisi üretip kendisi satıyor bi havalar bi havalar sormayın gitsinn :D

Engelli birey'e araç yok derken bi kahkaha atmadıkları kalıyor...

en son araç aldıgım bayide birisi hadi gene kaptın beleş arabayı gibi bir laf etti bende Allah sana'da nasip eder inşallah ötv indirimli araç almayı dedim bozuldu....

Salak ya ben niye bir araba alıyorum bir arabadan fazlasını Devlete vergi olarak veriyorum demiyor'da engellinin ötv'siz aldıgı araçı kıskanıyor...

Mds

Multidrive s; Toyota markasının otomobillerinde kullandığı bir şanzıman türüdür. Multidrive s kasnak-kayış kavramalı bir otomatik vitestir. Multidrive s bir sürekli değişken oranlı şanzıman tipidir. Multidrive s'te iki hareketli konik kasnak arasındaki bir kayış yoluyla güç aktarımı sağlanır.

Enflasyon oranlarının açıklanması ile Yİ-ÜFE Eylül ayında %3,40 olarak gerçekleşti. Bu gerçekleşme çerçevesinde Ekim ayı Yİ-ÜFE sıfır dahi gelse 2024 yılında vergi, harç ve cezalar başta olmak üzere pek çok kaleme uygulanacak Yeniden Değerleme Oranı %58,16 olacak.
Bu bağlamda ötv limiti en az 2024 yılı için 1588000 TL olacaktır.

Bu bağlamda ötv limiti en az 2024 yılı için 1588000 TL olacaktır.

araç alacaklar şimdiden bayiye kapora verip aracı ocak-şubatda teslim almak istediklerini söylemeleri lazım yoksa limit 1.588 olacaksa çok değil 2024 ün şubat ayında bir tane bile araç kalmaz muafiyete giren.

2 milyon tl nin altındaki limit birşeye yaramaz direkt çöp. Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkisini kullanarak yukarı çekmeli limiti veya tamamen kaldırmalı.

Maalesef bayiler ona yaklaşmıyor. Geçen yıl aralık ayında denedik ama ocak için işlem yapmadılar.

selo46

Sayın Başkanımız niye böyle bir yetki kullansın ki ÖTV ne demek vergi demek, Başkan niye vergiden vazgeçsin :)

yahu arkadasım engellıler MTV ödemıyo kı ek vergısını odeyesın ..nerden cıkarıyorsunuz bunları ?

Sonra da neden sallıyorsun dediğim için de bana aklınca fırça atıyor.

Lan zibidi terbiyeli ol

Gerçekten bilmediğin konuyu sallıyorsun deyince zibidi olduk. Şimdi senin seviyene inecek değilim. Bilmiyor isen sallama. Çünkü seni ciddiye alan insanlar çıkar gerçek sanar.

Engelliler konfederasyonu,dernekleri ne iş yapar anlaşılır gibi değil şartlar ne oldu limitler nerede bu kadar duyarsızlık olabilir mi?

arkadaşlar dacia duster 1.3 otomatik alacam liste fiyatı 10084 bin tl bayii ötv siz alabirsin dedi evrakları ve kapora verdim alırsam sonradan bir sıkıntı yaşarmıyım

Ne bilmediğin konusu 20 yıldır engelli araç alıyom daha yeni 4 ay ön e aldım 4 tane vergi vardı üzerinde 2 tanesi memur yanındayken daha sildi diğer 2 tane ek vergiyi silemedi abi silinmiyor dedi ek vergiler ne olacağı belli değil ve haladaha ek vergiler duruyor.. Çoluk cocuğa birde burda laf yetiştiriyoz

akın16

Silememiştir Memur ne yapsın muhtemelen yetkisi yoktur. Şef yada Müdür ile görüşün. Sizde her kes gibi gayet iyi biliyorsunuz engelli statüsündeki araçta MTV olmaz. Kanun böyle. Sistemsel hata olduğu belli. Sistemdeki hatanın olması vergi olduğu anlamını çıkarmaz. Görüşün hatayı düzeltirler.

Üst Alt