Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Meral Akşener 07.05.2023 yani dünkü Sakarya mitinginde, Engelli araç alımında 1 milyon 4 bin T.L olan sınırı kaldıracağını söyledi. Şayet iktidara gelirse.

@ucuncubahar
Bugün wolswagen avek e gittim araç yok sadece teşhir araçları var.Gelecek dediler büyük ihtimal seçimden ssonra 1-2 ay.

Sattım raporlu A4 ü gittim raporsuz 5008 aldım üstüne koyup... Benim gözümde bitti bu raporlu araç işi... Serabral palsili çocuğu olan tanıdık var adamcağızla dalga geçtiler resmen citroen c4 x için.Var diyorlar şu gün gel diyorlar gidiyor araçlar orda hepsi satıldı diyorlar...Elden para teklifi felan duymadım ondan açıkcası, ama ya hava parası ile ya da torpille satıyorlar araçları.... Ben 5008 i Liste fiyatından bile aşağıya aldım mesela ama peşin verip 1,5 ay bekledim...1,5 aylık Faizi yaptıkları indirime denk geliyordu kafa kafaya

Araç bulamıyoruz

Herkese merhaba arkadaşlar ötv muhafiyetli araç bulamıyorum bu konuda yardımcı olacak kimse var mı

İnşallah gerçekleşir. Ayrıntılı izah ediyor, muhtemelen yetkili birisi ile görüşüp bilgi almış arkadaş. Recep Tayyip Erdoğan kalırsa diyor, bakalım inşallah kalır da bu kanun bu şekilde düzenlenir. fazem16

isots1978

Bu tür videoların tamamı palavra. İzlenme ve takipçi elde etmek için yapılıyor. Hükümet bunu yapmayacağını maliye bakanı aracılığıyla açıkladı. Hatta AKP'li engelli milletvekilleri aracı olmaya çalıştı ama olmadı. Limitin kaldırılması veya güncellenmesi söz konusu değil. Araç almak isteyen varsa ve istediği aracı bulursa hemen alsın. Kısa süre sonra dövizdeki artışlarla birlikte limitte hiç araç kalmayacak.

engelli olmayan arkadaşım 6 ay önce adını yazdırdı geçen hafta araç gemiye konmuş.6 ay suzuki

Artık hiç inanmıyorum böyle söylemlere hükümet değişmedikçe bize bu hükümetten hayır gelmez.Artık bedava araç devri kapandı paran varsa 3 araba parası verip 1 araba alırsın.

???
Değiştir hocam.. Tutan mı var..
Kısır çekiştirme yapma hocam..
Ben 55 yaşındayım..
Hemen hemen bütün engelli haklarını bu iktidar döneminde aldım..
Bazı uygulamalar yanlış diye tümünü çöpe atamassın..
Ki; bazı uygulamaların yanlışlığı biz engellilerin sayesinde..
Haa; devlek kontrol mekanızmasını daha da sıklaştırmalı mı .. Evet..
..
Siyasetini git başka yerde yap..
..
Bir çok söyleriz eksik ve yanlış uygulamalar için.. Ama kimse inkar edemez 20 yıllık süre zarfında engelliye verilen hakları..
Saygılar..

La iyiki chery i almisim. Chey e bile 6 ay en erken sure tam zaman veremiyoz diyolar. Fiyat belirsiz elden rakamlar 200+ olmuş.

Neyse reis kazansin yine de 20 senede yapmadigini bu sefer yapcak ben inaniyorum ,:)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu mesajın muhtemelen yakında silinebilir.
Benim az biraz destek veren tüm mesajlarımı sildiler. Aleyhine olan, kötüleyen, savunanları aşağılayanlara ise bazıları hariç dokunmuyorlar. Ben zamanla araba sorunun çözüleceğine inanıyorum. İki yıldır değiştirmek için fırsat bulamadım. Bayiler ne dediler yazdım ama silindi ama bir tanesi ki muhalif bir galeri problem hükümet gidince çözülecek dedi gülerek. Bunları şikayet ediyorum ve ilk fırsatta araba alımındaki düzen değişecek inşallah. En azından araba bolluğu 2024,2025 gibi olabilir, depolara, parklara saklanması bile engellenmiş olsa o da engel olur, tabi fiyatlar ile ilgili 1600 CC altı limit kaldırılması en iyisi ve o konuda bir çalışma olduğu konuşuluyor.
cann.sm

cann.sm

Bu iktidar döneminde ne aldınız? Ben de 45 yaşındayım. Gençliğimden beri engellilerle ilgili düzenlemelerin içindeyim. Size bu iktidar döneminde kaybettiklerimi yazayım:

1-)Engellilik raporları arasındaki çelişkiler ve özellikle maliye bakanlığının oran düşürme işlemleri, gerekçesiz ve nedensiz kontrol muayeneleri, iptal edilen emeklilikler.

2-)Yeni SGK yönetmeliği gereğince %60 altındaki engelliler için balthazard formülünün ve ikinci engelin hesaplamadan çıkarılması ve çok sayıda engellinin emeklilik hakkının zayi olması (bu çok büyük bir tehlike, nelere yol açacağı zaman içerisinde anlaşılacak).

3-)ÖTV indirimindeki TL limiti nedeniyle bu hakkın neredeyse kullanılamaz hale gelmesi, suitsimaller nedeniyle zaten azalmış olan bu haktan engelliler yerine engelli olmayanların faydalanması, bu durumun aleyhimize gerekçe olarak kullanılması.

5-)Gümrüksüz araç getirmede gümrüksüz satış süresinin 10 yıla yükseltilmesi, araç yaşının 3'e indirilmesi ve böylece yurt dışından araç almanın anlamsız hale gelmesi. Ayrıca yukarıda bahsettiğim limit gümrüğü de etkiliyor.

6-)Gelir vergisindeki engellilik indiriminin komik rakamlara gerilemesi, AGİ nedeniyle birçok kişi için engellilik indiriminin anlamını kaybetmesi,

7-)İşitme cihazlarındaki çok düşük SGK ödemeleri.

:cool:Tekerlekli sandalyelerdeki çok düşük SGK ödemeleri.

9-)Tıbbi sarf malzemeleri ödemelerindeki medikal firmaların fark istemesi, SGK'nın bu sorunu çözmemesi.

Bu icraat edebiyatını bırakın artık. Elbette istediğinize oy verebilirsiniz ama artık bu ülkede kimin kime neden oy verdiği aşağı yukarı bellidir ve icraata ekonomiye göre değişmez.

Engelli plakalı araç

Yeni yılda tahminen ne kadar olur maksimum fiyatla araç alma tutarı... birde 1 milyon 200 binliralık araç alınmıyor dimi şimdiki koşullarda...

@Akr3pKraL
Hocam ne arabası gurban olayım yıl başından sonra en adi araba i10 bile 900 bim tl olacak tabi bula bilirsen! firmalar inanın araç getirmeyecek getirenler de engelliye araç vermez o saatten sonra. ekonomi bitmiş kur hergün millete kur yapıyor ben sizin yerinizde olsam elimdeki nakit parayı enfilasyona karşı korumaya çalışırım. Arjantin venezüella bize el sallıyor gelin buradayız diye...

mart ayı basında 907 bın tl ye aldıgım arac . dun ıtıbarı ıle 1075tl olmus ve lımıt dısına cıkmıstır . . Doğru zaman doğru adam...

ocakta qashqai skypack e 550.000 tl üzerine fazladan elden verdiğim 300.000 tl ye üzülüyordum ama şu hale bak: sıfırı 1.360.000 olmuş. limite girmeyen aracı aldım diye sevinmiştim sadece

ib28
Bence hala üzülmelisin. Ben chery omoda 5 luxury aldim elden 100tl vermedim. Senden sonra aldim

bende opel mokka aldım 1 tl ekstra talep etmediler, sadece seramik kaplama ve ön camlara film kendi isteğimle yaptırdım.

araç 1200 olmuş :(

Yıl sonuna kadar araçların satıldığını 4 bayiden duydum. O tarihe kadar tek bir araç kalmaz limit altında. Yıl sonunda da engelliye 6 aylık kuyruk ile birlikte düşük limit belirlenir. Fazladan para vermeyen araç alamaz halde olacak. Tirajı komik durumlar yaşıyoruz anladığım. Sohbet ettiğimiz engelli arkadaşlarımız var. son zamanlarda elden para vermeyeceğim diyenler bile (rüşvet) konuşur olmuşlar. Hatta rüşvet işini Türkiye genelinde kovalayan simsarların olduğunu söylüyorlar. Gemisini yüzdüren kaptan muhabbeti dönüyor konuşmalarda. Gittiğim bir firmada araç sıkıntısı ile ilgili yaptıkları açıklamada "firmanın Türkiye deki üretiminin %86'sının yurt dışına satıldığını, sebebinin ise ÖTV nedeniyle karlılığın yurt dışında daha iyi olmasına bağlı" olduğunu söylüyorlar. Kısa vadeli çözüm beklemeyin diyorlar. Durum karışık anladığım kadarıyla. Araç işinin ekonomiye bağlı olduğu gerçeği düşünüldüğünde kısa vadeli bir çözüm zor gibi gözüküyor bencede. 2 yıl içindeki yaşanacak olumlu tek değişikliğin limit kaldırma dışında olabileceğini düşünmüyorum. Ocak ayında ismimi yazdırdığım firmada kaçıncı sıradayım diye sormak istedim. Ocakta 350 demişlerdi sırama. Haziranda 450 olmuş anladığım kadarıyla. Güldüm...

Seçimde engelliye yarar sonuc cikmadi sizlanmak soylenmek bosuna malesef.

Ortez protezlerde gerçekten bir devrim yapılmalı. Geri ödemelerde az hemde çok az. Acil düzeltilmeli hemde. Araç konusundada limit kaldırılmalı. Kimlerin kullanabileceği kısım düzeltilmeli. Anne baba eş çocuk kulanabilmeli aracı.

Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyo..

Bazı sitelerde bu haber vardı doğru değildir umarım .

çünkü bu seneden geçti artık. 1.004.000 altında işe yarar geniş araba kalmadı. yeni limit belirlenince yeniden canlanır aralık ayında. seneye tahmini 2.000.000 olur demek istiyorum ama hükümet bunu 1.500.000 da tutar gibi görünüyor.

Ne Bu sene ne önümüzdeki sene 2025'e kadar hiç umudum yok....Elinizde Brodway olsa bile değerini bilin.limit vs yok artık parası olan versin parayı alsın alamayanın altta canı çıksın....

Üst Alt