Herkese selamlar bir kere şunu söyleyim kendiniz kullanabilirseniz yurt dışından araç alırsanız 3 yaş daha kaliteli markalara sahip olabilirsiniz. Ama şu 1 milyon 4 bin tl bitik bir limit bunla adam gibi bir araç alınamaz malesef ! Atıyorum almanyada 3 yaş bir mercedes 30000 bin euro almanlar veriyor bizim sistem Devlet yok alamazsın diyor neden kaliteli marka imiş ee yine 30000 ver ama nissan al pejo dacia al gibi ve eskiden 1.6 motora kadar marka model gözetilme den alınabiliyordu şuan Türkiye deki ne alaka ise araç limiti endexlediler 2014 de yaş sınırı geldi 3 yaş dan büyük araç alınamaz yapıldı ondan önce yaş sınırı da yoktu yani engelli hakları yontulmaya devam etmekte.
Sizin istediğiniz bu tip aparat
https://www.hncotomotiv.com/mercedes-s500-hareketli-koltuk-uygulamasi/ s500 takılmayın bu düzeneği mercedes c e serisi araçlarada uyguluyor. 10000- ile 13000 euro idi şuan için fiyat bilgim yok.
Gelelim sizin tertibat konusuna o sistem mercedes fabrika çıkış yapıldığını biliyorum ama sormuştum6.7 sene önce aracımı alırken aracı aldığım kadar o aparatı araca takmaya fabrika para istedi almanya da zaten almanyada araç ucuz bu tip tertibatlar pahalı örnek almanyadan gelen araçların elle sürme düzeneği Türkiyede takılıyor ama Gümrük ve çoğu engelli almanyada yapılır biliyor. Oysaki almanyada onu taktırmak mesele Türkiye fiyatı 10 katına maal olur aynı sistem.
Bence o tip aparata o kadar para verileceğine aracınızı veya tekerlekli sandalye aynı koltuk hizasına yakın araç almanızı öneririm mesela suv araç almayın amg ( mercedes ay em ci demekdir ) M ( bmw spor yere yakın model ) yani sportif yere yakın araç alın o zaman zorlanmazsınız araca in bin yaparken bir direksiyondan tutarak geçmeyi deneyin inerken de binerken de aracın koltuk ayarını inmeden önce tekerlekli sandalye en uygun moda manuel indirin ki binerken zorlanmayın ! artık hafızalı koltuk alacağımız bir limit lüxü kalmadı rüyamızda alırız hafızalı koltuğu
birde jaguar sorunlu arabadır uzak durun derim ! Sanayici bir engelli olarak madden sorununuz yok ise almanya dan 3 yaş dediğim gibi kaliteli araç almanızı öneririm ama şuan değil bu değişimi mümkünse senenin 1.2 aylarında yapın limit o aylarda açılınca daha iyi araba alınıyor örnek bu sene başı honda civic pejo 508 vs gibi araçlar alınıyordu şuanki enflasyon kur artışı sildi süpürdü yapılan limit artışını bence limit artışı en az en az 1.500.000 tl olmalı en az ayrıca marka model saçmalığı da ortadan kaldırılmasına yönelik engelliler dernek başkanı tv önüne çıkıp maduriyeti dile getirmeli bence senede bir gün engelliler günü kutlamakla acıtasyon reklam yapılmamalı zaten kaldıki engelliler odası başkanı başka ne işe yarar engelli haklarını savunmayacaksa bu yönde gerekli yerlere müracat yapılmalı mesela anormal durum benim ehliyeti yeniledim
Yasa gereği 2018 sonrası otomatik suv araç kullanır. Otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanır vs ibareleri var. Şimdi olay şu suv araç kullanır diye bilir kişi ehliyet onaylıyor e Devlet kendi ile çelişiyor 2018 sonrası suvlar 1.400.000 den başlıyor. Yani koyduğu yasaya görev verdiği memurun önerdiği rapora bakmaksızın limiti belirliyor. 4 tekeri olsun tekeri dönsün yeter mantığı var. Engelli hakları elden gidiyor. Her geçen gün engellilerin elinde hak ediş engelli hakları alınıyor bilesiniz bununda önüne topluca birleşerek protesto yaparak geçebiliriz. Ağlamayana bu Devlette emzk vermiyorlar !
Söylediklerime ek şimdi birde tekerlekli sandalye AMG R M GT spor araçlara uyumlu konfort araçlar yüksek kalıyor. Malesef Devletimiz bu tip araç alımını da yasaklamış. ( Bu da sorun mu demeyin tekerlekli sandalyeden arabasına binerken klçasını sıyırıp yara açılan aylarca tedavi ameliyat olan arkadaşlar gördüm )
Stratejim şu mesela ben süresi yurt dışından getirdiğim aracımın dolsa da bu sene yine değişmiyorum çünkü Şuan ki limitlerde bu kalite konfor hayel yani ya limit adam akıllı artırılana kadar bekleyeceğim veya yasada değişiklik olmasını bekleyeceğim oda olmadı Kendi 2014 model aracıma binmeye devam edeceğim. Şu limitlerle o marka araçlara o paraları vermek parayı çöpe atmak demek (nedeni 35000 euro 700 bin tl civarı ediyor bu paraya dolu bir c veya e serisi mercedes alınabilir böyle araca verdiğin mebla ile dacia honda seat vs almak sizce parayı çöpe atmak değil midir ) mecburi olmadıkça kimse almaz benim durumumda şuan 3 arkadaş var araç değiştirme süresi gelip aracını değişmeyen bunları düşünerek beyin fırtanası yapsın her engelli arkadaş kendi imkanlarına dair her şeyin hayırlısı ALLAH dan
Engelli arkadaşlarında aklında olsun hbrit teknolejisin de sorunsuz tek marka gerek yarı destekli 48 voltta mercedes sorunsuz tek marka ! Elektrik destekliden uzak durun derim. Batarya ömrü 3 sene 5 sene olmadan satamazsınız siz de sorun verirse bataryaları 20000 bin tl den başlıyor.