Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Seçim yatirimlari başladi. Limitle ilgili en ufak gelisme yok. İyi kafaya takmislar engelli ötv limitini

hanifeaydin
yeni barkodlu rapordan bahsetmiyoruz eski raporla araç alınırken yaşanabilecek süreçten bahsediyoruz. yeni barkodlu raporla ilgili bir sorun yok zaten

egemmm
herkes sisin kadar şanslı değil maalesef. biz ehliyeti yenilemek için 1 ay uğraştık ki rapor için ne kadar zaman uğraşacağız belli değildi ve onca strese katlanmak zorunda olacaktık. yeni ehliyet ve eski raporumuzla araç aldık çok şükür. sadece eski raporun ilgili hastaneden teyit işlemleri uzun sürermiş onu da elden hızlandırdık sorun olmadı.
@lacamo kimse elden istediği parayı hesaba eft yaptırmıyor artık parayı elden bizzat götürüp vereceksiniz deniliyor onu da ispatlayamacaklarına göre bu paraları bir şekilde sizden bizden alıyorlar vermeyenler ise araç beklemekten başka çareleri yok ki araçlar ne zaman gelecek o da belli değil

Arkadaşlar bu kaç gündür biz arabamızı aldık diyen arkadaşlar nasıl aldığınızı hangi araçları aldığını da belirtirlerse bilgi amaçlı arac bulamayan bizlere de öncülük yapmış olursunuz

Eskişehir'de bir kaç bayiye sorduk, elden para istediler. Bu ülkeden her geçen gün daha fazla nefret ediyorum.

mayfe

aksesuar adı altında eft yapılıyor . ben oyle yaptım . Ulkeyı bu hale getırenler utansın

Müjde verirken bizi hep unutuyorlar böyle giderse tüm araçlar limit üstüne çıkacak ÖTV limiti hemen kalkmalı. Siyasilere ulaşılırsa bir müjde gelebilir diye düşünüyorum şu ortamda kalkmaz ise hiç kalkmaz

Arkadaslar bu aralar biyerlere bastırmak lazim bi siyasilere filan ulasalim tanidigi olannyokmu bi dillendirse birileri limit degisir yada kalkar eger suan bi gelisme olmazsa bidaha unutun gitsin

araç ne aldınız araç bulunmuyorda ondan sordum

Araç almakdan vazgectik.
2 yaşında ikizlerim var artık iyice agirlastilar. Hadi borç harç bir araç alalım dedik.
İsciyim vardiyalı çalışıyorum ben yokken fizik tedavi için eşimde kullanabilsin tedavileri aksamasın istedik ama nasip değilmiş.
Acaba bu ülkede gerçekden hangi iş doğru yapılıyor.
ÖTV indirimli 350 bin TL ye gelen araç için benden 450 bin istiyorlar .
Otomatik olanlar başka bir boyutta.
Hadi en düşük segmentte bir şey alalım dedik onlarda gelmiyormus.
İlla full paket araç bulursun diyorlar.
Elimde nakit var dediğimde tamam elimizde bir araç var sattığımız kiside pürüz çıktı size verelim diyerek birden araç çıkarıyorlar.
Ben bu ülkede ki ahlaksızlık dan cidden bıktım.

Abi merhaba,bugün bir bayi ile görüşüp kapora verdim ve evraklarımı yolladım ama bayii diyor ki önceden önce rapor onayı alınıp öyle aparat takılıyordu ama şuan aparat dahil tüm işlemler yapıldıktan sonra vergi dairesine onaya sunuluyor,onay alınamaz ise kaporada gider yaptığın masrafta.. Siz alırken bu şekilde mi ilerledi işlemler?

Son düzenleme:
egemmm

Abi merhaba,bugün bir bayi ile görüşüp kapora verdim ve evraklarımı yolladım ama bayii diyor ki önceden önce rapor onayı alınıp öyle aparat takılıyordu ama şuan aparat dahil tüm işlemler yapıldıktan sonra vergi dairesine onaya sunuluyor,onay alınamaz ise kaporada gider yaptığın masrafta.. Siz alırken bu şekilde mi ilerledi işlemler?

lacamo
Renault 2023 1.3 mild hybrit Captur İcon modelini aldım. İzmirde yaşamama rağmen aradığım bayiler arasında istanbula bulabildim. 535 bin ödeme yaptım. 8.500 lira da aparat işlemleri için ödeme yaptım. Vergi dairesinden onay alma işlemi ortalama 15 gün sürdü. Çok şükür ben süreci atlattım. Umarım herkes istediği aracına kavuşur. Açıkcası aklımdaki araç bu değildi ama ne alınabilirse limite yakın kardır diye düşünüyorum. Bi kaç aya alınabilecek araç kalmayacak çünkü.

Captur touch plus i direk renodan tanidik buldum 506 ya ama bos arac diye almadim. Hatami yaptim bilmiyorum

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

peugout 308 aldık istanbul aslında limit 2008 e de yeterdi ama araç yok seçme şansımız yok ekleme çıkarma özellik yok biri iptal etmiş biz halihazırda sıradaydık bayiye gitgel durumu d avardı citroenle aynı yerde zaten.iptal eden başka marka almış o esnada bayiye ulaştık oldu .elimde güncel rapor vardı .ortpediden puan var ama aksam değişikliği gerek yoktu. bizden tek kuruş fazla alınmadı...yalnız biz peugout dan çok citroen c4 limit içindeyken inanın tüm türkiye diyebilirim. telefonla şehırdışı haftasonları bayibayi gezdik , c4 limitten çıktı c3 dedik o da yok yok yok yok ....sonra citroen den mecburen vazgeçtik eğer bu aracımız olmasa idi biz vazgeçmiştik araba sevdasındna evime yürüme mesafesinde libadiye caddesinde devamlı sıfır araçlar geliyor ama soruyoruz araç yok ...peki bunları kimin?

bende opel mokka gs paket bulabildim, fatura kesildikten 20 gün sonra aracı yarın teslim edeceklerini ilettiler. Vergi dairesi onay işlemleri uzun sürdü. herhangi bir ek ücret talep etmediler, kendi isteğimle seramik kaplama, cam filmi vb. yaptırdım.

benım aracım aparatsız sadece otomatık . VErgı daırseınden onay alıp arabayı teslım ettıler . İlk once onay aldılar vergı daıresınden

kia cerato 61 bin tl acıkdan verdim . bu sıstem degısmedıkce daha da betere gıdıyor . Ülke her konuda....

egemmm

şanslısınız o hangi vergi dairesi ise. Tabi engel oranı 90 nın üstü ise normal ama 90 nın altında ise otomatik vitese vergi dairesinin onay vermesi büyük şans, inşallah ileride bir sorun çıkmaz ötv yönünden

Araç alımında engelliye engel ÖTV sınırı kalksın

Engellilere engel olan onları sınırlayarak araç bayilerinin eline bakmaya mecbur bırakan ÖTV sınırı kalkmalıdır. Bir kaç aya kalmaz bütün bagajı büyük araçların fiyatı 1004000 TL üzerine çıkacak. Tekerlekli sandalyeli engelliye bagajı olmayan araçlar hiç bir işe yaramıyor. İnşallah bu seçim ortamında bari bizi gören olur.

ahmedduman60

Benim de tertibatsız ama 2017 tarihli raporu yeniletmeye mecbur bıraktılar bende yeniledim tertibatlı araç kullanmalıdır ibaresi rapora yazıldı ve dün onay alındı.

ahmedduman60

bence bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bu yazıları okuyanları da yanlıs yonlendırmeyın .. bu benım 2.arabam Sol ayağımdan felçliyim doktor uygun görmüş engellı ehlıyetım var kodlar var, hangi vergi dairesi vermıyorum dıye bır kanun yaratabılır ? Ayrıca siz sol ayagından engelı olan kişilerin, otomatık vıtes tertıbat yerıne de gectıgını bılmıyorsunuz ki bu yorumu yapıyorsunuz . .

Merhaba engelli raporumu aldım ancak ötv indirimi talebim olmamıştı.şimdi mevcut raporuma ötv indirimi nasıl ekleyebilirim

Arkadaşlar araç yok diye birşey yok. Araç var depoda stokda saklıyorlar. Tanıdıklara, galerilere veriyorlar. 5 aydır ÖTV indirimli araç baktım, bayiler hep sallıyor yoruldum. Aracımı satıp, üstünü tamamlayıp nakit aldım. Nakit alacam diyince olmayan araçlar ortaya çıktı. Bütceme göre SUV aldım. Bu ay aldığım araca 42 bin zam geldi. Muhtemelen seçimi bekliyor bayiler, araçlar zamlanacak o yüzden yok çekiyorlar. Nakit olunca olmayan araçlar ortaya çıkıyor. Bayiler Fırsatcılık yapıyor.

Elden para vermedim diyenlere inanmıyorum. Hangi araci kaca aldiniz yazin da görelim. Liste fiyatindan ötvsini biz hesaplariz siz marka model ve kaca aldiginizi soyleyin yeterli...

TR123 kaça aldınız ne aldınız muafiyetsiz olarak

Corolla cross flame x pack 1.8 hibrid aldım 10 gün oluyor, alalı. Toyota'nın sitesindeki Mart liste fiyatından aldım üste ekstra para vermedim boya farkıyla 1 milyon 55 bin TL aldım. Nisan zammı geldi. Fiyat şuan arttı. Geçici süreyle aldım yıl sonu ÖTV limiti artınca satıp ÖTV li araç almayı düşünüyorum.
Aldığım duyuma göre gümrük vergilerinde artış olma ihtimali var. yurt dışından gelen araçların fiyatları artabilir. Emin degilim araştırın. Ben bu modeli zevk için aldım. Beğendiğim bir modeldi. Büyük bagaj arayan arkadaşlara tavsiye etmem, Tekerlekli sandalye kullananlara tavsiye etmem bagajı küçük.

Üst Alt