Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

İnşallah

BEN BU ARABA ALIŞ SÜRECİNDE ANLADIM.BİZDEN CACIK OLMAZ.

BEN DİYORUM BUNA SEBEB OLAN KİM VARSA BETER OLSUN

Bedri6868

Bu seçim bence kritik ve önemli FATİH ERBAKAN şartlarını sundu bütün kanun maddelerin kalkması için.
Çok iyi değerlendirme yapmaliyiz artik ülke bayağı bozuldu...

1- acaba birileri bayilere ÖTVsiz araç satmayın ve zorlaştırın gibi birşey söyleyerek baskı mı yapıyor.
2- Biz engellilere asıl sorun çıkaranlar -gerçek mağdurları ihtiyaç sahiplerini hariç tutuyorum- başkası adına %90 ile araç satın alanlar. Çevremde çok var böyle. Adına satın aldığı kişinin araca ihtiyacı yok. Bu kişiler şöyle düşünüyor: "1.000.000 verecektim, ÖTV indiriminin 100 150 Bin fazlasını veriyim ne olacak? " Bizzat bayi bana bunu söyledi. Adama elimizde araç yok başka bayiden alacağız deyip liste fiyatının 100.000 fazlasını söylüyoruz tamam diyor dedi.
3- Araca gerçekten ihtiyacı olan engelliler mağdur oluyor. Buna çözüm bulunabilir. Aracı bizzat kullanacak H sınıfı ehliyet liye ÖTV tam indirimi getirilir, başkası adına kullanacak kişi ÖTV nin belli miktarını öder. Yarısımı mesela.

Adamlar corollaya 260bin mokka ya 145bin elden para istediler ya la :)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aradaşlar herkese merhaba,

Arabasız engelliler adıyla bir instagram hesabı açtım. Seçim öncesi bu konuyu bir şekilde gündeme getirmemiz gerekiyor. CHP veya İyip'e bir şekilde ulaştırabilirsek mutlaka gündeme gelecektir. Ne kadar başarabilirim bilmiyorum. Sayfayı mümkün olduğunca yayalım. CHP'ye ulaşma şansım var. Konuyu gündeme getirmek için başka fikirlere de açığım. Umarım başarırız...

https://www.instagram.com/arabasiz.engelliler/

Arkadaşlar selam, 2009 öncesi %90 sürekli raporu olup araç alan oldu mu. Edevlet veya enabız'da eski rapor olduğu için gözükmediğinden sorun yaşayanların olduğu söyleniyor. Deneyimleyen oldu mu?

Askin_Keskin

yenılemen lazım raporu . Her işlemi baştan yapacaksın yeni rapor çıkarır gibi . 2019 öncesi ve sistemde görünmeyen raporlar geçersiz.

Bence başlığı değişin, Engelliler için ötvsiz araç alma hayal oldu diye :)

egemmm

Biz raporu 2014 de almıştık. Aldığımız aracın 5 yıl süresi 2020 de doldu. 2020 mart ayında aynı raporla tekrar araç aldık. O yıl eski rapor için aracın bulunduğu vergi dairesi raporun alındığı hastaneden bu raporun gerçek olduğuna dair resmi yazı istedi. Hastane de resmi yazıyla rapor gerçektir diye yazdı öyle almıştık. Şimdi süreç nedir bilmiyorum.

Biz raporu 2014 de almıştık. Aldığımız aracın 5 yıl süresi 2020 de doldu. 2020 mart ayında aynı raporla tekrar araç aldık. O yıl eski rapor için aracın bulunduğu vergi dairesi raporun alındığı hastaneden bu raporun gerçek olduğuna dair resmi yazı istedi. Hastane de resmi yazıyla rapor gerçektir diye yazdı öyle almıştık. Şimdi süreç nedir bilmiyorum.

Merhaba, Chery bugün lansman yaptı, fiyatlar aşağıdaki gibi: birçoğu bizim limitin altında görünüyor- araç bulunursa tabi:)

Model Donanım Fiyat (Lansmana Özel)
Tiggo 7 Pro Comfort 825.000 TL
Tiggo 7 Pro Luxury 885.000 TL
Tiggo 7 Pro Excellent 945.000 TL
Omoda 5 Comfort 810.000 TL
Omoda 5 Luxury 870.000 TL
Omoda 5 Excellent 930.000 TL
Tiggo 8 Pro Luxury 1.050.000 TL
Tiggo 8 Pro Excellent 1.150.000 TL

@Askin_Keskin

yenılemen lazım raporu . Her işlemi baştan yapacaksın yeni rapor çıkarır gibi . 2019 öncesi ve sistemde görünmeyen raporlar geçersiz.

Vergi dairesi ile görüştüm, eski tarihli "sürekli" raporlarda yeniden rapor çıkarma durumunun olmadığını hastane ile teyitleşerek onayın alındığını söylediler. Sizin kaynağınız nedir paylaşırsanız sevinirim

İstanbul da Ümraniye Vergi dairesine bizzat raborumla soru sormaya ötv bölümüne gittim bu arada istanbulda sadece Ümraniye merkez.
Sorum şuydu. Ben 2012 yılında en sonra rapor aldım sol bacak %42 otomatik vitesli araç kullana bilir yazıyor.
Memur rabor baktı ve raborumda sürekli yazıyor her hangi bir sorun yok süren doldu sa araç ala bilirsin dedi.
Bu arada memura Bir tane daha soru sordum aynı evde ikamet eden eşim veya oğlum yeni arcı eskisi gibi kullana bilir mi diye memur kullanamazlar yasak yeni yönetmenliğe göre dedi.
Bende arçım bu durumda satmaktan ve yeni araç almaktan vaz gectim. Ümitim 2024 inşallah.

@egemmm
Ben 2017 de almıştım sürekli olarak benimkinide kabul etmeyecekler o zaman.
Askin_Keskin
o zaman iyidir benim değiştirmeme gerek yok raporu.

biz engellilere de bulunur mu acaba lansman bitmeden,kullanan ve tavsiye eden olur mu ne dersiniz? skyn

bu modeller ilk defa Türkiye'ye getiriliyor o yüzden henüz kullanan yoktur sanırım

Chery i kime danistiysam alma ne olacagi belli degil diyor kararsizim sizler ne dusunuyorsunuz?

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mchi

Ben beklemeye geçenlerdenim. Fiyatları uygun görünse de vereceği servis hizmeti konusunda yeni ülkeye gelmiş olması sebebiyle çekinceliyim. Alıp kullanan ve servis konusunu tecrübe edenlerin görüşlerini bekleyeceğim.

Askin_Keskin

Kaynağım şubat ayında aldığım araç. SÜrekli ibareli olan raporumu kabul etmeyip kiii 2016 da bu rapor ile almıştım arabamı . YEni barkodlu rapor çıkarmamı istediler. Ve rapor E devlet üzerinden Görünecek dediler. BEnde yenisini cıkardım arabamı aldım. Umarım acıklayıcı olmustur . 6 şubat 2023 tarihinde....

sa1.jpg

sa2.jpg

egemmm

kim istemişse işgüzarlık yapmış sürekli raporlar halen geçerlidir 2002 sonrası usulüne göre alınan raporlar vergi dairesince hastaneden teyit ettirilir.
buradaki sıkıntı teyit işleminin uzun sürmesi. bayilerde bunu bilerek barkodlu raporu olanlara öncelikle aracı satma eğilimindeler. uzun süre beklemek işlerine gelmiyor 1 ay gibi bir bekleme süresinden bahsediyorlar teyit süreci için. heryer aynı değil tabi

Eski raporların geçerli olduğu hem kanunda hemde yukarıdaki Sağlık Bakanlığ'nın yazısında var. @egemmm sen hakkını savunmuş olsaydın tekrar rapor aldırmazlardı Kanun ve yönetmelikler ortada iken lütfen haklarımızı savunalım.

mayfe
istabul ataşehir ya da ümraniye en yoğun yer - 10 gün bile sürmedi.aracı aldık.barkodlu yeni rapor.

Arkadaşlar merhaba, subat 2016 tarihli raporumda ozel tertibatlı arac kullanır ibaresi var. Ve 2017 de ehliyet aldim ondad tertibatli arac ibareleri var. Ancak benim kanser hastaligim nedeniyle rapor suresiz verilmiyor kontrole gelmem icin. Ehliyet yeterli degilmidir yeni arac alimi icin tekrar rapor almam gereklimi. Yeni rapor dan da oran duserse diye korkuyorum açıkçası, suan kanser hastalığı ile berabe %48. Notmalde sag ayakta kısalık incelik var. Rapor almam gerekiyor ise saece arac alimi icin rapor aldam olurmu
.

daimon
ben 1 gunde aldım raporu yenı yada eskı olması sorun yaratmadı ki :) senın koydugun belgede 2019 dan sonra yenı formata duzenlenmesı zorunludur dıyor . Hastaneye gıdıyıosun % oranları değişti tekrar gırmen gerekır dıyorlar bunun benımle alakası yok .. inşallah eskı raporlarınız ıle alırsınız ben 1 gunde hallettım şanslıydım.

Bu yazıda; 20 Şubat 2019 tarihinden önce düzenlenen raporlarda sorun yok onlar geçerli. Fakat 20 Şubat 2019 tarihinden sonra eski formatta rapor düzenlenmişse yani genelgeye aykırı olarak hareket edilmişse bu raporların yeni formatte tekrar düzenlenmesi gerektiği söyleniyor.

Zaten ALİ57 de vergi dairesine giderek 2012 yılında alaınn raporun geçerliliğini onaylatmış.

Üst Alt