Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Araç yok olanda limite girmiyor...Teşekkürler Reis senden başkası yapamazdı bunu ellerine sağlık...

Üçretsiz otobüs kartımız kaldı elimizde onuda al rahatla....

fiyatlar daha da artacak bu belli. ama şu internetten sipariş olayını her marka yapsa da kurtulsak bu rüşvet yan cepten para istemelr (şükür bana müslüman biri denk geldi raporumu görünce üzüldü bilemiyorum 3 sayfa tam ) ....internetten sipariş geçince para belli model belli paran belli finansman seçeneği belli oluyor olacak ve kimse kimsenin parasını çalamayacak.

Bayilerde araç yok diyorlar. Araya tanıdık koyup olmayan aracı buluyorsunuz ama bu seferde fazladan 50 bin ila 150 bin tl arası para talep ediyorlar. Camlara film, boya koruyucu, kapı içlerine özel kaplama vs... Gibi benzeri şeyler adı altında hava parası talep ediyorlar. Bir de sigortayı bizim firmamıza yaptıracaksınız şartı var..! Bu sene arabayı değiştirmekten vazgeçtim. Ölmezsem seneye tekrar şansımı denerim..

Biz engelliler eyt liler gibi birlik olmadıkça babayı alırız.arabamı sattım araba alamıyorum.yazıklar olsun bu adamları destekleyenlere

Bugün skoda 850000lik aracı bana 660 dedi.arkadaşlar uyumayalım.birlikmolmazsak herkes bizi yiyor..

Zaten indirim kadar fark alıyorlar..Bu ahlaksızlıktır

Gezmediğim citroen bayii kalmadı hepsi anlaşma yapmışcasına araba yok diyorlar showrumda ki araçları soruyorsun efendim onlar satıldı diyorlar anlamadım gerçekten yazıklar olsun

Ahlak kalmamış toplumda.5. Aracı alacaktım ilk defa 200bin tl fazladan para istiyorlar

Ötv nin tamamını indirmiyor..32 lik bir indirim oluyor.Bu ne zaman çıktı Bilginiz var mı?bayiker sanki bunu önceden bildikleri içşn mi hesaplamayı o şekilde yapıyorlar..

Engel oranı %40 ila %89 arasında olan kişiler, %26.3'lük bir ÖTV ile birlikte %15.24'lük KDV indiriminden yararlanabilir. Ayrıca %90 ve üstü engele sahip kişiler ve bakımından sorumlu 1. derece yakınları, ÖTV'den muaf şekilde araç satın alabilir.2 Oca 2023

Bülent bey merhaba..forumun sonunda ötv indirimi ile ilgili bazı oranlar paylaştım.ama resmi bir yerde bunları bulamadım.%40-89 engeli olanların ötv indirimi baua bir tırpanlanmış görünüyor yazıda.sizin böyle bir bilginiz var mı?resmi gazetede göremedim böyle bir şey.yardımcı olursanız sevinirim.iyi günler

böyle bir şey yok . Bir gazete haber yapar, diğerleri alıntı yapar. saygun

volkswagen tiguan alan var mı yeni ÖTV limiti ile? çevrenizde duyduğunuz vs..

Benim 5. Yılım 2024 şubatta yani önümüzdeki şubatta doluyor . Hiç araba almadan beklesemmi yoksa 2. El geçici bitane alıp şubatta satsammı bilmiyorum kafam çok karışık cidden Allah sabır versin ülke vatandaşına

Arkadaşlar benim 2. el almış olduğum bir aracım var. Ederi 300 350 bin tl . Bunun üzerine para koyarak sıfır araç almak istiyorum. Aylık 8000 civarı kredi ödeyebilirim ancak krediler 12 24 ayla sınırlı. araçlarını uzun vade kredi ile satan bir bayi/marka vs var mıdır

Lİmit Engellinin Önünde EN büyük engeldir. Seçimde yaklaşıyor Bir şekilde sesimizi duyurmamız lazım yoksa araç almak hayal den öte olmayacak ..

kaç tane bayi ye gittim hepsi agız birliği yapmışlar sanki araç yok diyip duruyorlar gelen araçları bayiden bulamazken bizler galeriler nasıl o araçları bulupta liste fiyatının 150 / 200 bin farkla satışa koyuyorlar anlamış degilim hatta bir bayi müşteri temsilcisi açık açık şunu söyledi abi sana bayi satarsa sen onu 5 yıl satamıyorsun buna istinanen satmak istemiyorlar sen sadece servise getirirsin amma velakin digerleri alıp 1 sene sonra arabasını degiştirdigi için size sıcak bakmıyorlar anlıyacagımız şu ki balık baştan kokar dedikleri bu işte

Biz ithal etsek olmuyormu mu? Birleselim 5-10-20 kişi bi model belirleyelim. Kendimiz ithal edelim kimze fark isteyemez

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İthal etsen ne yazar kardeşim çer çöp elin gayri müslimi veriyor aracı bizim müslümanlar bir ton vergi sorun limit motor hacmi vs üretip engel oluyorlar.Heleki ehliyetli %90 üzeri kendi kullanan engelliye bu yapılmamalı zaten istismar edemez kendi kullanacakç 1.6 mercedes aynı para 2.0 e 300 de aynı para yurt dışında atıyorum boş passatda aynı paralara maall oluyor aralarda 10 bin euro oynamaz. e 300 Türkiye de 4 milyon e200 1.6 3 milyon aynı paraya alıyorsunuz almanya da yani özet ile varsaydığımız e300 e 200 ikiside 43000 euro civarı almanya da passat da 35000 euro passat Türkiyede 1 buçuk milyon özetle 200 bin tl fazla paraya 4 milyonluk araca binebilir engelli Türkiye engelliye engel olmasa harici yurt dışı araç alınmaz mercedes bmw harici 10 sene satamayıp beklemek mantıksız daha önce 2 kere yurt dışından mercedes araç getiren bir engelli olarak ben almam şahsen araçta yaş sınırını 3 yaşa indirmeleri zaten başlı başına bir sorun engelli zaten fakir adam 7 yaş araç alır varsayalım e300 2022 moıdeli 43000 euro dedik varsaydık 7 yaşında bu aynı araç almanyada 25000 euroya iner. Engelliyi madur ettiler özet ile . Mercedes bmw harici almanya dan araç alınmaz zarar edersiniz 10 yıl sonra satınca he at niyetine binilecekse şirket km dövmüş araca 300000 km de şirket aracına 300000 bin tl alıp binerim sonrada ölü parasına satarım tamircilerle akraba olurum diyenler istisna. Şuan Türkiye de aldığın araç 5 senede satılıyor almanyadan gelen 10 sene de satılıyor. almanya türkiye marka farkı yok gibi.
( En beğenilmeyen 2005 yılı Hükümetler zamanında yurt dışı marka model yaş sınırı yok idi 1.6 motor sınırı vardı şimdi yok yok tak çubuğuna dair sgk olsa bile 500 700 tl ödeme yapar oldu engelli :D ) engelli özetle wc bile para öder oldu. ALLAH sonumuzu hayr eylesin.

MCHİ A rkadaşım ilk aracımı işi bilmeyen biri ile getirdim dah doğrusu aracı getiren farklı evrak yürüten farklı 3.4 gün ankarada otelde yatırıp aracı ambara aldılar (şuan tek kişi otel günlüğü 500 tl dir yeme içme ambar park parası vs ekle)şuanda bile Ankarada araç getiren arkadaş var Türkiyedeki aracın piyasasına bakıp limiti aşıyor alamazsınız deyip geri gönderilecek araç var yani engelli bu işi kendi yapamaz bu türkiye ayağı birde almanya konsoloslukta asıl araç tercüme tescil engelli kişi adına devir tahüütnameli işlem bir evrak da hata olsa hadi geri git almanya ya araç gümrük de bağlanacak ambar parası günlük ödiyeceksin deli ederler adamı zaten getiren şirketler 1500 -2000 euro alıyor bu paa için değmez. Bir evrak eksik deseleer almanaya git gel uçak bilet 700 euro git gel birde türkiyede ambar 10- 15 kalacak onu ekle eziyetine değermi birde tekerlekli sandalyede engelli isen yolda çekeceğin azap 3 katlanır taku tuku kapacağın enfeksiyon :D gelince 2 ayda hastanede enfeksiyon tedavisi görürsün.

Üstad ben cinden malzeme ithal eden firma sahibi bi engelli babasiyim. Araç ithal işinden anlamam ama öğrenirim. Benim demek istediğim 10 yıllık satılamayan araç ithali değil.

Toplanacağız, her marka her modelde işler karışır. Mantıklı bi marka modelde karar kılacağız örnek veriyorum 10 adet ithal ettik diyelim. Araç satışında vergiler sonradan ödeniyor zaten, ötv ödedin devletten geri aldın durumu yok.

Sözleşme ile parayı baştan ödeyecek araç almak isteyenler, avrupadaki bayiye siparisi geçeceğiz ödemeleri sırasıyla yapacağız araç ücreti nakliye ücreti vb araçlar tr ye indimi gümrük işlemleri evrak islemleri vb satislar gerçekleşecek. Ek masraflar vb çıktı kaç kişiysek paylaşacağız.

Bir nevi karsız bayilik yapacağım gibi düşün.

Resmi bayi olmadığımız için firmalardan bayi indirimi alamayız. Belki toplu alim yaptığımız için ufak iskonto olabilir.

Zamaninda gümrükçüme tesla getirebilirmiyiz diye sormuştum herşeyi ithal edebiliriz paramiz varsa demişti.

Galericiler veya şahıslar normal araç ithal edebiliyorlar.

Aramızda güven sorunu olacaktır. Onuda buradaki avukat arkadaşlar yardımcı olurlar bir ortak nokta bulunabilir.

Buradaki amaç aksesuar adi altinda ek para ödemeyelim soygunculara. Yorumlardan hatırladığım kadarıyla 300bin tl fark odeyen arkadaşımız var bayi ajani değilse.

Belki bende bi meslek sahibi daha olurum fenami olur.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba raporum 73 nasıl ÖTV siz alabiliyoruz eskiden fiziksel engelli olana veriyorlardı değiştimi acaba

Adamlar seçimi kaybediyor ve halen ortopedik engelliye kullanici kisitlamasi getiriyorlar. Eger bu secimide kazansinlar komple kaldirirlar otv indirimini

bu işi önce Ankara bedelsiz ithalat gümrüğüne sormak lazım yoksa araçlarada el koyarlar havamızı alırız adamlar eskşiden 1.6 motor olsun yaş model akseuar vs önemli değil ne alırsan aldı.
İlk aracımı ben öyle aldım. Daha sonra ufak ufak 2013 de 3 yaş sınırı 2017 ötv limit sınırı şimdi kw hp marka model sınırı yani mercedes bmw getiremiyorsun gümrüksüz hale getirdiler.
Sizin dediğiniz gibi 10 tane araç getirelim desek ki bu yanlış anlamadıysam sizin oğlunuz engelli siz kullanacaksınız aracı %90 engelli ve kendisi ehliyetli olmaz ise otomobil getiremez. Minibüs tarzı alabiliyor engelli yakınları ve önceden hibe yolu açıktı.
Hatta ben ilk aracımı hibe yoluyla aldıydım o yolu bile kapatmışlar. Aracın 2 el olduğu zaman ödediğiniz gümrük minimum iniyor. ama sıfır olursa Türkiyedeki ötv kdv vs üzerinden gümrük alıyorlar. Almanyada ki piyasasındanda değil.
Hatta şuan yurt dışından gelen araçları bile kıytırık araç 1.0 honda :D 1.0golf gibi araçları boş pasatı bile Türkiye piyasasına bakıp gümrüklen diriyorlar.
Hatta şunu da diyeyim eskiden daya amca almanyada oturumu olan her hangi biri aracı hibe edebiliyordu. Şimdi hibe eden kişinin malvarlığına bakıyor devlet sen 50 bin euroluk aracı hibe ediyorsan senin en az 500 bin veya 1 milyon euro paran olmalı deyip o kişi araştırmaya alıyormuş. Ayrıca şahsa araç hibesi kapanmış derneğe vs bağış yapılabilir hale gelmiş.

https://ticaret.gov.tr/gumruk-islem...bireysel/engelli-kisilere-taninan-muafiyetler

bu da hibe

https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/hibe-esyasi-muafiyeti

Gümrük linkleri malum eskiden TBMM yasa değişmeden bu gibi konuları değişemiyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı istedimi değişiyor.
Dolayısıyla eski haklarımızı geri vermeliler ki hakkımızı elimizden aldılar. Bunu eskiden engelli dernekleri başkanı ilgili bakanlarla konuşurdu artık engelli dernek başkanları da unutuldu ama bir şekilde sesimizi duyurmamız lazım.

mart ayı itibarı ile honda civic in bütün paketleri limit dışına çıkmıştır . Yapımda emeği geçen ve destekleyenlerin kulaklarını çınlatırız . .

@egemmm
İnşallah hepsi batar kimseye araba satamazlar.

İNŞALLAH :)

Bim çalışanı iki personel kendilerine indirimli yağ almışlar depoya koymuşlar bunu koca koca tv'ler stokcu çalışanlar diye haber yaptılar haftalarca...Üsküdar Emaar Avm'de çalışmaktayım geçen haftaya kadar onlarca plakasız araba vardı kapalı otoparklarda,sosyal medyada kaç kez çıktı Çamlıca cami'nin kapalı otopark'ında stok yapılan plakasız araçlar...

Yılın ilk İlk çeyreği Mart sonu zamlı fiyatlar ile araçlar gün yüzüne çıktı ve bu araçlar el altından satılıyor o kapalı otoparklardaki araçlar bayilere tek tek çekici ile götürülüyor...

İnşallah beter olurlar inşallah Allah onlarada Ötv'siz araç almayı nasip eder bayi bayi gezerler.....

Peugot 408 modeli internet sitesinden online satışa çıkaracakmış. 15 Martta.

Üst Alt