Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

yok onlar ceza verene kadar çoğu araç limitten çıkıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ülkeyi bu hale getirenler kendileri . Şimdi çözüm bulacaklarmış . Daha beter eder bunlar

egemmm

1.121,00 tl liste fiyatlı aracı limitte sokuyorlar ve 825 e düşüyor öylemi. siz doğrudan bilgi aldınız mı?

Elektirikli araçlarda 160kW güç ve çıplak fiyatı 700 altındaki araçlar için ÖTV oranı %10. Bu kadar bir muafiyet için engelli aracı alınır mı? 700 bini geçen araçlar için ise ÖTV oranı %40 olarak belirlenmiş. Yani 701 bin olan bir aracın liste fiyatı 1,158.000.-TL oluyor. 700 olan bir aracın liste fiyatı ise 908.000.-TL. bu aralıkta bir fiyat yok bu durumda.

Bir sorum olacak sizlere. Toyota chr yada corolla 1.8 hibrit aldik diyelim. Vergi orani yine ayni sekilde (satis bedeli/1.18/1.80x1.18 ) mi hesaplaniyor.

aesacus

Engelli raporlarının da süresi uzatıldı. RAM özel eğitim raporu alırken kullanabildik o yüzden.Zaten çıkan haberde de tüm sağlık raporlarının süresi uzatıldı yazıyor .Sadece ÖTV muafiyeti için mi uzatılmış süre kabul edilmiyor demek istediniz?

Aslannn
Arabanin vergiler dahil fiyati bölü 1.8 yaparsaniz sonuca ulasirsiniz.

Vergi dilimi %80 olan araclar icin.

Ya da vergiler haric baz fiyati carpi 1.18

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

infer

05443219696 Osman trabzon yetkili satıcısı . Detaylı bilgi alabılırsınız . ARac kampanyada idi 900 kusure dusurmusler ÖTV indirimi ile gelıyordu 800 kusur lara .. Bİr arayıp konusun derım

Buyrun yine otoparklara sıralamışlar sıfır plakasız arabaları, bu yüzden kimse araç bulamıyor. Siz bir de Engellilerin halini görün.. Bu sene suistimali ortadan kaldırdılar ama bu sefer de bayiler Gerçek Engellinin anasını ağlatıyorlar!

https://www.youtube.com/shorts/T1w5AC8KwFU

6'lı Masanın Mutabakat Metni Açıklandı. Metinde engellilere yönelik düzenlemeler de bulunuyor. Ana başlıklar halinde aşağıya ekliyorum.
Zaten başka şansımız da yok Mevcut iktidar bu saatten sonra haklarımızdan alır ama vermez.

Hayırlısı inşallah.

[FONT=system-ui]* Ülkemizin iç mevzuatını, BM Engelli Hakları Komitesi'nin Nihai Gözlem Sonuç Raporu doğrultusunda geliştireceğiz.[/FONT]
[FONT=system-ui]* Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan mevcut kotaları dolduracağız.[/FONT]
[FONT=system-ui]* Engelli aylıkları, bakım yardımları ve malzeme desteklerini yüksek enflasyonu da dikkate alarak günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.[/FONT]
[FONT=system-ui]* Engelli vatandaşlarımızın kullandığı protez, ortezlerin SGK katkı paylarını günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.[/FONT]
[FONT=system-ui]* Şehirlerin, kamu binaları başta olmak üzere iş yerlerinin, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerinin, eğitim kurumlarının ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uluslararası
standartlarda uygun hale getirilmesini sağlayacak, bu konudaki denetimleri titizlikle gerçekleştireceğiz.[/FONT]

6'lı Masanın açıkladığı 244 sayfalık mutabakat metninde tam 84 yerde "engelli" ibaresi geçiyor. Bu da engelliler ve toplumun dezavantajlı kesimlerinin en azından mutabakat metnine bu yoğunlukta koyulacak kadar önemsendiğini gösteriyor. Engelli ÖTV muafiyeti ile ilgili açık hüküm bulunmasa da genel olarak günün şartlarına göre güncelleneceği beyan ediliyor. Tam metne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://bianet.org/system/uploads/1...original/mutabakatname_(5)_(1).pdf?1675072724

1.6 motor altına limiti kaldırıp, ortapedik engelliler için de ruhsata 1 kişi ekleme durumu olursa mağduriyetler giderilmiş olur. Herkes yazılır sıraya bekler aracını, limit aşılacak vs. diye de panik olmaz.

bunu kaçıncı soruşum bilmiyorum ama normal bir araç alırsak, engelli rapor üzerine değil yani, ne kadarlık araç alırsak maaşım kesilmez??

Az daha sıkın dişinizi 2.ci eldde fiyatlar yükselmiş.

Tam aracimi ilandan cekip vazgecmistim ki bu sabah arkadaslardan birisi aradi arac buldum diye. Hemen aradim. Opel mokka 2023 elegance paket (arkadas hatirina)590 bin dedi. 70 bine yakin bir fark var normal vermesi gerekenden. Kaput koruma ivir zivir birseyler soyledi. Arac martta gelecekmis. Fiyat sabitleme yapinca kabul ettim. 70 bin tl onden verdim. Araci bana ayirdilar. İyi mi ettim yoksa guzel bir kazik mi yedim cok kararsizim. Fiyat sabitleme yapmasa kesinlikle almazdim bu fiyata. Tanidik es dost arkadas vs yoksa arac bulmaniz suan icin imkansiz gibi bir sey arkadaslar. Ancak corsa tarzi b segment arac veriyorlar ama onada guzel bir bayi karı koymuslar.
Kimi bayi diyor martta yiginla araba gelecek. Kimisi de bu sene zor arac bulursin diyor. İnsanda heves meves birakmadilar

Aslannn

bence iyi yapmışssın ,bende 60 bin tl verdım ama memleketi bu hale getırenler utansın dicem , ama onlarda utanma da yok

Merhabalar, son yönetmeliğe göre %90 ve üstü raporla alınacak araçları kullanabilecek ruhsata kayıtlı kişiler bu aracı kullanırken araç sahibi yani engelli birey de araçta olmak zorunda mıdır, böyle bir kural var mı. Böyle bir uygulama varsa engelli bireyi bir yere bırakan yakını geri nasıl dönecek....

Seçim sonrası kılıçdaroğlu 1600 motora kadar araçları herkese ötv indirimli olarak verecek hazır olun ve oyunuzu chp ye vermeyi unutmayın.
#BenKemalGeliyorum

Son düzenleme:
O kafa onlarda olsaydı bugune kadar çooktan seçim vaadi olarak söylerdi ya da altılı masanın dün açıklanan binlerce maddenin yer aldığı bildirisinde yer alırdı.
O yüzden çok heveslenme engelliyi düşünecekler diye..

Seçim öncesi tüm siyasiler halk'dan yana halk içinde yaşayan Halk'ı düşünen kişiler seçim gecesi ise öküz ölüyor ortaklık bitiyor...

Akp'nin bir yetkilisi biz engellileri adam yerine koyduk diye bir söylemi vardı ogünden bu bu yana iki yakamız bir araya gelmedi...tek tek dişlerimizi söker gibi ellerimizden tek tek haklarımızı aldılar...

umut bağlamayın hiç bir hükümet bizleri düşünmez halen 70'li yıllarda rahmetli Ecevit'in vermiş oldugu engelli çalıştırma zorunlulugu yasası ile çok şükür iyi veya kötü iş buluyoruz...

Vergi dairesinde birine yeni genelgeyi danışmak için birkaç soru sordum adam ötv'siz fiyatdan araç alıyorsunuz birde model begenmiyorsunuz gibi bir cümle kullandı bende Allah sanada nasip etsin ötv'siz araç almayı dedim biraz bozuldu :) Her sağlam kişi bir engelli adayıdır bunu artık kafanıza sokmanız gerekiyor...Ben bir araba alıyorum bir arabadan daha fazlasını ise neden devlete vergi olarak ödüyorum demiyorda ötv'siz araç alıyormuşuz onu bahane ediyor :)

Velhasıl yeni genelge ile otomatik vitesli engelli aracımı eşim kullanamayacak beni işe bırakamayacak,çocukları okula bırakamayacak,uzun yolda yoruldugum zaman direksiyona geçip bana yardımcı olamayacak....

yapılan her icraaat her güncelleme her genelge bizlerin zararına olmakta umut bağlamayın bence...

Bugün itibarı ile araçlarda yeni fiyat güncellemeleri başlamıştır . çoğu araç limit dışı kalır mart ayında . .

Yüksek mercedes G63 dür, bmw X7 dir kardeşim. Burada öyle engelliler var ki uyduruk marka C SUV araca bile zor sığıyor ama onu bile alamıyor limit yüzünden.. Herkes kendine göre düşünemez, Engelliden bahsederken biraz daha hassas olmak gerekir. Sen üzülme zaten nasılsa alırsın i20 Hazirandan sonra gelecekmiş en boşu 1 milyon limitinde kalabilir belki üste de akesesuar adı altında 200 - 250bin tl verirsen 800 900bin cepten ödeyerek ötvsiz alırsın daracık en boş i20yi limite girmeden. Şimdiden hayırlı olsun kardeşim, güle güle kullan. Darısı engelline göre ihtiyacına uygun büyüklükte araç alamayan diğer engellilerin başına!

Son düzenleme:
Hep bu Etliye sütlüye dokunmayayım bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantıgı ile kaybediyoruz zaten...

Tekerlekli sandalye kullanan bir arkadaşımızın gözünden bakmamız lazım olaya ...

tekerlekli sandalye kullanan Engelli bir arkadaşımızın yazısı geldi aklıma...Ormanlık alanda akşam saatlerinde aracı çalışmıyor inip yardımda çagıramıyor.kullandıgı araçta özellik olarak s.o.s yardım butonunu varmış onu kullanarak yardım çağrısı yapıyor ve o ortamdam kurtuluyor...
şimdi bu özellik lüks değil engelliler için bi nevi ihtiyaçtır,aracın bagajının geniş olması içine sandalye sıgması lüks değil ihtiyaçtır,bir kaza anında acil kişileriin aranması araçta lüks değil engelliler için ihtiyaçtır ve kullandıgım araç benim bacaklarımdır...

Velhasıl yüksek dediğiniz araçlar engelliler için lüks değil ihtiyaçtır..

İ20 aracınız size hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın sağlıcakla inşallahh...

Merhaba sayın ilgili
Bir engelli vatandaş olarak gündelik hayatımızda bazı zorluklarımızı aşmak adına temin ettiğimiz engelli araçları için kanunda bulunan limit yüzünden araç bulamıyoruz. Lütfen gerçek engellilerin haklarının korunması adına daha farklı yaptırımlarla suistimali engellemenizi ve bu insanlara daha çok yaptırım uygulamanızı canı gönülden destekliyorum
Engelli araç limitinin kaldırılması konusunda gereğini tüm engelli arkadaşlarım adına arz eder iyi çalışmalar dilerim
Saygılarımla

Bu limiti 6 ayda bir güncelleseler yıl içinde mağduriyetler bir miktar azalır. Hatta daha da iyisi 3 ayda bir güncellense bayilerin engelliye araç satmama huyuda değişebilir.

Üst Alt