Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

GreatFaith

Tam aksine, burayı herkes okuduğu için (ki bunu %100 bilerek söylüyorum) "bunlardan hiç bir bok olmaz, kendi içlerinde dahi bir olamıyorlar ki birleşip bize cırlasınlar" diyorlar...

Bence ya topluca bir yere gidilecek sesimizi duyuracağız ya engelliler derneği başkanına baskı yapıp ana haberlere çıkması isteyeceğiz bugüne kadar tüm kayıplarımızı dile getirip mesela örnek eski hükümetlerin verdiği haklar 1.6 motor yaş sınırı olmadan yurtdışı alımı medikal tak sondaya para ödemeden alırdık gibi gibi..

MG bayiyi aradım Engelli muafiyetiylemi muafiyetsizmi araç alacağımı sordular muafiyet ile alacağım deyince araç yok dediler ancak şubata numaramı aldılar iletişime geçeriz dediler.Ama HS Luxry modeli şubatta büyük ihtimal engelli muafiyetine girmeyecek dediler düşük modele geçeriz dedi o zaman 13000 km deki 1600 motor aracımı size neden satayım dedim şubat gelsin bakarız deyip kapattılar.Attan inip eşeğe neden bineyim ben aptalmıyım.

Son düzenleme:
Bayileri anlamak asla mümkün değil ötv indirimi sanki onların cebinden kesiliyor. 3-4 yeri aradım engelli olduğumu belirttim araç yok diyorlar, başka bir arkadaşım bir kaç gün sonra aradı engelli olduğunu söylemedi 2 bayi araç gelecek tarih belli değil dedi, ertesi gün ben aradım o iki bayi de yine bana araç yok dedi...

kendi içlerinde dahi bir olamıyorlar ki birleşip bize cırlasınlar" diyorlar...

Bence ya topluca bir yere gidilecek sesimizi duyuracağız ya engelliler derneği başkanına baskı yapıp ana haberlere çıkması isteyeceğiz

Derneklerin önüne toplanılabilir, ama organizasyon nasıl olucak, izin gerekicek belki valilikten, kim gelecek kim gelmeyecek belli değil, şehirdışında yaşayanların ulaşımının sağlanması için otobüs firmalarıyla anlaşma yapılması lazım. Hepsini geçtim gelecek insanlar engelli olacağı için zaten ayrı zorlanacaklar. Bu zahmete girip herkesi de toplayabilecek biri çıkarsa ancak önümüz açılır.

OturanBoğa
katılıyorum biz kendi içimizde organize olamazsak sesimiz duyulmaz benim engelli arkadaş olarak 1 tane engelli arkadaşım var harici sosyal ortamda da pek engelli topluluklarında boy göstermedim. Bu siteyede yeni üye oldum. Bu gibi işlerde acemiyim izin almak mevzu değil izin almayı gerektirecek taşkınlık çıkarak kişi aramızda olmaz herkes engelli önemli olan yer zaman gerisi basit belli bir çoğunluk olunca ağzı laf yapan ve engelliler derneği başkanları ile iletişime geçmek lazım ki bu işleri engelliler dernek başkanları organize etmeli malesef bizim engelliler derneği başkanı kendinden bi haber unutmam almanyadan ilk aracımı getirdim Ankara gümrükte ambara aldılar 2-3 kalabilir dendi bir gün otelde kaldım ertesi gün o zamanki engelli dernek başkanı ile konuştum gerekli kişilerle konuştum 2 saate aracını alacaksın dedi gereçekten de 2 saate aracım teslim edildi. Ben bir derneğe üye değilim lakin sanırım ataköy de semra hanım vardı başkan olarak onunla irtibat kurup sesimizi duyuracağımız mecralara daha kolay ulaşabiliriz. Buda en yakın Mart sonu Ramazan bayramı sonrası veya toplanabiliriz. Bu işlerde gezi vs organize etmiş arkadaşlar var ise onlar öncü olabilir. Malum Ülke şartlarımız ağlamayana emzik yok ! Her geçen günde haklarımız elimizden gidiyor.

Mesela atıyorum ;

Şöyle bakalım olaya taksiciler vukat yapıyor taksiciler başkanı taksim meydanda taksi denetliyor :D Gibi ama o sırada show haber muhabirini de çağınca buyurun sesi duyurdu bizde de ağzı laf yapacak bu işlerde tanınan başkan vasfında bir kişi olur ise yanında 15 20 engellide olsa sesimiz istenilen yere bence gidecektir.
Veya fikir bunlar sabah programı haberlerden alıntılar yapan hakan ural bey var onunla da bağlantı kurabilirsek sesimizi duyurur diye düşünüyorum. Facebook da cumhurbaşkanın sayfasından hep birlik de sürekli bu sitede organize olup yorum kısmına kayıplarımızı dile getirmek. Veya yine Topluca atıyorum akp chp mhp vs partı il başkanlıklarına gidilip kayıplarımızı dile getirip vekillerle konuşma randevusu isteyebiliriz.
Sizlerde düşünce ve fikirlerinizi yazarsanız ona göre bir yol haritası belirleriz ALLAHIN izniyle...

Son düzenleme:
Herkese merhab
Öncelikle twitterda örgütlü biçimde twit atmalıyız

2016 yılında aldıgım aracım 5 yılını doldurdu. Notere gidip normal satış mı yapıyorum . vergi dairesinden herhangı bır ıslem yapılacak mı ? arabada aparat yok normal otomatık vıteslı arac . BU konuda yardım eden olursa memnun olurum .

egemmm

5 Yıl dolduysa, tertibatsız arabada noter satıştan once blokeyi kaldiriyor, ondan sonra satis yapiyor. Vergi dairesine gerek yok.

egemmm

hiç bir yerlen işin yok kardeşim satacaksan alıcıylan notere gidiceksin üstündeki satılamaz şerh kaldıracaksın satışını vereceksin şerh i kaldırmaya 300 500 tl gider

Bugun aracımı sattım . Yaklasık 10 gün öncede aracı kapora verıp ayırtmıstım. kendım sol ayağımdan engellıyım . Arac dun gelmıs bayıden aradılar . Araba bayının showromunda deıldı gıdıp bakalım dedı satıcı bayan. Depo gibi bir yere goturdu ki 100 lerce arac var . Dedim hani arac yokdu. Bunları size yedırmezler kodomanların tanıdıklarına verıyorlar dedi. ben 900 bınlık bır arac aldım . bana gelmesı gereken 510 bin en fazla 565 bin ödedim aksesuar bedeli diye.. Ulkeyı bu hale getırıp onları destekleyenlerın de ... sımdı 5 sene arkama bakmam ama yazık günah bu mıllete . hayat şartları bu kadar mı zorlaştırılır bu kadar mı eziyet edilir. ve hala bu kadar mı savunulur.. anlamak mümkün değil. İnşallah ALLAh herkesın gonlune göre verir.

C suv alamadıktan sonra ben bu araçları ne yapayım nasılsa bunlar gidici gelen bir düzeltme yapar heralde.

Bir kaç bayi ile tekrar görüştüm elden para istediler. Milletvekili tanıdıklarıma durumu aktaracağım bu bayilere bela olmaya karar verdim. 150 bin lira elden para istemek nedir? Dolandırıcı bunlar!

Haberlere göre yurttaki araç satışlarında dramatik bir düşüş yok. Hatta, ticari araçlar için artış bile var.
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,2 oranında artarak 783.283 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2022 yılı Ocak-Aralık döneminde geçen yıla göre yüzde 5,5 oranında azalarak 592.660 adet, hafif ticari araç pazarı yüzde 8,6 artarak 190.623 adet oldu.
Demek ki millete araç yok demek için, problem çıkarmak için birileri anlaşmış,bu çok net anlaşılıyor. Seçim sonuçları istedikleri gibi geçerse problemler bir anda bitecek, göreceksiniz.

Merhaba, bir sorum olacak. 16 yaşında %90 engelli oğlum var. 2017 yılında 5 yıl süreli rapor çıkartıp ÖTV muafiyetle bir araç almıştık. 2022 mayısta 5 yıl geçti. Raporların süresi 2023 Hazirana kadar uzatıldı. Şimdi yeni bir araç almak için bu raporu kullanabilir miyiz yoksa yeni rapor mu çıkarmamız gerekiyor? Şimdiden teşekkürler

Yeni rapor çıkartmanız lazım. Süresi dolan raporları (engelli raporlarının süresi uzatılmadı, sadece ilaç vs. raporları uzatıldı) vergi dairesi kabul etmiyor.

Arkadaşlar,
Hiç bilmediğim bir konu olduğu için soruyorum,
870 binlik araç için engelli indirimi ile yaklaşık 490 bine geliyor,
Peki bunun en fazla ne kadarını kredi çekebilirim,
870 baz alınırsa yüzde 50 kredi veriyor bankalar, 490 baz alınırsa yüzde 70 kredi veriyor bankalar..

yanlıs yapmıssın .Bu para evet ama bu paraya aksesuar adı altında ekstra ucret almadan kımse sana araba vermez . Bunu bil.

bugün citroen peugout 5-6 adet anadolu yakasında gezdik ---araba yok denildi hep aynı cümleler-kandil simidi ikram edildi yedik yedik eve geri döndük ve yolda geri gelirken sancaktepe tarafında renault a ait olduğunu anladığım 3-4 katlı otopark vardı belki de 200-300 araç vardı kocaman alan yepyeni araçlar.ben kandil günü tutayım da beddua etmeyeyim dedim de bu aralar bantlı vs yeni ama tozlu .bunlar neden denetlenmiyor 5-6 bin cezaya gülüyorlardır.

strangeyaman
Sana kesecekleri fatura üzerinden kredi çekersin muhtemelen 490 sa o fiyat üzerinden olur alınmayan vergi neden dahil edilsin saçmalık olur. Aslolan kesilecek faturadır...

Araba almak isteyenlere önerim SELES3 lere bakın . HEm türkiyede şu an da bu modelde sıkıntı yok hem elektrıklı hemde 1 yıl boyunca şarj ücretsiz. Araba cok yakısıklı ve donanımlı hersey var . Evinde şarj sorunu olmayanlar düşünebilir.

Elektrikli modellerde ÖTV oranı %1 olarak biliyorum. Bu açıdan baktığımızda çok fazla indirim yansımayacaktır.

zenes

% 10 araba normalde 1200 tl . şu an kampanyada en son indirim ile 825 civarı idi bize gelen fiyatı ve arabadan çok var ve engellıye verıyorlar

Üst Alt