Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

BEn 1-2 ay önce yazmıştım engellilere araç vermeyın demısler dıye . Eskı msjlara bakabılırsınız . Size yeni bir bilgi vereyım bir markanın istanbul bolge müdürü ile konustum . Ellerınde sayılı araç var onlar da engellıye deıl . Engellılere yenı partı yani şubat sonu - mart başı gelecek dıyorlar ki gelecek evet ama çoğu limit dışı kalacak . Bunların hepsi hükümet tarafından tezgahlanmış oyun . Engelllıler ÖTV siz arac alımı yapamasın dıye . birlik olmadıkca ses getırmedık ce bu sorun duzlemez .. Cımere yazmak ıle olmaz bu iş..

Aralık ayında bende bir markanın X model aracı için görüşüyordum hala görüşüyorum. önce stok sorunumuz yok limite girerse vereceğiz diyorlardı. şimdi de şubat mart ancak gelecek araçlarımız demeye başladılar.

Anladığım kadarıyla araçlar limit üstüne çıkana kadar oyalayın, zaten 2-3 aya alınacak araba kalmaz şeklinde talimat almışlar.

bu davranışlarının başka bir açıklaması olamaz.

egemmm

sorun değil, engelliler de oy kullanacak nasılsa, o zaman her kes yaşadığı sıkıntıyı gözünün önüne getirir kararını ona göre verir seçimde

Kendi kullanacağım aracı başka bir ilden almamda sakınca var mı ? Bugün başka bir ili aradım .görüştüğüm satış temsilcisi yeni yönetmelikte kendiniz adınıza alsanızda vergi dairesi ikamet zorunluluğu istiyor dedi.Yani aracı alacağınız ilde oturmanız gerekiyor dedi..

ahmedduman60

öyle deme ezanlar susmasın bayrak inmesin . Bu zihnıyet degısmedıkce bir bok olmaz bu ulkeden

egemmm

Tepkilerin hepsinde başından sonuna haklısınız, haklıyız fakat söylem bence yanlış olmuş hocam. Elbette ezanlar susmasın ve bayrak inmesin. O ayrı bu ayrı. Sizin de aksini düşündüğünüzü zannetmiyorum lakin böyle bir cümle yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir.

CaVaLieRe
Güzel kardeşim : ) bana boyle soylemler komık gelıyor . Mılleti senelerce bu sozlerle kandırmadılar mı ? kim susturacak senın ezanını benım burda tepkım bu tarz sozlere prim vermeyın . Bak sen bıle hemen tepkı koydun. Kanmayın boyle seylere.. İnsanları bu tarz seylerle kandırıyorlar . BEnım demek ıstedıgım buydu.

Eski tarihli sürekli raporu olan kişiler için bayiler karekodlu rapor olması gerektiğini ve karekodlu olmazsa maliyenin raporu kabul etmeyeceğini söylüyorlarmış. Buradaki süreç ile ilgili bir deneyim yaşayan var mı?

öyle diyorlarmış sağda solda o laflar dönüyor 2012 tarihli sürekli raporum herhangi bir sıkıntı çıkarmadılar bana temmuz ayında almıştım aracı.

karekodlu olmazsa maliyenin raporu kabul etmeyeceğini söylüyorlarmış

evet doğru çünkü 2019 da değişmiş kanunun raporun sonuç kısmına yazılan ibareler değişmiş. Bayiden değilde gidip vergi dairesinden sormanız gerekiyor. En net bilgiyi vergi dairesi verir çünkü size ötv indirimini bayi değil vergi dairesi yapıyor.

2012 tarihli sürekli raporum herhangi bir sıkıntı çıkarmadılar bana

sizin durumunuz istisna olmuş, ordaki vergi dairesinin dikkatsizliği olabilir.

Vergi dairesi 2014 tarihli raporumu ötv ibaresi yok diye kabul etmiyor yeni rapor istiyor ama kanunda açıkça Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir. Yazıyor

egemmm

Demek istediğini anlıyorum ve anladım ama herkes aynı kavrama yeteneğine sahip değil. Söylediğin çok yanlış anlaşılabilir. Ezanı kim susturacak veya yeltenecek bilmem ama bu ülkede 18 yıl susturdular ezanımızı.

O yüzden bunları bırakıp hakkımızı almak ya da yedirtmemek için neler yapabiliriz bunlara odaklanmalıyız bence...

CaVaLieRe

ben 46 yasındayım daha sustugunu görmedım . Ayrıca artık benı ılgılendırmıyor . Önce ulkeyı yonetmeyı bılsınler bırılerı cıkasr o ezanı okur .. Elınde kuran la mıtıng yapmaya benzemıyor . Iste bu kavrama yetenegıne sahıp olmayanlar ıcın yazdım ben bunları .. artık bu oyunlara gelmeyın dıye.. yapılacak sey engellı derneklerı ne ıse yarar ? basın acıklaması yapacaklar bır yerlerden patlayacak bu iş

Görevlendirilen her müfettiş 1 engelli vatandaş ile bulunduğu şehirdeki bayileri gezse yakını gibi, zaten problemleri anlar. Öyle derin inceleme gerekmiyor. Bayiler, galeriler ve malum sarı site incelenirse aslında araç problemi olmadığı da görülür. El altından para isteyen bayiler de deşifre olur, 6000 km de satılan sıfır araçlar da.

Askin_Keskin

Bir ay kadar önce vergi dairesine gidip görüştüğümde, oradaki görevli “rapor bize ulaştığında ilgili hastaneye yazı yazarak raporu teyit ediyoruz. Teyit edildiği taktirde herhangi bir sorun yok” demişti.

Eski tarihli sürekli raporu olan kişiler için bayiler karekodlu rapor olması gerektiğini ve karekodlu olmazsa maliyenin raporu kabul etmeyeceğini söylüyorlarmış. Buradaki süreç ile ilgili bir deneyim yaşayan var mı?

bana ilk öyle demişti (2015 tarihli sürekli rapor) kontrol için fotokopisini verdim araştırdılar sorun yok dediler.

Raporda ötv bildirir rapordur ve sürekli ibaresi varsa gerisi hikaye.2010 raporum var ve 2 sefer araba aldım.hemde noter oynaylı Ankara numune hastanesinin raporu.hoş O da kapandı ya

Sayın arkadaşlar, 90 altı raporluların(donanımlı veya otomatik) sadece ruhsat sahibinin değil en azından Eşinin de kullanabilmesi için Cimer'e yazdım destek açısından siz de yazabilirsiniz,
Saygılar.

Arkadaşlar bizim insanımız maalesef oy kullanmanın kendi çıkarları doğrultusunda gerçekleşecek bir eylem olduğunu idrak edecek eğitim düzeyine sahip olmadığı için vatan millet bayrak din olgulariyla çabuk manipüle ediliyor. Burada bile adamın belki tek avantajı olan ÖTV siz araç alma hakkı sosyal devlet değil de tüccar devlet yaklaşımı ve ortaklığı ile 3-5 tane aracı şirkete kaptırmış buna rağmen hala vatan millet sakarya elden gidiyor edebiyatına prim veren insanlar var. Sevgili kardeşim bu edebiyatla seni manipüle edip senin üzerinden milyonları götürüyor siyasiler. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Eyt liler söke söke aldılar. Sen hala bir olacaağiiiiz🙃

Arkadaşlar bu konu sizin şahsi raporunuzun durumu için mi yoksa son açıklanan limit meselesi üzerine istişare maksadıyla mı açıldı anlayamadık. Gidin başka konu açın yok benim 2014 raporum oluyor mu…. Hey Allahım ya rabbim

Siyaset yapmak yerine sonuç odaklı çözüm için neler yapmak lazım onu konuşsak. Ya da çevresinde ötv indirimli araç stok bilgisi olan paylaşsa. Stok nedeni ile araç alamıyoruz.
Örneğin bu araç satış işi online yapılsa stokçuluk bitmez mi.
Örneğin yeni çıkacak toog sadece online sipariş ile satılacak.

Üst Alt