Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Cars oran kac ve hicmi özel tertibatli arac kullanabilir yazmiyormu hangi ildeki vergi dairesi

Ben şu konuda soru sormak istiyorum öncelikle istediğim araç Peugeot 308 GT fakat malum en dolu paketi 1 milyon 27 bin TL oldu yeni zamlarla.Biz engellilere uygulanan limitte 1 milyon 4 bin TL olduğu için aracı alamıyorum haliyle asıl sorum şu aşağı yukarı 20 bin TL fark ile müşteri kaybetmeyi göze alır mı bayi ? Benimle 1 milyondan anlaşabilir mi böyle birşey yapabilir mi

Arkadaşlar yurt dışından araç getiren varsa tecrübesini yazarmı bir yol hariyası gösterisn lütfen aracılar çok fazla para istiyor varsa lütfen iletişime geçsin

Raporumda öyle bir yazı yazmıyor ehliyetimde sol kol tüm kodlar mevcut oranım yüzde 45 vergi dairesi Ankara Mmk6606

Aloinir

Hiçbir bayi ile konuşup girip girmediğini sordunuz mu ? Bende aynı aracı düşünüyorum, birkaç bayiyi aradım ama stoklarımız belli değil dediler henüz.

eşim 2 aydır uğraşıyor elde var sıfırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr------çamlıca camii otoparkındaki araçlar kime ait onu merak ettim ??????çok bunaldım yeter cuma yine ameliyat oldum büyük ihtimal yaza doğru dizden yine ameliyat olacağım ve bacağımı dümdüz tutacak büyüklükte araba alamıyorum ..tekerlekli sandalye 2 ay lazım oluyor , değneklerim ya da yürüteçlerim sığıyor ama bacak dümdüz olacak şekilde arka tarafa yatay olunca araçtan inmesi de dert... bu limiti koyanlara engellilere bu tür sadece ötv limit olayında zorluk değil de verdikleri hakları geri ala ala hak bırakmsyanlara Allah yukarda

Bayileri aradım konuştum aynı şekilde stoklarımız belli değil diyorlar hala daha her gün her gün aramaktan sıkıldım zaten.Girip girmediği hakkında da birşey demediler Q77

Merhaba, engelli indirimi ile araç alabilmek için şartlar nelerdir ve ne yapmam gerekiyor. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum

1 haftadır istanbul'daki bayileri gezmeye başladım fakat girdiğim her bayi ile resmen kavga ederek çıktım...Eskiden normal müşteri neysede Engelli insanlara saygılı veya ilgili müşteri temsilcisi vardı..Şimdi eğerki dış görünüşünüzle engelli oldugunuz belli ise sorduguz sorulara lakayt cevap vermeler geçiştirmeler bugün git yarın gel der gibi anlamsız cevaplar vs vs...Dün Altunizade'de bulunan bir bayiden bir aracı eşime almak maksadı ile müşteri oldum daha kapıdan içeri girerken aksadıgımı gören danışman daha soru bile sormadan "hiç araç yok mart'da telefon açın diye söylendi...Aracın içine bagajına vs bakmam lazım dedim kapıları kapalı sattık açamayız dedi.Başladık tartışmaya ....Bu devran inşallah böyle sürmez burnunuzun sürttüğü günüde görürüz inşallah......

Bayilerde çalışanlara kızmYın onlar sadece orda çalışan ne söylerse onu diyorlar işi yapanlar organize olanlar bayilerin sahipleri

Engelli araç alımında gerçek ihtiyaç sahibi aracını kullanabilen sandalye kullanıcısı engelliler için bir değişiklik mi yapıldı? Tşkrler

1 haftadır istanbul'daki bayileri gezmeye başladım fakat girdiğim her bayi ile resmen kavga ederek çıktım...Eskiden normal müşteri neysede Engelli insanlara saygılı veya ilgili müşteri temsilcisi vardı..Şimdi eğerki dış görünüşünüzle engelli oldugunuz belli ise sorduguz sorulara lakayt cevap vermeler geçiştirmeler bugün git yarın gel der gibi anlamsız cevaplar vs vs...Dün Altunizade'de bulunan bir bayiden bir aracı eşime almak maksadı ile müşteri oldum daha kapıdan içeri girerken aksadıgımı gören danışman daha soru bile sormadan "hiç araç yok mart'da telefon açın diye söylendi...Aracın içine bagajına vs bakmam lazım dedim kapıları kapalı sattık açamayız dedi.Başladık tartışmaya ....Bu devran inşallah böyle sürmez burnunuzun sürttüğü günüde görürüz inşallah......

Bende ayni heryere sordum mart ayina kadar arac yok diyorlar. Toyota bayisine soruyorum oda aynisini diyor. Dedimki toyota fabrikasi burda zaten ne 3 ayi diyorum bantta uretiliyor diyor kiz😂 aman ha elinizdeki arabalara sahip cikin arkadaslar ortalik leş durumda ne olacak bu işin sonu. Heryer araba doldu ardı arkasida kesilmiyor. Millet deli gibi araba aliyor. Bu işin sonu ne zaman gelir merak ediyorum

Günaydın,
Suistimali engellemek değil kazanılmış hakları kullanılamaz hale getirmek yaptıkları,ruhsat sahibinin yararına olmadan komşu için alınan araç,yakınının kullandığı araç,akrabanın kullandığı araç doğru bulmasam da bir yere kadar çocuklarının kullandığı aracı bile anlarım da karısının kullanamamasını aklım almıyor bu nasıl suistimal oluyor ?
aşağıda ki açıklama TC Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığında şu anda duruyor.

https://www.aile.gov.tr/sss/engelli...tasit-aliminda-sunulan-hizmet-ve-muafiyetler/

Soru 5: Özel tertibatlı araçları kimler kullanabilir?

Engellilik derecesi %90’ın altında olan engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla düzenlenmiş özel tertibatlı araçları, engelli araç sahibinin yanı sıra araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü de kullanabilir.

Ancak, söz konusu kişilerin de engelli aracını kullanabilmesi için “herhangi bir engeli bulunmayan kişilerin kullanımına uygun olarak üretilmiş olan aracın teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmadan, engelli kişinin sağlık raporunda belirtilen tertibatın ilave aparatlarla taktırılmış olması” ve aracın engelli veya bu kişiler tarafından her iki şekilde de kullanılabileceğinin yetkili kurum ve kuruluşlarca belgelendirilmesi şarttır.
saygılar.

Ankarada bulunan ... OPEL firmasından babam için ötv muafiyetli araç almak için başvurmuş bulunmakta olup normalde ötv muafiyetli (engelli %91) araç fiyatı üzerine 150 bin tl fark koyarak rüşvet istenmektedir.

Son durum bu araç almak hayal oldu yani

araç bulabilen ve ruhsatını üzerine alabilen ortapedik engelli arkadaşımız var mı ? bayilerde araç var teslimat yapılıyor normal müşteriye ancak engelliye araç verilmiyor gördüğüm kadarıyla.

1 milyon olan aracı 720 bin tlye alabilirsiniz diyor zaten ilgili arkadaşlar ortağımız ya

Gercekten 1 ocaktan sonra ötv inidirimli araç alabilen var mı? (Torpilsiz ya da rüşvetsiz)
1-Bayiler araç yok diyor.
2-Bazı bayiler var ama elden fazladan 100-150 bin tl para istiyor
3-Bazı bayiler araç var, ancak takasa kendi aracınızı verirseniz satarız diyor. Takasa aracı piyasa değerinden 100-150 bin düşüğüne alıyorlar.
Bu kadar kokuşmuşluğun olduğu yerde bana tanınan hakkın bir kısmını kimseye rüşvet olarak vermem. O yüzden araç almaktan vazgeçtim.

Ortopedik engelli olup ruhsat alabilen oldu mu? Rusatta sagda diger bilgiler bolumunde kullanacak kisilere ne yazilmis

kendi milletimden tiksindim , savaş çıksa bu şerefsiz onursuzlar bizi yerler çiğ çiğ ...ne onur ne insanlık ne kul hakkı ne Allah korkusu ....yok bunlarda....devir döner yine kapıda karşılarlar ...yalakalar devrin adamları kim başta ise ona....

Arkadaşlar gerek burada gerek diğer sosyal medya platformlarında şu tip mesajlar görüyorum. Örneğin “İstanbul’da bir bayiye gittim, 150 bin fazladan para istediler.” “Ankara’da bir bayiye gittim, ötv indirimli alacağımı söyleyince olan araca yok dediler.” vs. Mesajlarda kritik bilgiler üstü örtülü kalıyor. Bu da durumu soyut kılıyor. Bu tür bir diyalog yaşayanlar durumu açık bir şekilde şehir, marka ve bayi ismi paylaşarak yazabilir mi? Bu şekilde yazılması ticaret hukukuna ve ticaret etiğine aykırı hareket eden bu bayileri tüm kamuoyuna ilan edecektir. Bu haklı sesi mutlaka vicdan sahibi bir yetkili duyacaktır.

Türkiye piyasasında satışta olan neredeyse tüm markalar yabancı menşelidir. Bu markaların mutlaka Türkiye’de bir genel distribütörlüğü ve daha da önemlisi hangi ülkenin malı ise orada da bir genel merkezi bulunmaktadır.

Açık şekilde ifade edilen bilgiler aynı zamanda buralara da ulaşabilecek bir nitelik taşır.

Ben hiçbir genel merkezin ya da hiçbir distribütörlüğün böylesi haksız kazanç sağlanılacak bir duruma müsamaha göstereceğini zannetmiyorum.

cumartesi yaşanan olayı cimer, ticaret bakanlığı, hazine bakanlığına , sikayetim var yazdım. daha yazmam gereken yer var mı?

Ben hiçbir genel merkezin ya da hiçbir distribütörlüğün böylesi haksız kazanç sağlanılacak bir duruma müsamaha göstereceğini zannetmiyorum.

Neyi zannetmiyorsun? Ben bu arkadaşların yazdıklarına katılıyorum neden biliyormusun... Aynı şeyleri bende yaşadım şikayet ettiklerim de oldu ancak boş geri dönüşlerle karşılaştım. Yaşadıklarımı şuraya yazmıyorum bile üstelik izafi yazmışsın adamlar markaları yaptıkları yorumlarda belirtmiş zaten. Ben bıraktım artık sıfır araçları galerilere satıyorlar galerilerde %20 sıfır fiyatın üstüne koyup ilan veriyor. Sarı sitede çok var sıfırı 900 bin olan 20 30 binde ki araca 1.2 milyon isteniyor.
Gittiğim bütün bayiler de ki satış temsilcileri müdürleri hepsi kibirli hele ötv yi duyunca normal araç sorduysan ki tavrından 180 derece değişiyor. Kimse birşey ıspat etmek zorunda değil ayrıca.

sputnik

Araç alma niyeti olan engelli bir birey olarak, yaşanan sorunlara dair aklımdan geçen çözüm önerimi yazdım. Bunun neyinden rahatsız oldun da bu kadar eleştirdin anlamadım. Evet, gittikçe büyüyen bir sorunla karşı karşıyayız ve pek çoğumuz az çok çözüm önerilerimizi yazarak paylaşımda bulunuyoruz. Ve bundan bir fayda umuyoruz. Peki sen, yaşadığımız bu soruna karşı ne öneriyorsun, teklifin nedir, ne yapsın bu bayilere gidip, gittiklerine bin pişman olan engelli insanlar?? Bu konudaki kıymetli çözüm önerini de yazsaydın da mesajını okuyanlara bana atarlanmandan daha faydalı bir yanın olsaydı…

Arkadaşlar benim bir önerim var ve işe yaracağını düşünüyorum bayileri aradan çıkarıp online araç satışını sağlamamız gerekiyor.
Tüm markalar konu biz engelliler olunca konuya hassasiyet gösteriyorlar ve bizlere de yardımcı olacaklarını düşünüyorum
Yapacağımız işlem tüm markalara ortak bir yazı ile yardım istemek
Bu konuda çoklu mesaj atarsak ciddiye alınırız diye düşünüyorum

Kelebek etkisi oluşturalım
Tüm markaların genel merkez iletişim adreslerine yazı yazalım

Engelli araç alım limiti olan 1.004.000 TL’nin yükseltilmsi için biir çaba var mı

2023 yılı için limit malum 1.004.000 TL. Bayilerde ise araç yok ve şimdiden bazı modeller limit dışı. 2-3 ay sonra suv modellerde ve bagajı geniş modeller limit dışına çıkacak. 1.004.000 TL olan limitin yükseltilmesi ya da kaldırılması ile ilgili derneklerimiz aracılığı ile bir çalışma var mı acaba.

Elinize sağlık. Bravo. Hepimiz bu şekilde bir aksiyon almalıyız, yakınıp durup armut gibi beklememeliyiz.

Adi fırsatçıların ve “nasıl olsa fiyat artaca” diye stok saklayan, fabrikalara bilerek sipariş geçmeyen distribütörler ve bayileri ifşa etmek boynunuzun borcu

Biz de bunu yedik mi yani. Filo aracıymış..

Ben bu araç bayilerinin ve galeri adı altında leblebi gibi %90 ötv muafiyetli araç verilir diye bangır bangır reklam yapıp elden 200-250 bin TL gibi fark alıyoruz demekten çekinmeyen firmaların bu yaptığı soyguna yapılan bunca şikayete ihbara rağmen devletin ses çıkarmamasını tek bir şeye bağlıyorum ; ENGELLİLER ARAÇ ALMASIN CARİ AÇIK ARTMASIN'

nokta...

Üst Alt