Arkadaşlar gerek burada gerek diğer sosyal medya platformlarında şu tip mesajlar görüyorum. Örneğin İstanbulda bir bayiye gittim, 150 bin fazladan para istediler. Ankarada bir bayiye gittim, ötv indirimli alacağımı söyleyince olan araca yok dediler. vs. Mesajlarda kritik bilgiler üstü örtülü kalıyor. Bu da durumu soyut kılıyor. Bu tür bir diyalog yaşayanlar durumu açık bir şekilde şehir, marka ve bayi ismi paylaşarak yazabilir mi? Bu şekilde yazılması ticaret hukukuna ve ticaret etiğine aykırı hareket eden bu bayileri tüm kamuoyuna ilan edecektir. Bu haklı sesi mutlaka vicdan sahibi bir yetkili duyacaktır.
Türkiye piyasasında satışta olan neredeyse tüm markalar yabancı menşelidir. Bu markaların mutlaka Türkiyede bir genel distribütörlüğü ve daha da önemlisi hangi ülkenin malı ise orada da bir genel merkezi bulunmaktadır.
Açık şekilde ifade edilen bilgiler aynı zamanda buralara da ulaşabilecek bir nitelik taşır.
Ben hiçbir genel merkezin ya da hiçbir distribütörlüğün böylesi haksız kazanç sağlanılacak bir duruma müsamaha göstereceğini zannetmiyorum.